• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Brunssi· Hemmottelua· Kasvisruoka· Mökkiohjeet· Suolaiset· Suolaiset piirakat· Vegaaninen

29 kesä

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Niin ihanaa etten sanotuksi saa.

Lupasin teille vinkin vastustamattoman mansikkasalsan käyttöön ja tässä se on. Ihanan rapeaa maalaispatonkia, pieni sipaisu hernehummusta ja päälle tuota melkein karamellisoitunutta mansikkasalsaa. Voi pojat mikä alkupala, piknik-eväs tai cocktail-tarjottava tästä tulikaan!

Tämä ohje on houkutellut minua jo pidempään. Inspiraation ohjeeseen sain viime kevään New Yorkin matkaltamme. Oman mansikkapuskan ensimmäiset mansikat kypsyivät vihdoin tällä viikolla ja ajattelin, että nyt on aika! Mansikkasalsa tulee nimittäin tehdä makeista kotimaisista mansikoista, jotta se on parhaimmillaan. Oman maan mansikat eivät tähän ohjeeseen riittäneet, mutta hyvin kelpasivat myös makeat torimansikat.

En odottanut lopputuloksen olevan niin hyvä kuin se lopulta oli. Rakastan italialaista perinteistä tomaattibruchettaa, se on yksi perjantai-herkuistamme. Teemme välillä 20 pientä bruchettaa ja jaamme ne mieheni kanssa tasan. Nyt kesällä tuon perinneversion voisi vaihtaa näihin mansikka-bruchettoihin.

Jos hummus ei näissä versioissa houkuttele voisi sen vaihtaa esimerkiksi vuohenjuustoon tai mozzarellaan. Vaaleat juustot toimivat täydellisesti yhteen mansikkasalsan kanssa. Mansikkasalsan tärkeimmät aineosat ovat muuten viinietikka ja mustapippuri! Älä jätä kumpaakaan niistä missään nimessä pois ohjeesta, koska niillä takaat sen jumalaisen makuelämyksen, joka saa varpaasi kipristelemään.

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Basilika kruunaa paahdetut mansikka-bruchetat. Kuinka monta saisi olla?


Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

4-6:lle (laskettu jokaiselle noin 3 bruchettaa)

Tarvitset

  • 1 maalaispatonki tai muuta rapeaa leipää
  • 1-2 dl (herne)hummusta (ohje esim täältä tai voit käyttää valmista)
  • 1 annos mansikkasalsaa
  • muutama kourallinen basilikaa
  • mustapippuria

Mansikkasalsan ohjeen löydät täältä.  Valmista se ensin.

  1. Kun salsa on valmista leikkaa patonki paksuiksi siivuiksi ja paahda uunissa tai grillissä.
  2. Levitä leiville hummusta ja nostele päälle noin 2 rkl vastustamatonta mansikkasalsaa.
  3. Koristele bruschetat basilikalla, rouhi päälle halutessasi hieman mustapippuria ja tarjoile heti!

GLUTEENITON: Käytä gluteenitonta leipää vehnäpatongin sijaan.

Vinkki! Jos et pidä hummuksesta voit korvata sen vaalealla juustolla, kuten mozzarella tai vuohenjuusto. 

Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)Paahdettu Mansikka-Bruschetta (Ve)

Toivon, että kokeilet näitä ja jos kokeilet jaa versiosi tagaamalla se #anninuunissa, jotta pääsen herkuttelemaan teidän kuvilla!

Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vastustamaton Mansikkasalsa
Seuraava artikkeli: Mansikka-murupaistos – Helppo mökkiohje (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Johanna sanoo

    11.7.2019 22:12

    Hei Anni,
    Voiko mansikkasalsan tehdä edellisenä päivänä ja käyttää kylmänä? Haluaisin tehdä kesäjuhliimme mansikka-bruschettoja mutta en kuitenkaan stressaantua niiden valmistuksesta mökkimme arvaamattomalla nestekaasulieden uunilla.

    Kiitos vastauksestasi ja ihanista ohjeita, mitä blogistasi on löytynyt!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.7.2019 10:47

      Hei Johanna,

      Kiitos mukavasta palautteesta 🙂

      Voit tehdä mansikkasalsan etukäteenkin. Maku on vaan parempi kun sen käyttää heti 🙂 Paisto ei ole muuta kun ns. kuumennusta varten, joten en sitä stressaisi, vaikka käytössä ei ole tuttu uuni.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios