• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella

Pullat

24 touko
Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella

Tämä pulla on taivaallista. Koska tällä hetkellä minulla ei tietyistä syistä ole aikaa suunnitella ja kuvata teille uusia ohjeita päätin jakaa raparperihulluuden lisääntyessä teille parhaita paloja viime vuoden herkuista. Meillä on täällä jo kyselty, koska raparperipullaa taas saisi. Vastaus on häiden jälkeen eli nyt pitää tyytyä kuolaamaan kuvia ja muistoja.

Ihanaa muuten, kun häämme ovat kesäkuussa niin ei tarvitse pantata kaikkien herkkujen kanssa koko kesää 😉 Tässä tulee häidemme jälkeen testattua kyllä kaikki kaikki sesongin herkut vuorotellen. Mansikkaa, vadelmaa, mustikkaa ja herukoita odotellen siis!  Vuodenajan parhaat raaka-aineet kutsuvat ja niistä en tahdo luopua, nyt kun vielä kasvatan omaa satoa!

Nyt on ollut täydellinen sää laittaa pihaa kuntoon. Kävimme Muhevaisella ostamassa samettikukkia, puutarhaneilikoita ja hortensioita kukkapenkkiin. Niin ja näitä tuomenoksia kävin keräämässä lähimetiköstä. Sillä aikaa keittiössä kohosi pullataikina! Välissä kävin hieman kaulimassa taikinaa, keittelemässä raparperia ja täytin ihanan pehmeän pullan oman sadon raparperilla ja vaniljarahkalla. Päätin tehdä pullat bostonkakku-tyyliin 28 x 18 cm brownievuokaan, johon juuri tämän kokoinen pullataikina sopikin täydellisesti. Brownievuoka on osoittautunut todella käytännölliseksi. Olen nimittäin tehnyt siinä murupaistoksia, brownieta ja käyttänyt myös astiana vartaille grillailun yhteydessä.

Haluan vielä mainita ennen raparperipulla reseptiin siirtymistä tuosta pikaisesta vaniljakastikkeesta – mmmmmm se on täydellistä! Dippaa lämmin pulla suoraan kastikkeeseen ja nauti täydellisestä raparperihurmiosta ahh! Tämä jos mikä on täydellinen alkukesän herkku!


Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella

Pullataikina: (noin 8-10 pullaa)

  • 2,5 dl kevytmaitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 kananmuna (ja toinen voiteluun)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl raastettua vaniljatankoa (voit korvata vaniljasokerilla)
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti.
  3. Lisää sokeri, suola, vanilja ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa sekoittaen.
  5. Kun taikina paksunee, alusta käsin tai monitoimikoneella taikinaa useamman minuutin ajan.
  6. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  7. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  8. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60-120 minuuttia (esim. mikrossa).
  9. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  10. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla.
  11. Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi brownievuoan pohjalle ja voitele reunat.
  12. Levitä rahka tasaisesti nuolijalla taikinalevylle ja sen päälle hilloke, ripottele lopuksi raparperit.
  13. Pyöritä taikinalevy rullalle ja leikkaa rulla paloiksi (8-10 pullaa).
  14. Nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
    brownievuokaan mahtuu täydellisesti 8 pullaa aina 2 vierekkäin.
  15. Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
  16. Voitele pullat lopuksi kananmunalla ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Täyte:
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 1,5 dl raparperihilloketta
  • 2 raparperin vartta
  1. Levitä vaniljarahka ensin kaulitun pullalevyn päälle.
  2. Levitä rahkan päälle hilloke, jonka teet keittämällä raparperia sokerin kanssa kattilassa pehmeäksi.
  3. Leikkaa paloiksi kaksi pientä raparperin vartta ja ripottele palat päällimmäiseksi.
  4. Halutessasi lisää 1-2 rkl sokeria päällimmäiseksi. Vaniljakastike on makeaa, joten lisättyä sokeria tässä vaiheessa ei välttämättä tarvitse. Riippuu tietenkin myös raparperihillokkeen makeudesta.
Raparperihilloke:
  • 300 g raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Pese raparperit ja pilko ne kattilaan.
  2. Mittaa päälle sokerit.
  3. Anna hautua matalalla lämmöllä hillomaiseksi, mutta hiukan vetelämmäksi.
  4. Sekoittele välillä ja kuori vaalea vaahto hillokkeen pinnalta.
  5. Jäähdytä hilloke ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki! Hilloketta jää yli – se ei haittaa, voit käyttää sen juustokakussa, lettujen päällä tai aamujogurtissa. 

Pikainen Vaniljakastike:

  • 15 g voita
  • 0,25 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tomusokeria
  1. Sulata voi ja sekoita maito sekaan kulhossa.
  2. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri osissa sekoittaen koko ajan.
  3. Kastikkeen koostumus ei saa olla liian paksu tai liian löysä – kun se on täydellinen, on kastike valmis.

Vinkki! Jos kastikkeesta tulee liian paksua, lisää hieman maitoa, jos liian löysää lisää tomusokeria. 

Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella
Raparperipulla pikaisella vaniljakastikkeella

Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Lukijapostaus: Upeita Juhlakakkuja
Seuraava artikkeli: Valmistaudu Juhliin – Annin vinkit juhlajärjestelyihin! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tita sanoo

    29.5.2017 07:51

    oijoi, kuulostaa täydelliseltä! Juuri eilen katselin meidän pihan muhkeita raparperipensaita ja mietin että mihin niitä taas käyttäisi. Tässsäpä yksi vinkki, kiitos 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2017 11:33

      Kiitos kommentistasi Tita 🙂 Tämä pulla oli ihanan mehevää. Suosittelen kokeilemaan! 🙂

      Vastaa
  2. Sari sanoo

    25.5.2018 09:05

    Minä voin ”uhrautua” sun puolesta ja maistella näitä pullia. Ai että miten houkuttelevan näköisiä <3

    Vastaa
    • Anni sanoo

      25.5.2018 13:18

      Kiitos Sari kun ”uhraudut” :D! Kiitos!

      Vastaa
  3. Katja sanoo

    25.5.2018 13:13

    Kuulostaa ihanalta ja aion testata?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      25.5.2018 13:18

      Mahtavaa! Kiva kuulla, että aiot kokeilla! Tämä on ihana resepti! <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Huomenta ☀️ Kuinka moni leipoo tänään? Ain Huomenta ☀️

Kuinka moni leipoo tänään? Ainakin ruispalahulluus jatkuu. Teiltä satelee viestejä ja kuvia stoorien puolelle. Kiitos 🙏🏻 

Ihanaa sunnuntaita! 😘
Mehevää suklaakakkua, pehmeää pähkinäistä v Mehevää suklaakakkua, pehmeää pähkinäistä vaahtoa, huurteisia vadelmia 🍫 Suklaakakku muutaman viikon takaa (ilman lisättyä sokeria) löytyy blogin arkistoista. Tänä aamuna pohdin mustikkakakkua stailatessa, miten käsittämättömän terapeuttista tämä leipominen ja kuvaaminen on. Intohimo, joka kasvaa vuosi vuodelta. Intohimo, jota ei voi leipomalla tyrehdyttää. Intohimo, jota on vaikea selittää sanoin. Innostun ihan ajatellessani. Rakastan työssäni juuri tätä osaa eniten, saan olla luova! Ideoita on niin paljon ettei niitä ehdi jakaa. Aikaa liian vähän kaiken toteuttamiseen. Ihanaa kun olette siellä jakamassa tätä intohimoa kanssani 😘 Tuntuisi tylsältä ilman teitä. Ilman, että saisi yhdessä hehkuttaa. Nähdä miten reseptit pääsevät käyttöön ja miten niistä nautitaan. Tällä hetkellä leivotte ruisleipää. Kiitos viesteistänne uusinta innostusta koskien. Ja kiitos kun olette siellä ihanat 💕 Kaunista viikonloppua!
Huomenta ☀️ Onnea on aamuaurinko ja kotona l Huomenta ☀️ 

Onnea on aamuaurinko ja kotona leivottu tuore ruisleipä 👌🏻

Ohje blogissa ja linkki profiilissa ☝🏻 #anninuunissa
IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukau IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukauden kunniaksi. Kaikki yllärit ja hemmottelut peruttiin tai ainakin siirrettiin. Surettaa, harmittaa ja väsyttää. Onneksi aurinko ja tuleva kevät piristää ☀️ ja se että vuosi sitten ei tiedetty, että ollaan samassa, jopa pahemmassa tilanteessa, vuotta myöhemmin. Haleja ja jaksamista kaikille! 😘

Ihana Puolukkasmoothie 🌿 (2 annosta)

2 dl jäisiä puolukoita
4 dl kauramaitoa
4 taatelia
3 rkl kauraleseitä
ripaus kardemummaa ja kanelia

Mittaa kaikki blenderiin ja aja tasaiseksi. Nauti! 

Ihanaa uutta viikkoa! 🤗
🍊🍊🍊 Saisiko olla pala veriappelsiinitort 🍊🍊🍊

Saisiko olla pala veriappelsiinitorttua? 

Ihana makumuistoja herättelevä ohjeeni löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti numerosta 👏🏻 Minä leivoin, yhdessä stailattiin ja kuvan nappasi @johannamyllymakiphotographer 📷
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios