• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Poropiirakka

Joulu· Suolaiset piirakat· Uusivuosi

21 joulu

Poropiirakka

Tämä suolainen piirakka on yksi blogini ensimmäisiä reseptejä. Leivoin poropiirakan tällä viikolla uudestaan monen vuoden jälkeen. Uskomatonta! Tämä resepti oli blogini ensimmäisenä vuotena yksi luetuimmista. Ei ihme, nimittäin poropiirakka on fantastista! En ole reseptiä kuitenkaan jakanut kovasti, koska kuvat ovat olleet ihan järkyttävät (kännykällä pimeässä keittiössä otettuja kuvia 4 vuoden takaa). Nyt päätin kuvata piirakan uudestaan ja tuoda sen taas esille! Tämä resepti ei saa nimittäin jäädä muiden varjoon.

Poropiirakka on tuhtia tavaraa ja siinä ei voissa, juustossa ja kermassa säästellä. Maku on täyteläinen ja pienikin pala riittää hivelemään makuhermoja. Jouluna saa kuitenkin syödä vähän enemmän ja tuhdimmin kuin normaalisti, joten on ihan ok herkutella tätäkin herkkua hiukan enemmän. Ohjeesta löydät myös vinkit miten leivot piirakasta hiukan kevyemmän. Poropiirakka sopisi loistavasti myös uudenvuoden juhlien suolaiseksi tarjottavaksi.

Tällä kertaa en jaarittele enempää, on nimittäin joulukiireitä, jotka pitävät minut kiireisenä. Kaikelle on rajattu aika juuri nyt. Myös blogikirjoituksille. Palaan kuitenkin vielä ennen jouluaattoa!


Poropiirakka

Pohja:

  • 100g voita
  • 0,5 dl juustoraastetta (emmental)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Nypi pehmeä voi, jauhot sekä juustoraaste keskenään.
  2. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinasta tasainen.
  3. Painele taikina piirakkavuokaan (24-28 cm) ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Voit käyttää myös kaupan valmista piirakkapohjaa. 

Täyte:

  • n. 150 g pororouhetta (yksi pussi)
  • 2 pientä salottisipulia tai yksi punasipuli
  • 100 g juustoraastetta (emmental)
  • 120 g smetanaa (1 prk)
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruohosipulia tai muuta yrttiä
  1. Kuullota sipuli pannulla.
  2. Lisää pannulle hetkeksi myös pororouhe (n. 5min).
  3. Ota pannu pois liedeltä ja jäähdytä.
  4. Ripottele puolet juustoraasteesta taikinan päälle vuokaan.
  5. Kaada sipuliporosekoitus myös vuokaan ja lopuksi leikkaa yrttisaksilla ruohosipuli päällimmäiseksi ja lisää vielä loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  6. Sekoita kulhossa smetana, kerma, munat ja mausteet.
  7. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle vuokaan.
  8. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
  9. Tarjoile lämpöisenä salaatin kanssa.
Vinkki! Voit korvata smetanan ja kerman myös kermaviilillä, jos haluat hiukan kevyemmän piirakan. 

Poropiirakka Poropiirakka Poropiirakka

Toivon teille rentouttavaa viikonloppua! Koitetaan nauttia päivistä ennen jouluaattoa mahdollisista kiireistä huolimatta! Se on se kutkuttava odotus joka tekee joulun!

♥ Anni


Lisää uudenvuoden-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

28 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Piparipulla – Joulupulla
Seuraava artikkeli: Pastellinen Piparkakkukranssi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Nimetön sanoo

    21.12.2018 19:41

    Voiko ton porojauheen korvata mahdollisesti jollain, lähikaupasta ei nimittäin löytynyt?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2018 20:48

      Melkein kaikkialta pitäisi rouhetta löytyä. Tietenkin voi myös silputa poroleikkeitä, jos ei rouhetta löydy. Rouheessa on niin paljon makua, että se on kyllä olennainen osa tätä piirakkaa.

      https://polarica.com/tuotteet/kylmasavustettu-pororouhe/

      Vastaa
  2. Sini sanoo

    21.12.2018 21:20

    Oi nam, tää kuulostaa niin hyvältä! Ihan todella upeat kuvat oot saanu otettua ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2018 12:59

      Kiitos Sini <3 Tämä on aivan fantastisen hyvää 😛

      Vastaa
  3. Roosa sanoo

    11.4.2019 01:58

    Onnistuisiko piirakka tehdä pellin kokoisena? Ja kuinkakohan moninkertaisena ohje tulisi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2019 10:30

      Tottakai voi tehdä pellille 🙂 Peltejä on erikokoisia. Koittaisin tuplaamalla, mutta kokeilemalla selviää. en ole itse tätä piirakkaa pellille leiponut, joten minulla ei ole 100% varmaa vastausta.

      Vastaa
  4. S.M sanoo

    6.8.2019 14:24

    Kokeilin poropiirakka tänään ja se hävisi samantein vuoasta ja sai paljon kehuja. Kiitos

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2019 20:25

      Ihana kuulla! Kiitos palautteesta 🙂

      Vastaa
  5. Anne sanoo

    23.9.2019 12:55

    Tein eilen (valmiiseen kaupan pohjaan), isot kehut sai ja kesken loppui. Aviomies joka ei niin piirakoista välitä sanoi että laita ohje varmaan talteen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.9.2019 13:10

      Voi Anne mikä ihana palaute <3 Kiitos kovasti 🙂 ja terkkuja miehellesi myös - hyvä maku hänellä!

      Vastaa
  6. Maria sanoo

    5.12.2019 08:45

    Mitähän tämä tykkää pakastamisesta? Kuulostaa niin herkulliselta, että tekisi mieli tehdä. 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.12.2019 16:29

      Kyllä tätä varmasti voi pakastaa samalla tavalla kuin muitakin piirakoita 🙂 on ihanaa!

      Vastaa
  7. Elina sanoo

    6.12.2019 17:16

    Todella hyvää! Tätä tehdään ehdottomasti uudemman kerran. Kiitos reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.12.2019 17:23

      Tää on herkkua! Meillä syödään tänäänkin <3 Kiitos palautteesta.

      Vastaa
  8. Mepsu sanoo

    4.1.2020 15:50

    Varovaisia sen suolan kanssa. Mulla savupororouhe oli tosi suolaista ja lisäksi vielä juustoraaste ,ei tarvinnut lisätä yhtään suolaa ja melkeinpä tuli siltikin liian suolaista mun makuun.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2020 08:00

      Suolaa tosiaan tulee lisätä oman maun mukaan tai ei ollenkaan. Siksi määrää ei ole ilmoitettu ohjeessa – näin minusta on aina. Me maistamme suolan kaikki niin eritavalla ja tässä ohjeessa sitä tosiaan tarvitsee vähemmän poron suolaisuuden takia 🙂

      Vastaa
  9. Tuija sanoo

    30.5.2020 13:19

    Kokeilussa tänään. Mulle pororouhe on uusi tuttavuus, on suolainen myös hinnan puolesta. Tein siitä viikolla kiusauksen ja totesin että makua piisaa. Nyt pitää tulea kaikkia kotimaisia elinkeinoja mihin vaan rahat riittää. Muokkaan ohjetta sen verran, että teen muffinipannulla pikkupiirakoita ja käytän omatekemää ruistaikinaa sekä jätän juustoraasteen taikinasta pois. Leipomisiin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2020 13:44

      Kuulostaa ihanalta! Pienet poropiiraat pitää itsekin testata <3 Nyt todellakin pitää tukea kotimaista ja tuo pororouhe on loistava tuote. Myös täytteissä esim blinien tai tuulihattujen sisälle!

      Vastaa
  10. Sanna sanoo

    25.9.2020 20:03

    Tämä oli suussa sulavaa! Ollaan oman mökin teossa ja saatiin sukulaismökki viikonlopuksi. Tein miehelleni ja minulle iltsruuaksi salaatin kanssa. Oli tosi mehevää eikä kuivaa. Suosittelen lämpimästi! Kiitos Anni❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.9.2020 17:33

      Ole hyvä 🙂 Syötiin tätä itsekin miehen kanssa salaatin kera tällä viikolla ja mökillä <3 Ihanaa syksyä!

      Vastaa
  11. Leena sanoo

    26.11.2020 09:41

    En ole vielä kokeillut piirakkaa, mutta noi kuvat on ihanat. Paistoitko tuossa vuoassa, joka on kuvassa piirakan alla? Miten sait noin kauniin ja ehyenä pois vuosta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2020 13:40

      Olen paistanut vuoassa, joka näkyy kuvassa. Kyseisessä vuoassa on irtopohja, jonka ansiosta piirakka lähtee kauniisti ulos pohjaa nostamalla 🙂

      Vastaa
  12. Suvi sanoo

    19.12.2020 09:13

    Tuli mieleen, että voiko voita korvata tässä margariinilla (becel) tai rypsiöljyllä? Ei ole voita kaapissa…

    Vastaa
    • Suvi sanoo

      19.12.2020 17:58

      Kokeilin margariinilla ja tuli kivan pehmeä pohja eikä nestettä tarvittu😊

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        20.12.2020 06:34

        Kiva 🙂 oikein mukavaa joulun aikaa sinne!

        Vastaa
  13. Emmi sanoo

    19.12.2020 09:23

    Hei! Epäonnistuukohan piirakka täysin ilman kananmunaa? Veljelläni on kananmuna-allergia ja olisi kiva tarjota tätä joulunpyhinä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 06:36

      Voit tehdä ilman munaa. Lisäisin seokseen toisen dl kermaa 🙂 ei tule ehkä niin kiinteä, mutta herkullista varmasti!

      Vastaa
  14. Riitta sanoo

    26.12.2020 15:58

    Herkullista! Kunpa pororouhetta vielä saisi vähäsuolaisena.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios