Olen tehnyt paljon liivatteettomia juustokakkuja, mutta vielä kertaakaan en ole uskaltanut lähteä hyydyttämään juustokakkua kasviperäisellä liivatteella. Siis ennen tätä kokeilua. Tehdessäni tätä silkinpehmeää mansikkajuustokakkua mietin että voi rähmä, jos tämä menee pilalle, niin meillä ei ole kakkua illanistujaisiin. Hypin tasajalkaa ilosta kun:
- Tajusin kakun hyytyneen täydellisesti.
- Maistoin kaurapohjaista (täysin vegaanista) juustokakkua, joka on taivaallista!
Minulla ei ole edelleenkään mitään syvempää empiiristä tietoa agar agarin käytöstä hyydyttämisaineena. Joulumarmeladien teossa jo olen koittanut ymmärtää tätä ainetta syvemmin ja miten se toimii. Silti sen kanssa on tullut yllätyksiä. Testaamalla ja hyvällä tuurilla olen löytänyt oikeat mittasuhteet. Niin kävi varmasti myös tämän kakun kanssa. Käytän Funcakesin agar-jauhetta ja siksi en voi mennä takuuseen muista merkeistä tai esimerkiksi hiutaleista tai siitä miten ne toimivat, jos niitä soveltaa tähän reseptiin. Suurimmat kompastuskivet agarin käytössä ovat samat kuin liivatteen kanssa eli tuloksena liian löysä kakku (liian vähän agaria) tai liian kumimainen kakku (liikaa agaria).
On ollut hauska haastaa itseään reseptien suunnittelussa ja maistella vegaanisia vaihtoehtoja, vaikka olenkin sekasyöjä. Näitä resepti-sovelluksia tulee varmasti tänne blogiin enemmänkin jatkossa. Koitan kuitenkin antaa teille aina vaihtoehdon muuntaa resepti moneen suuntaan. Tämänkin kakun voit siis tehdä ihan ”tavallisena” versionakin käyttämällä liivatetta (määrät mainittu reseptin yhteydessä) ja vaihtamalla kauratuotteet vastaaviin maitotuotteisiin. Gluteenittoman saat tästä reseptistä valitsemalla gluteenittomat keksit kakun pohjaksi (edit. Huomioi myös kauratuotteiden gluteenittomuus).
Ihan muutama sana vielä tuosta kakun koostumuksesta. Silkinpehmeä mansikkajuustokakku kuvaa hyvin tätä kakkua, koska koostumus todella on silkkinen, pehmeä, täyteläinen ja ahh jotenkin niin taivaallinen! Maisteluraati kehui kakun makua vuolaasti ja myönsi ettei välttämättä olisi arvannut kakun vegaanisuutta ilman, että siitä oli kerrottu etukäteen.
Silkinpehmeä Mansikkajuustokakku (vegaaninen – liivatteeton)
Pohja
- 150 g kaurakeksejä (vegaaninen)
- 50 g margariinia (maidoton)
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
- Asettele reunakalvo vuokaan. Vinkki: saat reunakalvon tarttumaan vuoan reunoihin esim. vuokaspraylla.
- Murenna keksit blenderissä tai murskaamalla ja sulata margariini.
- Yhdistä margariini ja keksimuru ja painele seos kevyesti irtopohjavuoan (18-22 cm) pohjalle.
- Laita pohja jääkaappiin odottamaan.
Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku.
Täyte
- 4 dl kasvipohjaistavispiä (HUOM! Eroja merkeissä – Kaslink kauravispiä riittää noin 2 dl)
- 300 g kauratuorejuustoa (Oatly)
- 1 dl makeuttamaton mansikkapyre (Bonne)
- 0.75 dl hienoa sokeria
- 4 g agar agar -jauhetta
- Vaahdota kauravispi vaahdoksi, laita jääkaappiin odottamaan.
- Vatkaa sokeri ja kauratuorejuusto notkeaksi.
- Mittaa mansikkapyre ja agar kattilaan, sekoita ja anna olla 5 minuuttia.
- Kiehauta mansikkapyre koko ajan sekoitellen, ettei se pala pohjaan. Keittele vielä 3-4 minuuttia.
- Anna mansikkapyreen jäähtyä ihan hetki ja kaada se sitten ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
- Kääntele sekaan kauravispi ja kaada seos nopeasti vuokaan keksipohjan päälle.
- Ravistele ja kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
- Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Vinkki! Jos et halua käyttää agaria voit hyydyttää kakun liivatteella. Tähän ohjeeseen tarvitset 4-6 liivatetta. Voit korvata myös kauratuotteet tavallisella vispikermalla ja tuorejuustolla.
LUKIJAVINKKI! Kakku hyytyy myös kahdella pussilla Vegegel -hyydytysaineitta. Tämän on testannut lukija onnistuneesti.
Kiille:
- 3 dl mansikkapyrettä
- 0.5 tl agar agaria
- Kiehauta mansikkapyre koko ajan sekoitellen, ettei se pala pohjaan. Keittele vielä 3-4 minuuttia.
- Anna jäähtyä kunnolla ja kaada hyytyneen kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen.
- Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä noin 2 tuntia.
Vinkki! Jos et halua käyttää agaria voit hyydyttää kiilteen liivatteella, tarvitset 2 liivatetta.
Koristelu:
- mansikoita
- sokerihelmiä
- Koristele kakku ennen tarjoilua mansikanviipaleilla ja muilla koristeilla.
Upea kakku! 🙂
Kiitos kaunis <3
Näyttää aivan ihanalta kakulta! <3
Kiitos Kaura 🙂 <3 Tämä oli kyllä herkullinen ylläri!
Tulikohan kommentti nyt väärälle palstalle 🙂
Käytin normaalia liivatetta annetut määrät sekä pohjassa että kuorrutteessa, ei pysyny kasassa. Maku oli kyllä loistava. Harmi vain kun epäonnistui synttärijuhliin.
Hei Sanna,
Todella outoa ja harmi, että kakkusi ei hyytynyt. Näillä määrillä kyllä pitäisi. Liivatemerkeissä on jonkun verran eroja. Kannattaa seuraavaksi kokeilla ehkä 5-6 liivatteella.
Hei! Oletko tehnyt muita juustokakkutäytteitä maidottomana ja munattomana? Onko kokemusta voiko normaalissa reseptissä vain korvata rahkat/tuorejuustot/kermat suoraan maidottomilla vaihtoehdoilla?
Hei Cindy, en ole kokeillut vielä kauheasti näitä mainottomia ja munattomia. Löydät VEGAANINEN linkin alka kaikki vegaaniset ohjeeni.
Itse olen rohkeasti alkanut korvaamaan maitotutoteet maidottomilla vastaavilla ja tähän asti on onnsitunut tosi hyvin kaikki kokeilut 🙂 Rohkeasti siis testaamaan!
https://www.anninuunissa.fi/category/vegaaninen/
Ja voisiko tämän tehdä vadelmilla? Valmista vadelmapyrettä ei kai ole myynnissä mutta jos soseuttaa keitetyt vadelmat, ajaako saman asian?
Hei Cindy, tottakai voi 🙂 Laitat vaan itsetehtyä pyrettä saman verran kun ohjeessa. Muista siivilöidä vadelmapyree, koska vadelmiss aon siemeniä 🙂
Moikka! Kestääköhän tämä kakku pakastamisen?
Hei Elena,
Nyt täytyy sanoa etten ole ihan varma miten kestää pakastuksen, koska en ole itse kokeillut. Normaalisti juustokakut voi pakastaa, mutta jos teet vegaanisena (kauratuotteilla) voi koostumus muuttua.
Moi! Oletko käyttänyt Vegegeeliä juustokakkuun? Kuinkakohan paljon sitä korvaa tuon 0.5tl agar agaria? 🙂
Hei Lotta, valitettavasti en ole kokeillut. Käytä pakkauksesta löytyviä ohjeita, siellä pitäisi olla hyytymiseen vaikuttavat määrät 🙂
Onnistui mainiosti kahdella vegegel-pussilla! Uusi lemppari vegaaninen juustokakku
Mahtavaa Lotta! Lisään sen ohjeeseen 🙂
Miten käytännössä tehdään vegegelillä? 🙂
Hei Riina, suosittelen lukemaan pussista ohjeet. Valitettavasti itse en ole kokeillut, joten en voi antaa vinkkejä 🙁
Miksi tässä on pitänyt käyttää erilaisia mittayksiköitä eri kohdissa? Ensin on agarin määrä grammoina ja sitten teelusikallisina. Missään ei ole kunnon tietoa paljonko teelusikkallisina se 4 grammaa on. Ei ole grammavaakaa millä punnita, että voisitko tarkentaa asiaa tältä osin?
Olen harrastelijaleipuri ja merkitsen resepteihini mitat aina niin kuin ne itse mittaan keittiössäni. Agar koetaan todella vaikeaksi hyydytysaineeksi, joten suurempaan massaan mittasin jauheen grammoina siitä syystä, että mittakäsi meillä kaikilla on hiukan erilainen. Grammat varmistavat, että kakku onnistuu myös lukijoilta varmemmin. Suosittelen vaakaa keittiökäyttöön, varsinkin leivonnassa se on tarpeellinen usein. Mukavaa alkavaa viikkoa! 🙂
Kuinka paljon tuo 4g agar agaria suunnilleen on teelusikalla mitattuna? Vaakaa ei ole käytössä eikä mahdollista nyt ostaa :/
Hei Vilma, Valitettavasti en ole mitannut agarin määrää teelusikoissa. Agarin kanssa tulee olla varovainen ja siksi mitta isommalle massalle on grammoissa, jolloin heittoja harvemmin tulee. Liian vähän agaria voi tehdä kakusta löysän tai liian paljon liian kovan.
Jostain netin syövereistä löysin mittatietoa: 2 ruokalusikallista on 10g agar agar’ia.
Minulla tämän ohjeen (vähän muokkasin enkä ikinä käytä mittoja vaan ihan käsikopelolla / kokemuksella) mukainen kakku juurikin jääkaapissa hyytymässä toista tuntia. Huomenna tark tarjoilla.
Päälle laitan tuoreita mansikoita ja ”kiillesokerin”. Niin toivon, että kakku pysyy kasassa!
Vaikeampaa oli laskea agar agaria, kuin lääkelaskuja! ?. En omista digitaali vaakaa, jtn jaoin 50g purkin viiteen shottilasiin… ja sit pussitin jauheen minigrip pusseihin. Ois siinä ollut ulkopuolisella ihmettelemistä, mitä touhuan.
Wau ihan uskomatonta paneutumista <3 😀 Täällä mietitään usein myös sitä mitä joku miettisi kun näitä leipomisjuttuja seuraisi sivusta haha. Toivon kovasti, että kakkusi hyytyi täydellisesti kaiken tuon panostuksen jälkeen. Ihanaa viikonloppua!
Sen verran vain, että voi ei ole vegaanista (maitoa). Sininen Keiju ja laktoositon Sunnuntai ovat.
Kiitos kun kävit selventämässä 🙂 Reseptissähän käytetään juuri tuota maidotonta margariinia ei voita.
Koostumus oli erinomaisen pehmeä ja pysyi hyvin kasassa! Täyte oli aika mauton, vähän täyteläisempää makua olisin kaivannut. 🙂 kiille taasen oli sitten liian kirpsakka. Lapset kyllä tykkäsivät!
Hei Sari, kiitos kommentista. Täytteeseen voi tehdä omia lisäyksiä, oman maun mukaan 🙂 Itse tehty mansikkapyree varmasti lisää makua ja sokeria kannattaa laittaa omaan suuhun sopivasti (myös kiilteeseen) 🙂
Vaa asta olikin patterit loppu. Laitoin 4 tl agaria ja koostumus oli ketsuppia muistuttava. Täyte hyytyi kuitenkin hyvin. Täytteen maku tosiaan olisi saanut olla hieman makuisampi.mutta koostumus oli ihanan pehmeä. Kiille jäi tällä kertaa tekemättä. On varmasti parempi kokonaisuus sen kanssa..
Kiitos reseptistä! On ollut suureksi iloksi meille!
Hienoa, että hyydytys onnistui ilman vaakaa 🙂 Kiitos kommentista myös. Kiille lisää kakun makua huomattavasti ja aina voi tehdä tietenkin myös täytteeseen omia lisäyksiä, oman maun mukaan 🙂
Ihanaa tuli ? onnistui täydellisesti vaikka ekan kerran käytin agar agaria. ? Kiitos loisto reseptistä!
Mahtavaa! Kiitos kommentistasi <3 🙂
Hei Anni,
vegaanileivonta on uutta minulle. Voisiko margariinin korvata kookosvoilla?
Hei Satu,
Vegaanileivonta on uutta myös minulle 🙂 En näe mitään syytä miksi kookosvoi ei toimisi 🙂
Testasin tätä kakkua (onneksi) etukäteen ennen nimiäisjuhlia. Tarkoittaako tuo 4dl kauravispiä valmista vaahtoa vai purkista 4dl vispattavaa kauravispiä? Käytin Kaslink Aito Kauravispiä 4dl ja vaahtoa siitä tuli niin paljon, että siitä olisi saanut täytteen kahteen 18senttiseen vuokaan.
Minkä merkkisellä valmisteella teit tämän oman versiosi?
Hei Laura,
Ohjeessa mainitut määrät ovat aina merkitty sellaisinaan ennen vatkausta tms. Hyvä tietää, jos Kaslink eroaa näin paljon muista tuottesta. Käytin tähän kakkuun mielestäni Plantia. Pitääkin tehdä testi eri kasvikermojen välillä.
Heippa! Ihana ohje ja herkullisen näköinen! :–) Onkohan joku testannut tässä Oatlyn tuorejuuston sijaan Tofuttin maustamatonta tuorejuustoa? Musta se on usein parempaa, Oatlyn vähän vetinen.
Hei Maria, en tiennytkään tuosta Tofuttista 🙂 Mahtavaa! Kerro miten onnistui, jos testaat 🙂
Ihanalta näyttää!
Muistathan myös, että Oatlyn kauratuorejuusto ei ole täysin gluteeniton, eli gluteenitonta kakkua tehdessä tämäkin tulisi muuttaa.
Hyvä huomio, lisään sen ohjeeseen 🙂 Onneksi markkinoilla on muitakin kauratuorejuustoja. Itse olen käyttänyt vain oatlya 🙂
Mikähän mahtoi mennä vikaan, kun agar agar ja hedelmäsose (bonnen mango) muuttu todella siis todella paksuksi heti kun levy alkoi kuumeta? Sitä ei siis voinut valuttaa millään, lusikalla nostin pienen määrän kerrallaan tuorejuuston sekaan. 😅 kakku nyt jääkaapissa ja täytteessä tasaisesti pieniä mangoagaragar klönttejä 😀
Käytitkö agar-jauhetta? Saattoiko mennä vähän liikaa sekaan ja oliko hedelmäsoses varmasti kuumaa? Agar jähmettyy kun seos viilenee, keementamalla saa juoksevaa. Jotain näistä on varmaan mennyt vikaan 🙁
Sama tulos.
Bonnen mansikkasose oli jo suht’ paksua sinällään, ja alkoi jäykistyä heti kun lisäsin agar agarin. No, keitin sitä silti, oli vaikea nähdä kiehuiko seos, koska savua tuli paljon ja seos vain jäykistyi entisestään. Näin kuitenkin kuplia pohjalla ja ääni sihisi siihen malliin, että oletan srn paksun jäykän tahnan olleen kuumaa. Jatkoin seoksen hämmentämistä hirveästä savuamisesta huolimatta (koska se meinasi kaikrn aikaa palaa pohjaan) muutaman minuutin, ja se vain jäykistyi entisestään. Nauhamaista siitä ei millään ilveellä saanut, vaan annoin sen jäähtyä hetken ja nostelin klimpit tuorejuuston sekaan ja vatkasin. Kokkareiksi jäivät.
Hyvä ohje! Kakku onnistui, vaikka agar agaria käytin ensimmäistä kertaa. Pidin siitä, että kakku ei ollut liian makea 🙂
Kiitos kommentistasi Satu 🙂 <3 Tykkään tehdä vähän vähempi-sokerisia kakkuja. Yleensä kehotankin lisäämään sokeria, jos haluaa makeampaa. Kiva kun pidit! Ihanaa kevättä ja alkavaa kesää sinulle!
Kokeilin tätä ohjetta siskoni ylioppilasjuhlissa. Tein kakun Vegegel:illä lukijavinkkien mukaan ja se onnistui loistavasti! Kakku keräsi myös paljon kehuja vierailta. Kiitos paljon mahtavasta ohjeesta, suosittelen sitä ehdottomasti myös muille. 🙂
Kiitos Venla kun jätit kommenttia, tosi kiva kuulla, että kakku onnistui ja siitä pidettiin. Mukavaa kesää! 🙂
Tein kakun 20cm vuokaan ja täytettä tuli (Alpron vaahtoutuva soija) tosi paljon. Tehtiin ylimääräisestä täytteestä jälkiruokakulhoihin vielä omat versiot. Kakku jäi suht pehmeäksi/moussemaiseksi, vaikka tein agaragarin ohjeen mukaan ja punnitsin määrän digivaakalla. Kehuja sateli kaikilta maistelijoilta, vegaanit santsasivat useaan otteeseen. Onnistuminen siis! 😁 Erittäin maukas myös omasta mielestäni!
Ihana kuulla Leena 🙂 Mahtavaa! Agarin käyttö on vaikeaa ja mielestäni eri merkkien jauheet vaihtelevat hiukan (kuten liivatteetkin). Agarin käytön oppii testailemalla ja harjoittelemalla. Siksi on tosi vaikea kirjoittaa toimivia ohjeta. Laita ensi kerralla siis hiukan enemmän agaria mitä ohjeessa 🙂 Mukavaa kesää!
Tein tällä ohjeella muuten mutta vaihdoin vegegeliin agar agar sijasta. Olen ennen onnistunut vegegelin kanssa mutta tämä oli kieltämättä ihan pahaa, liekö oatlyn syytä vai vegegelin missä aika voimakas maku. Myös bonnen mansikkasose oli mielestäni huonoa, suosisin itse survottua ja siivilöityä. Hyytymisen kanssa ei ongelmia mutta maku👎 edellisessä ohjeessa täytteessä oli kookosmaitoa mikä peitti vegegelin maun alleen. Pitää kokeilla tuota agar agaria myös jos olisi maultaan parempi. (:
Hei Maiju,
Ohjeessa vinkataan, että esimerkiksi Bonnelta löytyy valmis pyree. Itsetehty on tietty aina parempaa. Myös makuasiat on aina makuasioita. Minusta Bonnen sose on oikein hyvää, jos ei itse jaksa pyreetä valmistaa alusta asti. Olen kuullut myös, että agarin ja vegegelin mausta ei aina pidetä. Itse en ole huomannut näissä kummassakaan mitään makuja. Agarista usein sanotaan että se on hajuton ja mauton, joten ehkä se on sitten sopivampi vaihtoehto seuraavaan kakkuusi.
Komppaan, Kaslinkin kauravispi vaahtoutuu sata kertaa paremmin kuin Plantin, joten lopullinen voluumi on tällöin aivan eri. Eipä tainnut kakku minulla oikein nyt onnistua kun käytin Kaslinkiä, tuntui täysin mauttomalta ja koostumuskin on kysymysmerkki. Olisi pitänyt käydä lukemassa nämä kommentit ennen kun tein mutta…
Ehdotuksena tulevaisuutta varten Annille, että ”vegaanituotteiden” kohdalla kirjoittaisit tarkkaan minkä merkkinen/niminen tuote oli jota käytit. Se kun on vaan niin, että vaikka lehmänmaidosta tehty kerma on hyvin samanlaista merkistä riippumatta, voi kaura- ja muissa vegaanituotteissa olla hyvin suuria eroja merkkien välillä sekä koostumuksessa että maussa. 🙂
Samoin agar agar voi olla merkistä riippuen vähän eri kokoisina hiutaleina ja vaatia pidemmän keittoajan, kuten tuote jota itse nyt käytin (mutta sen onneksi sentään tiesin aiemmasta kokemuksesta).
Tämä kommenttini ei nyt tainnut tulla siihen väliin kun oli tarkoitus (vastauksena edelliseen kommenttiin kauravispin merkistä)
Suosittelen aina lukemaan kommentit myös, jos ohjeessa jokin on epäselkeää. Osa resepteistäni on tehty ennen Kaslinkin vispiä, joten siksi se ei tässä esimerkiksi lue. Pitääpä käydä muuttamassa ohjetta. Pyrin tekemään ohjeista aina mahdollisimman selkeitä, mutta hiukan jää myös leipurin pääteltäväksi. Agarista on tuolla muuten alussa mainttu, että käytin jauhetta 🙂
Kiitos vinkeistä 🙂
Meillä tuli niin paljon täytettä kun käytink aslinkin kaurakermaa että pikaisesti väänsin toisen kakun 20×30 cm astiaan. Eka oli 20 cm irtopohjavuoka..
Hei. Voiko tuorejuuston korvata jollain tai jättää pois? Meillä on pakko olla gluteeniton kaura enkä ole löytänyt gluteenitonta kaura-tuorejuustoa. Sojatuotteet ei myöskään sovi eikä kakao(vegaaninen valkosuklaa).
Kookos käy mutta se ei taida toimia kakussa? 🤔
Hei, kakusta ei kyllä tule ”juustokakkua” ilman ”tuorejuustoa”. En tiedä miten pysyy koossa tai miten käy maulle. Valitettavasti en osaa sanoa millä vegaanisella tuotteella voisit korvata tämän ainesosan, jos soijakin on poissuljettu.
Löysin kyllä tällaisen tuotteen, joka on gluteeniton:
https://www.foodie.fi/entry/violife-creamy-200g-maustamaton/5202390013836
Minä tein koevedoksen viikonloppuna käyttäen tuota violife creamy original ”tuorejuustoa” ja kermana käytin kookoskermaa maustettuna vaniljasokerilla. Liivatetta käytin massaan 4 lehteä ja kiilteeseen kaksi lehteä. Massa jäi hieman löysäksi (pysyi kyllä kasassa) eli kannattaa lisätä 1-2 lehteä. Kiille ei hyytynyt liki lainkaan, eli lehtiä lisättävä varmasti se kaksi! Massassa kookoskerma teki tietenkin kookoksisen maun, jolloin mansikka hukkui liki kokonaan, eli kokeilen seuraavan kerran mansikkaehutiivistettä tms (onko muita vinkkejä?). Kehuja tuli mausta kuitenkin ja ihana pehmeä koostumus!
Tein tämän ohjeen 20cm kakkuvuokaan Kaslink Kauravispistä. Varsin pian huomasin, että täytettä on ihan jäätävä määrä. Pikaiseen tein uuden keksipohjan 10cm vuokaan, että sain loput täytteestä käytettyä. Paitsi että täytettä jäi edelleen yli. Uusi pikainen keksipohja ja uusi 10cm kakkuvuoka. Tämänkin jälkeen täytettä jäi yli. Loput täytteestä meni roskiin.
Ohje on ajalta, jolloin Kaslinkin kauravispiä ei ollut vielä markkinoilla. Kaslinkin vispi käyttäytyy eri tavalla kuin muut kaurapohjaiset kermat, olen sen itsekin huomannut ja siitä löytyy keskustelua, myös tämän postauksen kommenteissa. Plantia käytin tässä ohjeessa, täytyy päivittää ohje sen osalta. Näissä kasvipohjaisissa tuotteissa on melkein poikkeuksetta eroja.
Voisiko tuon laittaa ohjeeseen että kaslinkiä tarvii vain 2dl? Jäi aika mauttomaksi tuo täyte..
Ohjetta on nyt päivitetty.
Onnistuukohan tämä, jos mansikkapyreen korvaa soseutetuilla pakastemansikoilla? 🙂
Kyllä! Sehän on pyreetä 🙂 Käytän usein itsekin juuri sitä.
Hei.
Mistähän tuota Agar Agaria voi ostaa?
Kajaanissa en ole löytänyt mistään kaupasta.
Keskonkaan valikoimissa ei ollut kuin jättipakkauksia, joten en raskinut tilauttaa.
Vegegeelillä oon tehnyt jotain, mutta tuo kiilteen tekeminen arveluttaa.
Ohjeessa lukee, että pitää nopeasti käyttää ettei hyydy ennenaikojaan.
Kuumana kun kiilteen kaataa, niin taitaa kakku sulaa 😉
Tarkoitus olisi kokeilla, kun on hääpäivä ja synttärit ensi viikonlopulla.
Muuten ohje kuulosti tarpeeksi helpolta minullekin.
Hei,
Hmm erikoista, agaria pitäisi löytyä suurempien ja täällä pääkaupunkiseudulla myös pienten markettien leivontaosastoilta. Meiralla on oma ja voin suositella sitä:
https://meira.fi/tuote/agar-agar-hyyteloimisjauhe/
Täällä lisää agarin käytöstä ja Meiran sivuilla vaihekuvia:
https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-mansikka-raparperijuustokakku-g/
Kiitos tästä ohjeesta. Tein Itsenäisyyspäiväksi mustikoista. Sain onnistumaan, vaikka käytin ensimmäistä kertaa agaria. Hyvä ohje, kaikki kehuivat👍
Voi miten ihana kuulla 🙂 Herkullista Itsenäisyyspäivää!
Kuinka kauan pohjan pitää antaa olla jääkaapissa täytteen kanssa ennen kuin kiilteen uskaltaa kaataa päälle?
Pidän yleensä 1-2 tuntia. Koitan moussen pintaa sormella hiukan ja valutan kiilteen lusikan avulla täytteen päälle.
Ihana resepti, kiitos! 🙂 Ensimmäistä kertaa tämän reseptin myötä tuli ostettua ja testattua agarin käyttöäkin.
Ihana kuulla 🙂
Onko tämä kakku monelle hengelle suurinpiirtein? Olisin tekemässä brunssille, jossa 12 henkeä.
Heips, tämä on juurikin 10-12 hlö kakku. Pitääkin lisätä tuohon ohjeeseen!