
Kevään juhlakausi starttaa ensi viikon viikonloppuna, kun juhlitaan koulunpäättäjäisiä, lakkiaisia, kesäloman alkua ja ammattiin valmistuvia.. ehkä myös häitä ♥. Kesäkuun ensimmäiseen viikonloppuun sopivat juhlat kuin juhlat ja niissä on sitä jotain taikaa kun kesä on alussa ja lomat edessä.
Kirjoittelin teille omien juhlajärjestelyiden pohjalta muutamia vinkkejä siitä miten järjestelyihin ja suunnitteluun voi valmistautua ennakkoon ja mitä tulee ottaa huomioon juhlia ja juhlatarjoiluja suunniteltaessa. Paljon asioita voi nykyään tehdä ennakkoon ja niin kannattaakin. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Eli tee aina suunnitelma tai ainakin lista siitä mitä kaikkea tulee tehdä ja muistaa ennen juhlia ja niiden aikana.
Valmistaudu Juhliin – Annin vinkit juhlajärjestelyihin!
Aloita seuraavista:
- Kutsu vieraat – pyydä ilmoittautumaan (näin osaat varautua esimerkiksi tarjoiluihin ja niiden määrään).
- Suunnittele menu ja tarkenna sen määrät, kun saat ilmoittautumiset. Ota huomioon mahdolliset allergiat ja erikoisruokavaliot.
- Aloita valmistelut ja leivo ennakkoon. Voit leipoa keksit, kakkupohjat, piirakkapohjat ja paljon muuta pakkaseen jo pari viikkoa etukäteen.
- Kattaus ja koristelut kannattaa suunnitella myös etukäteen. Voit laittaa kaiken paikoilleen jo edellisenä iltana.
- Jätä juhlapäivälle vain viimeistely: kakkujen koristelu ja esillelaitto.
![]() |
Koristelen verkkokauppani avajaisten juhlatilaa valmiiksi. Jos et täytä ilmapalloja heliumilla voi ne ripustaa rykelminä korkeammalle. |
![]() |
Yksityiskohdat tuovat kauneutta kattaukseen – silkkinauha kuohuviinilaseissa. |
![]() |
Vieraat viihtyvät, kun juomaa ja ruokaa on juhlissa tarpeeksi. |
Juhlissa tärkeää on pitää huolta jokaisesta vieraasta. Varmista, että kaikilla tarpeeksi juomaa ja syötävää. Istumapaikat ja tunnelma ovat myös tärkeitä!
Tarkista ennen juhlia:
- Onko riittävästi laseja, kahvikuppeja, istumapaikkoja ja henkareita?
- Riittäähän kuohuva ja kahvi varmasti? – Varaa jokaiselle vieraalle ainakin 2 kupillista kahvia – kuohuvaa voi varata lasillisen jokaiselle.
- Muista myös teen juojat ja alkoholittomat vaihtoehdot! – Alkoholiton versio voi olla Alkostakin löytyvä lehtikuohu tai itse tehty raikas mocktail. Lue mocktaileista lisää alempaa.
- Jos olet suunnitellut, että juhlat ovat osittain ulkona – tarkista sää edellisenä päivänä ja huomioi sateen mahdollisuus.
- Siivoa koti kunnolla, puhdista myös lasit ja astiat ja muista pyytää ajoissa apua ystäviltä!

Koristelu:
- Kukat tuovat tarjoilupöytään ja juhlatilaan kaunista tunnelmaa. Aseta tarjoilupöytään pieniä kukka-asetelmia tai iso kimppu kukkia, jotka sopivat muuhun koristeluun ja tarjoiltaviin.
- Näin alkukesästä metsät ja niityt ovat pullollaan luonnonkukkia. Käytä niitä ja säästä juhlabudjetissa.
- Kukilla voi koristella myös muutakin tilaa ja tarjoiltavia. Syötäviä kukkia löytyy nykyään paljon (esim. orvokit ja lemmikit). Koristele kakku ja muut tarjoiltavat syötävillä kukilla.
- Juhlien luonteesta riippuen koristele tila juhlatarvikkein: ilmapalloilla, viireillä, pom pomeilla ja muilla paperikoristeilla, joilla saat helposti näyttävyyttä esimerkiksi tarjoilupöydän lähettyville. Puutarhajuhliin sopivat erilaiset lyhdyt ja valot loistavasti.
Menu:
- Menu kannattaa olla esillä tarjoilupöydässä. Muista myös merkitä mahdolliset erityisruokavaliot jokaisen tarjoiltavan perään. Näin säästyt kysymyksiltä ja ihmiset uskaltavat ottaa itsenäisesti ruokaa pöydästä ilman epäilyä raaka-aineista.
- Merkitse erikseen suolaiset ja makeat.
- Menun voit printata ja laittaa vaikka taulun kehyksiin, kuten minä tein omissa juhlissani.
Suolaiset tarjoiltavat:


Makeat tarjoiltavat:
- Tee kakkupohjat 1-2 viikkoa aikaisemmin pakastimeen, täytä kakut edellisenä päivänä ja koristele juhlapäivän aamuna simppelisti.
- Tee keksit viikkoa aikaisemmin pakastimeen
- Muffinssit valmistuvat puolessa tunnissa
- Hyydytettävät kakut voi kaikki tehdä myös etukäteen pakkaseen tai jääkaappiin pari päivää ennen juhlia
- Macaron -leivokset voi tehdä myös pakkaseen.
- Simppelit nakukakut teet hetkessä: sokerikakkupohja, kerma + hyydykejauhe ja marjat!
- Suolakinuski Macarons
- Bebe-leivokset
- Pienet Sitruunakakut
- Kinuski-Punaherukkajuustokakku
- Mansikka-Suklaakakku
- Keksikakku
- Maidoton Mansikkajuustokakku
- Kinuski-Vadelmajuustokakku
- Vadelma-Moussekakku
- Mutakakku Kesän Marjoilla
- Oreo-Juustokakku
- Minttusuklaamoussekakku
- Munattomat Confettikeksit
- 30 minuutin Mustikkamuffinssit
- Kirsikka-Suklaakakku
- Suklaamuffinssit
- Madeleine-Leivokset
![]() |
Kuorrutetut Muffinssit |
![]() |
Sijoita tarjoilupöytä niin, että herkkuja on helppo hakea ja pöydän voi kiertää ympäri. |
Juomat:
- Muista varata tarpeeksi juomia juhlan luonteesta riippuen 2-3 lasia per henkilö (varaa aina hieman ylimitoitetusti).
- Pidä juomat kylmänä ja varaa jäitä pakastimeen (coolerit ovat näppäriä säilyttää avatut pullot)
- Ota huomioon alkoholittomat – Pistä pystyyn vaikka mocktail-baari!
Vinkki! Keitä juhlien alkumaljaksi ihanan helppo ja raikas raparperimehu!

![]() |
Mocktailit voi koristella näyttävästi värillisellä sokerilla, mansikoilla ja syötävillä kukilla! |
Hei, en tiedä onko ihan pöljä kysymys mutta mainitsit että piirakkapohjatkin voisi tehdä jo etukäteen pakastimeen. Eli siis pakastetaanko pohja paistamisen jälkeen vai raakana? Eihän pohja kuivu pakastettaessa? Tästä olisi kyllä suuri apu parin viikon päästä oleviin synttärijuhliin jos voisin tehdä sekä kakku- että piirakkapohjat etukäteen pakkaseen. ?
Hei, pakastan itse piirakkapohjat hyvin peiteltynä pallona kelmussa tai suoraan taputeltuna piirakkavuokaan pakastimessa. Piirakapohjat eivät kuivu (eikä mikään muukaan pakkasessa) jos peittele hyvin 🙂 Jos ohjeessa on esipaistettu pohja – en näe syytä miksi pohjaa ei voisi jopa pakastaa. Mukavia juhlia!
Hyviä vinkkejä! 🙂
🙂