• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle

Äitienpäivä· Juhannus· Kakut· Keksit ja cookies· Kevään juhlat· Leivokset· Ystävänpäivä

12 helmi
Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle

Pari viikkoa sitten tutustuin Instagramissa uuteen ”trendiin” tai ainakin ilmiöön, joka leviää hyvää vauhtia leivonta-aiheisilla tileillä. Kyseessä on Biscuit Cake eli Keksikakku, joka tehdään keksipohjista, kreemistä ja kauniista koristeista, kuten macaron-leivokset, marengit, tuoreet marjat ja syötävät kukat! Keksikakkuja näkee paljon kirjaimien ja numeroiden muodossa, mutta ystävänpäivään sopivasti iso sydän on aika mahtava vaihtoehto. Alkuperäisen inspiraation sain Adi Klinfoferin Instagram kuvista @adikosh123. Ja en ole muuten ainoa. Heti keksikakun leivottuani näin näitä jo joka puolella.

Miksi innostuin? Idea on minusta aika mahtava kahdesta syystä:

  1. Lopputulos on kaunis, herkkä ja värikäs. Koristelussa on juuri sellaista tyyliä mistä itse pidän (luonnonkukat ja macarons)
  2. Usko tai älä tämä kakku on todella helppo ja nopea leipoa. Käytännössä tarvitset 2 isoa keksiä ja kerma tai kreemitäytteen koristeiden lisäksi.

Testasin itse isoa sydänmuottia, joka on kaapin pohjalla poltellut minua jo jonkun aikaa. Nyt tuli täydellinen syy ottaa muotti käyttöön. Voit muuten tehdä tämän keksikakun ilman muottiakin. Tulosta tai piirrä sydänkuvio paperille ja käytä sitä mallina kun otat keksitaikinasta oikean muodon. Kirjaimen malliset kakut kannattaakin tehdä juuri niin. Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta. Melkein mitä tahansa kaunista voi asetella keksikakun päälle. Minulla kaikki koristeet löytyivät valmiina kaapeista, nimittäin pakastan macaron-leivoksia juuri koristelutarkoitusta varten. Niiden leipominen on aika raskas projekti, jos tarvitset vain muutaman kakunkoristeen.

Kiikutin tämän keksikakun äidilleni aikaisena ystäväpäivälahjana. Jos vielä mietit mitä leipoa keskiviikoksi niin tämän keksikakun kerkeät tehdä moneen kertaan!


Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle

Keksitaikina:

Tein kakun pohjan sokerikeksitaikina -perusohjeellani. Ohjeesta tulee noin 4 isoa keksiä – pienemmillä muoteilla enemmän. Voit tehdä taikinaa valmiiksi pakkaseen. Käytin isoa 19 cm sydänmuottia.

Vaniljakerma (riittää kolmeen kerrokseen)

  • 2 dl vispikermaa
  • 50 g mascarponea
  • 2-3 rkl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai vaniljatangon siemenet
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Lisää mascarpone ja sokerit.
  3. Vatkaa sekaisin.
  4. Laita kerma pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla.

Koristeet:

  • macaron-leivoksia
  • myrkyttömiä (syötäviä) kukkia
  • nonparelleja ja muita koristeita
  • mansikoita
  • marenkeja

Vinkki! Käytin tässä kakussa myrkytöntä tulilatvaa, joka on kakun päällä koristeena ei syötävänä. Dippasin kukan leikkuupinnan suklaassa ennen kakun päälle asettelua. Orvokit, joita voi ostaa isojen markettien hedelmätiskiltä ovat esimerkiksi hyvä vaihtoehto ja täysin syötäviä. 

Kokoaminen:

  1. Leivo keksit ohjeen mukaan ja anna keksien jäähtyä täysin.
  2. Voit tehdä 2 tai 3 kerroksisen keksikakun.
  3. Aseta keksi tarjoilualustalle tai kakkualustalle.
  4. Pursota vaniljakermaa tasaisesti keksin päälle – ensin reunat ja sitten keskelle.
  5. Nosta toinen keksi varovasti täytteen päälle (jos teet 3 kerroksisen toista vielä kerran).
  6. Pursota päällimmäisen keksin päälle vaniljakerma samaan tyyliin kuin muihin kerroksiin.
  7. Asettele lopuksi kaikki koristeet kerman/kakun päälle.
  8. Keksikakku on valmis!
Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle
Voit käyttää keksimuottia tai tulostaa kuvion, jolla otat taikinasta oikean muodon.
Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle
Pursota 1-2 kerrokseen täytettä. Voit tehdä korkeammat pursotukset, jlloin kakustakin tulee korkeampi.
Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle
Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle

Mitä pidät keksikakku ideasta? Innoistuitko? Jaa kuvasi #anninuunissa & #keksikakku , jotta voin ihastella myös sinun versiotasi!


Lisää ystävänpäivä-leivonnaisia löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

38 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Madeleine-leivokset
Seuraava artikkeli: Talvisia elämyksiä mielelle ja keholle – Kuusijärvi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaran lautasella sanoo

    12.2.2018 14:33

    Ooooh, tää on niiiiiin ihku kakku, menee jo jopa pavlovan ohi. Näitä olen viime aikoina nähnyt paljon instassakin, mutta kiitos kun jaoit ohjeen tänne, ihan pakko yllättää perhe (ne luulee mua ehkä paremmaksi leipuriksi kuin olenkaan) hah hah haaa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.2.2018 14:50

      Heips Sari,

      Instasta tämän itsekin bongasin, mutta kirjaimen muotoisena! Tämä on kyllä varmasti tulevan kesän villitys 🙂 Mitähän kaikkia muotoja tullaan näkemään?! Odotan jo sinunkin versiotasi hiihhiih ja perheesi myös jo tietäisivät! Mukavaa viikkoa <3

      Vastaa
  2. Anthony Riutta sanoo

    13.2.2018 07:44

    Biscuit cske doesn’t fit the description, come up with a better name!?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.2.2018 07:50

      Hi Anthony! Feel free to give suggestions. It is biscuits filled with creme 😉

      Vastaa
  3. Anthony Riutta sanoo

    13.2.2018 07:54

    Luks laik ei gud keik thou! Jam nam!?

    Vastaa
  4. Outi sanoo

    13.2.2018 08:15

    Kakkusi näyttää ihanalta! Kävin vain miettimään, miten kakun leikkaus onnistuu siististi, kun keksit ovat rapeita ja täyte pehmeää. Tursuaako täyte kerrosten välistä leikattaessa? Entä millaiseksi kakku muuttuu jäääkaappisäilytyksessä, vai kestääkö se sitä rakenteen puolesta ollenkaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.2.2018 08:22

      Hei Outi,

      Mietin ihan samoja ennen kuin tein tämän. Onneksi on vastaus koska olin leikkaamassa tätä 🙂 Tein kakun ja söimme sen noin 3-4 tuntia täytön jälkeen – tämän ajan kakku oli jääkaapissa. Siinä ajassa keksi ei ollut pehmennyt – en ainakaan huomannut. Täyte oli hyvin jämäkkää ja varmasti voipohjaisella kreemillä kestää pidempäänkin, mutta minusta maku voisi ollla turhan raskas. En kuitenkaan osaa sanoa mitä tapahtuu jos säilyttää yön yli. Tosin itse tekisin kakin valmiiksi juuri ennen tarjoilua, koska sen kokoaminen on niin helppoa ja nopeaa.
      Leikkasimme terävällä veitsellä paloja kakusta. Ei mennyt rikki koko kakku, mutta murtui kyllä muutamasta kohdasta – ei tursunnut häiritsevästi täytteetkään. Se ei haitannut meitä kun syötiin heti koko ”kakku” heti. Juhlissa ei varmasti näytä kivalta, jos kaikki käy räpeltämässä muruksi keksikakun tai ei halua esimerkiksi jättää terävää veistä tarjoilupöytään. Nämä ovat kutienkin niitä kokemusasioita, jotka pitää testata itse 🙂

      Vastaa
  5. Katri sanoo

    13.2.2018 14:58

    Tää on niin ihana <3 Täytyisi varmaan itsekin kokeilla jonkinlaista keksikakkuversiota.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.2.2018 20:14

      Kiitos Katri 🙂 Kannattaa kokeilla! Tämänkin voi tehdä niin monenlaisena versiona!

      Vastaa
  6. Nanna sanoo

    13.2.2018 21:26

    Tuntuu, että oon kans törmänny tähän joka kulmalla viime viikkoina ja omiakin näppejä polttelis päästä toteuttamaan tälläinen. Sun oma on kaunis ja ihana, kuten ne ruukaa olla!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.2.2018 08:22

      Kiitos Nanna! Rohkaisen kokeilemaan! Oli nimittäin tavalliseen täytekakkuun verrattuna paljon vähemmän touhuamista tässä! 🙂

      Vastaa
  7. Kimmo Ollila sanoo

    13.2.2018 21:28

    Onpa hurjan kaunis kakku! Ja näperreltävää riittää.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.2.2018 08:24

      Kiitos Kimmo 🙂 Tämä keksikakku saattaa näytää vaikeammalta kuin mikä on. Tosin minulla oli kaikki koristeet valmiina – se helpottaa kummasti. Sitten, jos macaron-leivoksetkin tekee alusta asti itse niin kyllä saa näpertää 😀

      Vastaa
  8. Peggy sanoo

    18.2.2018 09:25

    Kaunis ja niin keväisen raikas <3 Ihanaa sunnuntaita Anni.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2018 08:53

      Kiitos Peggy 🙂 Ihanaa uutta viikkoa!

      Vastaa
  9. Minna -Ku ite tekee sanoo

    20.2.2018 13:12

    Kerrassaan upea kakku! Tosi kaunis <3

    Vastaa
    • Anni sanoo

      20.2.2018 14:02

      Kiitos Minna <3 🙂

      Vastaa
  10. Emilia sanoo

    29.3.2018 11:02

    Haluaisin laittaa väliin suklaavaahdon. Millä reseptillä sen voi tehdä, että se kestää keksin painon?

    Vastaa
  11. Anni sanoo

    29.3.2018 12:30

    Hei Emilia, suosittelen tätä moussea 🙂

    https://www.anninuunissa.fi/taydellinen-suklaamousse-liivatteeton/

    Vastaa
  12. Jenni sanoo

    2.4.2018 11:22

    Ihana kakku ? Mistä hankit syötävät + myrkyttömät kukat kakun päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2018 11:29

      Kiitos Jenni 🙂 Syötäviä ja myrkyttömiä kukkia valmistaa esim. Mimis. Haen omat kukkani tukusta tai kasvatan itse, mutta kukkia saa myös isoista hyvinvarustelluista marketeista kuten Prisma ja Citymarket. Kesällä tarjonta on runsaampi.

      Vastaa
  13. Jenni sanoo

    8.4.2018 17:12

    Kiitos vastauksestasi! 🙂
    Ostatko kukat ruokakauppojen kukkaosastolta vai vihannesosastolta? Jos ostat ne kukkaosastolta, mistä tiedät kukkien olevan myrkyttömiä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2018 19:14

      Hei Jenni,

      Varmasti myrkyttömiä ovat vain vihannesosastolta ostetut kukat 🙂

      Vastaa
  14. Virve sanoo

    10.4.2018 14:04

    Upea kakku! Osaatko sanoa voisiko keksipohjat paistaa valmiiksi edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä tekisi täyttämisen ja koristelun?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      10.4.2018 14:10

      Hei Virve,

      Toki voit tehdä keksipohjat etukäteen 🙂 Mukavaa leivontaa!

      Vastaa
  15. Mari sanoo

    15.4.2018 09:51

    Olisiko sinulla ohjetta gluteenittomaan versioon?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      15.4.2018 11:07

      Hei Mari, valitettavasti en ole kokeillut tätä gluteenittomana. Gluteenittomassa on se vaara, että murenee eikä pysy kasassa 🙁

      Vastaa
  16. Katri sanoo

    4.6.2018 15:17

    Heippa. Pystyisikö valmiit keksipohjat pakastamaan ja sitten kun tarvitsee niin käyttää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2018 18:31

      Hei Katri,

      Itse pakastan taikinaa pakkaseen, isot keksipohjat menevät herkästi rikki, mutta toki nekin voi pakastaa 🙂

      Vastaa
  17. Ilona sanoo

    13.6.2018 23:18

    Moikka! Todella kauniin näköinen kakku ja kiinnostaisi kokeilla itsekin. Millainen tämä oli maultaan? Voin kyllä aika hyvin kuvitella keksin ja kermavaahdon yhdistelmän, mutta tuliko tästä syödessä sellaista kakkufiilistä yhtään? 😀 Mietin vaan, miten toimisi lapsen synttärikakkuna ja olisiko korvaamaan täytekakkua 😉

    Vastaa
  18. Anni Paakkunainen sanoo

    14.6.2018 06:45

    Hei Ilona,

    nämähän ovat makuasioita, mutta meistä kakku oli kivaa vaihtelua perinteiselle. Keksipohjaa voi maustaa myös aromeilla, jos haluaa enemmän makua koko kakkuun. Täyte on ihanan täyteläistä kun siinä on mascarponea mukana – täytteeeseen voi lisätä vaikka hilloa tai lemoncurdia maustamaan sitä. Mukavaa leivontaa 🙂

    Vastaa
    • Ilona sanoo

      14.6.2018 13:15

      Kiitos vastauksesta ja vinkeistä! 🙂 Täytyy vähän suunnitella ja makustella ideoita! 😉

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        14.6.2018 13:17

        Ja mukavia juhlia teille! 🙂

        Vastaa
  19. Jasmin sanoo

    3.5.2019 08:43

    Kuinkahan paljon etukäteen keksipohjan voi tehdä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2019 08:47

      Hei Jasmin, keksipohjat säilyvät hyvin, voit tehdä pohjat siis 1-3 päivää aikaisemmin.

      Vastaa
  20. Piia sanoo

    29.9.2019 09:33

    Moi! Olen tällä reseptillä jo muutaman keksikakun leiponut, kiitos ihanasta ja toimivasta reseptistä! Nyt kiinnostaisi tehdä minttusuklainen versio ja haluaisin kokeilla tehdä myös tämän keksipohjan tummana. Eli minkä verran vehnäjauhoista kannattaisi korvata kaakaojauhoilla, että pohjasta tulisi tumma?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.9.2019 09:38

      Hei Piia,

      kiitos, tästä ohjeesta on tullut monelle suosikki. Testaamalla löydät oikean määrän tarkoituksiisi 🙂 Blogista ei tummaa keksikakku-ohjetta vielä löydy, mutta vinkkaan, että leivontakirjastani löytyy <3 Ihanaa sunnuntaita!

      Vastaa
  21. Suvi-Tuuli Merenkukka sanoo

    20.9.2021 16:44

    Heippa, millä voisi korvata keltuaisen kun pitäis olla kananmunaton keksi? ☺️

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios