• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Brunssi· Hemmottelua· Kasvisruoka· Mökkiohjeet· Suolaiset· Suolaiset piirakat· Vegaaninen

29 kesä

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Niin ihanaa etten sanotuksi saa.

Lupasin teille vinkin vastustamattoman mansikkasalsan käyttöön ja tässä se on. Ihanan rapeaa maalaispatonkia, pieni sipaisu hernehummusta ja päälle tuota melkein karamellisoitunutta mansikkasalsaa. Voi pojat mikä alkupala, piknik-eväs tai cocktail-tarjottava tästä tulikaan!

Tämä ohje on houkutellut minua jo pidempään. Inspiraation ohjeeseen sain viime kevään New Yorkin matkaltamme. Oman mansikkapuskan ensimmäiset mansikat kypsyivät vihdoin tällä viikolla ja ajattelin, että nyt on aika! Mansikkasalsa tulee nimittäin tehdä makeista kotimaisista mansikoista, jotta se on parhaimmillaan. Oman maan mansikat eivät tähän ohjeeseen riittäneet, mutta hyvin kelpasivat myös makeat torimansikat.

En odottanut lopputuloksen olevan niin hyvä kuin se lopulta oli. Rakastan italialaista perinteistä tomaattibruchettaa, se on yksi perjantai-herkuistamme. Teemme välillä 20 pientä bruchettaa ja jaamme ne mieheni kanssa tasan. Nyt kesällä tuon perinneversion voisi vaihtaa näihin mansikka-bruchettoihin.

Jos hummus ei näissä versioissa houkuttele voisi sen vaihtaa esimerkiksi vuohenjuustoon tai mozzarellaan. Vaaleat juustot toimivat täydellisesti yhteen mansikkasalsan kanssa. Mansikkasalsan tärkeimmät aineosat ovat muuten viinietikka ja mustapippuri! Älä jätä kumpaakaan niistä missään nimessä pois ohjeesta, koska niillä takaat sen jumalaisen makuelämyksen, joka saa varpaasi kipristelemään.

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Basilika kruunaa paahdetut mansikka-bruchetat. Kuinka monta saisi olla?


Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

4-6:lle (laskettu jokaiselle noin 3 bruchettaa)

Tarvitset

  • 1 maalaispatonki tai muuta rapeaa leipää
  • 1-2 dl (herne)hummusta (ohje esim täältä tai voit käyttää valmista)
  • 1 annos mansikkasalsaa
  • muutama kourallinen basilikaa
  • mustapippuria

Mansikkasalsan ohjeen löydät täältä.  Valmista se ensin.

  1. Kun salsa on valmista leikkaa patonki paksuiksi siivuiksi ja paahda uunissa tai grillissä.
  2. Levitä leiville hummusta ja nostele päälle noin 2 rkl vastustamatonta mansikkasalsaa.
  3. Koristele bruschetat basilikalla, rouhi päälle halutessasi hieman mustapippuria ja tarjoile heti!

GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta leipää vehnäpatongin sijaan.

Vinkki! Jos et pidä hummuksesta voit korvata sen vaalealla juustolla, kuten mozzarella tai vuohenjuusto. 

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Toivon, että kokeilet näitä ja jos kokeilet jaa versiosi tagaamalla se #anninuunissa, jotta pääsen herkuttelemaan teidän kuvilla!

Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vastustamaton Mansikkasalsa
Seuraava artikkeli: Mansikka-murupaistos – Helppo mökkiohje (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Johanna sanoo

    11.7.2019 22:12

    Hei Anni,
    Voiko mansikkasalsan tehdä edellisenä päivänä ja käyttää kylmänä? Haluaisin tehdä kesäjuhliimme mansikka-bruschettoja mutta en kuitenkaan stressaantua niiden valmistuksesta mökkimme arvaamattomalla nestekaasulieden uunilla.

    Kiitos vastauksestasi ja ihanista ohjeita, mitä blogistasi on löytynyt!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.7.2019 10:47

      Hei Johanna,

      Kiitos mukavasta palautteesta 🙂

      Voit tehdä mansikkasalsan etukäteenkin. Maku on vaan parempi kun sen käyttää heti 🙂 Paisto ei ole muuta kun ns. kuumennusta varten, joten en sitä stressaisi, vaikka käytössä ei ole tuttu uuni.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios