| |

Poropiirakka

Poropiirakka

Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka merkitty *

Tämä suolainen piirakka eli poropiirakka on yksi blogini ensimmäisiä reseptejä. Leivoin poropiirakan tällä viikolla uudestaan monen vuoden jälkeen. Uskomatonta! Tämä resepti oli blogini ensimmäisenä vuotena yksi luetuimmista. Ei ihme, nimittäin poropiirakka on fantastista! En ole reseptiä kuitenkaan jakanut kovasti, koska kuvat ovat olleet ihan järkyttävät (kännykällä pimeässä keittiössä otettuja kuvia 4 vuoden takaa). Nyt päätin kuvata piirakan uudestaan ja tuoda sen taas esille! Tämä resepti ei saa nimittäin jäädä muiden varjoon.

Poropiirakka on tuhtia tavaraa ja siinä ei voissa, juustossa ja kermassa säästellä. Maku on täyteläinen ja pienikin pala riittää hivelemään makuhermoja. Jouluna saa kuitenkin syödä vähän enemmän ja tuhdimmin kuin normaalisti, joten on ihan ok herkutella tätäkin herkkua hiukan enemmän. Ohjeesta löydät myös vinkit miten leivot piirakasta hiukan kevyemmän. Poropiirakka sopisi loistavasti myös uudenvuoden juhlien suolaiseksi tarjottavaksi.

Tällä kertaa en jaarittele enempää, on nimittäin joulukiireitä, jotka pitävät minut kiireisenä. Kaikelle on rajattu aika juuri nyt. Myös blogikirjoituksille. Palaan kuitenkin vielä ennen jouluaattoa!


Poropiirakka

Pohja

  • 100g voita
  • 0,5 dl juustoraastetta (emmental)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Nypi pehmeä voi, jauhot sekä juustoraaste keskenään.
  2. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinasta tasainen.
  3. Painele taikina irtopohjalliseen piirakkavuokaan (24-28 cm)* ja laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Vinkki! Voit käyttää myös kaupan valmista piirakkapohjaa. 

Täyte

  • n. 150 g pororouhetta (yksi pussi)
  • 2 pientä salottisipulia tai yksi punasipuli
  • 100 g juustoraastetta (emmental)
  • 120 g smetanaa (1 prk)
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruohosipulia tai muuta yrttiä
  1. Kuullota sipuli pannulla.
  2. Lisää pannulle hetkeksi myös pororouhe (n. 5min).
  3. Ota pannu pois liedeltä ja jäähdytä.
  4. Ripottele puolet juustoraasteesta taikinan päälle vuokaan*.
  5. Kaada sipuliporosekoitus myös vuokaan ja lopuksi leikkaa yrttisaksilla ruohosipuli päällimmäiseksi ja lisää vielä loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.
  6. Sekoita kulhossa smetana, kerma, munat ja mausteet.
  7. Kaada seos tasaisesti täytteiden päälle piirakkavuokaan*.
  8. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
  9. Tarjoile lämpöisenä salaatin kanssa.

Vinkki! Voit korvata smetanan ja kerman myös kermaviilillä, jos haluat hiukan kevyemmän piirakan. 

LÖYDÄT KITCHENTIME VERKKOKAUPASTA LAADUKKAAT IRTOPOHJALLISET PIIRAKKAVUOAT. KATSO VALIKOIMA TÄÄLTÄ*.

Poropiirakka
Poropiirakka
Poropiirakka

Toivon teille rentouttavaa viikonloppua! Koitetaan nauttia päivistä ennen jouluaattoa mahdollisista kiireistä huolimatta! Se on se kutkuttava odotus joka tekee joulun!

♥ Anni


Lisää uudenvuoden-reseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

35 Comments

  1. heidi sanoo:

    Hei! Mitenhän pitäisi muokata että saisi pellillisen piirakkaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *