• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Silkinpehmeä Mansikkajuustokakku (vegaaninen – liivatteeton)

Äitienpäivä· Juhannus· Juustokakut· Kevään juhlat· Vegaaninen· Ystävänpäivä

3 maalis

Silkinpehmeä Mansikkajuustokakku (vegaaninen - liivatteeton)

Olen tehnyt paljon liivatteettomia juustokakkuja, mutta vielä kertaakaan en ole uskaltanut lähteä hyydyttämään juustokakkua kasviperäisellä liivatteella. Siis ennen tätä kokeilua. Tehdessäni tätä silkinpehmeää mansikkajuustokakkua mietin että voi rähmä, jos tämä menee pilalle, niin meillä ei ole kakkua illanistujaisiin. Hypin tasajalkaa ilosta kun:

  1. Tajusin kakun hyytyneen täydellisesti.
  2. Maistoin kaurapohjaista (täysin vegaanista) juustokakkua, joka on taivaallista!

Minulla ei ole edelleenkään mitään syvempää empiiristä tietoa agar agarin käytöstä hyydyttämisaineena. Joulumarmeladien teossa jo olen koittanut ymmärtää tätä ainetta syvemmin ja miten se toimii. Silti sen kanssa on tullut yllätyksiä. Testaamalla ja hyvällä tuurilla olen löytänyt oikeat mittasuhteet. Niin kävi varmasti myös tämän kakun kanssa. Käytän Funcakesin agar-jauhetta ja siksi en voi mennä takuuseen muista merkeistä tai esimerkiksi hiutaleista tai siitä miten ne toimivat, jos niitä soveltaa tähän reseptiin. Suurimmat kompastuskivet agarin käytössä ovat samat kuin liivatteen kanssa eli tuloksena liian löysä kakku (liian vähän agaria) tai liian kumimainen kakku (liikaa agaria).

On ollut hauska haastaa itseään reseptien suunnittelussa ja maistella vegaanisia vaihtoehtoja, vaikka olenkin sekasyöjä. Näitä resepti-sovelluksia tulee varmasti tänne blogiin enemmänkin jatkossa. Koitan kuitenkin antaa teille aina vaihtoehdon muuntaa resepti moneen suuntaan. Tämänkin kakun voit siis tehdä ihan ”tavallisena” versionakin käyttämällä liivatetta (määrät mainittu reseptin yhteydessä) ja vaihtamalla kauratuotteet vastaaviin maitotuotteisiin. Gluteenittoman saat tästä reseptistä valitsemalla gluteenittomat keksit kakun pohjaksi (edit. Huomioi myös kauratuotteiden gluteenittomuus).

Ihan muutama sana vielä tuosta kakun koostumuksesta. Silkinpehmeä mansikkajuustokakku kuvaa hyvin tätä kakkua, koska koostumus todella on silkkinen, pehmeä, täyteläinen ja ahh jotenkin niin taivaallinen! Maisteluraati kehui kakun makua vuolaasti ja myönsi ettei välttämättä olisi arvannut kakun vegaanisuutta ilman, että siitä oli kerrottu etukäteen.


Silkinpehmeä Mansikkajuustokakku (vegaaninen – liivatteeton)

Pohja

  • 150 g kaurakeksejä (vegaaninen)
  • 50 g margariinia (maidoton)
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele reunakalvo vuokaan. Vinkki: saat reunakalvon tarttumaan vuoan reunoihin esim. vuokaspraylla.
  3. Murenna keksit blenderissä tai murskaamalla ja sulata margariini.
  4. Yhdistä margariini ja keksimuru ja painele seos kevyesti irtopohjavuoan (18-22 cm) pohjalle.
  5. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Voit käyttää minkä kokoista vuokaa tahansa. Pienempi halkaisija = korkeampi kakku ja isompi halkaisija = matala kakku. 

Täyte

  • 4 dl kasvipohjaistavispiä (HUOM! Eroja merkeissä – Kaslink kauravispiä riittää noin 2 dl)
  • 300 g kauratuorejuustoa (Oatly)
  • 1 dl makeuttamaton mansikkapyre (Bonne)
  • 0.75 dl hienoa sokeria
  • 4 g agar agar -jauhetta
  1. Vaahdota kauravispi vaahdoksi, laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Vatkaa sokeri ja kauratuorejuusto notkeaksi.
  3. Mittaa mansikkapyre ja agar kattilaan, sekoita ja anna olla 5 minuuttia.
  4. Kiehauta mansikkapyre koko ajan sekoitellen, ettei se pala pohjaan. Keittele vielä 3-4 minuuttia.
  5. Anna mansikkapyreen jäähtyä ihan hetki ja kaada se sitten ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan vatkaten.
  6. Kääntele sekaan kauravispi ja kaada seos nopeasti vuokaan keksipohjan päälle.
  7. Ravistele ja kopauta vuokaa pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  8. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Vinkki! Jos et halua käyttää agaria voit hyydyttää kakun liivatteella. Tähän ohjeeseen tarvitset 4-6 liivatetta. Voit korvata myös kauratuotteet tavallisella vispikermalla ja tuorejuustolla. 

LUKIJAVINKKI! Kakku hyytyy myös kahdella pussilla Vegegel -hyydytysaineitta. Tämän on testannut lukija onnistuneesti.

Kiille:

  • 3 dl mansikkapyrettä
  • 0.5 tl agar agaria
  • Kiehauta mansikkapyre koko ajan sekoitellen, ettei se pala pohjaan. Keittele vielä 3-4 minuuttia.
  • Anna jäähtyä kunnolla ja kaada hyytyneen kakun päälle lusikkaa apuna käyttäen.
  • Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä noin 2 tuntia.

Vinkki! Jos et halua käyttää agaria voit hyydyttää kiilteen liivatteella, tarvitset 2 liivatetta.

Koristelu:

  • mansikoita
  • sokerihelmiä
  1. Koristele kakku ennen tarjoilua mansikanviipaleilla ja muilla koristeilla.

Silkinpehmeä Mansikkajuustokakku (vegaaninen - liivatteeton) Silkinpehmeä Mansikkajuustokakku (vegaaninen - liivatteeton)

Silkinpehmeä Mansikkajuustokakku (vegaaninen - liivatteeton)


Ihanaa viikonloppua!

Katso lisää juustokakkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

75 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Normityöpäivä – Mitä kaikkea työpäivääni kuuluu? (osa 1)
Seuraava artikkeli: Muhkeat Kaurasämpylät »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    3.3.2018 18:30

    Upea kakku! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2018 07:32

      Kiitos kaunis <3

      Vastaa
  2. Kaura sanoo

    4.3.2018 00:56

    Näyttää aivan ihanalta kakulta! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.3.2018 07:32

      Kiitos Kaura 🙂 <3 Tämä oli kyllä herkullinen ylläri!

      Vastaa
  3. Anni Paakkunainen sanoo

    6.3.2018 18:32

    Tulikohan kommentti nyt väärälle palstalle 🙂

    Vastaa
  4. Sanna sanoo

    18.3.2018 21:35

    Käytin normaalia liivatetta annetut määrät sekä pohjassa että kuorrutteessa, ei pysyny kasassa. Maku oli kyllä loistava. Harmi vain kun epäonnistui synttärijuhliin.

    Vastaa
    • Anni sanoo

      19.3.2018 21:11

      Hei Sanna,

      Todella outoa ja harmi, että kakkusi ei hyytynyt. Näillä määrillä kyllä pitäisi. Liivatemerkeissä on jonkun verran eroja. Kannattaa seuraavaksi kokeilla ehkä 5-6 liivatteella.

      Vastaa
  5. Cindy sanoo

    16.4.2018 14:29

    Hei! Oletko tehnyt muita juustokakkutäytteitä maidottomana ja munattomana? Onko kokemusta voiko normaalissa reseptissä vain korvata rahkat/tuorejuustot/kermat suoraan maidottomilla vaihtoehdoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.4.2018 17:54

      Hei Cindy, en ole kokeillut vielä kauheasti näitä mainottomia ja munattomia. Löydät VEGAANINEN linkin alka kaikki vegaaniset ohjeeni.

      Itse olen rohkeasti alkanut korvaamaan maitotutoteet maidottomilla vastaavilla ja tähän asti on onnsitunut tosi hyvin kaikki kokeilut 🙂 Rohkeasti siis testaamaan!

      https://www.anninuunissa.fi/category/vegaaninen/

      Vastaa
  6. Cindy sanoo

    16.4.2018 18:45

    Ja voisiko tämän tehdä vadelmilla? Valmista vadelmapyrettä ei kai ole myynnissä mutta jos soseuttaa keitetyt vadelmat, ajaako saman asian?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.4.2018 19:29

      Hei Cindy, tottakai voi 🙂 Laitat vaan itsetehtyä pyrettä saman verran kun ohjeessa. Muista siivilöidä vadelmapyree, koska vadelmiss aon siemeniä 🙂

      Vastaa
  7. Elena sanoo

    27.4.2018 20:25

    Moikka! Kestääköhän tämä kakku pakastamisen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.4.2018 07:35

      Hei Elena,

      Nyt täytyy sanoa etten ole ihan varma miten kestää pakastuksen, koska en ole itse kokeillut. Normaalisti juustokakut voi pakastaa, mutta jos teet vegaanisena (kauratuotteilla) voi koostumus muuttua.

      Vastaa
  8. Lotta sanoo

    11.5.2018 20:34

    Moi! Oletko käyttänyt Vegegeeliä juustokakkuun? Kuinkakohan paljon sitä korvaa tuon 0.5tl agar agaria? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2018 20:38

      Hei Lotta, valitettavasti en ole kokeillut. Käytä pakkauksesta löytyviä ohjeita, siellä pitäisi olla hyytymiseen vaikuttavat määrät 🙂

      Vastaa
      • Lotta sanoo

        25.5.2018 21:45

        Onnistui mainiosti kahdella vegegel-pussilla! Uusi lemppari vegaaninen juustokakku

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          27.5.2018 10:03

          Mahtavaa Lotta! Lisään sen ohjeeseen 🙂

          Vastaa
        • Riina sanoo

          2.9.2018 11:01

          Miten käytännössä tehdään vegegelillä? 🙂

          Vastaa
          • Anni Paakkunainen sanoo

            2.9.2018 11:11

            Hei Riina, suosittelen lukemaan pussista ohjeet. Valitettavasti itse en ole kokeillut, joten en voi antaa vinkkejä 🙁

  9. Tepi sanoo

    13.5.2018 09:20

    Miksi tässä on pitänyt käyttää erilaisia mittayksiköitä eri kohdissa? Ensin on agarin määrä grammoina ja sitten teelusikallisina. Missään ei ole kunnon tietoa paljonko teelusikkallisina se 4 grammaa on. Ei ole grammavaakaa millä punnita, että voisitko tarkentaa asiaa tältä osin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.5.2018 21:20

      Olen harrastelijaleipuri ja merkitsen resepteihini mitat aina niin kuin ne itse mittaan keittiössäni. Agar koetaan todella vaikeaksi hyydytysaineeksi, joten suurempaan massaan mittasin jauheen grammoina siitä syystä, että mittakäsi meillä kaikilla on hiukan erilainen. Grammat varmistavat, että kakku onnistuu myös lukijoilta varmemmin. Suosittelen vaakaa keittiökäyttöön, varsinkin leivonnassa se on tarpeellinen usein. Mukavaa alkavaa viikkoa! 🙂

      Vastaa
  10. Vilma sanoo

    6.6.2018 11:10

    Kuinka paljon tuo 4g agar agaria suunnilleen on teelusikalla mitattuna? Vaakaa ei ole käytössä eikä mahdollista nyt ostaa :/

    Vastaa
    • Anni sanoo

      6.6.2018 13:30

      Hei Vilma, Valitettavasti en ole mitannut agarin määrää teelusikoissa. Agarin kanssa tulee olla varovainen ja siksi mitta isommalle massalle on grammoissa, jolloin heittoja harvemmin tulee. Liian vähän agaria voi tehdä kakusta löysän tai liian paljon liian kovan.

      Vastaa
  11. Nina sanoo

    7.6.2018 19:51

    Jostain netin syövereistä löysin mittatietoa: 2 ruokalusikallista on 10g agar agar’ia.
    Minulla tämän ohjeen (vähän muokkasin enkä ikinä käytä mittoja vaan ihan käsikopelolla / kokemuksella) mukainen kakku juurikin jääkaapissa hyytymässä toista tuntia. Huomenna tark tarjoilla.
    Päälle laitan tuoreita mansikoita ja ”kiillesokerin”. Niin toivon, että kakku pysyy kasassa!
    Vaikeampaa oli laskea agar agaria, kuin lääkelaskuja! ?. En omista digitaali vaakaa, jtn jaoin 50g purkin viiteen shottilasiin… ja sit pussitin jauheen minigrip pusseihin. Ois siinä ollut ulkopuolisella ihmettelemistä, mitä touhuan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.6.2018 08:52

      Wau ihan uskomatonta paneutumista <3 😀 Täällä mietitään usein myös sitä mitä joku miettisi kun näitä leipomisjuttuja seuraisi sivusta haha. Toivon kovasti, että kakkusi hyytyi täydellisesti kaiken tuon panostuksen jälkeen. Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  12. S sanoo

    22.6.2018 10:08

    Sen verran vain, että voi ei ole vegaanista (maitoa). Sininen Keiju ja laktoositon Sunnuntai ovat.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.6.2018 09:02

      Kiitos kun kävit selventämässä 🙂 Reseptissähän käytetään juuri tuota maidotonta margariinia ei voita.

      Vastaa
  13. Sari sanoo

    23.6.2018 13:10

    Koostumus oli erinomaisen pehmeä ja pysyi hyvin kasassa! Täyte oli aika mauton, vähän täyteläisempää makua olisin kaivannut. 🙂 kiille taasen oli sitten liian kirpsakka. Lapset kyllä tykkäsivät!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.6.2018 14:40

      Hei Sari, kiitos kommentista. Täytteeseen voi tehdä omia lisäyksiä, oman maun mukaan 🙂 Itse tehty mansikkapyree varmasti lisää makua ja sokeria kannattaa laittaa omaan suuhun sopivasti (myös kiilteeseen) 🙂

      Vastaa
  14. Q sanoo

    24.6.2018 13:30

    Vaa asta olikin patterit loppu. Laitoin 4 tl agaria ja koostumus oli ketsuppia muistuttava. Täyte hyytyi kuitenkin hyvin. Täytteen maku tosiaan olisi saanut olla hieman makuisampi.mutta koostumus oli ihanan pehmeä. Kiille jäi tällä kertaa tekemättä. On varmasti parempi kokonaisuus sen kanssa..
    Kiitos reseptistä! On ollut suureksi iloksi meille!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.6.2018 14:37

      Hienoa, että hyydytys onnistui ilman vaakaa 🙂 Kiitos kommentista myös. Kiille lisää kakun makua huomattavasti ja aina voi tehdä tietenkin myös täytteeseen omia lisäyksiä, oman maun mukaan 🙂

      Vastaa
  15. Suvi sanoo

    1.9.2018 14:50

    Ihanaa tuli ? onnistui täydellisesti vaikka ekan kerran käytin agar agaria. ? Kiitos loisto reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.9.2018 14:53

      Mahtavaa! Kiitos kommentistasi <3 🙂

      Vastaa
  16. Satu sanoo

    7.9.2018 08:54

    Hei Anni,
    vegaanileivonta on uutta minulle. Voisiko margariinin korvata kookosvoilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.9.2018 09:36

      Hei Satu,

      Vegaanileivonta on uutta myös minulle 🙂 En näe mitään syytä miksi kookosvoi ei toimisi 🙂

      Vastaa
  17. Laura sanoo

    9.1.2019 13:45

    Testasin tätä kakkua (onneksi) etukäteen ennen nimiäisjuhlia. Tarkoittaako tuo 4dl kauravispiä valmista vaahtoa vai purkista 4dl vispattavaa kauravispiä? Käytin Kaslink Aito Kauravispiä 4dl ja vaahtoa siitä tuli niin paljon, että siitä olisi saanut täytteen kahteen 18senttiseen vuokaan.
    Minkä merkkisellä valmisteella teit tämän oman versiosi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.1.2019 04:41

      Hei Laura,

      Ohjeessa mainitut määrät ovat aina merkitty sellaisinaan ennen vatkausta tms. Hyvä tietää, jos Kaslink eroaa näin paljon muista tuottesta. Käytin tähän kakkuun mielestäni Plantia. Pitääkin tehdä testi eri kasvikermojen välillä.

      Vastaa
  18. Maria sanoo

    22.1.2019 13:33

    Heippa! Ihana ohje ja herkullisen näköinen! :–) Onkohan joku testannut tässä Oatlyn tuorejuuston sijaan Tofuttin maustamatonta tuorejuustoa? Musta se on usein parempaa, Oatlyn vähän vetinen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.1.2019 16:06

      Hei Maria, en tiennytkään tuosta Tofuttista 🙂 Mahtavaa! Kerro miten onnistui, jos testaat 🙂

      Vastaa
  19. Liisa sanoo

    6.5.2019 13:09

    Ihanalta näyttää!
    Muistathan myös, että Oatlyn kauratuorejuusto ei ole täysin gluteeniton, eli gluteenitonta kakkua tehdessä tämäkin tulisi muuttaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2019 16:54

      Hyvä huomio, lisään sen ohjeeseen 🙂 Onneksi markkinoilla on muitakin kauratuorejuustoja. Itse olen käyttänyt vain oatlya 🙂

      Vastaa
  20. J sanoo

    11.5.2019 18:35

    Mikähän mahtoi mennä vikaan, kun agar agar ja hedelmäsose (bonnen mango) muuttu todella siis todella paksuksi heti kun levy alkoi kuumeta? Sitä ei siis voinut valuttaa millään, lusikalla nostin pienen määrän kerrallaan tuorejuuston sekaan. 😅 kakku nyt jääkaapissa ja täytteessä tasaisesti pieniä mangoagaragar klönttejä 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2019 22:24

      Käytitkö agar-jauhetta? Saattoiko mennä vähän liikaa sekaan ja oliko hedelmäsoses varmasti kuumaa? Agar jähmettyy kun seos viilenee, keementamalla saa juoksevaa. Jotain näistä on varmaan mennyt vikaan 🙁

      Vastaa
    • Kaisa sanoo

      5.9.2021 10:47

      Sama tulos.
      Bonnen mansikkasose oli jo suht’ paksua sinällään, ja alkoi jäykistyä heti kun lisäsin agar agarin. No, keitin sitä silti, oli vaikea nähdä kiehuiko seos, koska savua tuli paljon ja seos vain jäykistyi entisestään. Näin kuitenkin kuplia pohjalla ja ääni sihisi siihen malliin, että oletan srn paksun jäykän tahnan olleen kuumaa. Jatkoin seoksen hämmentämistä hirveästä savuamisesta huolimatta (koska se meinasi kaikrn aikaa palaa pohjaan) muutaman minuutin, ja se vain jäykistyi entisestään. Nauhamaista siitä ei millään ilveellä saanut, vaan annoin sen jäähtyä hetken ja nostelin klimpit tuorejuuston sekaan ja vatkasin. Kokkareiksi jäivät.

      Vastaa
  21. Satu sanoo

    12.5.2019 12:45

    Hyvä ohje! Kakku onnistui, vaikka agar agaria käytin ensimmäistä kertaa. Pidin siitä, että kakku ei ollut liian makea 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.5.2019 19:34

      Kiitos kommentistasi Satu 🙂 <3 Tykkään tehdä vähän vähempi-sokerisia kakkuja. Yleensä kehotankin lisäämään sokeria, jos haluaa makeampaa. Kiva kun pidit! Ihanaa kevättä ja alkavaa kesää sinulle!

      Vastaa
  22. Venla sanoo

    2.6.2019 18:39

    Kokeilin tätä ohjetta siskoni ylioppilasjuhlissa. Tein kakun Vegegel:illä lukijavinkkien mukaan ja se onnistui loistavasti! Kakku keräsi myös paljon kehuja vierailta. Kiitos paljon mahtavasta ohjeesta, suosittelen sitä ehdottomasti myös muille. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.6.2019 08:36

      Kiitos Venla kun jätit kommenttia, tosi kiva kuulla, että kakku onnistui ja siitä pidettiin. Mukavaa kesää! 🙂

      Vastaa
  23. Leena sanoo

    30.6.2019 20:48

    Tein kakun 20cm vuokaan ja täytettä tuli (Alpron vaahtoutuva soija) tosi paljon. Tehtiin ylimääräisestä täytteestä jälkiruokakulhoihin vielä omat versiot. Kakku jäi suht pehmeäksi/moussemaiseksi, vaikka tein agaragarin ohjeen mukaan ja punnitsin määrän digivaakalla. Kehuja sateli kaikilta maistelijoilta, vegaanit santsasivat useaan otteeseen. Onnistuminen siis! 😁 Erittäin maukas myös omasta mielestäni!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.7.2019 07:43

      Ihana kuulla Leena 🙂 Mahtavaa! Agarin käyttö on vaikeaa ja mielestäni eri merkkien jauheet vaihtelevat hiukan (kuten liivatteetkin). Agarin käytön oppii testailemalla ja harjoittelemalla. Siksi on tosi vaikea kirjoittaa toimivia ohjeta. Laita ensi kerralla siis hiukan enemmän agaria mitä ohjeessa 🙂 Mukavaa kesää!

      Vastaa
  24. Maiju sanoo

    22.8.2019 17:19

    Tein tällä ohjeella muuten mutta vaihdoin vegegeliin agar agar sijasta. Olen ennen onnistunut vegegelin kanssa mutta tämä oli kieltämättä ihan pahaa, liekö oatlyn syytä vai vegegelin missä aika voimakas maku. Myös bonnen mansikkasose oli mielestäni huonoa, suosisin itse survottua ja siivilöityä. Hyytymisen kanssa ei ongelmia mutta maku👎 edellisessä ohjeessa täytteessä oli kookosmaitoa mikä peitti vegegelin maun alleen. Pitää kokeilla tuota agar agaria myös jos olisi maultaan parempi. (:

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.8.2019 07:46

      Hei Maiju,

      Ohjeessa vinkataan, että esimerkiksi Bonnelta löytyy valmis pyree. Itsetehty on tietty aina parempaa. Myös makuasiat on aina makuasioita. Minusta Bonnen sose on oikein hyvää, jos ei itse jaksa pyreetä valmistaa alusta asti. Olen kuullut myös, että agarin ja vegegelin mausta ei aina pidetä. Itse en ole huomannut näissä kummassakaan mitään makuja. Agarista usein sanotaan että se on hajuton ja mauton, joten ehkä se on sitten sopivampi vaihtoehto seuraavaan kakkuusi.

      Vastaa
  25. Meri sanoo

    9.11.2019 21:55

    Komppaan, Kaslinkin kauravispi vaahtoutuu sata kertaa paremmin kuin Plantin, joten lopullinen voluumi on tällöin aivan eri. Eipä tainnut kakku minulla oikein nyt onnistua kun käytin Kaslinkiä, tuntui täysin mauttomalta ja koostumuskin on kysymysmerkki. Olisi pitänyt käydä lukemassa nämä kommentit ennen kun tein mutta…

    Ehdotuksena tulevaisuutta varten Annille, että ”vegaanituotteiden” kohdalla kirjoittaisit tarkkaan minkä merkkinen/niminen tuote oli jota käytit. Se kun on vaan niin, että vaikka lehmänmaidosta tehty kerma on hyvin samanlaista merkistä riippumatta, voi kaura- ja muissa vegaanituotteissa olla hyvin suuria eroja merkkien välillä sekä koostumuksessa että maussa. 🙂
    Samoin agar agar voi olla merkistä riippuen vähän eri kokoisina hiutaleina ja vaatia pidemmän keittoajan, kuten tuote jota itse nyt käytin (mutta sen onneksi sentään tiesin aiemmasta kokemuksesta).

    Vastaa
    • Meri sanoo

      9.11.2019 21:57

      Tämä kommenttini ei nyt tainnut tulla siihen väliin kun oli tarkoitus (vastauksena edelliseen kommenttiin kauravispin merkistä)

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2019 11:01

      Suosittelen aina lukemaan kommentit myös, jos ohjeessa jokin on epäselkeää. Osa resepteistäni on tehty ennen Kaslinkin vispiä, joten siksi se ei tässä esimerkiksi lue. Pitääpä käydä muuttamassa ohjetta. Pyrin tekemään ohjeista aina mahdollisimman selkeitä, mutta hiukan jää myös leipurin pääteltäväksi. Agarista on tuolla muuten alussa mainttu, että käytin jauhetta 🙂

      Kiitos vinkeistä 🙂

      Vastaa
    • Nana sanoo

      18.7.2020 19:14

      Meillä tuli niin paljon täytettä kun käytink aslinkin kaurakermaa että pikaisesti väänsin toisen kakun 20×30 cm astiaan. Eka oli 20 cm irtopohjavuoka..

      Vastaa
  26. Lena sanoo

    18.12.2019 20:57

    Hei. Voiko tuorejuuston korvata jollain tai jättää pois? Meillä on pakko olla gluteeniton kaura enkä ole löytänyt gluteenitonta kaura-tuorejuustoa. Sojatuotteet ei myöskään sovi eikä kakao(vegaaninen valkosuklaa).
    Kookos käy mutta se ei taida toimia kakussa? 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2019 08:48

      Hei, kakusta ei kyllä tule ”juustokakkua” ilman ”tuorejuustoa”. En tiedä miten pysyy koossa tai miten käy maulle. Valitettavasti en osaa sanoa millä vegaanisella tuotteella voisit korvata tämän ainesosan, jos soijakin on poissuljettu.

      Löysin kyllä tällaisen tuotteen, joka on gluteeniton:

      https://www.foodie.fi/entry/violife-creamy-200g-maustamaton/5202390013836

      Vastaa
      • Erja sanoo

        19.4.2021 20:53

        Minä tein koevedoksen viikonloppuna käyttäen tuota violife creamy original ”tuorejuustoa” ja kermana käytin kookoskermaa maustettuna vaniljasokerilla. Liivatetta käytin massaan 4 lehteä ja kiilteeseen kaksi lehteä. Massa jäi hieman löysäksi (pysyi kyllä kasassa) eli kannattaa lisätä 1-2 lehteä. Kiille ei hyytynyt liki lainkaan, eli lehtiä lisättävä varmasti se kaksi! Massassa kookoskerma teki tietenkin kookoksisen maun, jolloin mansikka hukkui liki kokonaan, eli kokeilen seuraavan kerran mansikkaehutiivistettä tms (onko muita vinkkejä?). Kehuja tuli mausta kuitenkin ja ihana pehmeä koostumus!

        Vastaa
  27. Minna sanoo

    12.6.2020 17:52

    Tein tämän ohjeen 20cm kakkuvuokaan Kaslink Kauravispistä. Varsin pian huomasin, että täytettä on ihan jäätävä määrä. Pikaiseen tein uuden keksipohjan 10cm vuokaan, että sain loput täytteestä käytettyä. Paitsi että täytettä jäi edelleen yli. Uusi pikainen keksipohja ja uusi 10cm kakkuvuoka. Tämänkin jälkeen täytettä jäi yli. Loput täytteestä meni roskiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2020 21:42

      Ohje on ajalta, jolloin Kaslinkin kauravispiä ei ollut vielä markkinoilla. Kaslinkin vispi käyttäytyy eri tavalla kuin muut kaurapohjaiset kermat, olen sen itsekin huomannut ja siitä löytyy keskustelua, myös tämän postauksen kommenteissa. Plantia käytin tässä ohjeessa, täytyy päivittää ohje sen osalta. Näissä kasvipohjaisissa tuotteissa on melkein poikkeuksetta eroja.

      Vastaa
      • Nana sanoo

        18.7.2020 19:15

        Voisiko tuon laittaa ohjeeseen että kaslinkiä tarvii vain 2dl? Jäi aika mauttomaksi tuo täyte..

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          18.7.2020 20:20

          Ohjetta on nyt päivitetty.

          Vastaa
  28. Kia sanoo

    9.7.2020 14:34

    Onnistuukohan tämä, jos mansikkapyreen korvaa soseutetuilla pakastemansikoilla? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.7.2020 14:45

      Kyllä! Sehän on pyreetä 🙂 Käytän usein itsekin juuri sitä.

      Vastaa
  29. Bella sanoo

    22.7.2020 11:01

    Hei.
    Mistähän tuota Agar Agaria voi ostaa?
    Kajaanissa en ole löytänyt mistään kaupasta.
    Keskonkaan valikoimissa ei ollut kuin jättipakkauksia, joten en raskinut tilauttaa.
    Vegegeelillä oon tehnyt jotain, mutta tuo kiilteen tekeminen arveluttaa.
    Ohjeessa lukee, että pitää nopeasti käyttää ettei hyydy ennenaikojaan.
    Kuumana kun kiilteen kaataa, niin taitaa kakku sulaa 😉
    Tarkoitus olisi kokeilla, kun on hääpäivä ja synttärit ensi viikonlopulla.
    Muuten ohje kuulosti tarpeeksi helpolta minullekin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.7.2020 09:27

      Hei,

      Hmm erikoista, agaria pitäisi löytyä suurempien ja täällä pääkaupunkiseudulla myös pienten markettien leivontaosastoilta. Meiralla on oma ja voin suositella sitä:

      https://meira.fi/tuote/agar-agar-hyyteloimisjauhe/

      Täällä lisää agarin käytöstä ja Meiran sivuilla vaihekuvia:

      https://www.anninuunissa.fi/vegaaninen-mansikka-raparperijuustokakku-g/

      Vastaa
  30. Sirpa sanoo

    6.12.2020 12:09

    Kiitos tästä ohjeesta. Tein Itsenäisyyspäiväksi mustikoista. Sain onnistumaan, vaikka käytin ensimmäistä kertaa agaria. Hyvä ohje, kaikki kehuivat👍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.12.2020 14:40

      Voi miten ihana kuulla 🙂 Herkullista Itsenäisyyspäivää!

      Vastaa
  31. Sonja sanoo

    23.1.2021 12:14

    Kuinka kauan pohjan pitää antaa olla jääkaapissa täytteen kanssa ennen kuin kiilteen uskaltaa kaataa päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.1.2021 09:35

      Pidän yleensä 1-2 tuntia. Koitan moussen pintaa sormella hiukan ja valutan kiilteen lusikan avulla täytteen päälle.

      Vastaa
  32. Kirsikka sanoo

    14.2.2021 21:09

    Ihana resepti, kiitos! 🙂 Ensimmäistä kertaa tämän reseptin myötä tuli ostettua ja testattua agarin käyttöäkin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.2.2021 06:11

      Ihana kuulla 🙂

      Vastaa
  33. Mari sanoo

    5.10.2021 12:35

    Onko tämä kakku monelle hengelle suurinpiirtein? Olisin tekemässä brunssille, jossa 12 henkeä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.10.2021 12:47

      Heips, tämä on juurikin 10-12 hlö kakku. Pitääkin lisätä tuohon ohjeeseen!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios