|

Annoskokoiset Lohivoilepäkakut

Rosén punaiset vinkit kevään juhliin

En missään nimessä halua, että tämä ihana herkku- ja juhlatarjoiltava menee sinulta ohi, joten päätin julkaista ohjeen ihan omalla sivullaan. Annoskokoiset lohivoileipäkakut hurmaavat kesän juhlissa tänä vuonna ja ne on älyttömän helppo koota tarjolle.

Käytin paahtoleipien leikkaamiseen muottia ja paistoin hävikkileivistä krutonkeja salaatin päälle. Voit leikata paahtoleivistä myös neliöitä veitsellä halutessasi. Sekoita tahna tai käytä valmista lohitahnaa (ehkä skagenia) ja kokoa kakut tarjolle. Koristele ihanuudet syötävillä kukilla ja mädillä. Niin upeita vai mitä!

Annoskokoiset Lohivoileipäkakut
Annoskokoiset Lohivoileipäkakut

Annoskokoiset Lohivoilepäkakut

Ohje 6 kpl

  • 18 palaa paahtoleipää
  • 200 g lämminsavulohta
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • kourallinen tilliä

Koristeeksi

  • syötäviä kukkia (ks. ohjeet täältä.)
  • 6 vadelmaa
  • noin 2 rkl mätiä
  1. Ota paahtoleivistä muotilla (halk. 6 cm) pyöreitä paloja. Paahda leipäpalat halutessasi.
  2. Sekoita revitty lohi, ranskankerma, majoneesi ja mausteet keskenään tahnaksi. Tarkista maku.
  3. Kokoa annoskokoiset kakut leipäpaloista ja lohitahnasta kakuiksi (kolme kerrosta kaikkea).
  4. Koristele kakut syötävillä kukilla, mädillä ja vadelmilla.

Vinkki! Pidätkö enemmän raputahnasta? Käytä sitä lohen sijasta.

Annoskokoiset Lohivoileipäkakut
Annoskokoiset Lohivoileipäkakut

Lisää ihania roseenpunaisia juhlavinkkejä ja viinisuosituksen löydät täältä.

postauksen resepti ja kuvat on tehty alun perin kaupallisessa yhteydessä Viinimaan kanssa.

/Anni


Lisää juhlavinkkejä ja ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Maiju sanoo:

    Hei! Olisiko sinulla jokin täyteidea kasvisversiolle tästä, itse olen hyvin huono soveltamaan mitään ja haluaisin yllättää kasvisruokailija siskoni kun hän tulee käymään. 🙂

  2. Leipuri sanoo:

    Hei, milloin nämä kannattaa valmistaa ennen vieraiden tuloa? Kestävät varmaan aamusta iltaan odottaa valmiina jääkaapissa vai kuinka? 🙂

    1. Kyllä kestävät 🙂 Itse tekisin juhlapäivänä, mutta kaikki aineet voi tehdä valmiiksi jo odottamaan kokoamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *