• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Täydellinen Focaccia

Leivät· Suolaiset· Vegaaninen

24 heinä

Täydellinen Focaccia

Leivoin meille mökillä ”välipalaksi” ihanaa focacciaa. En voi uskoa, että näinkin pitkä aika on edellisen focaccian leipomisesta, eikä ohjettani löydy edes täältä blogista! Tämä italialainen leipä on nimittäin yksinkertaisuudessaan aivan fantastista! Monta kertaa olen sen jo todennut, mutta paras ruoka tulee Italiasta – niin myös tämäkin.

Italiassa focaccia syödään sellaisenaan tai alku- ja pääruoan lisukkeena. Roomassa focacciaa syödään täytettynä ja melkein joka kadun kulmasta löytyykin ”voileipäbaareja”, tai miksi niitä voisi kutsua, josta ostaa ihania täytettyjä focaccia-leipiä. Söimme äidin kanssa viime syksynä monesti lounaaksi juuri näitä täytettyjä versioita Campo di Fiorin aukiolla. Ja ai että ne olivatkin hyviä!

Teimme focaccian tyyppistä leipää myös Italiassa pizzakurssilla (lue lisää täältä). Umberto tosin sanoi, että tietyillä alueilla Italiassa focaccia valmistetaan erityisellä menetelmällä ja saatetaan myös ajatella, ettei oikein valmistettu focaccia ole aitoa focacciaa. Tuosta ohjeesta en osaa enempää sanoa, mutta kurssillamme valmistettiin paksua Roomalaista pizzaa ja Umberton mielestä saman pizzataikinan voi leipoa myös focacciaksi. Päälle vain oliiviöljy ja yrtit!

Focaccian voi hiivan sijasta leipoa myös taikinajuureen. Minun juureni on edelleen matkalla, mutta heti kun saan uuden (Pia Lyhyenä hetkenä on minulle sen jo luvannut) aion kokeilla juuri-pizzaa ja juuri-focacciaa. Juurta odotellessa, tässä teille perinteinen ohje!


Täydellinen Focaccia

12 muhkeaa palaa (enemmän jos leivot ohuemman)

Ohje

  • 3,5 dl vettä
  • noin 30 g hiivaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl merisuolaa
  • 0.5 dl laadukasta oliiviöljyä (+ lisää vuoan voiteluun)
  • rosmariinia
  • sormisuolaa
  • halutessasi myös oliiveja tai tomaatteja
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää 2 dl jauhoja, sekoita ja lisää vasta sitten suola.
  2. Lisää loput jauhoista hiljalleen taikinaa sekoitellen ja lisää lopuksi oliiviöljy.
  3. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia käsin tai koneella.
  4. Peitä kulho liinalla ja kohota puolesta tunnista tuntiin vedottomassa paikassa.
  5. Taputtele taikina runsaalla oliiviöljyllä valeltuun uunivuokaan (minun vuoka on 28 x 18 cm).
  6. Sivele öljyä vielä taikinan päälle runsaasti. Kohota focacciaa vielä 20 minuuttia.
  7. Paina peukalolla taikinaan ”koloja” ja täytä ne rosmariinilla sekä ripottele päälle sormisuolaa.
  8. Paista focacciaa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Vinkki! Pidempi kohotus – parempi tulos! 

Täydellinen Focaccia Täydellinen FocacciaTäydellinen Focaccia

Herkullista hellettä!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

52 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Syötävät kukat kakkujen koristelussa
Seuraava artikkeli: Parhaat Mustikkamuffinssit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jenni sanoo

    28.4.2020 14:41

    Valmistin foccaciaa tänään ja todellakin tämä ohje on nimensä veroinen! Yksi parhaista leivistä, jota olen syönyt ja olen siis ihan tavis kotileipuri. Ohje oli helppo ja lopputulos mahtava. Tätä alan valmistamaan säännöllisesti. Varmasti kunnon taikinan vaivaus ja kohotus viimeistelevät lopputuloksen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.4.2020 15:15

      Ai että miten ihana kommentti! Kiitos kun kävin jättämässä sen 🙂 <3

      Vastaa
    • Riikka sanoo

      24.6.2021 18:34

      Hyvä ohje! Vieraiden suosikki🫓 kohotus on tärkein työvaihe🙂

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        27.6.2021 09:10

        Kohotus on tärkeä, mutta myös vaivaaminen 🙂 kiitos kommentistasi.

        Vastaa
    • Mimmi sanoo

      5.8.2021 14:13

      Kiitos aivan älyttömän paljon tästä reseptistä. Pari kertaa nyt kokeillut ja molemmilla kerroilla onnistunut. Tokalla kerralla rohkaistuin jopa kukkaketokoristeluun. Kerrankin mulla on leipäohje, jonka mä saan toimimaan. Kiitos sinulle iitä!

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        5.8.2021 20:29

        Kiitos sinulle ihanasta kommentista! Leivonnan iloa! 🙂

        Vastaa
  2. Katri Puputti sanoo

    19.5.2020 13:01

    Kiitos upeasta ja selkeästä reseptistä! Sain ensimmäistä kertaa leipäni kuohkeaksi, oikeastaan ihan samanäköiseksi kuin kuvassasi. Aivan ihana maku! Tein kahdessa pienessä vuoassa; toisen itselle ja toisen kevätlahjana poikani soitonopettajalle, joka on myös asunut Italiassa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.5.2020 13:43

      Ihanaa, kun jätit tämän kommentin! Mahtava kuulla, että olet ihastunut ohjeeseen <3 Mukavaa kevään jatkoa!

      Vastaa
  3. heidi sanoo

    29.5.2020 00:40

    tähän ohjeeseen ei tule lainkaan sokeria ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2020 06:27

      Ei tule. Toki voit aina laittaa, soveltaminen on enemmän kuin sallittua 🙂

      Vastaa
  4. Rita sanoo

    3.6.2020 13:14

    Tällä reseptillä onnistui hyvin! Tästä tulee varmasti uusi suosikki.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.6.2020 13:19

      Ihana kuulla! Kiitos kommentistasi 🙂 Upeaa kesää <3

      Vastaa
  5. Ida sanoo

    11.6.2020 17:08

    Heips! Osaatko sanoa, pysyykö tää hyvänä jos sen pakastaa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2020 17:09

      Focaccia on aina parasta tuoreena. Eron huomaa jo kun syö edellisen päivän focacciaa. En ole pakastanut, joten en tarkkaan tiedä miten käyttäytyy,

      Vastaa
  6. Tiina Mäkelä sanoo

    16.6.2020 18:48

    Moikka!
    Kokeilin tätä ohjetta juurikin nyt mökillä. Huono uuni eikä ollut muuta kuin rypsiöljyä. Päälle töpöttelin ruohosipuli-rosmariini-basilikaseosta. Onnistui loistavasti mökin huonolla uunilla ja tuli herkullista.
    Kiitos selkeästä ohjeesta!
    -Tiina

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2020 21:05

      Hei Tiina,

      Ihana kuulla! Tämä on loistava mökkiohje! 🙂

      Vastaa
  7. milla sanoo

    5.8.2020 15:01

    Suomessa asuva italialainen poikaystäväni melkein purskahti itkuun kun tarjosin hänelle tätä focacciaa, eli kiitos paljon sinulle Anni!! Tämä corona-aika esti hänen pääsyn kotiin keväällä ja olen ollut äärettömän kiitollinen voidessani tehdä hänelle tänä aikana kotoisia makumuistoja.
    PS. Crostata-reseptisi on myös hänen makunystyröilleen paras crostata, mitä hän on koskaan syönyt eli kiitoskiitosKIITOS että jaat tämmöisiä reseptihelmiä! 💚

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2020 06:39

      Awwww aivan ihana kommentti, joka sai minut melkein itkemään! Ihanaa palautetta ja suoraan italilaiselta! Italia on syvällä sydämessäni ja itsellekin tärkeä paikka. Nyt odotellaan, että päästään taas matkustamaan ja oppimaan vielä paikan päälle <3 Ihanaa loppu kesää ja terkkuja poikaystävälle!

      Vastaa
  8. Päivi sanoo

    7.8.2020 08:33

    Ohjeesi on todella hyvä. Voisiko taikinan tehdä kuivahiivalla ja kohottaa yön yli kylmässä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.8.2020 08:37

      Voit toki kokeilla, mutta parhain lopputulos tulee mielestäni tällä ohjeella 🙂

      Vastaa
    • Iiris sanoo

      11.12.2020 20:12

      Tein tänään kuivahiivalla ja tuli täydellistä focacciaa!!!!

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        12.12.2020 06:06

        Ihana kuulla Iiris 🙂

        Vastaa
  9. Mia sanoo

    19.8.2020 09:08

    Meidän ehdoton luottoresepti! Taikina nytkin nousemassa. Sienimetsään termarikahvit ja herkkuleipää😍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.8.2020 09:18

      Kuulostaa täydelliseltä 🙂 <3 Ihanaa päivää!

      Vastaa
  10. Suvi sanoo

    21.10.2020 12:07

    Aivan ihana ohje ja helppo. Mä en ikinä onnistu sämpylöissä, mutta tää onnistu. Mies toivoi että teen lisää. Nyt teen vanhemmille.

    Kiitos ihanasta ohjeesta, rakastan tätä ohjetta ja leipää. <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.10.2020 13:59

      Niin ihana kuulla <3 Kiitos kommentista 🙂

      Vastaa
  11. Henna sanoo

    8.12.2020 13:06

    Hei! Haluaisin yllättää tänään äitini tällä ihanalla foccacialla. Meillä ei ole hiivaa mutta kuivahiivaa löytyy, Paljonko minun täytyy laittaa sitä ja minkä asteiseen veteen jotta ajaisi saman asia kuin hiiva? T: 12-vuotias tyttö

    Vastaa
  12. Anni Paakkunainen sanoo

    8.12.2020 13:18

    Moikka, laita noin 10 g kuivahiivaa ja 37 asteiseen veteen. Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoista ja lisää nesteeseen. Sitten lisää alustaen loput jauhot 🙂 Ihana ylläri <3

    Vastaa
  13. Martta sanoo

    21.12.2020 10:41

    Selkeä ohje, niin kuin sinulla yleensäkin – kiitos! Kysymys jauhoista: reseptissä ilmeisesti tarkoitetaan tavallisia vehnäjauhoja? Jos käyttää durum-vehnäjauhoja, laitetaanko niitä puolet vai kokonaan? Mitkä kokemukset sinulla on eri jauhoista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2020 13:02

      Kiitos Martta 🙂 Käytössäni on ihan tavalliset vehnäjauhot. Jos käytän jotain erilaisia jauhoja on se aina merkitty reseptiin. Tällä ohjeella olen tehnyt vain ihan tutuilla suomalaisilla jauhoilla, joten en voi suositella tai sulkea pois mitään muita. Durum-jauhoja laittaisin ihan saman verran tai silmämääräisesti sopivan verran – ei tule hyvä taikina, jos laitat vain puolet.

      Vastaa
  14. Laura sanoo

    19.1.2021 10:23

    Hei!

    Kannattaako paistaa vuoassa (öljytty runsaalla oliiviöljyllä) ilman leivinpaperia vai leivinpaperin kanssa? Kuvassa leivinpaperi mutta ohjeessa neuvotaan vai öljyämällä vuoka.

    Kiitos vastauksesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2021 11:18

      Hei,

      Ei tarvitse laittaa leivinpaperia. Seuraa vaan ohjetta. Kuvissa käytän usein stailaukseen leivinpaperia tms.

      Vastaa
  15. Emmi sanoo

    31.1.2021 13:05

    Tein focacciaa ensimmäistä kertaa, ja ai että tuli maukasta ja kuohkeaa! Kiitos hyvästä ohjeesta! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.2.2021 13:26

      Ihana kuulla! <3

      Vastaa
  16. Sanna sanoo

    23.2.2021 13:51

    Täydellisen hyvää!pehmeää,kuohkeaa ja herkullista!Kiitos:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.2.2021 05:13

      Ihana kuulla, että sielläkin leivottiin täydellinen focaccia 🙂

      Vastaa
  17. Lilli sanoo

    26.9.2021 14:34

    Hei, eilen tein ekaa kertaa tätä ja tänään myös, mutta ei vain onnistunu vaikka kohotin taikinaa 2,5 tuntia, kuivahiivaakin lisäsin ohjeen mukaan eli 30g. Taikinasta tuli sitkeää eikä millään tahtonu kohota. Olen aika taikuri leivonta puolella enkä koskaan ole epäonnistunut leivonnaisissa.
    Hieman ärsyttää ja mietin mikä meni tässä pieleen. -.-

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2021 21:08

      Kuulostaa tosi oudolta! Tätä ohjetta kehutaan viikoittain ja siinä on onnistunut lukuiset leipurit minun lisäkseni. Ohje on siltä osin varmistettu toimivaksi! Mitähän jauhoja käytit? Onko mittakätesi hieman hövelimpi? Mitä jos vähennät hieman jauhoja. Ainahan se harmittaa, kun leivonnainen ei onnistu, minullekin välillä käy niin. Lisää treeniä vaan!

      Vastaa
    • Hiiva sanoo

      1.10.2021 21:13

      Tuossa ohjeessa on ihan ”tuorehiiva”, jos käyttää kuivahiivaa niiin ei yhtä paljon laiteta? 🙂

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        2.10.2021 09:54

        Hyvin huomattu! En tajunnut, mutta tosiaan kuivahiivalla jos teet niin määrä on eri. Tässä jo ylempänä antamani ohjeet:

        Moikka, laita noin 10 g kuivahiivaa ja 37 asteiseen veteen. Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoista ja lisää nesteeseen. Sitten lisää alustaen loput jauhot 🙂 Ihana ylläri <3

        Vastaa
  18. kiki sanoo

    2.10.2021 15:13

    Moi!

    Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa focacciaa ja tällä reseptillä tuli aivan taivaallista. Kokeilu oli 2vko päästä koittavia kihlajaisiamme varten, jossa haluaisin kovasti tarjota focacciaa salaatin kaverina. Onko mitään vinkkiä, millä leivän saisi pysymään parhaimpana yön yli? pakko perjantaina leipoa kun lauantaina juhlat. (juhla-aamuna ei ihan 70hlö tätä leipase). Vai onko focaccia ihan pilalla seuraavana päivänä ja tylsä juhlissa tarjota?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.10.2021 21:50

      Heippa, valitettavasti säilytykseen ei ole mitään erityisiä vinkkejä. Focaccia on aina tuoreena parhainta. Mitä jos teet taikinan kylmäkohotuksella valmiiksi ja paistat juhlien aamuna?

      Vastaa
      • kiki sanoo

        3.10.2021 11:00

        Mites tämmöinen kylmäkohotus toimisi? En ole koskaan kokeillut!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          3.10.2021 14:44

          Teet taikinat normaalisti, mutta nostat ne jääkaappiin yöksi. Kannattaa tehdä taikina illalla ja paistaa aamulla 🙂

          Vastaa
  19. Karin Dyhr sanoo

    31.10.2021 13:42

    Tein kaksinkertaisen taikinan isolle porukalle uunipellille. Niin maukasta ettei sanoin voi kuvailla, vain rasvaisilla suupielillä 🙂 Käytin itse oliiveja sekä feta juustoa sekä päälle sirottelin Maldon merisuolaa. Aivan huippu hyvää. Kiitos hienosta reseptistä <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.10.2021 13:55

      Ohhh ihanat lisäykset, kiitos palautteesta <3 Nam!

      Vastaa
  20. Jenny sanoo

    6.1.2022 12:25

    Tämä on yksi luottoreseptini. Olen tehnyt useasti tällä ja aina onnistuu foca. 😊 Ihanan mehevä ja herkullinen, on meidän perheen lastenkin mieleen. Itse tosin käytän oliiveja sekä valkosipulia maustamiseen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2022 13:46

      Ihana kuulla, tästä on kyllä tullut monen suosikkiohje 🙂

      Vastaa
  21. Marion sanoo

    20.5.2022 18:33

    Hei, kiitos paljon reseptista. Oli niin märkä taikinä että lisäsin reilusti vehnäjauhoa lisää jotta voisin vaivata. Oliko kenelle muu vastaava kokemus? Kiitos kommenteista. Terv

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.5.2022 09:25

      hmmm kuulostaa vähän siltä, että olisi mennyt jotain taikinassa pieleen. En ole saanut vastaavaa palautetta, päinvastoin – tämä ohje on hyvin ylistetty.

      Vastaa
  22. Meeri Anttila sanoo

    12.8.2022 09:45

    Hei! Haluaisin tehdä tätä pellillisen tai parikin, kannattaako tehdä silloin kaksinkertainen taikina vai riittääköhän tämä yhteen pellilliseen, tulis vaan ohuempi? ☺️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2022 18:38

      Lopullinen vastaus selviää vain testaamalla. Itse tuplaisin ettei tule liian ohut ja kuiva 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios