• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Key Lime Juustokakku (G)

Gluteeniton· Juustokakut· Kevään juhlat· Yhteistyöt

22 touko
Key Lime Juustokakku (G)

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods & Mackays

Ok, tämä on niin IHANAA! Kevät- ja kesäjuhlien raikkain kakku on tässä. Voit lopettaa etsimisen!

Rakastan Key Lime piirakkaa ja se on yksi blogini suosituimmista ohjeista. Olen jo pitkään halunnut leipoa tuon legendaarisen piirakan uuteen versioon, nimittäin juustokakuksi. Tämä idea osoittautui taivaalliseksi ja todella pienellä vaivalla. Key Lime juustokakun maku tulee aidoista limeistä (harmi ettei täällä Suomessa saa key lime limettejä) ja Mackaysin intensiivisestä lime curdista eli limetahnasta.

Juustokakut ovat juhlien suosituimpia kakkuja. Ne ovat täytekakkuja kevyempiä, helpompia leikata, houkuttelevat yleensä raikkaudellaan ja jostain syystä juuri juustokakkuja toivotaan juhliin eniten. Tässä juustokakussa yhdistyy rapea digestive pohja, täyteläinen juustokakku ja limen raikas aromi, jota ei voi vastustaa. Kakkuna tämä on yhtä vastustamaton kuin piirakkanakin!

Key Lime Juustokakku (G)

Kotona tehty juustokakku on todella helppo leipoa, vaikka usein luullaan toisin. Tein teille videoreseptin Instagramin puolelle tämän kakun valmistuksesta. Ehkä video auttaa vakuuttamaan teidät juustokakkujen helppoudesta? Käytännössä se on vatkausta ja odottelua. Mikä parasta kakun voi huoletta tehdä etukäteen jääkaappiin, mutta sen ehtii tehdä myös vaikka vasta juhlien aamuna. Tämä kakku hyytyy muutamassa tunnissa.

Key Lime Juustokakku (G)

Mackays Limettitahna eli lime curd

Mackays Limettitahna eli lime curd on supersuositun Lemon Curdin herkullinen sisar. Monipuolisesti käytettävä Lime Curd sopii melkein kaikkeen, kuten kakkujen, keksien ja kääretorttujen väliin. Sen voi leipoa myös taikinaan, kuten tiedätte SITRUUNAMUTAKAKKU. Voit kokeilla sitä myös dippikastikkeissa tuomaan makeutta ja happoa. Tässä ohjeessa limetahna tuo makeutta ja makua juustokakkuun. Käytän itse curdeja myös brunssilla paahtoleipien päällä.

Mackaysin tuotteet ovat laadukkaita ja ne valmistetaan perinteisillä marmeladin valmistusmenetelmillä Skotlannissa. Mackays tuotteet eivät sisällä lisättyjä maku-, väri- tai säilöntäaineita. Tämä luottotuote pitäisi löytyä jokaisen jääkaapista.


Juustokakut ovat näyttäviä juhlapöydässä. Simppeli koristelu riittää. Katsokaa vaikka näitä kuvia! Key Lime juustokakusta tuli niin kaunis. Olen ajatellut, että juustokakunkin tulisi olla korkea ollakseen juhlallinen. Tein tästä versiosta kuitenkin matalan, jotta sitä olisi helppo leikata ja hyytyminen olisi nopeampaa.

Key Lime Juustokakku (G)

Key Lime Juustokakku (G)

noin 10 hlö

Pohja

  • 150 g (gluteenittomia) digestive keksejä
  • 50 g voita
  1. Hienonna keksit blenderissä tai murskaamalla.
  2. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun.
  3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele reunakalvo vuoan reunoille.
  4. Taputtele keksipohja kevyesti vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl Mackays Limettitahnaa
  • 1 limen kuoriraaste
  • 4 liivatetta + 3 rkl limenmehua
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Vatkaa mascarpone, sokerit, limen kuori ja lime curd tasaiseksi.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi eri kulhossa.
  4. Kiehauta kattilassa noin 3 rkl limenmehua.
  5. Purista liivatteet ja sulata ne kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
  8. Kaada massa keksipohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta vuoka hyytymään jääkaappiin 5 tunniksi tai yön yli.

Koristeet

  • 1 dl Mackays Limettitahnaa
  • 1 dl vispikermaa
  • limen siivuja
  • limen kuorta
  1. Irrota kakku vuoasta ja levitä kakun päälle ohut kerros limettitahnaa.
  2. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja pursota kakun päälle ruusukkeiksi.
  3. Leikkaa limestä ohuita siivuja ja nostele ne pursotusten päälle.
  4. Raasta vielä halutessasi limetin kuorta koko kakun päälle.
  5. Tarjoile kakku ja nauti! 

Vinkki! Tee Sitruunaversio Lemon Curdista!

Key Lime Juustokakku (G)
Key Lime Juustokakku (G)
Key Lime Juustokakku (G)

Upeaa alkavaa uutta viikkoa ja tsemppiä juhlajärkkäilyihin!

/Anni


Lisää kevään juhlien reseptiikkaa löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Upea Sitruuna-Kinuskitäytekakku (Ve)
Seuraava artikkeli: Kesän ihanin Juustokranssi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jemmy sanoo

    22.5.2022 20:58

    Hei, voisikohan tämän tehdä etukäteen pakastimeen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.5.2022 10:04

      Hei, kyllä voi ilman koristeluja. Lisää leivonnaisten pakastuksesta voi lukea täältä:

      https://www.anninuunissa.fi/key-lime-juustokakku-g/

      Vastaa
  2. Ewa Tawaststjerna sanoo

    29.5.2022 19:47

    Milloin limen kuoriraaste lisätään täytteeseen. On mainittu reseptiikassa vaan ei työhjeessa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2022 21:12

      Hups, lisätty ohjeeseen 😉

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios