• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rahkainen Tomaattigalette

Kasvisruoka· Piirakat· Suolaiset piirakat

25 elo
Rahkainen Tomaattigalette

Tomaatit ovat juuri nyt aivan ihania. Meheviä ja maukkaita. Niitä kannattaa syödä sellaisenaan, mutta niistä kannattaa myös leipoa. Tämä yrttiöljyllä valeltu ja siemenillä rapeutettu ihanan mehevä tomaattigalette on hurmannut somessa. Kerrataan vielä eli galette on ranskalainen avopiiras, jonka leipomiseen et tarvitse piirakkavuokaa. Helppoa ja nopeaa!

Käytin piirakan pohjassa ja täytteessä pehmeää rahkaa, joka tekee tästä koostumuksesta sekä rapean että mehevän. Suosittelen valitsemaan maukkaan juuston (äläkä jätä sinappia pois täytteestä). Lupaan, että rakastut tähän ohjeeseen!


Rahkainen Tomaattigalette

noin 8 hlö

Pohja

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita
  • 1 dl pehmeää maitorahkaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  2. Nypi kylmä voi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
  3. Sekoita rahka ja kylmä vesi keskenään.
  4. Lisää rahkaseos jauhoihin ja sekoita taikina nopeasti sekaisin, älä vaivaa!
  5. Tee taikinasta litteä pallo ja laita se kelmuun käärittynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Täyte

  • 3 isoa (pihvi)tomaattia
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1-2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • pippuria
  • timjamia
  • 1 dl pehmeää maitorahkaa
  • 2 tl dijon-sinappia
  • 100 g vahvaa juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  1. Viipaloi tomaatit siivuiksi ja valmista yrttiöljy sekoittamalla öljy, valkosipuli, pippuri ja timjami keskenään.
  2. Kaulitse piirakkapohja noin 30 cm kokoiseksi ympyräksi leivinpaperin päällä jauhoja apuna käyttäen.
  3. Levitä rahka piirakkapohjan päälle, mutta jätä reunoille noin 5 cm tilaa.
  4. Levitä seuraavaksi sinappi ja ripottele päälle juustoraaste.
  5. Asettele tomaatit juuston ja rahkan päälle.
  6. Kaada öljy tomaattien päälle.
  7. Nosta galeten reunat piirakan päälle ja voitele ne munalla, ripottele siemeniä reunoille.
  8. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Vinkki! Valitse mehevimmät tomaatit, kuten pihvi- tai luumutomaatit.

Rahkainen Tomaattigalette

Resepti on alun perin suunniteltu yhteistyössä Ehrmannin kanssa.

Terkuin,

Anni


Lisää arkiruokaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sitruuna-mustikkakakku
Seuraava artikkeli: Rahka-omenakakku rahkavaahdolla »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Eeva sanoo

    2.9.2022 18:41

    Laitetaanko sinappi rahkan sekaan?

    Vastaa
    • Mari sanoo

      7.9.2022 20:09

      Unohdin laittaa sinapin kun se taitaa puuttua ohjeesta.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        8.9.2022 09:29

        Höh, pahoittelut sinappi puuttui vaiheista, se tulee rahkan päälle ja on nyt korjattu ohjeeseen <3

        Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.9.2022 09:37

      Kyllä, ohje korjattu sen osalta.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios