• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Poropiirakka

Joulu· Suolaiset piirakat· Uusivuosi

21 joulu

Poropiirakka

Tämä suolainen piirakka on yksi blogini ensimmäisiä reseptejä. Leivoin poropiirakan tällä viikolla uudestaan monen vuoden jälkeen. Uskomatonta! Tämä resepti oli blogini ensimmäisenä vuotena yksi luetuimmista. Ei ihme, nimittäin poropiirakka on fantastista! En ole reseptiä kuitenkaan jakanut kovasti, koska kuvat ovat olleet ihan järkyttävät (kännykällä pimeässä keittiössä otettuja kuvia 4 vuoden takaa). Nyt päätin kuvata piirakan uudestaan ja tuoda sen taas esille! Tämä resepti ei saa nimittäin jäädä muiden varjoon.

Poropiirakka on tuhtia tavaraa ja siinä ei voissa, juustossa ja kermassa säästellä. Maku on täyteläinen ja pienikin pala riittää hivelemään makuhermoja. Jouluna saa kuitenkin syödä vähän enemmän ja tuhdimmin kuin normaalisti, joten on ihan ok herkutella tätäkin herkkua hiukan enemmän. Ohjeesta löydät myös vinkit miten leivot piirakasta hiukan kevyemmän. Poropiirakka sopisi loistavasti myös uudenvuoden juhlien suolaiseksi tarjottavaksi.

Tällä kertaa en jaarittele enempää, on nimittäin joulukiireitä, jotka pitävät minut kiireisenä. Kaikelle on rajattu aika juuri nyt. Myös blogikirjoituksille. Palaan kuitenkin vielä ennen jouluaattoa!


Poropiirakka

Pohja:

  • 100g voita
  • 0,5 dl juustoraastetta (emmental)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Nypi pehmeä voi, jauhot sekä juustoraaste keskenään.
  2. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinasta tasainen.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan (24-28 cm) ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Voit käyttää myös kaupan valmista piirakkapohjaa. 

Täyte:

  • n. 150 g pororouhetta (yksi pussi)
  • 2 pientä salottisipulia tai yksi punasipuli
  • 100 g juustoraastetta (emmental)
  • 120 g smetanaa (1 prk)
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruohosipulia tai muuta yrttiä
  1. Kuullota sipuli pannulla.
  2. Lisää pannulle hetkeksi myös pororouhe (n. 5min).
  3. Ota pannu pois liedeltä ja jäähdytä.
  4. Ripottele puolet juustoraasteesta taikinan päälle vuokaan.
  5. Kaada sipuliporosekoitus myös vuokaan ja lopuksi leikkaa yrttisaksilla ruohosipuli päällimmäiseksi ja lisää vielä loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  6. Sekoita kulhossa smetana, kerma, munat ja mausteet.
  7. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle vuokaan.
  8. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
  9. Tarjoile lämpöisenä salaatin kanssa.
Vinkki! Voit korvata smetanan ja kerman myös kermaviilillä, jos haluat hiukan kevyemmän piirakan. 

Poropiirakka Poropiirakka Poropiirakka

Toivon teille rentouttavaa viikonloppua! Koitetaan nauttia päivistä ennen jouluaattoa mahdollisista kiireistä huolimatta! Se on se kutkuttava odotus joka tekee joulun!

♥ Anni


Lisää uudenvuoden-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

33 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Piparipulla – Joulupulla
Seuraava artikkeli: Pastellinen Piparkakkukranssi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nimetön sanoo

    21.12.2018 19:41

    Voiko ton porojauheen korvata mahdollisesti jollain, lähikaupasta ei nimittäin löytynyt?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2018 20:48

      Melkein kaikkialta pitäisi rouhetta löytyä. Tietenkin voi myös silputa poroleikkeitä, jos ei rouhetta löydy. Rouheessa on niin paljon makua, että se on kyllä olennainen osa tätä piirakkaa.

      https://polarica.com/tuotteet/kylmasavustettu-pororouhe/

      Vastaa
    • Heidi sanoo

      5.8.2022 20:05

      Poron voi korvata esim. Atrian artesaani ohuen ohut kylmäsavuhärkä-leikkeillä. Käytän kaikissa kylmäsavuporo-ohjeissa tuota, myös Huttu-Ukon keitossa, eikä itse poromieskään tiennyt, ettei olekaan poroa 😅 Tulee muuten reippaasti edullisemmaksi.

      Vastaa
  2. Sini sanoo

    21.12.2018 21:20

    Oi nam, tää kuulostaa niin hyvältä! Ihan todella upeat kuvat oot saanu otettua ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2018 12:59

      Kiitos Sini <3 Tämä on aivan fantastisen hyvää 😛

      Vastaa
  3. Roosa sanoo

    11.4.2019 01:58

    Onnistuisiko piirakka tehdä pellin kokoisena? Ja kuinkakohan moninkertaisena ohje tulisi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2019 10:30

      Tottakai voi tehdä pellille 🙂 Peltejä on erikokoisia. Koittaisin tuplaamalla, mutta kokeilemalla selviää. en ole itse tätä piirakkaa pellille leiponut, joten minulla ei ole 100% varmaa vastausta.

      Vastaa
  4. S.M sanoo

    6.8.2019 14:24

    Kokeilin poropiirakka tänään ja se hävisi samantein vuoasta ja sai paljon kehuja. Kiitos

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2019 20:25

      Ihana kuulla! Kiitos palautteesta 🙂

      Vastaa
  5. Anne sanoo

    23.9.2019 12:55

    Tein eilen (valmiiseen kaupan pohjaan), isot kehut sai ja kesken loppui. Aviomies joka ei niin piirakoista välitä sanoi että laita ohje varmaan talteen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.9.2019 13:10

      Voi Anne mikä ihana palaute <3 Kiitos kovasti 🙂 ja terkkuja miehellesi myös - hyvä maku hänellä!

      Vastaa
  6. Maria sanoo

    5.12.2019 08:45

    Mitähän tämä tykkää pakastamisesta? Kuulostaa niin herkulliselta, että tekisi mieli tehdä. 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.12.2019 16:29

      Kyllä tätä varmasti voi pakastaa samalla tavalla kuin muitakin piirakoita 🙂 on ihanaa!

      Vastaa
  7. Elina sanoo

    6.12.2019 17:16

    Todella hyvää! Tätä tehdään ehdottomasti uudemman kerran. Kiitos reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.12.2019 17:23

      Tää on herkkua! Meillä syödään tänäänkin <3 Kiitos palautteesta.

      Vastaa
  8. Mepsu sanoo

    4.1.2020 15:50

    Varovaisia sen suolan kanssa. Mulla savupororouhe oli tosi suolaista ja lisäksi vielä juustoraaste ,ei tarvinnut lisätä yhtään suolaa ja melkeinpä tuli siltikin liian suolaista mun makuun.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2020 08:00

      Suolaa tosiaan tulee lisätä oman maun mukaan tai ei ollenkaan. Siksi määrää ei ole ilmoitettu ohjeessa – näin minusta on aina. Me maistamme suolan kaikki niin eritavalla ja tässä ohjeessa sitä tosiaan tarvitsee vähemmän poron suolaisuuden takia 🙂

      Vastaa
  9. Tuija sanoo

    30.5.2020 13:19

    Kokeilussa tänään. Mulle pororouhe on uusi tuttavuus, on suolainen myös hinnan puolesta. Tein siitä viikolla kiusauksen ja totesin että makua piisaa. Nyt pitää tulea kaikkia kotimaisia elinkeinoja mihin vaan rahat riittää. Muokkaan ohjetta sen verran, että teen muffinipannulla pikkupiirakoita ja käytän omatekemää ruistaikinaa sekä jätän juustoraasteen taikinasta pois. Leipomisiin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2020 13:44

      Kuulostaa ihanalta! Pienet poropiiraat pitää itsekin testata <3 Nyt todellakin pitää tukea kotimaista ja tuo pororouhe on loistava tuote. Myös täytteissä esim blinien tai tuulihattujen sisälle!

      Vastaa
  10. Sanna sanoo

    25.9.2020 20:03

    Tämä oli suussa sulavaa! Ollaan oman mökin teossa ja saatiin sukulaismökki viikonlopuksi. Tein miehelleni ja minulle iltsruuaksi salaatin kanssa. Oli tosi mehevää eikä kuivaa. Suosittelen lämpimästi! Kiitos Anni❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2020 17:33

      Ole hyvä 🙂 Syötiin tätä itsekin miehen kanssa salaatin kera tällä viikolla ja mökillä <3 Ihanaa syksyä!

      Vastaa
  11. Leena sanoo

    26.11.2020 09:41

    En ole vielä kokeillut piirakkaa, mutta noi kuvat on ihanat. Paistoitko tuossa vuoassa, joka on kuvassa piirakan alla? Miten sait noin kauniin ja ehyenä pois vuosta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2020 13:40

      Olen paistanut vuoassa, joka näkyy kuvassa. Kyseisessä vuoassa on irtopohja, jonka ansiosta piirakka lähtee kauniisti ulos pohjaa nostamalla 🙂

      Vastaa
  12. Suvi sanoo

    19.12.2020 09:13

    Tuli mieleen, että voiko voita korvata tässä margariinilla (becel) tai rypsiöljyllä? Ei ole voita kaapissa…

    Vastaa
    • Suvi sanoo

      19.12.2020 17:58

      Kokeilin margariinilla ja tuli kivan pehmeä pohja eikä nestettä tarvittu😊

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        20.12.2020 06:34

        Kiva 🙂 oikein mukavaa joulun aikaa sinne!

        Vastaa
  13. Emmi sanoo

    19.12.2020 09:23

    Hei! Epäonnistuukohan piirakka täysin ilman kananmunaa? Veljelläni on kananmuna-allergia ja olisi kiva tarjota tätä joulunpyhinä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 06:36

      Voit tehdä ilman munaa. Lisäisin seokseen toisen dl kermaa 🙂 ei tule ehkä niin kiinteä, mutta herkullista varmasti!

      Vastaa
  14. Riitta sanoo

    26.12.2020 15:58

    Herkullista! Kunpa pororouhetta vielä saisi vähäsuolaisena.

    Vastaa
  15. Leino Teuvo sanoo

    21.3.2021 10:43

    Mieskin jopa osaa, ja on hyvää vaimoke tykkää myös. Tyttäreltä sain vinkin sinun ohjeesta. Ei yhtä kaunis kuin sinulla kuvissa mut vatsassa kaikki samanlaisia. NAM tein tänään jo toise kerran.

    Teukka

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.3.2021 12:46

      Kiva kuulla 🙂 Makoisia piirakkahetkiä!

      Vastaa
  16. Anni sanoo

    11.1.2023 21:11

    Moikka, Toimiikohan tämä piirakka myös kylmänä tarjottuna? Juhlapaikalla jonne tätä tekisin ei ole mitään lämmitys mahdollisuutta joten ei pystytä tarjoamaan lämpimänä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.1.2023 07:17

      Moikka, toki voi tarjota kylmänäkin, vaikka maistuu paremmalta lämpimänä. Pitäisi huoneenlämmössä ennen tarjoilua ettei ole ihan jääkaappikylmää.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios