• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Nopea ja Helppo Mutakakku

Nopeat ja helpot· Suklaakakut

30 touko
Nopea ja Helppo Mutakakku
Nopea ja  helppo mutakakku on on ehdottomasti juuri mitä otsikko antaa ymmärtää. Perinteisen mutakakun leivot hetkessä vaikka yllätysvieraalle. Mutakakku on nimittäin valmista, jopa puolessa tunnissa. Leivoin tämän marengeilla ja mansikoilla koristellun mutakakun Pop Up -myymälääni näytille.

 

Mutakakku on vaivaton herkku, joka valmistuu hetkessä. Suklainen mutakakku on helppo ja nopea tarjoiltava juhliin, jonne tulee paljon erilaista tarjoiltavaa. Osan tarjoiluista täytyy olla vähän yksinkertasempia, jotta kerkeää leipoa, jos itse tekee kaiken. Leivot mutakakun helposti myös gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot gluteenittomiin. Voit leipoa mutakakun myös valmiiksi pakkaseen.

 

Mutakakun voi tarjota vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa, mutta erityisen herkullista se oli myös mansikoiden ja marenkien kanssa. Mansikoilla ja marengeilla mutakakusta sää myös näyttävän juhlapöydän koristeen!

 

Katso myös ihana kinuskinen mutakakku täältä.

 


Nopea ja Helppo Mutakakku

Ohje:
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 100 g voita
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pingota leivinpaperi noin 20 cm irtopohjavuokaan.
  3. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  4. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  5. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  6. Vatkaa munat kevyesti  sulaan voihin ja lisää jauhoseos käännellen sekaan.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 10 min.
  8. Käännä uuni 175 asteeseen ja paista vielä 10min.
  9. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin kakkualustan päällä.
  10. Ennen tarjoilua, ota kakku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja koristele.
Vinkki! Kun käytät kakkualustaa se helpottaa kakun siirtämistä. Aseta kakku alustalle ja koristele suoraan siinä. Näin vältät turhat jännitykset siinä mitä kakulle siirrettäessä käy. Mutakakku on muuten parasta seuraavana päivänä!

 

Vinkki! Leivo gluteeniton mutakakku vaihtamalla jauhot gluteenittomiin!

 

Koristeeksi:
  • mansikoita
  • pieniä marenkeja
Tarjoile mutakakku mansikoiden ja marenkien kanssa.
Tai vaihtoehtoisesti jäätelön tai kerman kanssa.

 

Nopea ja Helppo Mutakakku
Nopea ja Helppo Mutakakku
Annin Uunissa Pop up kiittää asiakkaita!

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa!

39 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydellinen Kakku Kevätjuhliin!
Seuraava artikkeli: Vaahtokarkki-Vadelma Cupcakes »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anni sanoo

    30.5.2016 07:30

    kiitos ohjeesta. tää on niin helppo ja nopea, just vaikka vierasvarahätänä 🙂 ihanaa viikkoa kaima!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.5.2016 07:35

      Ihanaa viikkoa myös sulle 🙂 <3 Tää on niin parasta. Aina välillä unohtaa sen, kun on niin helppo perus-resepti!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    30.5.2016 10:07

    Hassu kysymys, mutta tarjoillaanko kakku siis jääkaappikylmänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.5.2016 10:09

      Hassumpaa on jättää kysymättä. Ei tarjoilla kylmänä. Eli ota ennen tarjoilua hyvissä ajoin huoneen lämpöön 🙂 Lisään tämän reseptiin, ettei se jää epäselväksi muillekaan.

      Vastaa
    • Anni sanoo

      31.5.2016 14:16

      mun on pakko jatkaa tähän: miksi se tulis käyttää jääkaapin kautta? 🙂 ite usein tarjoilen vielä lämpimänä jätskin kera. toimii näinkin, mut makustuiko lisää viilentyessään?

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2016 15:09

      Perinteisesti mutakakku jäähdytetään jääkaapin kautta, jolloin sitä on helpompi leikata ja se ei valu, koska sen tulee jäädä keskeltä raa'aksi. Jääkaapissa olon jälkeen kakku maistuu vielä paremmalta, jonka takia suositellaan tuota tarjoamista seuraavana päivänä. Itse usein teen brownieta noin kuten sanoit: lämpimänä jäätelön kanssa – miksei myös mutakakkua tarjoaisi niin! Varmasti ihanaa. Kohta tulossa muuten ihana Brownie ohje 🙂

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    10.9.2017 15:25

    Haittaako jos ei tee irtopohjavuokaan nimittäin meillä 6cm liian iso 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.9.2017 17:55

      Heips,

      ei haittaa! Voit tehä mutakakun mihin tahansa vuokaan 🙂 Irtopohjallisesta se on helppo irrottaa siksi suosittelin sitä 🙂

      Vastaa
  4. Sanna sanoo

    15.9.2018 13:18

    Aivan ihana helppo ja nopea resepti. Kiitos?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.9.2018 15:19

      Kiitos kommentistasi <3 🙂

      Vastaa
  5. Kalle sanoo

    20.1.2020 18:08

    Pitääkö vatkata sähkövatkaimella?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2020 18:42

      Ei tarvitse. Lisään aina selkeästi ohjeisiin, jos tarvitaan sähkövatkainta.

      Vastaa
  6. Jaana sanoo

    17.7.2020 17:30

    Miksi kakkuni jäi matalaksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.7.2020 21:03

      Minkä kokoinen vuoka sinulla on käytössä?

      Vastaa
  7. Titta sanoo

    21.9.2020 16:04

    Tein ohjeen mukaan eikä jäänyt löysäksi. Aika oli liian pitkä. Muilla ohjeilla kun olen tehnyt on riittänyt puolet vähemmän aikaa paistamiseen. Muuten oikein maukas ja nopea valmistaa. 3v. pojan kanssa oli hauskaa tehdä mutaa 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.9.2020 20:51

      Kannattaa muistaa, että uuneissa on aina eroja tehon suhteen. Siksi paistoajat ovat usein viitteellisiä. Kiva kun maistui, seuraavalla kerralla lyhyempi paisto, niin valuu sisus kivasti 🙂

      Vastaa
  8. Niina sanoo

    14.10.2020 19:00

    Tämä on todella herkullista ja tehty monta kertaa!! 🙂 Nyt on tulossa juhlat missä pitäisi tarjota munaton herkku. Onnistuuko ilman kananmunaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.10.2020 07:31

      Onnistuu ilman kanamunaa, ei pysy yhtä hyvin kasassa, mutta on hyvää. Laittaisin 1 dl banaani- tai omenasosetta antamaan koostumusta 🙂 Kiva kun olette pitäneet tästä!

      Vastaa
  9. Jaana sanoo

    11.3.2021 23:28

    20min uunissa??!!!!!!! Tuli aika kuivaa. Mutakakkua nähnykkää

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.3.2021 05:50

      Uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroa. Jos oma uunisi on kovin tehokas kannattaa paistoaikaa hieman lyhentää 🙂 varsinkin, jos tykkäät valuvammasta mutakakusta.

      Vastaa
  10. -I sanoo

    12.3.2021 17:22

    Voiko voin korvata, jollain hiemn terveellisemmällä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.3.2021 07:05

      Aina voi tottakai korvata, mutta se vaikuttaa makuun ja lopputulokseen. Mihin ajattelit vaihtaa voin?

      Vastaa
      • I sanoo

        13.3.2021 14:10

        Öljy, omenasose, banaani?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          13.3.2021 14:30

          En jättäisi rasvaa kokonaan pois ohjeesta. Öljyllä lähtisin itse testaamaan 🙂

          Vastaa
  11. Marja Kuvaja sanoo

    22.5.2021 13:04

    Eikö tarvita leivinjauhetta ollenkaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.5.2021 14:19

      Ei tarvita. Mutakakun ei tarvitse kohota sen enempää kuin mitä kananmunat taikinaa kohottavat.

      Vastaa
  12. Anonyymi sanoo

    26.5.2021 18:57

    Laitoin nyt uuniin, katsotaan onnistuuko. Laita ensin ajaksi uunissa 14min, että varmasti jää pehmeäksi🤗🙂
    Psst. En jaksa odottaa että saan maistaa!

    Vastaa
  13. Anonyymi sanoo

    26.5.2021 19:37

    Nyt tuli valmiiksi, oli hyvää, mutta vaikka tein alle 15 min niin ei siltikään jäänyt löysäksi. Paistoajan voisi laittaa 15 min tai sanoa että pidemmällä ajalla ei välttämättä jää löysäksi. Muuten tosi hyvä ohje! 😜😋

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.5.2021 20:17

      Paistoajat ovat viitteellisiä ja sekin miten löysäksi haluaa mutakakun jäävän 🙂 Kiva kun tykkäsit, seuraavalla ekrralla tiedät miten saat omaan makuun parasta! 😛

      Vastaa
  14. Leipuri sanoo

    8.11.2021 04:18

    Tuli täydellinen pettymys, kakku ei noussut yhtään🤣miksi ei leivinjauhetta ohjeessa? Ei jatkoon🤭

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.11.2021 05:22

      Mutakakun ei kuulu nousta. Sen tulee olla täyteläinen ja tahmea. Kananmunat tuovat tarpeeksi kuohkeutta tässä ohjeessa, harmi ettei sinulla onnistunut.

      Vastaa
  15. Liina sanoo

    30.11.2021 08:32

    Hei!
    Laitetaanko dl aitoa kaakaota vai O’boy- tyyppistä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.11.2021 10:03

      Leivonnassa aina makeuttamaton tumma kaakaojauhe 🙂

      Vastaa
  16. Mari Parviainen sanoo

    21.6.2022 08:23

    Jos korvaan vehnäjauhot gluteenittomalla vaihtoehdolla. Mitä jauhoja suosittelet ja onko määrä sama jauhoista riippumatta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.6.2022 08:29

      Määrä on sama, sunnuntain gluteenittomia käytän itse usein. Tai itse tehtyä sekoitusta peruna sekä riisijauhoista.

      Vastaa
  17. Venla 14v!!! sanoo

    12.8.2022 18:19

    Todella hyvä vonksata nopeasti synttäreille ja muun kakku maistui taivaalliselta💕
    Mutta olisi kiva jos ohjeessa lukisi myös mitä uuni merkkihommaa pitäisi käyttää itse käytin aitä kiertoilmaa kun aina käytän sitä mutta se keskiosa sitten paistui kovana😂 tein uudelleen kahdella viivalla niin tuli hyvä!!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.8.2022 18:34

      Kiva kuulla, että maistui 🙂 Kaikissa uuneissa ei ole kiertoilmaa, joten ohjeet on aina ilmoitettu tasalämmöllä paistettavaksi, jotta ohjeet soveltuvat ihan kaikille. Lisäksi uuneissa ja niiden tehoissa on aina eroja, joten paistoajat ovat sen takia viittellisiä. Suosittelen aina tarkkailemaan leipoessa viimisiä paria minuuttia 🙂

      Vastaa
  18. Aino sanoo

    21.8.2022 13:43

    Kuinkahan monta palaa tästä saa?😃🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.8.2022 09:43

      Riippuu tietenkin palojen koosta ja kakun muodosta. Sanoisin että on noin 8 hlö kakku.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios