| | |

Timjami-Mansikkakakku (G)

Timjami-Mansikkakakku (G)

Tämä kakku. On IHANA! Vai mitä mieltä olet? Törmäsin Pinterestissä koristeluideaan ja siitä se sitten lähti. Toisena inspiraation lähteenä oli viime vuonna keittämäni timjami-mansikkahillo. Kakku on siis melko perinteinen mansikkakakku, mutta se sai uuden koristelun ja syvyyttä makumaailmaan omalla pihalla kasvavasta timjamista. Iiiik vieläkin jaksan ihastella tätä!

Perinteinen mansikkakakku kuuluu kesään. Se on kaunis ja herkullinen. Nyt se on kaikkien mielessä kun kotimainen mansikkasato on kypsynyt. Perinteisen mansikkakakun raaka-aineet ovat yksinkertaiset: sokerikakkupohja, kerma ja mansikat. Hieman sokeria ja vaniljaa. Lisäsin tällä kertaa raikkautta täytteeseen rahkalla.

Kakkupohja kannattaa leipoa ajoissa, jopa edellisenä päivänä. Minulta pohjia löytyy usein valmiina pakkasesta. Leivon niitä aina silloin tällöin sinne pahan päivän (kiireen) varalle. Jos kakku saa vielä maustua jokusen tunnin tai yön yli täytettynä jääkaapissa siitä tulee vielä parempi. Aloita leipominen siis ajoissa. Kakkuhommat ovat helppoja, kun ne suunnittelee hyvin!

Timjami-Mansikkakakku (G)

Timjami ja mansikka ne yhteen sopii. Kokeile itse, tämä makupari on loistava!

Timjami-Mansikkakakku (G)

Timjami-Mansikkakakku (G)

noin 12 hlö

Kakkupohja

4 munan kakkupohja-ohje löytyy tästä (tein 20 cm vuokaan)

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa (tai sitruunarahkaa)
  • noin 1 dl timjami-mansikkahilloa (ohjeeseen tästä) tai tavallista mansikkahilloa
  • noin 2 dl mansikoita viipaloituna
  1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vatkaa vielä hetki.
  2. Viipaloi mansikat ja ota hillo esille.
  3. Nosta alimmainen kakkupohja vuokaan, jossa paistoit sen.
  4. Kostuta pohja halutessasi ja lisää kerros mansikkahilloa, lisää viipaloituja mansikoita ja puolet rahkakermasta. Nosta päälle toinen kakkukerros ja toista sama.
  5. Nosta päällimmäinen kakkupohja kakun päälle ja peittele kakku kelmulla.
  6. Laita kakku maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.

Kuorrutus ja koristelu

  • 2 dl vispikermaa
  • pieniä mansikoita
  • timjamia
  1. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle.
  2. Vispaa kerma napakaksi ja levitä rennosti kakun pintaan palettiveitsellä tai lastalla.
  3. Halkaise mansikat ja asettele kakun päälle ja reunoille aina kaksi vierekkäin, kuten kirsikat.
  4. Koristele mansikat timjamilla, kuten itse tein!
  5. Nautinnollisia kakkuhetkiä!

GLUTEENITON: Onnistuu myös gluteenittomasti vaihtamalla kakkupohjan jauhot gluteenittomiin tai perunajauhoihin.

Kurkkaa toinen ihana mansikkakakkuohje täältä.

Timjami-Mansikkakakku (G)
Timjami-Mansikkakakku (G)
Timjami-Mansikkakakku (G)
Timjami-Mansikkakakku (G)

Ihanaa viikonloppua ja mansikkakesää!

/Anni

Lisää mansikkaohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *