• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Hempeä Ruby-suklaakakku

Juhlat· Kevään juhlat· Kreemikakut· Yhteistyöt

18 touko
Hempeä Ruby-suklaakakku

Kaupallinen yhteistyö Dr. Oetker/Leivo ja koristele

Kevään juhlat ovat pian täällä ja nyt on viimeistään aika pohtia ihania upeita juhlakakkuja tarjoilupöytään. Pääsin suunnittelemaan ja leipomaan yhteistyössä Dr. Oetkerin kanssa kevään juhlien upeinta juhlakakkua! Tässä hempeässä Ruby-Suklaakakussa yhdistyy monta tekniikkaa ja koristelutuotetta. Olen kuitenkin helpottanut ohjetta teille usealla tavalla keventääkseni juhlien leipomisurakkaa. Kakku on taivaallisen herkullista! Ja katsokaa nyt miten kaunis se on!

Instagramin puolella voit tutustua kakun kreemitykseen videon avulla. Löydät videon nyt stoorien puolelta eli klikkaamalla profiiliin tästä.

Hempeä Ruby-suklaakakku

Helpotuksia ohjeeseen

Tämän ohjeen suklainen kakkupohja on helppo ja nopea leipoa! Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja kaadetaan kakkuvuokaan. Pitkissä täytekakkuohjeissa on kiva hieman oikaista ja leipoa helpotettu kakkupohja. Muistathan myös, että kakkupohjan voi leipoa hyvissä ajoin pakkaseen.

Helpotin myös täytteen tekemistä, niin ettei siihen tarvita liivatteita tai pidempää hyytymisaikaa. Ihana Ruby leivontasuklaa jähmettää maukkaan täytteen ja sopii loistavasti hienostuneeseen juhlakakkuun. Raikkautta sekä makua täytteeseen tuo Dr. Oetkerin Pakkaskuivattu vadelma, joka ei vetistä kakkua, kuten pakastemarjat.

Myös voikreemissä oikaistaan tällä kertaa, kun käytössä on Dr. Oetkerin uutuus Base For Buttercream -kuorrutejauheseos. Ihanaa kun tällaisia urakkaa helpottavia tuotteita tulee markkinoille. Lue lisää uutuudesta alapuolelta. Tämä ohje voi vaikuttaa pitkältä, mutta voit valmistaa kreemin ja täytteen valmiiksi kakun ollessa uunissa.

Hempeä Ruby-suklaakakku

Dr. Oetker for Buttercream -kuorrutejauheseos

Dr. Oetkerin uutuustuote on saapunut helpottamaan paljon kysymyksiä herättävän voikreemin valmistusta. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa neljässä minuutissa. Liiankin helppoa? Pitkä vatkaus on se tärkein voikreemiä tehdessä, jotta voi vaalenee, vaahtoutuu eikä maistu enää voilta. Suosittelen käyttämään sähkövatkainta.

Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä. Käytin voikreemiä tässä ohjeessa kakun kuorrutukseen kahdella eri värillä ja koristelussa käytin sitä pursottamalla kreemiä kakun päälle.

Hempeä Ruby-suklaakakku
Hempeä Ruby-suklaakakku
Hempeä Ruby-suklaakakku
Hempeä Ruby-suklaakakku

Hempeä Ruby-suklaakakku

noin 8-10 hlö

Vanilja-kaakaokakkupohja

  • 2 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl Dr. Oetker Leivinjauhetta
  • 1 tl  Dr. Oetker Ruokasoodaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljy)
  • 2 dl piimää
  • 1 tl Taylor & Colledge Vanilla Paste Luomu vaniljatahnaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele korkea halkaisijaltaan 15-18 cm kakkuvuoka. Voit laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin, jotta kakkupohja irtoaa helpommin vuoasta.
  2. Sekoita siivilöimällä kaikki kuivat aineet keskenään (sokerit, vehnäjauho, kaakao, leivinjauhe, sooda ja suola).
  3. Sekoita keskenään munat, öljy, piimä ja vaniljatahna. Vispaa nopeasti sekaisin.
  4. Yhdistä seokset ja kääntele taikina nopeasti sekaisin ettei sitkoa ala muodostua.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa reilu 60 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei jää enää märkää taikinaa.

Kostutus

  • vajaa 1 dl maitoa
  • 1 tippa Dr. Oetker Vanilja-aromia

Täyte

  • 100 g Dr. Oetker Ruby Leivontasuklaata (tai valkosuklaa)
  • 1,5 dl vispikermaa
  • 100 g mascarponejuustoa
  • 1 pussi Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista mascarpone eri kulhossa.
  3. Lisää hieman jäähtynyt, mutta juokseva sula suklaa kevyesti vatkaten mascarponen sekaan.
  4. Kääntele tai vatkaa kerma sekaan.
  5. Pakkaskuivattu vadelma lisätään täyttövaiheessa.

Kuorrute

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 ps Dr. Oetker Base for Buttercream -kuorrutejauheseosta
  • 2 rkl tuorejuustoa
  • 1 tippa Dr. Oetker Pinkkiä geeliväriä
  1. Mittaa pehmennyt voi ja Butter Cream -jauhe isoon kulhoon. Vatkaa seosta noin 4 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa ja vaaleaa.
  2. Ota hieman kreemiä sivuun ja värjää tipalla pinkkiä pastaväriä.

Koristeet

  • Dr. Oetker Sweetheart koristerakeita
  • Dr. Oetker Rose and Gold -suklaakoristeita

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään kerrokseen veitsellä.
  2. Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (samaan jossa paistoit kakkupohjan).
  3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus vaniljamaidolla, sitten kerros täytettä, jonka päälle ripottele pakkaskuivattua vadelmaa. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
  4. Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua ainakin pari tuntia tai yön yli.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää.
  6. Kuorruta kakku vaalealla kreemillä. Levitä kakun pintaan ensin ohut kerros kreemiä, ns. murukerros. Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Levitä toinen kerros kreemiä (nyt myös vaaleanpunaista) kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jälleen jääkaapissa.
  7. Laita loput kreemit pursotinpussiin ja pursota loput kreemistä kakun päälle ruusukkeiksi.
  8. Koristele kakku koristerakeilla ripottelemalla sekä asettelemalla niitä kakun päälle ja sivuille.
  9. Tarjoile kakku heti tai säilytä jääkaapissa, kunnes on juhlien aika!
Hempeä Ruby-suklaakakku
Hempeä Ruby-suklaakakku
Hempeä Ruby-suklaakakku
Hempeä Ruby-suklaakakku

Tämä kakku on ehdottomasti juhlapöydän kruunu, niin kaunis ja samalla täyteläisen herkullinen! Muistathan laittaa tagit somessa, jos kokeilet #anninuunissa @anninuunissa

Mukavaa juhlien suunnittelua, leipomista ja koristelua!

/Anni


Lisää kevään juhlien reseptiikkaa löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « GLUTEENITON LEIVONTA – Näin muutat reseptit helposti
Seuraava artikkeli: Roseenpunaiset vinkit kesän juhliin »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heidi sanoo

    18.5.2022 11:25

    Ihana, tätä täytyy kokeilla! Minulla on kakkuvuoka, joka on halkaisijaltaan 20 cm, tuleekohan kovin matala kakku, jos siihen teen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2022 11:58

      Hieman matalampi tulee, mutta varmasti kaunis. Myös pursotukset tekevät kakusta korkeamman 🙂 Ja sitä on helpompi leikata.

      Vastaa
  2. Heli Pekkola sanoo

    1.6.2022 14:00

    Mitenhän tämä onnistuu gluteenittomana?
    En ole ikinä leiponut gluteenitonta kakku, muuta olen kyllä. Mietin vaan millä jauhoilla onnistuisi kakkupohja?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.6.2022 07:46

      Täältä löydät ohjeita gluteenittomaan leivontaan:

      https://www.anninuunissa.fi/gluteeniton-leivonta-nain-muutat-reseptit-helposti/

      markeitesta löytyy valmiita jauhoseoksia, jotka voit vaihtaa suoraan.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios