• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Hemmottelua· Kasvisruoka· Kevään juhlat· Voileipäkakut

27 touko

Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Voileipäkakut – ne maistuvat kaikille ja ihan varmasti!

Me syötiin tällä kertaa voileipäkakkua sunnuntaina lounaaksi. Koottiin voileipäkakku nakutyyliin aamulla ja annettiin sen hetken vetäytyä jääkaapissa. Olisi ollut varmasti vielä parempaa seuraavana päivänä (se itse asiassa selviää tänään lounasaikaan kun saan tuon jäljelle jääneen pienen palan herkutella).

Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Tämä on kasvisvoileipäkakku – sellaista te olette toivoneet. En keksi todellakaan syytä siihen miksi en ole voileipäkakkuja useammin tehnyt, sillä taas jouduin toteamaan, että tämän kakun tekeminen oli aivan liian helppoa siihen nähden kuinka hyvää se on!

Välimerellisen kasvisvoileipäkakun sisältä löytyy punajuurihummusta, paahdettua paprikaa, feta-tsatsikikastiketta ja artisokkaa. Tummat ja vaaleat leipäpalat on kostutettu tomaattimehulla, mikä tuo ihanaa syvyyttä tähän kakkuun. Voit toki kostuttaa kakun myös maidolla, vichyllä tai jollain muulla nesteellä. Teet kakusta helposti myös vegaanisen – lue vinkki ohjeen yhteydestä.

Mikä parhainta, kävimme eilen vesisateessa keräämässä syreenin oksia maljakkoon. Ripottelin muutaman kukan myös kakun päälle koristeeksi, onhan syreenit syötäviä ja siksi myös kauniita koristeita. Huh miten kaunis alkukesä on taas ollut. Kaikki puut ja kukat kukkivat. Haluaisin tämän kestävän ikuisesti.

Tätä ohjetta sinun täytyy kokeilla. Vaikka heti ensi viikonloppuna?


Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Noin 8 hlö

Pohja

  • 9 (real)ruisleipäpalaa
  • 6 täysjyväpaahtoleipäpalaa
  • 1 dl tomaattimehua
  1. Ota leivät valmiiksi esille ja mittaa tomaattimehu valmiiksi.

Feta-Tsatsikitäyte

  • puolikas raastettu kurkku
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • ripaus suolaa
  • hyppysellinen pippuria
  • 2 tl hunajaa
  1. Pese ja raasta kurkku ja valuta sitä hetken aikaa siivilässä.
  2. Murenna feta kulhoon ja purista valkosipulinkynsi sekaan.
  3. Mittaa loput aineet myös kulhoon ja lisää viimeisenä valutettu kurkku.
  4. Sekoita massa ja nosta kulho hetkeksi jääkaappiin.

VEGAANINEN! Tee kakusta vegaaninen vaihtamalla jogurtti kaurafraicheen ja vaihda fetajuusto esimerkiksi kapriksiin (1 dl).

Muut täytteet

  • 2 paprikaa
  • 200 g punajuurihummusta
  • 5-6 artisokkaa
  1. Paahda paprikat kuumalla (parila)pannulla pehmeiksi. Ota kuori pois ja paloittele paprika.
  2. Valmista hummus tai käytä valmista. Hyvän punajuurihummuksen ohje löytyy esimerkiksi täältä.
  3. Hienonna artisokat.

Koristeet

  • kourallinen silmusalaattia
  • syreenin kukkia

Voileipäkakun kokoaminen

  1. Aseta tarjoiluvadille sopivan kokoiseksi leikattu leivinpaperi.
  2. Laita 3 ruisleipää alimmaiseksi, kostuta pohja tomaattimehulla ja levitä päälle hummusta.
  3. Ripottele hummuksen päälle paloiteltua paprikaa ja artisokkaa.
  4. Nosta päälle vaaleat leipäpalat ja kostuta. Nosta tsatsikitäytettä leipien päälle.
  5. Toista kaikki tämä ja koristele lopuksi kasvisvoileipäkakku silmusalaatilla ja syreenin kukilla.

Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku Välimerellinen Kasvisvoileipäkakku

Ihanaa ja toivottavasti stressitöntä viikkoa!

♥ Anni


Lisää suolaisia kakkuja löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Upea Juustokiekkokakku – Suolainen tarjoiluidea juhliin
Seuraava artikkeli: Toukokuun suosituimmat ohjeet »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli sanoo

    27.5.2019 17:24

    Niin onnistuneen kuuloiset maut, maistuisi niin aamupalalla, lounaallakuin iltateelläkin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.5.2019 18:09

      Hei ihan totta Heli 🙂 Olisi voinut nimetä joka tilanteen voileipäkakku <3

      Vastaa
  2. Sari Pylsy sanoo

    29.5.2019 12:07

    Tää on ihan mielettömän kaunis voileipäkakku ja mikä parasta, tämän todellakin tekee nopeasti vaikka mökin yllätysvieraille, iso peukku Anni!!! tätä tullaan varmasti mökillä tekemään.
    Mukavaa Helatorstaita sinulle ihanainen <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2019 21:16

      Kiitos Sari 🙂 Oi tätä olisikin ihana tehdä kesämokillä. Taidan itsekin uusia ohjeen lomilla <3 Mukavaa loppuviikkoa myös sinne!

      Vastaa
  3. Sari Spåra sanoo

    30.5.2019 18:11

    Voi että miten kertakaikkisen kaunis avoin voileipäkakku! Ja miten ihanat täytteet tässä onkaan. Mahtavaa, kun täytteet ovat itsessään jo noin koristeellisia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.6.2019 08:42

      Kiitos Sari, tästä tuli kyllä kaunis, mutta myös heeeerkullinen <3 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  4. Noora sanoo

    20.5.2020 15:57

    Meneekö naked cake mössöksi jos sen tekee valmiiksi jo edellisenä iltana ja koristelee aamulla? Näissä on mainittu että on se on heti valmis tarjottavaksi, mutta ei sitä, että meneekö ”pilalle” yön aikana…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2020 20:18

      Ei mene mössöksi tai pilalle. Yleensä voileipäkakut annetaan tekeytyä maun ja muodon takia seuraavaan päivään vuoassa. Tämän kakun hyviä puolia on se, että sen voi syödä heti 🙂 siksi se lukee myös ohjeessa.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios