• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Madeleine-leivokset

Äitienpäivä· Leivokset· Ystävänpäivä

9 helmi

Madeleine-leivokset Ystävälle

Madeleine-leivokset ovat olleet leivontalistallani iäisyyden. En voi uskoa, että lopulta leivoin nämä ihanat simpukan muotoiset leivonnaiset alle puolessa tunnissa! Madeleine-leivoksien ”Petite Madeleine” juuret ovat Ranskassa, missä muuallakaan. Ihania madeleineja näkyi leipomoissa ja kahviloissa mielin määrin myös viime reissullani Pariisissa. Ei ole siis epäilystä näiden leivoksien suosiosta.

Madeleine-leivokset paistetaan pellillä, jonka ansioista pienet leivokset saavat kauniin simpukan muodon. Perinteiseen ranskalaiseen reseptiin kuuluu yleensä hienoksi jauhettua mantelia ja sitruunan kuorta. Maustoin itse madeleinet ystävänpäivään sopivasti kardemummalla ja mansikkajauheella. Näistä tuli ihania! Tuli mieleen, että madeleine-leivoksia voisi tehdä myös suklaisina ja niiden sisään voisi piilottaa yllätyksen ”sulan suklaasisuksen”. Perinteisesti madeleinet koristellaan vielä tomusokerilla, kuten itsekin tein. Käytin koristeluun ihanaa mansikkatomusokeria, josta sain hieman lisää mansikkaista makua leivokseen. Madeleinet voi myös dipata suklaaseen, näin leivoksiin saa vähän erilaisen koristelun ja kuka nyt ei suklaasta pitäisi?

Medeleine-leivokset ovat hienostuneita ja niitä on helppo ja nopea valmistaa – leivokset ovat uunissa korkeintaan 7 minuuttia! Ainoa kriteeri leivonnaiselle on tuo pelti, mitä ilman leivokset eivät synny. Toki voit tehdä tällä ohjeella myös muffinsseja, mutta kyllä perinteinen madeleine on aina simpukan muotoinen. Kauniin ulkomuodon sekä herkullisuuden takia madeleinet ovat mielestäni täydellinen lahja ystävälle kauniiseen rasiaan pakattuna!

Lennän huomenna Frankfurtiin etsimään uutta inspiraatiota vuoden 2018 leivontaan ja myös verkkokaupan valikoimaan. Frankfurtissa järjestetään joka helmikuu suuret messut ammattilaisille ja sinne suuntaan nyt jo kolmatta kertaa. Viime vuoden reissusta voit lukea täältä. Voit seurata lauantaina touhujani ja kaikkea näkemääni messuilla Instagramin kautta! Ilmoittelin teille eilen uutiskirjeen kautta arvonnasta. Postauksen lopussa lisätietoja, jos et saanut kirjettä!


Madeleine-leivokset

Ohje:

  • 50 g voita
  • 2 kanamunaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 tl mansikkajauhetta (valinnainen – voi korvata sitruunakuorella tms.)
  • mansikkatomusokeri (tai tavallinen)
  1. Sulata voi ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  4. Lisää jauho-seos siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti sekaisin.
  5. Lisää voisula lopuksi varovasti käännellen taikinaan.
  6. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa.
  7. Siirrä taikina pursotuspussiin. Voitele madeleinepellin syvennykset esim. vuokaspray.
  8. Pursota taikinaa pellin syvennyksiin. Noin 1 rkl per syvennys riittää hyvin.
  9. Paista leivoksia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6-7 minuuttia tai kunnes leivokset ovat kypsiä ja vaaleanruskeita.
  10. Irrota hiukan jäähtyneet leivokset vuoasta.
  11. Pyyhi syvennykset, voitele ja paista seuraava erä tarvittaessa.
  12. Sirottele jäähtyneiden madeleine-leivosten päälle tomusokeria.

Vinkki! Mausta taikina halutessasi sitruunan- tai appelsiininkuorella. Tee suklaisia madeleineja korvaamalla osa jauhoista kaakaojauheella! 

Madeleine-leivokset Ystävälle

Madeleine leivospelti on näppärä käyttää!

Madeleine-leivokset Ystävälle

ARVONTA

Auttaisitteko minua saamaan 10 000 seuraajan rajan rikki Instagramissa ♥

Seuraatko jo @anninuunissa Instagramissa? Olen kiitollinen jokaisesta seuraajasta, tykkääjästä ja sydämestä. Päätin kiittää vanhoja ja uusia seuraajia arpomalla 100€ arvoisen tuotepalkinnon kaikkien seuraajien kesken heti kun 10 000 seuraajan raja menee rikki.

Tiesitkö, että voit seurata myös hastageja? Seuraamalla #anninuunissa näet muiden leipurien herkkukuvia ja käyttämällä hastagia näet myös omat kuvasi feedissä!


Lisää ystävänpäivä-leivonnaisia löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helppo ja Nopea Hummus á la Emma
Seuraava artikkeli: Biscuit Cake eli Keksikakku Ystävälle »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaran lautasella sanoo

    9.2.2018 15:32

    Nämä Madeleine leivokset vievät mun makumuistoni pitkälle lapsuuteen asti, en ole ihan varma leipoiko äitini jo näitä vai ostettiinko me näitä jotain juhlia varten, kuitenkin ihan suurinta herkkua myös tänäkin päivänä.. Pitäisi varmaan tuollainen pelti hankkia ja koittaa itse leipasta :). Hei onnea Instan puolelle, nimäpä laitan tän postauksen seinälle, jos joku vaikka innostuisi. Hyvää viikonloppua sinulle Anni <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.2.2018 15:43

      Kiitos Sari taas ihanasta kommentistasi 🙂 Minäkin muistan madeleinet jo pitkän ajan takaa, mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa leivoin näitä herkkuja itse! Uskomatonta 😀 Ehkä se on juuri tuo pelti mikä täytyy hankkia, että saa aikaiseksi. Kiitos paljon jaosta <3 Aivan ihastuttavaa viikonloppua sinulle!

      Vastaa
  2. Susanna sanoo

    14.3.2018 15:16

    Voih mahtoiko tämä arvonta jo päättyä, mutta seurataan instassa 🙂

    Vastaa
  3. Anni Paakkunainen sanoo

    14.3.2018 16:09

    Suoritan arvonnan huomenna – 10 000 tuli täyteen tänään 🙂 Olet mukana, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti <3

    Vastaa
  4. Muffinssitaivas sanoo

    7.5.2020 20:04

    En ole koskaan näitä leiponut. Kuulostavat aika hienostuneilta leivoksilta. Voisi ottaa nämä työn alle. Nyt ei voi matkustaa, mutta onneksi voi harrastaa makumatkailua. ❤️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.5.2020 07:21

      Ranskalaiset leivokset ovat aina jotenkin hienostuneita. Mutta nämä ovat myös helppoja! Pitää vain olla tuo pelti <3

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaa Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaajäädykettä? 🐣🍫 Ihanan pääsiäisjälkkärin ohje löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä. Vitsit miten kiva tämä projekti on jo tähän asti ollut. Odotan joka kuukausi innolla uusinta numeroa ja sitä, että saan avata huolella suunnittellun, leivotun, stailatun ja kuvatun aukeaman 🤩

Minä leivoin ja taas stailattiin yhdessä 👌🏻 Kuvan nappasi 📷@johannamyllymakiphotographer 💛

Herkullista pääsiäistä! ☀️

#anninuunissa #pääsiäiskakku
Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial 🐣

Olen pahoillani, mutta suunnittelin teille vielä yhden viettelevän pääsiäisohjeen 🙊 Tällä kertaa aikuiseen makuun. 

Pääsiäisen ihanimmassa (ja helpoimmassa) jälkkärissä maistuu seosongissa oleva passionhedelmä, kermarahka, suklaamunat ja täyteläinen Baileys Irish Cream Original TAI uusi Salted Caramel maku! 💛

Lasikakut ovat loistavia juuri nyt kun juhlijoita on samassa tilassa vähemmän. Voit tehdä juuri sen verran annoskokoisia kakkuja, kun pöydän ääressä on syöjiä. Näppärää. Katso video Baileys lasikakkujen kokoamisesta stoorien puolelta ☝🏻👏🏻

Koko ohje löytyy blogista ja linkki stoorien puolelta sekä profiilista 🧁

#baileyspääsiäismuna #dontmindifibaileys #baileysirishcream #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios