torstai 18. kesäkuuta 2015

Pyöreä Caesar Voileipäkakku -Ihanaa Juhannusta!



Pyöreä voileipäkakku? Miksi ei? Tämä kakku herätti ihastusta juhlapöydässä ja maku oli monen mieleen. Itse tykkäsin tällä kertaa tästä kakusta jopa enemmän kuin perinteisestä kalavoileipäkakusta, jota tarjoiltiin samoissa juhlissa. Reseptin kalavoileipäkakkuun löydät tästä ja juhlapostauksen tästä.


Rakastan caesarsalaattia kanalla ja päätin toteuttaa samoilla makuyhdistelmillä tämän ihastuttavan voileipäkakun. Toisin kun voisi luulla niin pyöreä voileipäkakku on helppo valmistaa ja koota. Leipääkään ei jää yli, jos jaksaa "leikellä ja liimailla". Leipää saa painaa reilusti kokoon vuoan pohjalle. Kyllä se sinne sitten asettuu. Kuten muidenkin voileipäkakkujen tekoon, tulisi tähän urakkaan valmistautua kahdella päivällä. Eli tee "kakkupohja" yhtenä päivänä ja kuorruta sekä koristele toisena.

Pohja:
noin 25 pientä täysjyväpaahtoleipää

Täyte:
400 g kananrintafilettä
1 purkki eli n. 35 g kapriksia
1,5-2 dl Caesar majoneesia (Auran tai itsetehtyä)
1 purkki kermaviiliä
1 dl parmesanraastetta
mustapippuria
ripaus suolaa tarvittaessa

Kostutus:
0,5 dl vettä, joka on maustettu 4 rkl sitruunamehulla

Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuokaan.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
Valmista täyte paistamalla kananrintafileet. Mausta suolalla ja pippurilla kevyesti.
Odota, että rintafileet ovat jäähtyneet ja leikkaa ne pieniksi suuhun sopiviksi kuutioiksi.
Mittaa kulhoon majoneesi, crème fraiche, kaprikset, parmesan ja jäähtyneet kanakuutiot. Sekoita.
Mausta täyte suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Tarkasta maku.
Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (3 keskelle ja 1 ylös ja 1 alas ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
Kostuta leipäkerros sitruunavedellä kevyesti pullasutia apuna käyttäen.
Lisää 1/3 täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle.
Jatka leipien asettelua täytteen päälle ja jatka kokoamista samaan malliin kuin edellä.
Leipäkerroksia tulee yhteensä neljä ja täytettä kolmeen kerrokseen.
Vedä kelmu kakun sekä vuoan ympärille ja laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli.

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
0,5 purkkia Crème Fraiche
2-3 tippaa sitruunamehua
ripaus merisuolaa
mustapippuria

Koristelu:
Parmesanraastetta
Rucolaa
Syötäviä kukkia (orvokki)
Vihreän parsan kukintoja
Retiisiä

Vatkaa tuorejuusto sitruunamehun ja crème fraichen kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä kuorrute palettiveitsellä kakun päälle.
Pinta saa jäädä roisoiseksi ja siinä saa näkyä käden jälki.
Koristele kakku parmesanilla, retiisin lohkoilla, rucolalla ja  keitetyillä parsan kukinnoilla.
Asettele lopuksi vielä värikkäitä syötäviä orvokkeja kakun koristeeksi.



Aurinkoista ja Herkullista Juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!