|

Time to Bloom – Taidetta kotiin

Time to Bloom - Taidetta kotiin

Mainos Sanni Olasvuori Art *taulusta saatu alennus

Tiedätkö sen hetken kun aurinko on juuri laskenut ja taivaanrannassa on utuisen pastellin kauniit sävyt: vaaleanpunaista, keltaista, persikkaa ja lilan sävyjä? Kun viimeiset säteet osuvat vielä sinertävään taivaaseen? Voitko tuntea kevään tuoksun, sen hetken kun kaikki kukoistaa, vihertää ja kukkii? Joka puolella on niin koskettavan kaunista, että on vaikea hengittää. Tekisi mieli viettää kaikki aika ulkona ja varastoida kevät purkkiin, talvea varten. Sanni Olasvuoren upea taideteos ”Time to Bloom” muistuttaa minua näistä hetkistä, se vie minut hetkeksi kevääseen ja teokseen on todella varastoitu ripaus näiden hetkien taikaa.

Time to Bloom - Taidetta kotiin

Törmäsin Sannin taiteeseen ensimmäisen kerran Instagramissa. Meillä ei ollut tarkoitus hankkia taidetta kotiimme (ainakaan vielä), niin vain kävi uutta kotia sisustaessa. Olen tiennyt että taiteen hankkiminen kotiin on joillekin rakas harrastus ja jopa elämäntapa, mutta en ymmärtänyt sen olevan meitä varten. Päätin näyttää Sannin teoksia miehelleni ja yllätyksekseni hän kiinnitti huomionsa juuri tähän samaan teokseen, johon itsekin olin hurmaantunut. Olohuoneemme kaipasi kovasti väriä, pehmeyttä ja jotain muuta kuin harmaata tai beigeä. Parin kuukauden mietinnän jälkeen teos oli edelleen vapaana ja otin yhteyttä Sanniin.

Time to Bloom - Taidetta kotiin

Time to Bloom – Taidetta kotiin

Taiteen hankintaprosessi

Mikä taiteen hankinnassa voisi kiinnostaa sinua, joka tätä tekstiä luet? Olet harkinnut ehkä itsekin joskus tai juuri nyt taidehankintaa? Millainen prosessi on hankinnan takana, miten ja missä järjestyksessä kaikki tapahtuu, kun taidetta ostetaan kotiin?

 1. Tutustu sinua puhuttelevaan taiteilijaan ja hänen taiteeseensa
 2. Ota yhteyttä taiteilijaan
 3. Sopikaa sovitus (useammalle taululle kerralla, jos niitä on enemmän)
 4. Mieti rauhassa, sopiiko teos tilaan, johon sitä suunnittelit, miltä se näyttää eri valoissa, ehkä toisessa tilassa?
 5. Tee päätös ja ilmoita taiteilijalle
 6. Sopikaa hinnasta ja kaupoista
 7. Kiinnitä teos seinään ja nauti siitä!

Taiteen hankkiminen saattaa olla suurikin taloudellinen päätös, mutta ennen kaikkea se on hieno hetki itsellesi. Pian voit nauttia taiteesta kotioloissa. Taide kuuluu kaikille ja kuka tahansa, kenelle se tuottaa tunteita, voi hankkia sitä kotiinsa.

Time to Bloom - Taidetta kotiin
taide
 • inspiroi
 • herättää ajatuksia
 • rauhoittaa (vähentää stressiä)
 • energisoi ja irtauttaa hetkestä
 • on enemmän kuin sisutuselementti

Jo nyt parin viikon aikana olen huomannut miten tämä teos elää omalla paikallaan. Vangitsee valon ja tekee olohuoneestamme ihan eri paikan kuin se oli ennen, viihtyisämmän, valoisamman, inspiroivamman ja kotoisamman. Time to Bloom kuuluu juuri tänne!

Ensimmäinen taidesijoitukseni ilahduttaa minua myös siksi, että saan olla tukemassa taidetta ja kotimaista nuorta naistaiteilijaa henkilökohtaisesti.

Taiteilijan sanoin:

” Taiteessa tärkeintä on tunne. Jokainen näkee teokset eri tavalla ja saa niistä itselleen omanlaisensa kokemuksen. Uskon, että oikea teos löytää kotinsa juuri niin, että se herättää taiteen kokijassa jotain sellaista, jota hän tarvitsee. On se sitten energiaa, turvaa, rauhaa, valoa, lämpöä tai mitä vain. Maalaukset saattavat myös muistuttaa jostain tai toimia viestinä itselle. Ja mikä olisikaan sen kauniimpi tapa panostaa itseensä ja omaan ympäristöönsä”.

Time to Bloom - Taidetta kotiin
Time to Bloom - Taidetta kotiin
Time to Bloom - Taidetta kotiin

Löydät lisää Sanni Olasvuoren taidetta täältä.

Ihanaa viikon jatkoa!

/Anni


Lisää kotijuttuja löydät täältä.
Seuraa remonttiamme myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

 1. mariem sanoo:

  Onpa aivan valtavan kaunis taulu, voin vain uskoa miten muuttaa koko huoneen ilmettä. Pakahduttava, haikean onnellinen teos <3

 2. Minou sanoo:

  Voi miten kaunis ja mieltä ylentävä taideteos! Olen melko kauan jo ihmetellyt että kodeista puuttuu nykyään hyvin usein taide, vaikka sisustukseen on satsattu. Varojen puutteesta ei siis ole kyse. Kun viherkasvitkaan eivät ole olleet trendikkäitä kauniskin sisustus on voinut näyttää kolkolta. Teit todella hyvän valinnan! Taiteeseen voi sijoittaa siinä missä osakkeisiin joista ei voi nauttia kuten taiteesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *