|

Peruna-Lehtikaalisalaatti

Peruna Lehtikaalisalaatti

Viime sunnuntaina katoin studiollani Kumpulassa pöydän täyteen brunssiherkkuja. Avasin ystävilleni oven työhuoneelleni, jossa juhlistimme pienesti syntymäpäiviäni. Mikä ihana aamupäivä! Tällaisia pitäisi järjestää lisää ja useammin.

Tätä herkullista peruna-lehtikaalisalaattia löytyi brunssipöydästä ja se vilahti Instagramin puolella nopeasti. Silti teistä muutama tajusi, että tässä on nyt jotain todellista herkkua. Pyysitte ohjetta ja onneksi olin ehtinyt napata pari kuvaa brunssipöydästä ennen vieraiden tuloa.

Peruna-lehtikaalisalaatti ja ruohosipuli dressing on täydellinen brunssitarjottava ja miksi ei vaikka pääsiäispöydän lisuke? Pohdin jo miten ihanaa tämä olisi uusista perunoista kesällä. Perunat keitetään ja paistetaan lehtikaalin kanssa. Sitruunan mehu ja kuori antavat hapokkuutta salaatille, jonka päälle nostellaan täyteläistä ranskankermasta ja ruohosipulista tehtyä kastiketta. Kaprikset tuovat suolaisuutta kokonaisuuteen. Nam.


Peruna-Lehtikaalisalaatti

Ohje noin 6 hlö

  • 600 g perunoita (kiinteä lajike annabelle)
  • 400 g lehtikaalia
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 sitruuna
  • 40 g kapriksia

Ruohosipuli dressing ja viimeistely

  • 150 g creme fraichea
  • 1/2 puntti ruohosipulia
  • tippa hunajaa
  • kourallinen pinjansiemeniä
  1. Keitä perunat hyvin suolatussa vedessä napakoiksi. Jäähdytä ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista murskatut valkosipulin kynnet öljyssä.
  3. Heitä mukaan perunat ja kääntele hetki. Heitä lehtikaalin revityt lehdet ja pilkottu varsi sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Raasta puolet sitruunan kuoresta ja purista myös puolikkaan sitruunan mehu mukaan. Kääntele vielä valutetut kaprikset pannulle. Kääntele ja kaada salaatti tarjolle.
  5. Valmista dressing mittaamalla puolet ranskakermasta, ruohosipuli silppuna, 1 rkl sitruunanmehua, tippa hunajaa ja 1/2 tl suolaa pitkään lasiin.
  6. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää loput raskankermasta sekaan. Sekoita lusikalla tasaiseksi ja maista. Mausta makusi mukaan lisää.
  7. Nostele kastike salaatin päälle. Lisää salaatin päälle vielä ruohosipulisilppua, sitruunan kuorta ja kevyesti pannulla paahdettuja pinjansiemeniä. NAM!
Peruna Lehtikaalisalaatti
Peruna Lehtikaalisalaatti

Ihanaa sunnuntaita!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *