
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Suklaa ja naiset sopivat yhteen siksi juuri tänään herkutellaan pehmeillä ja täyteläisillä suklaamuffinsseilla! Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää, jonka tarkoitus on juhlistaa naisten sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia saavutuksia! Yhdistyneet Kansakunnat omistavat naistenpäivän joka vuosi jonkun tietyn teeman ympärille ja tänä vuonna teema on #BeBoldForChange eli innosta muita tai itseäsi auttaaksesi luomaan paremman maailman sukupuoleen katsomatta.
Kuten joka vuosi myös tänään 8.3.2017 järjestetään maailmanlaajuisesti tuhansia tapahtumia naisten kunniaksi! Juhlin itse tänään ennen kaikkea itseäni ja upeita naispuolisia ystäviäni sekä heidän saavutuksiaan! Jännitän myös hiukan saanko kukkia rakkaaltani ja herkuttelen näillä muffinsseilla. Miten naistenpäivä näkyy sinun päivässäsi?
Pehmeät muffinssit leivot jopa 30 minuutissa. Resepti on helppo ja siinä ei turhia vatkailla. Ainekset vain sekaisin ja muffinssit uuniin. Voit leipoa muffinsseista helposti myös gluteenittomia vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.
Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit
TILAA LAADUKAS JA EDULLINEN MUFFINSSIVUOKA TÄÄLTÄ*
12 muffinssia
OHJE
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 rkl leivinjauhoa
- ripaus suolaa
- 100 g voita
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia (tai maitoa, piimää tms.)
- 2 munaa
- 2 dl suklaahippuja/rouhittua suklaata
- Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
- Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
- Yhdistä voi-munaseos ja jauhoseos.
- Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
- Kääntele lopuksi suklaarouhe/hiput taikinaan nuolimella.
- Asettele paperiset vuoat muffinipellille* ja jaa taikina vuokiin lusikalla tai taikina-annostelijalla.
- Muista jättää kohoamisvaraa.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Nosta hieman jäähtyneet muffinssit ritilälle* jäähtymään.
- Nautiskele hieman lämpimänä.
GLUTEENITON! Vaihda jauhot gluteenittomiin, jos nauti kuohkeista gluteenittomista muffinsseista!


Lisää muffinsseja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Sattumalta tulin etsimään blogiisi herkullisia reseptejä, pitää nimittäin tehdä jtn uutta makeaa hiihtolomaksi. Törmäsin tähän suklaamuffinssireseptiin. Tuttu ohje, sillä leivoin näitä muistaakseni viime syksynä ja onnistuivat täydellisesti! Ihan huppu hyviä muffineita, ja gluteenittomina vieläpä! Lisäsin ohjeen myös omaan blogiini (voit käydä tsekkaan kuvat :)), peukut sulle reseptistä!
Ihania reseptejä blogi pullollaan!
Hei Anna, mahtavaa! Lisään ohjeeseen huomion, että onnsituu myös gluteenittomana mainiosti 🙂 Ihanaa viikkoa sinulle, käyn kurkkaamassa blogiasi!
mistä tiedän paljonko mitassa on jauhoja tuon 2,5dl?
Näyttääpä ihanan herkullisilta! Paljon suunnilleen muffinsseja tästä reseptin ohjeesta saa? 🙂 Pitäis nimittäin tehdä noin 100 ihmiselle, kun ajattelin viedä synttärin kunniaks töihin 😀
Hei Sandra 🙂 Tästä ohjeesta tulee pellillinen eli noin 12 normaalikokoista muffinssia 🙂 Se täytyykin lisätä ohjeeseen 🙂 Mukavaa viikkoa!
Ehkä paras muffinssiohje ikinä, kiitos! Tärkein pointti, ettei vatkaamista tarvita. Tein semperin fin mixistä, laitoin sokeria vain 1,5dl ja korvasin suklaahiput noin 1,5dl nutellaa (lapsen toiveesta).
Oi kuulostaa ihanalta! Täytyy itsekin koittaa nutellalla! Minustakin tässä se tärkein pointti on helppous, nämä muffinssit syntyvät vaikka kesämökillä! 🙂
Hei, onko kaakaojauhe leivontajauhetta?
Hei,
Kaakaojauhe on makeuttamaonta aitoa kaakaojauhetta. Tässä linkki:
https://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/2109/fazer-cacao-200g/
Niiiin hyviä! Kiitos reseptistä! Laitoin kauramaitoa ja muffinsin sisälle palan suklaata ekstrana.
Nam, kivasti tuunattu! 🙂 Kiitos kommentistasi.
Kiitos ohjeesta. Seuraan blogiasi muutenkin ja tykkään siitä että suklaa maistuu kunnolla. Tuunasin omani laittamalla suklaahippujen sijasta valkosuklaapaloja sattumiksi. Niin hyvää.. ?
Hei jane, kiitos kommentistasi. Ai vitsit varmasti todella herkkua valkosuklaahippujen kanssa! Nam <3 Herkullista viikonloppua!
Ihania! Korvasin sukkaan nutellalla❤️Täytyy tehdä jatkossakin?
Oi nam! Nutellaa pitää kokeilla itsekin <3 Kiitos kommentistasi!
Aivan superihania muffinseja! 🙂 Tuli niin hyviä ja nättejä! Siskokin totes että varmast parhaita muffineja joita on ikinä syöny. Kiitos huippuohjeesta!
Kiitos sinulle huippukommentistasi 🙂
Moikka! Minua kiinnostaisi mistä nämä ihanan väriset muffinssi paperit ovat 😍
Voi nyt en kyllä muista tarkalleen mistä ne ovat – resepti on vuodelta 2017. Löytyisikö täältä jotain vastaavaa:
https://www.anninuunissa.com/paperiset-muffinssivuoat-c-9_24.html
Oli heti pakko mennä kokeilemaan kun löysin sun ohjeen! Tuli tosi pehmeitä ja suussasulavia muffinsseita! Extrana lisäsin vähän ranskanpastilleja kun kaapista löysin. Tämä ohje pitää kirjoittaa ylös 🙂
Oi ihanaa! Ranskanpastillit kuulostaa täydellisiltä <3 Nam nam!
Tyttöni 6v halusi leipoa ensimmäistä kertaa ihan itse. Löysimme tämän reseptin ja vain pienellä avustuksellani tyttöni onnistui hienosti näiden muffinssien teossa. Maailman parhaimpia muffinsseja!
Hei Marika! Kiitos ihanasta palautteesta. Terkkuja tytöllesi ja tervetuloa herkuttelemaan sivustolleni uudestaankin!
Etsin netistä ohjetta alakoululaisille tytöille jotka halusivat leipoa muffinsseja. Onneksi eksyin sivuillesi ja testasimme ohjetta. Parhaimpia suklaamuffinsseja mitä olen maistanut. Nam! P.s Upea sivusto, täällä tulen käymään säännöllisesti.
Hei Tarja,
Ihanaa kun jätit kommentin, kiitos 🙂 Tervetuloa uudelleen ihan koska tahansa! Mukavaa viikkoa!
Hei! Laitetaanko gluteenitonta jauhoa, sama määrä kuin vehnajauhoja?
Hei Irma, kyllä saman verran 🙂
Hei Anni! Kiitos tiedosta! Olis vielä yksi kysymys? Onko VanHouten Cacao (kaakaojauhe ) gluteeniton? 🤔
Hei irma,
Kyllä sen pitäisi olla koska on 100% kaakaojauhetta. Tuoteselosteessa pitäisi olla maininta jos sisältää gluteenia.
Kiitos! 👌
Aivan mahtavia muffinsseja tuli 😋 ohjelmin todella helppo ja näitä aineksia aina kotona.
Kiitos hyvästä ohjeesta.
Ole hyvä! Kiva kuulla, että pidit ohjeesta <3
Onnistuisikohan näissä maidon tai jogurtin tilalta laittaa pehmeää maitorahkaa ja vedellä hieman tehdä löysemmäksi tarvittaessa? 🙂 Vaikuttaa hyvältä!
Kyllä! Näissä mikä tahansa maitotuote korvaa toisensa 🙂
Siis MAAILMAN parhaat muffinit! Keräsi niin paljon kehuja kaksi päivää sitten, että oli pakko tehä tänään uudelleen 😍
Ihana kuulla, kiitos kommentistasi <3 🙂
Löysin tämän ohjeen jokin aika sitten ja oli pakko kokeilla. Muffinssit menivät kuin kuumille kiville. Tänään tein toisen kerran ja koska muuta nestettä ei ollut sillä hetkellä jääkaapissa, laitoin mantelijuomaa maidon tilalta. Muffinsseista tuli vielä pehmeämpiä, joten myös se sopii hyvin nesteeksi. Ihan huippu ohje!
Kiitos ihanasta kommentista 🙂 Tässä ohjeessa tosiaan maitotuotteen voi korvata melkein millä tahansa vastaavalla. Kasvimaidot tekevät leivonnaisista ihanan pehmoisia <3
Hei Anni! Ihanan kuuloinen resepti ja aionkin laittaa tämän testiin nyt viikonloppuna! Tarkoitus olisi tehdä suklaa cupcakeja ystävän babyshowereihin 🙂 Osaatko sanoa voinko tehdä nämä muffinssit etukäteen lauantaina ja koristella kuorutteella vasta sunnuntaina vai kuivuuko pinta pahasti? Pitääkö näitä säilyttää jääkaapissa kun sisältää maitotuotteita vai voiko esim la-su välisen yön olla huoneenlämmössä esim kelmun alla ettei kuivuisi pinta? Kiitos jo etukäteen vastauksesta 🙂
Muffissit voi säilyttää hyvin peiteltynä pussissa tai kelmussa huoneenlämmössä. Voit tehdä muffinssit etukäteen 🙂
Onnistuuko ilman suklaalevyä?
Tarkoitatko onnistuuko ilman, että lisäät taikinaan suklaahippuja?
Juu, tarkoitan! Anteeksi :’) Testasin ilman, ja toimi hyvin!
Ihan taivaallisen hyviä! Käytin maustamattoman jugurtin tilalla Oatlyn kauramaitoa, sekä lopuksi lisäsin taikinaan sulatettua nutellaa n. 1.5dl. Jäähtyneiden muffinsien päälle laitoin kuorrutukseski vielä sulatettua nutellaa. Koostumus on kuin mutakakussa 🤤😋
Awwwwww kuulostaa niin ihanalta! 😛
Hei,
Voiko näitä pakastaa? 🙂
Voi pakastaa. Voit lukea lisää leivonnaisten pakastuksesta täältä:
https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Kauanko suunnilleen muffinseiden teossa kestää?
Alle tunnissa tulee valmista. Itse teen nämä jo puolessa tunnissa kun muistan ohjeen ulkoa 🙂
Otin tämän reseptin pohjaksi omalle banaani-suklaakakulle. Taikina kuntoon, kokonainen banaani joukkoon ja kakkuvuoassa uuniin. Tuli aivan ihana kakku! Kiitos hienon reseptin julkaisemisesta! <3
Ihana kuulla! Taida testata itsekin banaanin kanssa kakkuna <3
Montako kappaletta muffinsseja tästä reseptistä noin suunnilleen tulee?
12 kuvissa näkyvien kokoista eli yksi muffinssipellillinen 🙂
Hei! Jos päällystäisin nämä valkoisella marsipaanilla vessapaperirulliksi, pysyisivätkö kasassa? 🙂
Moikka,
miksei pysyisi? Mutta en ole kokeillut eli kokeilemalla se selviää 🙂
Voiko suklaahiput korvata kaakojauheella?
Jätä hiput vaan pois. Ne on lisänä perustaikinaan – voit tosi korvata marjoilla, pähkinöillä tms. muilla sattumilla jos haluat 🙂
Olipas suklaista ja mehevää! Ei näitä juuri yhtä enempää voi kerralla syödä makeuden takia mutta hyvää oli. Tein nämä gluteenittomana korvaamalla jauhon tuolla Semperin jauhoseoksella. Mulla muffinsseja tuli vain 10 kpl kun tein amerikanmuffinivuokiin. Kiitos ohjeesta, näitä tulen leipomaan toistekin!
Makeus on aina maistajan suussa. Sokeria voi halutessaan vähentää ohjeessa 🙂 Kiva kun pidit ohjeesta!
Ihan SIKA HYVIÄ!❤️❤️❤️ Lisättiin siihen tosin sikana koristeita, mut resrpti oli sama. Ulkonäkö ei houkutellu hirveesti ( koristeiden takia), mut maku oli taivallinen!
Sika hyvää! ❤️❤️❤️ Maku on taivaallinen!😋
<3 :)
Siis ihan LOISTAVA resepti!! Laitettiin kreikkalaista luonnon jogurttia. Tehtiin myös kaksinkertasena taikina ja tuli 36 muffinsia. Käytettiin aika pieniä muffinsivuokia että pienempikin väki jaksaa syyä:)
Kiitos Anni!
Kiitos mukavasta kommentista 🙂 Kiva kun piditte ohjeesta <3
Voiko tuon öljyn jättää pois, kun sitä ei satu löytymään tällä hetkellä jääkaapista? 🙂
Minkä öljyn? Ohjeeseen tulee voita ja ilman rasvaa tulee kyllä kuivia 🙂
Tein mantelikermaan imetysdietin vuoksi. Tuli todella hyviä ja tarpeeksi makea mun makuun. Ihanan helppo ohje!
Ihanaa, kiitos kommentistasi 🙂
Tein äsken koeversion rippijuhliin. Kaikki rasva valui vuokien pohjiin ja läpi. Onko tähän jotain vinkkiä?
Tulee vähän suttuiset sormet eikä ulkonäkökään näin houkuttele. Voiko rasvaa vähentää? Tein millilleen ohjeen mukaan. Gluteenittomana tosin.
Paistoithan muffinssit muffinipellillä vuokien kanssa? Jos rasva valuu paperivuokien läpi on vuoat liian ohuita – näissä papaerisissa vuoissa on paljon eroja. Gluteenittomuus voi myös vaikuttaa taikinan koostumukseen. Ohje on hyvin suosittu ja usein näistä itse leipovana en ole kohdannut samaa ongelmaa.
Hei,
Miten näitä kannattaisi koristella rippijuhliin?
Löydät kuppikakku-kategorian alta koristeluvinkkejä:
https://www.anninuunissa.fi/category/pikkumaket/kuppikakut/
Kiitos Anni. Sinun leivontaohjeet ovat ihan parhautta. Nämä muffinssit, mutakakku ja mustikkapiirakka on mun vakio, luottoleipomukset. Onnistuvat aina.
Kiitos Anna ihanasta palautteesta 🙂 <3
Voiko voin korvata rypsiöljyllä ja paljonko sitä pitäisi laittaa?
Kiitos tästä ohjeesta, se oli helppo muuttaa maidottomaksi ja lopputulos oli ihanan tuhti ja herkullinen. Korvasin nesteen appelsiinimehulla joka antoi hienon vivahteen ja suklaana käytin dammenbergin maidotonta tummaa suklaata. Lisäksi ohje oli niin helppo, että meidän 5v poika sai olla pääleipurina sekoittelemassa.
Ihana kuulla ja hienoa soveltamista <3 🙂 täytyy kokeilla joskus itsekin!
Heippa aivan Ihana Ohje namm (Y) 😉 just äsken tein 2 kertasissa amerikan muffini vuoissa ja pilkoin tupla merkkistä suklaata joukkoon ja hieman pähkinä muruja niin tosi ihanaa ! seur kerran kokeilen tehä kakkuna
Ihana kuulla 🙂 Varmasti toimii mikä vain suklaa ja pähkinät tässä 🙂
tässä voisi ehken toimia dumle suklaakin ?
tein tänää näitä toisen kerran ja nyt huomasin että maito ja naturel jogurtti oli päässy loppuu mut kaapista löyty juustoportin 150 g prk lakkajogurttia..aattelin ettei sovi mut wau hyvää tuli ja kovin kehtuttii ( s market meillä myy sitä ) , lisäksi fazerin tummaa suklaata rouhittuna ! Kiitos Anni tästä palstastasi <3 aina seuraan ohjelmaasikin kun tulee
Ihana kuulla Maarit 🙂 mukavaa viikonloppua!
Suurkiitos helposta ja maukkaasta ohjeesta! Mua aina huvittaa näissä kommenteissa, miten kaikilla on valtava tarve versioida annettuja ohjeita. Tein prikulleen ja hyvää oli 🙂
Ole hyvä 🙂 joskus alkuperäinen voittaa kaiken!
Kiitos google ja kiitos sinä.
Koronan myötä tuli lomautuslappu ja oon huomenna menossa moikkaamaan ystävääni. Ulkotreffit, tietenkin. Löysin ohjeesi ja muffinsseista tuli täydellisiä.
Ja mitä parasta, kaikki taaka-aineet löytyivät kotoa.
Laitoin suklaan vähän liian pieneksi, oma moka.
Kiitos ohjeesta !
Kiitos ihanasta palautteesta <3 🙂 Upeaa kesää!
Nyt löytyi kyllä ihan paras muffiniohje! Jostain kumman syystä meillä ei suklaata oo kaapissa koskaan.. Korvasin hiput murustetuilla pakastevadelmilla ja tuli kyllä niin parhaat herkut! Kiitos paljon tästä ohjeesta. 🙂
Kiitos kommentista 🙂 Kiva kun maistui!
Reseptissä unohtui mainita, että kaataessa maitoa sulaneen voin joukkoon, voi jäähtyy ja muuttuu kokkareiseksi. Nesteet täytyy siis sulattaa uudelleen, mutta varovasti ettei kananmunat paistiu. Ei jatkoon 🙁
Hei nyt ihan perusleivonnan säännöt haltuun! Kuumaa ja kylmää ei ikinä saa yhdistää. Sula voi jäähdytetään ennen kun sen sekaan lisätään mitään. Se lukeekin ohjeessa 🙂
Kokemattomalle leipurille muutama kohta ohjeessa saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Kaakaojauhe=kaakaojuomajauhetta vai tummaa kaakaota? Suklaa=maitosuklaa vai tumma suklaa? Ensimmäisen kerran tein tummalla kaakaolla ja tummalla suklaalla ja nehän olivat sokerin määrästä huolimatta lähes syömäkelvottoman kitkeriä. Nyt olen oppinut soveltamaan ohjeen itselle sopivaksi ja tätä mieluiten suklaamuffineihin käytän.
Lisäksi, 0.5 rkl ja 1.5 tl ovat sama asia 🙂 Tämäkin kohta voi turhaan jotakuta hämmentää.
Soveltaminen on parasta! Niin itsekin teen 🙂 leivonnassa käytetään muuten aina tuota tummaa leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta – siksi en sitä erikseen ilmoita, suklaata ei ole tarkennettu, koska se voi olla mitä vaan – tässä ohjeessa se ei vaikuta taikinan koostumukseen vaan makuun.
hei, voiko muffinsit paistaa normi pellillä kun en muffinsipeltiä omista, ja miten voin välttää ettei muffinsien pohja tummu?
Heippa, valitettavasti ilman muffinipeltiä muffinit usein leviävät ja eivät kohoa kauniisti. En siis suosittele paistamaan ilman peltiä, ellei sinulla ole tosi tukevia paperisia vuokia. Kun paistaa oikeassa asteessa uunin keskitasolla ohjeiden mukaan ei kyllä pohjat tummu 🙂
Hei nämä muffinssit ovat ihan parhaita!Niitä on helppo ja tosi kiva leipoa kiitos reseptistä.Liisään yleensä myös itse tehdyn kuorrutteen.😁
Kiva kuulla, että pidät ohjeesta 🙂
Huikean hyviä muffinsseja tuli! Tosi hyviä myös lämpiminä, mutta parhaita seuraavana päivänä jääkaappikylminä – nam 🙂
Kiitos ohjeesta!
Ihana kuulla! Ole hyvä 🙂
Moi Anni!
Tällä ohjeella tuli suussa sulavia muffinsseja! Kiitos hyvästä ohjeesta! <3 🙂
Ihana kuulla! 🙂 Tää on monen suosikki-ohje!