• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella

Pullat

24 touko
Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella

Tämä pulla on taivaallista. Koska tällä hetkellä minulla ei tietyistä syistä ole aikaa suunnitella ja kuvata teille uusia ohjeita päätin jakaa raparperihulluuden lisääntyessä teille parhaita paloja viime vuoden herkuista. Meillä on täällä jo kyselty, koska raparperipullaa taas saisi. Vastaus on häiden jälkeen eli nyt pitää tyytyä kuolaamaan kuvia ja muistoja.

Ihanaa muuten, kun häämme ovat kesäkuussa niin ei tarvitse pantata kaikkien herkkujen kanssa koko kesää 😉 Tässä tulee häidemme jälkeen testattua kyllä kaikki kaikki sesongin herkut vuorotellen. Mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa ja herukoita odotellen siis!  Vuodenajan parhaat raaka-aineet kutsuvat ja niistä en tahdo luopua, nyt kun vielä kasvatan omaa satoa!

Nyt on ollut täydellinen sää laittaa pihaa kuntoon. Kävimme Muhevaisella ostamassa samettikukkia, puutarhaneilikoita ja hortensioita kukkapenkkiin. Niin ja näitä tuomenoksia kävin keräämässä lähimetiköstä. Sillä aikaa keittiössä kohosi pullataikina! Välissä kävin hieman kaulimassa taikinaa, keittelemässä raparperia ja täytin ihanan pehmeän pullan oman sadon raparperilla ja vaniljarahkalla. Päätin tehdä pullat bostonkakku-tyyliin 28 x 18 cm brownievuokaan, johon juuri tämän kokoinen pullataikina sopikin täydellisesti. Brownievuoka on osoittautunut todella käytännölliseksi. Olen nimittäin tehnyt siinä murupaistoksia, brownieta ja käyttänyt myös astiana vartaille grillailun yhteydessä.

Haluan vielä mainita ennen raparperipulla reseptiin siirtymistä tuosta pikaisesta vaniljakastikkeesta – mmmmmm se on täydellistä! Dippaa lämmin pulla suoraan kastikkeeseen ja nauti täydellisestä raparperihurmiosta ahh! Tämä jos mikä on täydellinen alkukesän herkku!


Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella

Pullataikina: (noin 8-10 pullaa)

  • 2,5 dl kevytmaitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 kananmuna (ja toinen voiteluun)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl raastettua vaniljatankoa (voit korvata vaniljasokerilla)
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti.
  3. Lisää sokeri, suola, vanilja ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa sekoittaen.
  5. Kun taikina paksunee, alusta käsin tai monitoimikoneella taikinaa useamman minuutin ajan.
  6. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  7. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  8. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60-120 minuuttia (esim. mikrossa).
  9. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  10. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla.
  11. Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi brownievuoan pohjalle ja voitele reunat.
  12. Levitä rahka tasaisesti nuolijalla taikinalevylle ja sen päälle hilloke, ripottele lopuksi raparperit.
  13. Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (8-10 pullaa).
  14. Nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
    brownievuokaan mahtuu täydellisesti 8 pullaa aina 2 vierekkäin.
  15. Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
  16. Voitele pullat lopuksi kananmunalla ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Täyte:
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1,5 dl raparperihilloketta
  • 2 raparperin vartta
  1. Levitä vaniljarahka ensin kaulitun pullalevyn päälle.
  2. Levitä rahkan päälle hilloke, jonka teet keittämällä raparperia sokerin kanssa kattilassa pehmeäksi.
  3. Leikkaa paloiksi kaksi pientä raparperin vartta ja ripottele palat päällimmäiseksi.
  4. Halutessasi lisää 1-2 rkl sokeria päällimmäiseksi. Vaniljakastike on makeaa, joten lisättyä sokeria tässä vaiheessa ei välttämättä tarvitse. Riippuu tietenkin myös raparperihillokkeen makeudesta.
Raparperihilloke:
  • 300 g raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Pese raparperit ja pilko ne kattilaan.
  2. Mittaa päälle sokerit.
  3. Anna hautua matalalla lämmöllä hillomaiseksi, mutta hiukan vetelämmäksi.
  4. Sekoittele välillä ja kuori vaalea vaahto hillokkeen pinnalta.
  5. Jäähdytä hilloke ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Hilloketta jää yli – se ei haittaa, voit käyttää sen juustokakussa, lettujen päällä tai aamujogurtissa. 

Pikainen Vaniljakastike:

  • 15 g voita
  • 0,25 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  1. Sulata voi ja sekoita maito sekaan kulhossa.
  2. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri osissa sekoittaen koko ajan.
  3. Kastikkeen koostumus ei saa olla liian paksu tai liian löysä – kun se on täydellinen, on kastike valmis.

Vinkki! Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää hieman maitoa, jos liian löysää lisää tomusokeria. 

Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella
Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella

Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

11 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Lukijapostaus: Upeita Juhlakakkuja
Seuraava artikkeli: Valmistaudu Juhliin – Annin vinkit juhlajärjestelyihin! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tita sanoo

    29.5.2017 07:51

    oijoi, kuulostaa täydelliseltä! Juuri eilen katselin meidän pihan muhkeita raparperipensaita ja mietin että mihin niitä taas käyttäisi. Tässsäpä yksi vinkki, kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2017 11:33

      Kiitos kommentistasi Tita 🙂 Tämä pulla oli ihanan mehevää. Suosittelen kokeilemaan! 🙂

      Vastaa
  2. Sari sanoo

    25.5.2018 09:05

    Minä voin ”uhrautua” sun puolesta ja maistella näitä pullia. Ai että miten houkuttelevan näköisiä <3

    Vastaa
    • Anni sanoo

      25.5.2018 13:18

      Kiitos Sari kun ”uhraudut” :D! Kiitos!

      Vastaa
  3. Katja sanoo

    25.5.2018 13:13

    Kuulostaa ihanalta ja aion testata?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      25.5.2018 13:18

      Mahtavaa! Kiva kuulla, että aiot kokeilla! Tämä on ihana resepti! <3

      Vastaa
  4. Kaija Aarnu sanoo

    15.9.2021 12:20

    Aion kokeilla, herkullisen näköistä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.9.2021 12:21

      Kiva kuulla! Kiitos.

      Vastaa
  5. Sari S. sanoo

    15.6.2022 20:40

    Hillokkeen ohjeesta puuttuu vesi. Ei kai siitä tule hilloketta, jos ei laita pientä määrää vettä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2022 08:24

      Raparperi vapauttaa nestettä kattilassa niin paljon etten lisännyt vettä. Voit toki itse lisätä halutessasi. ohjeet on tehty sovellettavaksi 🙂

      Vastaa
      • Sari S. sanoo

        19.6.2022 14:42

        Kiitos vastauksesta! 😊

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios