• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Kakut· Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot· Pääsiäinen

27 maalis
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Rakastan helppoja ohjeita, jotka syntyvät melkein itsestään, kuten tämä ihanan helppo sitruunamutakakku (G). Jatka lukemista nimittäin tämä leivonnainen räjäyttää tajuntasi.

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Laitoin jo päivällä kaikki aineet valmiiksi esille ja jossain vaiheessa iltaa näytti uhkaavasti siltä etten ehtisikään leipoa. Päivät venähtävät hetkessä iltaan ja kun Onnin saa nukkumaan tekee mieli kellahtaa sohvalle ja laittaa aivot narikkaan Netflixin seurassa. Mieskin ihmetteli, että ”aiotko vielä leipoa?”. Siihen oli pakko sanoa, että ”tottakai, ei tähän mene kuin hetki”. Eikä siihen mennyt. Vajaa 10 minuuttia niin sitruunamutakakku oli jo uunissa.

Kyllä kannatti taas leipoa. Meillä oli nimittäin iltapäiväkahvilla ihan mieletöntä herkkua! Tämä tahmea suklaisen version vaalea sisko on koukuttavaa herkkua. Pursotin herkullisten mutakakku-neliöiden päälle kermavaahtoruusut, mutta menee tämä ihan simppelinäkin. Ihana idea myös pääsiäisen jälkiruoaksi, vai mitä? Ja vielä yksi vinkki: miten ihanaa tämä olisikaan kotimaisten tuoreiden marjojen kanssa kesällä!? N A M.

Ohje on tosiaan helppoakin helpompi. Ei vatkausta eikä muutakaan aikaa vievää säätöä. Voit mitata kaiken yhteen kulhoon ja sekoittaa siinä. Sekoittele varovasti, vain kunnes kaikki on sekaisin. Paistoin oman mutakakkuni suorakaiteen mallisessa vuoassa, mutta voit tehdä kakun myös pyöreään halkaisijaltaan 22-24 cm vuokaan.

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Leivoin tämän kakun kahteen kertaan, koska en ollut täysin tyytyväinen ensimmäiseen versioon. Inhoan tehdä asioita moneen kertaan, koska haluan onnistua heti. Jotkut reseptit kuitenkin täytyy viilata kuntoon, jotta niistä voi nauttia kuten tästä. Tämä toinen versio lisä sokerilla, jauhoilla ja lemon curdilla oli parempi. Koostumus on tahmea, jopa karamellimainen. Leivonnaisen pinta raksahtaa haukatessa.


Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

noin 8 hlö

Ohje

  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl lemon curdia
  • 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

Lisäksi

  • tomusokeria
  • vispikermaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa kakkuvuoka (pyöreä tai neliö) leivinpaperilla. (Minun vuoka on 18 x 28 cm.) . Tutustu tästä*.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  3. Mittaa kulhoon sokerit, munat, vanilja, sitruunan mehu sekä kuori ja lemon curd. Kaada viimeisenä sekaan sula jäähtynyt voi ja sekoita nopeasti.
  4. Lisää jauhot ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  5. Kaada taikina vuokaan* ja paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia, kunnes mutakakku näyttää kypsältä, mutta on vielä keskeltä pehmeä. Paistoin omaani noin 23 minuuttia.
  6. Jäähdytä mutakakkua paistovuoassa pari tuntia.
  7. Koristele jäähtynyt kakku sihtaamalla sen päälle tomusokeria ja pursottamalla päälle vispikermaa.

Vinkki! Myös tämän kakun maku syvenee ajan kanssa. Laita kakku jääkaappiin ja tarjoile vasta seuraavana päivänä.

Suosittelen käyttämään

Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)
Ihanan helppo Sitruunamutakakku (G)

Aurinkoista viikonloppua!

/Anni


Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

74 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kolmen aineen Tipu-Tryffelit
Seuraava artikkeli: Baileys Pääsiäiskakut lasissa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sinikka sanoo

    27.3.2021 16:48

    Eikö leivinjauhetta ollenkaan tarvitse?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2021 08:37

      Ei tule leivinjauhetta. Tämän kakun ei ole tarkoitus kohota uunissa. Kananmunat kohottavat mutakakkua juuri oikean verran.

      Vastaa
      • Marjo sanoo

        29.1.2023 18:43

        Onnistuuko ilman kanamunaa? Meillä paha kanamunä-allergikko

        Vastaa
  2. Anu Korkkula sanoo

    27.3.2021 18:49

    Aika jäätävä määrä sokeria 😳 Onnistuisikohan puolella määrällä kun lemon gurd on jo itsessään aika makeaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2021 08:40

      Sokerilla on monia muitakin merkityksiä leivonnassa kuin makeutus. Se muun muassa antaa tekstuuria, kuohkeuttaa ja kuten tässä ohjeessa vaikuttaa juuri tuohon tahmeaan sisukseen. Vaaleassa mutakakussa sokerin määrä on olennainen oikean koostumuksen takia. Kuten tekstissä mainitsin, tein kaksi eri versiota ja ensimmäiseen laitoin vähemmän sokeria – lopputulos ei ollut yhtä hyvä.

      Vastaa
  3. Mira aloitteleva kotileipuri sanoo

    28.3.2021 21:40

    Myydäänkö tuota lemon curdia valmiina kaupassa vai valmistitko curdin itse? Jos myydään, löytyykö ihan leivonta osastolta?
    Kiitos vastauksestasi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2021 05:50

      Käytin valmista ja sitä löytyy hillo-osastolta kaupoista 🙂 Sopii loistavasti moneen tarkoitukseen, kakkujen, keksien jne. väliin. Suosittelen tutustumaan.

      Vastaa
  4. Tiina sanoo

    29.3.2021 14:41

    Pärjääkö ilman vanilja aromia vai riittäisi pelkkä vaniljasokeri?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2021 16:18

      Vaniljan voi korvata vaniljasokerilla tai jättää pois kuten muutkin mausteet 🙂 Itse tykkään laittaa vaniljaa kaikkeen, siksi myös tähän.

      Vastaa
      • Jenna sanoo

        2.4.2021 18:01

        Mutta miksi sekä vaniljasokeria että vanilja-aromia?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          2.4.2021 19:56

          Kun tykkään vaniljasta ja aromilla saa lisää makua. Saa jättää pois omasta versiosta toki toisen tai molemmat 🙂

          Vastaa
  5. Annikki sanoo

    29.3.2021 22:40

    Onnistuuko ilman lemon curdia tai voiko sen korvata jollain?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.3.2021 06:18

      Tein kaksi versiota. Toisessa ei ollut lemon curdia (myös muut määrät eri) ja se versio ei ollut yhtä hyvä. Lemon curd antaa sitruunaista makua, kun sitruunan mehua ei koostumuksen takia oikein voi lisätä. Kyllä tästä syötävää tulee ilman curdiakin, mutta vielä parempaa kun noudattaa ohjetta täsmälleen.

      Vastaa
  6. Jarna sanoo

    30.3.2021 16:43

    Voiko kananmunat korvata jollain, jos haluaa tehdä vegaanisen version? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.3.2021 17:30

      Valitettavasti tästä ohjeesta en ole ehtinyt testata vegaanista versiota. En ole varma onnistuuko korvaamalla munat, kuten muissa ohjeissa (banaani, omenasose tms.) Tähän mutakakkuun tuon oikean koostumuksen tuo jauhot, munat, voi ja sokeri yhdessä juuri näissä määrissä.

      HUOM! Jos joku testaa vegaansita versiota, niin kommetoi ihmeessä ja jaa vinkit muillekin!

      Vastaa
      • Riikka sanoo

        15.5.2022 23:44

        Tämä oli jo vanha kysymys, mutta itse kokeilin muutama päivä sitten muna-allergikkona versiota, jossa korvasin kananmunat islantilaisella 3 % jogurilla ja lemoncurdin (jossa myös kananmunaa…) sijasta laitoinMackaysin appesiinimarmeladia. En tietenkään tiedä, millaista orginaaliversio on, mutta tuosta versiosta tuli mielestäni tosi hyvää :).

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          16.5.2022 09:43

          Mainiota, kiitos kun jaoit vinkin muillekin 🙂

          Vastaa
  7. Jenni sanoo

    30.3.2021 17:41

    Hei, tein gluteenittomana ja piirakasta ei saanut ”siististi” palasia irti vuuasta. Onko vaan gluteenittoman ominaisuus vai onko vehnäjauhoilla sama homma?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2021 06:08

      Voi hyvin johtua käyttämistäsi jauhoista. Mitä jauhoja käytit? Oliko vuoka vuorattu leivinpaperilla kuitenkin?

      Vastaa
  8. Annika sanoo

    31.3.2021 09:35

    Me naiset -radiossa mainittiin tämä ohje aamulla ja aivan varmasti pääsee testiin, kuulostaa herkulliselta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2021 12:42

      Voi hitsi! Missasin, vaikka kuuntelen päivittäin. Mutta ihanaa, että sinäkin löysit tänne sitä kautta!

      Vastaa
  9. Jenni sanoo

    31.3.2021 11:45

    Voiko vanilja-aromin korvata vaniljatahnalla? Voiko kakun tehdä pyöreäänirtopohja vuokaan jos niin minkäkokoiseen? Itsellä ei ole neliön muotoista vuokaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2021 12:44

      Lainaan tekstiäni ylempää:

      ”Paistoin oman mutakakkuni suorakaiteen mallisessa vuoassa, mutta voit tehdä kakun myös pyöreään halkaisijaltaan 22-24 cm vuokaan.”

      Vanilja-aromin voi aina korvata -tahnalla, -sokerilla tms. ja toisinpäin. Vanilja on leivonnaisissa mauste ja yhtä hyvin sen voi jättää myös pois. Itse tykkään lisätä kaikkeen 😛

      Vastaa
    • Sirpa sanoo

      29.3.2022 09:27

      Tein pyöreään irtopohjavuokaan jonka pohjaan laitoin leivinpaperin ja reunat pitelin. Hyvin irtosi. Laitoin pieniä kuorineen syötäviä sitruunoita jauhettuna. Hyvää.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        29.3.2022 10:38

        OIJOIJOI olen nähnyt näitä pikkusitruunoita! Täytyy ostaa heti ja kokeilla nam!

        Vastaa
  10. Jenni sanoo

    31.3.2021 12:04

    Voikohan tehdä 24cm irtopohjavuokaan? Tarviikohan paljon suurentaa ohjetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2021 12:44

      Luulen, että olis just hyvä 24 cm vuokaan.

      Vastaa
  11. Kotihiiri sanoo

    31.3.2021 18:38

    Tein mutakakun 20x28cm vuokaan ja harmikseni se oli hieman ylikypsää jo 18 minuutin kohdalla. Ensi kerralla pitänee ottaa uunista jo pari minuuttia aiemmin että sisusta jää kosteammaksi. Pienelläkin erolla vuoan koossa on iso vaikutus paistoaikaan. Hyvää tuli siltikin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2021 06:16

      Hyvä huomio. Kiitos kommentistasi. Paistoaika saattaa vaihdella myös sen takia, että uuneissa ja niiden tehoissa on eroja. Siksi jätin myös ohjeeseen 5 minuutin aika ikkunan. Moni tykkää myös vähän valuvammasta versiosta.

      Vastaa
  12. Aino sanoo

    2.4.2021 08:47

    Moi,
    huomasin, että monessa kaupassa on myynnissä Mackays -merkkistä lemon curdia, mutta sen tuotekuvauksessa lukee, ettei tuote ole paistonkestävä. Mitä lemon curdia sinä olet käyttänyt tässä ohjeessa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2021 11:51

      Käytin juurikin tuota Mackays -merkkistä. Paistonkestävyydellä ei tässä yhteydessä ole väliä, koska curd tulee taikinaan ikään kuin mausteeksi 🙂 Paistonkestävyydellä tässä yhteydessä yleensä tarkoitetaan sitä, että jos laittaisit curdia pullan väliin, se valuisi sieltä ulos ja ns. sulaisi ei pitäisi koostumustaan.

      Vastaa
  13. Minou sanoo

    2.4.2021 11:04

    Tässä kakussa lemon curd on käsittäkseni antamassa lisää sitruunaista makua. Ei varmaan ole merkitystä paiston kestämisellä. Eri asia on mikäli yrittää kuorruttaa kakun lemon curdilla tai että sillä on merkitystä kakun koostumukseen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2021 11:52

      Kyllä just näin 🙂

      Vastaa
  14. Kirsi sanoo

    2.4.2021 15:36

    Tämä oli herkullista! Tein ohjeen mukaan, paitsi vanilja-aromin korvasin vähän isommalla määrällä vaniljasokeria. Paistoin 24 cm pyöreässä piirakkavuoassa. Kakku jäi juuri ihanan mutakakkumaiseksi. Pidin jääkaapissa yön yli ja sitten se oli helppo siirtää tarjoilulautaselle.

    Kiitos superhyvästä ja -helposta ohjeesta ja ihanaa pääsiäistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2021 19:55

      Ihanaa! Kiitos kommentistasi ja herkullista pääsiäistä! 🙂

      Vastaa
  15. Aloittelija sanoo

    2.4.2021 16:12

    Pystynkö pakastaa ilman kermavaahtoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2021 19:54

      Miksi ei? Linkitän alle lisätietoa leivonnaisten pakastuksesta:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  16. Emmi sanoo

    5.4.2021 11:10

    Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.4.2021 19:48

      Niin mahtava tämä kommenttisi! Kiitos <3 Oli pakko jakaa se eteenpäin IG:ssä 🙂 Ihanaa kevättä!

      Vastaa
  17. Maria sanoo

    6.4.2021 18:51

    Heippa! Minulla paistoaika oli 22min ja 2h jäähdyttelynkin jälkeen on aivan valuvaa keskeltä, vain reunat kypsät. Laitoin kyllä 3 normikokoista kananmunaa kahden ison sijaan, oliskohan vika tässä vai tarvisiko vain paistaa pidempään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2021 19:46

      Moikka, hmmm tätä on nyt leivottu satoja kertaa pääsiäisen aikana, eikä vastaavaa palautetta ole tullut. Veikkaan, että munia oli liikaa tai jossain muussa raaka-aineessa on tullut mittavirhe. Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi, mutta kyllä reseptin ohjeilla pitäisi tulla ”kypsä” kakku. Tarkistaisin myös toimiiko uuni ja jos käytit gluteenittomia jauhoja niin mitä.

      Vastaa
      • V sanoo

        11.4.2021 11:05

        Mulla olisi käynyt sama homma, ellen olisi pitänyt kakkua uunissa puolet pidempään (45 min) mitä ohjeessa. 25 min kohdalla kakku oli tosi hyllyvä vielä keskeltä. Mutta mulla oli käytössä semperin gluteeniton jauhoseos ja pieni irtopohjavuoka (18 cm) eli johtunee ehkä siitä. Vinkiksi siis vain muille tämä, jos joku tekee myös pieneen vuokaan/gluteenittomilla jauhoilla 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          11.4.2021 12:50

          Kun tekee näin pieneen vuokaan tulee kakusta paljon paksumpi, joka vaikuttaa tosiaan paistoaikaan. Sen lisäksi gluteenittomat jauhot voivat tosiaan vaikuttaa.

          Vastaa
  18. Äitileipuri sanoo

    7.4.2021 20:48

    Testattiin tätä tänään lasten kanssa ja oli kyllä aivan taivaallinen! Ihanan tahmainen, mutta raikas 🙂 tein pyöreään vuokaan ja paistoin 21min. kiitos ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2021 05:09

      Ihana kuulla <3 Ole hyvä!

      Vastaa
  19. Malla Virtala sanoo

    13.4.2021 14:45

    Uskaltaisikohan tästä tehdä isomman version syvällä uunipellillä tuplaamalla tai triplaamalla ohjeen? Sais koko työporukalle yhdellä paistokerralla herkkua.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2021 16:00

      En ole itse tehnyt tuplataikinaa (tai tripla), mutta moni muu on ja näyttäisi toimivan. Testaamalla selviää millainen tulee 🙂

      Vastaa
  20. Henna sanoo

    24.4.2021 16:25

    Kiitos ohjeesta! Tiesin, että tulee olemaan hyvää, mutta ylitti odotukset! Herkuttelen tässä samalla kirjoittaessani 😋 niin helppo tehdä, ja ainekset sellaiset että melkein kaikki löytyy jo kotoa. Eikä jää paljon mitään siivottavaa, mikä on aina plussaa 👌🏼

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.4.2021 06:59

      Kiitos Henna, ihana palaute 🙂 tämä on kyllä loistava ohje, ei ihme, että siihen on rakastuttu!

      Vastaa
  21. Isla sanoo

    25.4.2021 19:07

    Mutakakkujen parhaimmistoa ehdottomasti – huumaava tuoksu ja tajunnanräjäyttävä maku! Kiitos reseptistä! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.4.2021 19:54

      Kiitos kommentistasi 🙂

      Vastaa
  22. Emmi sanoo

    26.4.2021 13:35

    Kuinkakohan monenkertaisena tää pitäis tehdä jos tekis pellillisen? Ja mikähän olis paistoaika? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.4.2021 13:44

      Riippuu pellin koosta, en ole testannut itse vielä tuplana niin en voi 100% suositella mitään paistoaikaa – parempi siis testata itse 🙂 Osa näyttää näin tehneenkin jo.

      Vastaa
  23. Jenna sanoo

    27.4.2021 10:47

    Suosittelisitko jotain tiettyä gluteenitonta jauhoseosta tähän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2021 11:55

      Itse käytän markettijauhoista Semperiä ja Sunnuntaita.

      Vastaa
  24. Anna sanoo

    30.4.2021 22:59

    Tein tätä vapuksi ja oli kyllä äärettömän hyvää ja helppoa. En ole juurikaan lemon curdin ystävä ja olin etukäteen hieman skeptinen, onko resepti todella sen kaiken hypen arvoinen, mutta olihan se! Maku oli todella tasapainoinen – ei liian makea eikä liian hapan. Tarjoilin tomusokerin ja vadelmien kera. Tästä tuli uusi vakkariresepti!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.5.2021 09:02

      Ihanaa! Sinäkin olet siis sitruunamutakakku-koukussa 🙂

      Vastaa
  25. K sanoo

    2.5.2021 10:44

    Kestäisiköhän tämä parin tunnin kuljetuksen autossa, jos veisin äitienpäiväksi tuliaisena? 🙂 tomusokerin ja kermavaahdon lisäisi toki vasta perillä

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2021 13:29

      Tottakai kestää. Tämä on juuri sellainen leivonnainen, jota on helppo kuljettaa.

      Vastaa
  26. Ansku sanoo

    5.6.2021 14:26

    Kiitos Anni jälleen loistavasta reseptistä! Edellisen kerran tein tätä helatorstaina ja nyt kakku taas uunissa tulossa 🙂
    Aivan ihana; simppeli mutta superherkullinen!

    Toinen – ja jälleen superhyvä- reseptisi on focaccia, jota olen niinikään tehnyt useampaan otteeseen!
    Aurinkoista kesää! 🙂☀️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.6.2021 12:45

      Ihana palaute! Kiitos <3 Aurinkoista kesää!

      Vastaa
  27. Jossu sanoo

    3.7.2021 13:39

    Moikka! Voikohan tämän tehdä margariinilla vai vaatiiko voin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.7.2021 15:17

      Voi on tähän paras vaihtoehto, mutta uskon onnistuvan myös margariinilla 🙂

      Vastaa
  28. Jenni S. sanoo

    6.3.2022 10:42

    Hei Anni, leivoin sitruunamutakakkuasi brunssille ja ystävättäreni kehuivat tätä kovasti. Kakusta tuli juuri ihanan mutakakkumainen sisältä ja pinnalta hieman rapea – NAM!
    Tein ohjeen tuplana ja sitruunamehun sijaan käytin enemmän itsetehtyä lemon curdia, paistoin kakun 28cm pyöreässä irtokakkuvuossa.
    Kiitos siis ihanasta ohjeesta, tämä menee ehdottomasti omiin suosikkiresepteihin! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.3.2022 09:33

      Kiitos kun jaoit tuunausvinkit muillekin! 🙂 Tämä on ihana kakku ja ahh sopii niin hyvin myös brunssille. Aurinkoista kevättä!

      Vastaa
  29. Lara sanoo

    2.4.2022 07:48

    Hei. Pitäis saada tätä tehtyä juhliin pellillinen. Moninkohan kertaisena teen? ja voiko tätä pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2022 13:27

      Ylempänä kysytty samaa asiaa ja leivonnaisten pakastuksesta lisää täällä:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  30. Sini sanoo

    30.4.2022 13:18

    Pysyyköhän mutakakun pinnan ”rapsakkuus”, jos teen kaksi mutakakkua (22-24cm pyöreisiin vuokiin) ja laitan väliin kerma+sitruunarahka sekoitusta, sellainen kerroskakku? 🤔 Tai sitten teen vaan 2 erillistä mutakakkua 🙈 Laitoin juuri ensimmäisen uuniin, ja tottakai vähän maistoin taikinaa, oli erittäin hyvää eikä tuntunut liian makealtakaan 🤤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2022 08:27

      Miten kävi? Testaamallahan tällaiset asiat selviää parhaiten 🙂

      Vastaa
      • Sini sanoo

        3.5.2022 21:25

        Jätin toisen kakun kokonaan tekemättä, kun mietin että juhliin tulee täytekakkua ja muutakin makeaa. Jätin kaikki vanilja-mausteet pois, (tiesin että joillekin ei maistu), mutta oli NIIIIIIN hyvää! En kyllä tiedä olisko sitä pystynyt leikkaamaankaan kunnolla, jos olis 2 laittanut päällekkäin ja väliin vispi+sitruunarahkaa, kun oli sen verran jämäkkää. Mutta oli kaikenkaikkiaan täys 10 resepti! Niin helppo, nopea ja herkullinen että tästä tulee kyllä mun go-to- resepti, kiitos! 😍

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          4.5.2022 06:45

          Kiva kuulla 🙂 tämä on kyllä loistava resepti!

          Vastaa
  31. Cajsa sanoo

    23.10.2022 11:42

    Sitruunaa ei kotoa löydy mutta täysi purkillinen lemon curdia kyllä olisi. Tekisi mieli kokeilla reseptiä. Onnistunee jos laitan vaan enemmän curdia enkä ollenkaan sitruunaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.10.2022 06:14

      Kyllä tähän maun puolesta tarvitaan myös aitoa sitruunaa 🙂 voit toki kokeilla ilmankin, mutta pelkällä lemon curdilla ei tule yhtä intensiivinen maku.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        29.1.2023 20:59

        En ole testannut munatonta versiota itse vielä Jokin korvike kannattaa olla, esim. no egg tai soijajogurtti tms.

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios