| |

Ihana Mustikkakakku

Ihana Mustikkakakku

Iiiik tästä tuli niin ihana. Niin ihana mustikkakakku! Olen hurahtanut selvästi tänä kesänä tähän koristelutyyliin. Keksin vaikka kuinka monta marjaa ja yrttiä, joilla toistaa samaa kaavaa. Lopputulos on aina yhtä söpö ja herkullinen.

Tätä ihanaa mustikkakakkua tarjoiltiin Onnin 2-vuotisjuhlissa viime viikonloppuna. Pidimme juhlat hieman myöhässä lomien jälkeen. Kakkupohjasta tuli pumpulin pehmeää ja itse keitetystä mustikkahillosta taivaallista. Näihin kahteen yhdistin vispikerman ja vaniljarahkan. Nam, joskus tai itse asiassa aika usein, yksikertainen on parasta.

Leivoin kakkupohjan Finaxin Patisserie -jauhoista. Liekö siinä salaisuus unelman kuohkeaan ja pumpuliseen kakkupohjaan? Pidemmittä höpötyksittä, tässä teille ohje! Katso myös video Instagramista.

Ihana Mustikkakakku

Ihana Mustikkakakku

Ohje noin 12 hlö

4 munan sokerikakkupohja, ohje täällä.

  1. Leivo kakkupohja hyvissä ajoin ja leikkaa kolmeen kerrokseen.

Kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita keskenään.

Täyte

  • 2 dl mustikkahilloa (ohje täällä)
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • kourallinen metsämustikoita
  1. Keitä mustikkahillo itse ja jäähdytä. Voit myös käyttää valmista hilloa.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sekoita.
  3. Nosta alimmainen kakkupohja vuokaan, jossa paistoit sen.
  4. Kostuta pohja ja voitele mustikkahillolla, lisää mustikoita päälle ja puolet rahkakermasta.
  5. Nosta päälle toinen kakkukerros ja toista sama.
  6. Nosta päällimmäinen kakkupohja kakun päälle ja peittele kakku kelmulla.
  7. Laita kakku maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.

Kuorrutus

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • pensasmustikoita
  • rosmariinin oksia
  1. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastialle.
  2. Vispaa kerma napakaksi ja levitä rennosti kakun pintaan palettiveitsellä tai lastalla.
  3. Asettele mustikat kakun päälle ja reunoille aina kaksi vierekkäin. Viimeistele rosmariinin oksilla.
  4. Ihania kakkuhetkiä!

GLUTEENITON: Onnistuu myös gluteenittomasti vaihtamalla kakkupohjan jauhot gluteenittomiin tai perunajauhoihin.

Ihana Mustikkakakku

Ihana Mustikkakakku

Meneekö ihana mustikkakakku kokeiluun teillä?

Herkullista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää mustikkareseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

  1. Iida sanoo:

    Onnistuuko tehdä pakaste mustikoita? Haluaisin tehdä tämän poikani synttäri kakuksi, mutta hänen synttärit on vasta marraskuussa.

    1. Kyllä voi 🙂 Tekisin hillon pakastemustikoista ja laittaisin koristeluun pensasmustikoita, joita löytyy kaupasta ympäri vuoden.

  2. Susanna sanoo:

    Minkäkokoiseen vuokaan teit tämän? 😊

  3. Ida sanoo:

    Kuinka korkeaan vuokaan teit? Olisi tarkoitus tehdä tämä tytön 1-vuotissynttäreille ☺️

    1. Mulla on noin 10 cm korkeat vuoat ja tämä on tehty jalkaisijaltaan 20 cm vuokaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *