perjantai 10. maaliskuuta 2017

Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku



Vuosi sitten juhlin unelmieni 30-vuotissyntymäpäiviäni Hotel Fabianissa. Uskomatonta, että niistä juhlista on jo vuosi! Juhlia suunniteltiin ja järjesteltiin koko alkuvuosi - olihan kyseessä kolmikymppiset. Mukana suunnittelussa oli ihastuttava Jenni Juhlahuumasta - olen vieläkin hänelle kiitollinen perusteellisen ikimuistoisista juhlista! Ensi kesänä pääsen muuten Jennin suunnittelemiin häihin! Wau en malta odottaa! Lue lisää 30-vuotissyntymäpäivistäni Svibit-postauksesta.




Viime vuonna kaikki oli täydellistä kakkuja myöten. Te tiedätte, että rakastan kinuskia - kinuskia saa laittaa ihan joka paikkaan: karkkeihin, leivonnaisiin, vanukkaaseen, kuorrutuksiin, kekseihin.. lista jatkuu lopputtomiin. Kinuskia löytyi siis syntymäpäiväkakustani viime vuonnakin. Ihana Kakkukatri leipoi minulle lahjaksi toiveeni mukaiset kinuski-punaherukkatäytekakut juhliini. Kirpeä punaherukka ja pehmeän makea kinuski - se on paras makuyhdistelmä jota tiedän. Ja juuri siitä syystä tänäkin vuonna nautin kinuski-punaherukkakakkua syntymäpäivänäni! Erona tämän vuoden kakussa on se, että tämä kakku on Nobake eli hyydytetty juustokakku ja tein sen itse! Kokeilin ensimmäistä kertaa myös valutettua kinuskiganachea juustokakun päälle. Toimii oikein hyvin kun kakun pakastaa ennen kinuskin valuttamista.

Kakun tein 22cm korkeaan irtopohjavuokaan, johon se mahtui juuri täydellisesti saman korkuisen reunakalvon kanssa. Vinkki! Parasta tässä korkeassa irtopohjavuoassa on muuten se, että se on jämäkkä ja uunissa paistetut  juustokakut eivät valuta rasvaa uunin pohjalle vuoassa olevan kätevän reunan ansiosta!

Pohja:
150 g  kaurakeksejä (tai muita keksejä esim. digestive)
50 g voita

Murskaa keksit esimerkiksi blenderissä ja sulata voi kattilassa. Yhdistä.
Pinnoita 22 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimassa pohjalle.
Asettele reunakalvo vuoan reunoille keksipohjan päälle.
Liimaa reunakalvo kiinni vuokaan suihkauttamalla vuokasprayta "liimaksi" vuoan reunaan.

Kinuskitäyte: 
5 liivatelehteä
200 g maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
0.5 dl sokeria
2 dl kinuskia
2 dl kermaa
2 rkl kiehuvaa vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kevyesti yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja kinuski.  
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. 
Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. 
Lisää liivateet ohuena nauhana vatkaten tuorejuustoseokseen. 
Kääntele lopuksi kerma massaan huolellisesti.
Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä vuoka jääkaappiin punaherukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Punaherukkatäyte:
5 liivatelehteä
5 dl punaherukoita
1 dl sokeria
2 dl kermaa
100 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Paseeraa punaherukat eli painele siivilän läpi, niin että kuoret jäävät siivilään. 
Vatkaa kevyesti yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja herukat.  
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. 
Sekoita liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. 
Lisää liivateet ohuena nauhana vatkaten tuorejuustoseokseen. 
Kääntele lopuksi kerma massaan huolellisesti.
Kaada seos kinuskitäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Kinuski (ganache):
2 dl fariinisokeria
2 rkl vettä
2 dl kerma

Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
Lisää kerma hiljalleen sekaan.
Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa.
Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen
Annan kinuskin jäähtyä hetki ja valuttele kakun reunoille.

Kinuskin valuttaminen kakulle:
Pakasta hyydykekakku aina ennen kinuskiganachen valuttamista reunoille, jotta se valuu kakun päälle kauniisti, kun ne ovat kovat ja terävät.Voit pakastaa kakun ennen valuttamista kevyesti (noin 30 min - 1 tunti) tai kokonaan (yön yli) kuten minä tein. Jos valutat kaiken kinuskin kakun päälle, niin valuta ensin reunoille valumat ja lisää kinuskia kakun keskelle tasoittamalla kuumalla palettiveitsellä.Koristele kakku marjoin, tikuin yms. ja laita kakku jääkaappiin sulamaan rauhassa.
HUOM! Koska kakku on pakastettu on se kylmä ja kinuski jämähtää pintaan nopeasti. Ole siis vikkelä. Tästä syystä valuttaisin myös reunat ensin, jotta valumista tulee kauniit. 

Koristeet:
punaherukoita
mansikoita
pensasmustikoita
pinkkejä nonparelleja 
Miss Etoilen kakkutikkuja
pastellisia kakkukynttilöitä

Halkaise mansikat ja asettele kakun päälle mustikoiden kanssa.
Ripottele nonparelleja kinuskin päälle.
Asettele kynttilät ja kakkutikut kakun päälle.

Miss Etoilen uudet pinkit kakkutikut ovat ❤

Ihanaa viikonloppua! 

Jos IAU:n lakko saallii niin lennän illalla Lontooseen, jossa tutustun ihanaan kakkujen maailmaan tämän viikonlopun ajan (voi että olen tätä reissua odottanut - toivottavasti se ei peruunnu). Voit seurata kakkuhuumaista synttäriviikonloppuani Instagramissa:


13 kommenttia:

  1. Onko tuo täytteen kinuski tehty samalla ohjeella kuin tuo kakun päälle tuleva? Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty, halkaisija?

    VastaaPoista
  2. Onko tuo täytteen kinuski tehty samalla ohjeella kuin tuo kakun päälle tuleva? Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty, halkaisija?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maria, kakku on tehty halkaisijaltaan 22cm vuokaan :) Voit käyttää täytteessä itsekeitettyä ohjeen mukaan tai valmista kinuskia :) Mukavaa leivontaa!

      Poista
  3. Yritin tätä tehdä, mutta kinuskitäyte maistui vain pelkälle maitorahkalle, en tiedä mikä meni pieleen:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ompa outoa. Mitä rahkaa laitoit? Ja mittasithan varmasti myös 2 dl kermaa, ja 200 g tuorejuustoa? Ei kyllä pitäisi maistua pelkältä rahkalta. Jos et pidä rahkasta sen voi korvata tuotejuustolla ja kermalla :)

      Poista
  4. Aivan superherkullisen näköinen kakku. Loistava koristelu!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Henna :) Mukavaa uutta viikkoa! <3

      Poista
  5. Mielettömän herkullisen näköinen kakku ja todella kauniit kuvat! Onnea synttärisankarille näin jälkikäteen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Tämä kakku oli kyllä just täydellinen omille synttäreille! <3

      Poista
  6. Myöhästyneet synttärionnittelut täältäkin! :) Kinuski on vähän kuin valkosuklaa, sopii kaikkien kanssa makupariksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hei hyvin sanottu - niin se on, mutta vielä ehkä vähän parempaa kuin valkosuklaa ;) Oikeesti söin kattilasta lusikalla ylimmääräiset kinuskit :D

      Poista
  7. Jos pakastan kakun kinuskin valuttamista varten,voiko kakkua enään pakastaa myöhemmin uudelleen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en pakastaisi uudestaan kakkua, jos ei ole välttämätöntä. Jos tekee etukäteen kakun niin tekisin pakkaseen ja koristelin juuri juhlia ennen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!