Nopea ja Helppo Mutakakku
Nopea ja helppo mutakakku on on ehdottomasti juuri mitä otsikko antaa ymmärtää. Perinteisen mutakakun leivot hetkessä vaikka yllätysvieraalle. Mutakakku on nimittäin valmista, jopa puolessa tunnissa. Leivoin tämän marengeilla ja mansikoilla koristellun mutakakun Pop Up -myymälääni näytille.
Mutakakku on vaivaton herkku, joka valmistuu hetkessä. Suklainen mutakakku on helppo ja nopea tarjoiltava juhliin, jonne tulee paljon erilaista tarjoiltavaa. Osan tarjoiluista täytyy olla vähän yksinkertasempia, jotta kerkeää leipoa, jos itse tekee kaiken. Leivot mutakakun helposti myös gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot gluteenittomiin. Voit leipoa mutakakun myös valmiiksi pakkaseen.
Mutakakun voi tarjota vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa, mutta erityisen herkullista se oli myös mansikoiden ja marenkien kanssa. Mansikoilla ja marengeilla mutakakusta sää myös näyttävän juhlapöydän koristeen!
Katso myös ihana kinuskinen mutakakku täältä.
Nopea ja Helppo Mutakakku
Ohje
- 3 dl sokeria
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl suolaa
- 3 kananmunaa
- 100 g voita
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi noin 20cm irtopohjavuokaan.
- Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat kevyesti sulaan voihin ja lisää jauhoseos käännellen sekaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 min.
- Käännä uuni 175 asteeseen ja paista vielä 10min.
- Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kakkualustan päällä.
- Ennen tarjoilua, ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja koristele.
Vinkki! Kun käytät kakkualustaa se helpottaa kakun siirtämistä. Aseta kakku alustalle ja koristele suoraan siinä. Näin vältät turhat jännitykset siinä mitä kakulle siirrettäessä käy. Mutakakku on muuten parasta seuraavana päivänä!
Vinkki! Leivo gluteeniton mutakakku vaihtamalla jauhot gluteenittomiin!
Koristeeksi
- mansikoita
- pieniä marenkeja
Tarjoile mutakakku mansikoiden ja marenkien kanssa. Tai vaihtoehtoisesti jäätelön tai kerman kanssa.
kiitos ohjeesta. tää on niin helppo ja nopea, just vaikka vierasvarahätänä 🙂 ihanaa viikkoa kaima!
Ihanaa viikkoa myös sulle 🙂 <3 Tää on niin parasta. Aina välillä unohtaa sen, kun on niin helppo perus-resepti!
Hassu kysymys, mutta tarjoillaanko kakku siis jääkaappikylmänä?
Hassumpaa on jättää kysymättä. Ei tarjoilla kylmänä. Eli ota ennen tarjoilua hyvissä ajoin huoneen lämpöön 🙂 Lisään tämän reseptiin, ettei se jää epäselväksi muillekaan.
mun on pakko jatkaa tähän: miksi se tulis käyttää jääkaapin kautta? 🙂 ite usein tarjoilen vielä lämpimänä jätskin kera. toimii näinkin, mut makustuiko lisää viilentyessään?
Perinteisesti mutakakku jäähdytetään jääkaapin kautta, jolloin sitä on helpompi leikata ja se ei valu, koska sen tulee jäädä keskeltä raa'aksi. Jääkaapissa olon jälkeen kakku maistuu vielä paremmalta, jonka takia suositellaan tuota tarjoamista seuraavana päivänä. Itse usein teen brownieta noin kuten sanoit: lämpimänä jäätelön kanssa – miksei myös mutakakkua tarjoaisi niin! Varmasti ihanaa. Kohta tulossa muuten ihana Brownie ohje 🙂
Haittaako jos ei tee irtopohjavuokaan nimittäin meillä 6cm liian iso 😀
Heips,
ei haittaa! Voit tehä mutakakun mihin tahansa vuokaan 🙂 Irtopohjallisesta se on helppo irrottaa siksi suosittelin sitä 🙂
Aivan ihana helppo ja nopea resepti. Kiitos?
Kiitos kommentistasi <3 🙂
Pitääkö vatkata sähkövatkaimella?
Ei tarvitse. Lisään aina selkeästi ohjeisiin, jos tarvitaan sähkövatkainta.
Miksi kakkuni jäi matalaksi?
Minkä kokoinen vuoka sinulla on käytössä?
Tein ohjeen mukaan eikä jäänyt löysäksi. Aika oli liian pitkä. Muilla ohjeilla kun olen tehnyt on riittänyt puolet vähemmän aikaa paistamiseen. Muuten oikein maukas ja nopea valmistaa. 3v. pojan kanssa oli hauskaa tehdä mutaa 😊
Kannattaa muistaa, että uuneissa on aina eroja tehon suhteen. Siksi paistoajat ovat usein viitteellisiä. Kiva kun maistui, seuraavalla kerralla lyhyempi paisto, niin valuu sisus kivasti 🙂
Tämä on todella herkullista ja tehty monta kertaa!! 🙂 Nyt on tulossa juhlat missä pitäisi tarjota munaton herkku. Onnistuuko ilman kananmunaa?
Onnistuu ilman kanamunaa, ei pysy yhtä hyvin kasassa, mutta on hyvää. Laittaisin 1 dl banaani- tai omenasosetta antamaan koostumusta 🙂 Kiva kun olette pitäneet tästä!
20min uunissa??!!!!!!! Tuli aika kuivaa. Mutakakkua nähnykkää
Uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroa. Jos oma uunisi on kovin tehokas kannattaa paistoaikaa hieman lyhentää 🙂 varsinkin, jos tykkäät valuvammasta mutakakusta.
Voiko voin korvata, jollain hiemn terveellisemmällä?
Aina voi tottakai korvata, mutta se vaikuttaa makuun ja lopputulokseen. Mihin ajattelit vaihtaa voin?
Öljy, omenasose, banaani?
En jättäisi rasvaa kokonaan pois ohjeesta. Öljyllä lähtisin itse testaamaan 🙂
Eikö tarvita leivinjauhetta ollenkaan?
Ei tarvita. Mutakakun ei tarvitse kohota sen enempää kuin mitä kananmunat taikinaa kohottavat.
Laitoin nyt uuniin, katsotaan onnistuuko. Laita ensin ajaksi uunissa 14min, että varmasti jää pehmeäksi🤗🙂
Psst. En jaksa odottaa että saan maistaa!
Nyt tuli valmiiksi, oli hyvää, mutta vaikka tein alle 15 min niin ei siltikään jäänyt löysäksi. Paistoajan voisi laittaa 15 min tai sanoa että pidemmällä ajalla ei välttämättä jää löysäksi. Muuten tosi hyvä ohje! 😜😋
Paistoajat ovat viitteellisiä ja sekin miten löysäksi haluaa mutakakun jäävän 🙂 Kiva kun tykkäsit, seuraavalla ekrralla tiedät miten saat omaan makuun parasta! 😛
Tuli täydellinen pettymys, kakku ei noussut yhtään🤣miksi ei leivinjauhetta ohjeessa? Ei jatkoon🤭
Mutakakun ei kuulu nousta. Sen tulee olla täyteläinen ja tahmea. Kananmunat tuovat tarpeeksi kuohkeutta tässä ohjeessa, harmi ettei sinulla onnistunut.
Hei!
Laitetaanko dl aitoa kaakaota vai O’boy- tyyppistä?
Leivonnassa aina makeuttamaton tumma kaakaojauhe 🙂
Jos korvaan vehnäjauhot gluteenittomalla vaihtoehdolla. Mitä jauhoja suosittelet ja onko määrä sama jauhoista riippumatta?
Määrä on sama, sunnuntain gluteenittomia käytän itse usein. Tai itse tehtyä sekoitusta peruna sekä riisijauhoista.
Todella hyvä vonksata nopeasti synttäreille ja muun kakku maistui taivaalliselta💕
Mutta olisi kiva jos ohjeessa lukisi myös mitä uuni merkkihommaa pitäisi käyttää itse käytin aitä kiertoilmaa kun aina käytän sitä mutta se keskiosa sitten paistui kovana😂 tein uudelleen kahdella viivalla niin tuli hyvä!!
Kiva kuulla, että maistui 🙂 Kaikissa uuneissa ei ole kiertoilmaa, joten ohjeet on aina ilmoitettu tasalämmöllä paistettavaksi, jotta ohjeet soveltuvat ihan kaikille. Lisäksi uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja, joten paistoajat ovat sen takia viittellisiä. Suosittelen aina tarkkailemaan leipoessa viimisiä paria minuuttia 🙂
Kuinkahan monta palaa tästä saa?😃🤔
Riippuu tietenkin palojen koosta ja kakun muodosta. Sanoisin että on noin 8 hlö kakku.