lauantai 15. lokakuuta 2016

Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku


Tajusin etten voi seuraavia kolmea viikkoa kuitenkaan tehdä pelkkiä Halloween leivonnaisia - vaikka niin suunnittelin, joten käännän vaihdetta hieman taaksepäin. Meillä muuten on Dr.Sugarin kanssa tänään mahtavat Halloween-kuvaukset. Niistä lisää Instagramissa jo tänään ja ensi viikolla myös täällä blogissa!




Oreo-juustokakku - aika varma herkku vai mitä? Tämä kakku myytiin hetkessä loppuun Pop Up kanhvilassani muutama viikko sitten. Lupasin asiakkaille ja lukijoille reseptin ja tässä se on. Resepti on todella yksinkertainen, nopea ja helppo. Tämä kakku valmistuu jopa 30 minuutissa - hetken joutuu odotella tuota hyytymistä, joten teethän kakun hyvissä ajoin ennen kuin vieraat saapuvat. 

Jos rakastat Oreo-keksejä niin katsothan myös tämän reseptin: Oreo-Jäätelö.

Pohja:
200 g oreoita
50g voita

Pingota leivinpaperi 20cm irtopohjavuoan pohjalle. 
Mittaa keksit ja aja ne tasaiseksi monitoimikoneessa tai blenderissä.
Sulata voi ja yhdistä se keksimuruun.
Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan. 

Täyte:
4 dl vispikermaa
300g tuorejuustoa
150g oreoita
2 tl vaniljasokeria

Huom! Halutessa makeamman kakun lisää 0.5 dl tomusokeria vaniljasokerin lisäksi!

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. 
Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista hetken aikaa. 
Leikkaa nopeasti veisellä oreot muruksi - lisää kermaseokseen.
Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja vatkaa niin kauan kunnes täyte on paksua.
Asettele reunakalvo vuoan reunoille. 
Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita nuolimella. 
Siirrä kakku tekeytymään jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi. 

Koristeluun:
kermavaahtoa
6 oreo keksiä

Puolita keksit veitsellä varovasti etteivät ne murru.
Vatkaa pienimäärä kermaa ja laita pursotinpussiin tähtityllan kanssa.

Vinkki! Tuplaa täyte, jos haluat näyttävän korkean kakun. 


Mukavaa lauantaita! 

30 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköinen ja kuulloinen! :) Ja kiva kun on liivatteeton :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Tämä oli kyllä herkkua lasten ja vanhempiankin mielestä!

      Poista
    2. Nyt on tehty ja syöty hyvin samantapainen kakku https://suklaapossu.blogspot.fi/2016/11/nopea-ja-herkullinen-oreo-juustokakku.html Herkkua oli :) Kiitti helposta ja nopeasta kakkuvinkistä, ilman tätä meillä olisi luultavasti jäänyt isänpäiväkakku kokonaan väliin :)

      Poista
    3. Ihanaa <3 Kiva saada tällaista palautetta! Ja olen onnistunut inspiroimaan noin ahkeraa leipuria kuin sinä :) Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Nam! Tein samalla tyylillä minttu-suklaajuustokakun :)

    VastaaPoista
  4. Tuolla on kirjoitusvirhe tossa "mittaa keksit ja ne tasaiseksi..." puuttuu varmaan sana murskaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nyt on korjattu! Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Hei kiitos reseptistä, hyytyykö tämä kakku ilman liivatetta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista. Tässä kakussa ei käytetä liivatetta - koostumus on pehmeä ja pysyy kyllä kasassa :)

      Poista
  6. Heippa, pystyykö tätä tekemään ilman tuota reunakalvoa? :) voiko sen korvata jollain tai jättää vain pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, reunakalvon voi jättää aina pois - reunakalvo tekee reunosita vaan nätimmät. Voit korvata sen leivinpaperilla tai voidella ja tomusokeroida vuoan reunat :) Mukavaa leivontaa!

      Poista
  7. Kuinka kauan kakun pitää antaa tekeytyä? Mietin vaan kun ei mitään tarkkaa aikaa ole kerrottu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kävin muuttamassa reseptiä - eli yön yli tai muutama tunti :) Yön yli tekeytynyt kakku maistuu aina paremmalta! Mukavaa iltaa!

      Poista
  8. Hei, haluaisin testata mascarponea juustokakussa, sopisikohan tähän? :) niin ja mahtuukohan 16cm vuokaan, joka korkeareunainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voit vaihtaa mascarponeen yhtä hyvin :) Luulen että mahtuu 16cm vuokaan jos on hyvin korkea! Mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  9. Moi, onko kakku silti makeahkoa vaikkei sisällä lisättyä sokeria ollenkaan? On niin hyvältä ja helpolta kuulostava ohje, että taidan valmistujaiskahveilleni tälläsen väsätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kyllä maistuu :) Oreo-keksit ovat hyvin makeita. Jos tykkäät normaalia makeammasta, niin lisää muutama lusikallinen/puoli desiä sokeria varmuudeksi :)

      Poista
  10. Hyvän näköinen ohje! Mitä luulet, toimisiko tämä joillakin muillakin kekseillä (domino, geisha, fazerina), vai onko oreoissa jotakin eroa vaikkapa dominoihin verrattuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvä, helppo ja todellakin myös nopea :) Uskon, että onnistuu muillakin täytekekseillä, itse en ole kokeillut :) Kannattaa maistaa massaa ja lisätä sokeria oman maun mukaan. AInakin oreot ovat niin makeita ettei lisättävää sokeria välttämättä tarvita. Olisi hauska kuulla miten onnistuu jos kokeilet vaikka dominoja :)

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Hei, kyllä uskon, että tätäkin kakkua voi pakastaa. En ole itse kokeillut, joten en ole 100% miten vaikuttaa koostumukseen. Tekisin niin, että laittaisin kakun heti hyytymään pakkaseen ja ottaisin tarjoilupäivänä pois ja antaisin sulaa rauhassa jääkaapissa. :)

      Poista
  12. onko oreo keksit niinkuin dominokeksin tyylisiä ? onnistuisikos kakku niillä ? siis nyt ihana helppo ohje juustokakulle kiitos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kyllä ovat dominojen tyylisiä. Joku tuolla ylempänä kysyi samaa ja vastasin näin:

      Uskon, että onnistuu muillakin täytekekseillä, itse en ole kokeillut :) Kannattaa maistaa massaa ja lisätä sokeria oman maun mukaan. AInakin oreot ovat niin makeita ettei lisättävää sokeria välttämättä tarvita. Olisi hauska kuulla miten onnistuu jos kokeilet vaikka dominoja :)

      Poista
  13. Tein ohjeiden mukaan tarkasti mutta se ei jähmettynyt yhtään sitä ei voi leikata yhtään ja nyt synttärilahja meni pilalle enkä toista kerkee enään tekemään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elina, todella harmi kuulla. Jotain on mennyt kuitenkin pieleen, koska tällä ohjeella moni muu minun lisäksi on onnistunut. Resepti on yksi suosituimmista. Koska en ollut näkemässä paikan päällä, niin en osaa sanoa mikä on mennyt sinulla vikaan. Vatkasitko varmasti massan paksuksi ja annoit olla pari tuntia vähintään jääkaapissa?

      Poista
  14. Sain saman kohtalon kuin edellinen. Mut taisi olla siinä ongelma että täräytin koko homman blenderillä tehdä. Olisi pitäny vain vatkata 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä se pitää vatkata :) Ei onnistu blenderillä tai jos laittaa liivatetta niin silloin ehkä onnistuu :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!