
Mustikka-aika kukoistaa vai onko se jo kohta ohi? Tämä vuonna mustikat tulivat ennätys aikaisin ja pääsin itse keräämään mustikoita mökkimaisemissa jo heinäkuun alussa. Ensimmäisistä mustikoista tehtiin totta kai piirakka, mutta heti toisena tulevat nämä maailman parhaat mustikkamuffinssit! Päätin päivittää tämän reseptin kuvat ja jakaa ohjeen uudestaan freesinä. Tämä ohje pääsi myös leivontakirjaani, koska se on yksi minun ja ehkä myös sinun luotto-ohjeistasi!
Ja nämä ovat parhaat mustikkamuffinssit valehtelematta, lupaan sen. Tällä ohjeella sinunkin muffinsseista tulee kuohkeita, meheviä ja isoja. Ainoa vaatimus onnistumisen takaamiseksi on se, että paistat muffinssit muffinipellillä. Muffinipelti tulisi löytyä mielestäni joka keittiöstä, nimittäin ilman sitä muffinsseista tulee poikkeuksetta lättäniä. Paistaisitko kakun ilman kakkuvuokaa?
Ohje on erittäin helppo: ei vatkaamista tai muuta ylimääräistä hommaa. Yhdistä, sekoita, annostele ja laita uuniin. Nam lupaan, että leivot ohjeellani täydellisiä mustikkamuffinsseja! Voit myös tuunata reseptiä vaihtamalla mustikat mansikoihin, puolukoihin, suklaahippuihin tai muihin marjoihin!
21.10.2014 – postauksen vanha teksti tuo muistoja mieleen, joten jätän sen tähän roikkumaan.
Tein mustikkamuffinsseja viimeksi, kun järjestin pikkuveljilleni brunssin kiitoksena heidän avustaan kaikissa tietoteknisissä ongelmissani. Molemmat veljeni ovat tulevia insinöörejä ja auttavat enemmän kuin mielellään näissä ongelmissa, mutta sainhan hyvän syyn herkutella oikein kunnolla heti aamusta.
Sunnuntaibrunssilla tarjosin heille melko perinteisiä aamiaisherkkuja: hedelmiä, mysliä, luonnonjogurttia, paahtoleipää, croissantteja, kananmunia, appelsiinimehua ja kahvia. Lisäksi leivoin näitä ihanan pehmeitä ja muhkeita mustikkamuffineja. Tämä on ollut jo kauan luottoreseptini ja se palasi mieleeni, kun tuttuni kyseli reseptiä minulta.
Parhaat Mustikkamuffinssit
Ohje: (12 kpl)
- 3,5 dl vehnäjahoja
- 2 dl sokeria
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 0,5 rkl leivinjauhoa
- ripaus ruususuolaa (voit korvata tavallisella suolalla tai jättää pois)
- 100 g voita
- 1,5 dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
- Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
- Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
- Kääntele lopuksi mustikat taikinaan nuolimella.
- Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
- Muista jättää kohoamisvaraa.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (mielellään kaurajauhoja) ja lisää myös 1 tl psylliumia, jos sitä ei ole seoksessa valmiiksi.
Mukavaa viikonloppua!
Nautitaan helteestä nyt kun sitä vielä riittää viikonlopun ajan!
♥ Anni
Oi, miten kauniita mustikkamuffineita, lemppareitani 🙂
Kiitos Peggy 🙂 Hyvä palata aina välillä perusasioiden äärelle. Nämä olivat niin hyviä suoraan uunista ja vielä vähän lämpöisinä!
Ihanan mehevän näköisiä, pakko kokeilla!:)
Kiitos Heidi kommentista. Meheviä olivatkin, kokeile ihmeessä! 🙂
Mustikkamuffinssit ovat minun ja lasteni suosikkeja, joten kiva löytää taas uudenlainen resepti blogistasi. Luin jutun sinusta vinkistäsi ja olipa kiva. Huomasin että sinäkin olet matkalla Thaimaaseen, oispa hauska jos oltais samalla matkalla
Kokeile Irma tätä lapsille ja kerro minulle tykkäsivätkö 🙂 Me ollaan matkaamassa lämpöiseen vasta maaliskuun lopulla pääsiäisen aikaan. Olis tosiaan hauska löytää toisemme sieltä samaan aikaan!
Kokeilen huomenissa , nyt ei osunut meidän matkat yhteen me ollaan Thaimaassa vuoden alusta kaksi viikkoa ja pääsiäisen tienoon Lapissa laskettelemassa.
No sekin sattui, me ollaan yleensä pääsiäinen Lapissa Ylläksellä, mutta tänä vuonna jää väliin juuri tämän matkan takia. Sielläkin oltais voitu osua yhteen 🙂
Voe voe, just meni uuniin. Mut nyt sit vasta huomasin et piti olla 0,5 RUOKALUSIKALLISTA �� taitaa siis jäädä littaniks ku laitoin vaan puoli tl. Tuleeko todella puoli rkl?
Hei ja kiitos kommentista. Miten muffinssit lopulta onnistuivat? Tähän reseptiin olen tosiaan laittanut tuon 0,5 rkl leivinjauhoa, niin että lopputuloksena on pulleita ja kuohkeita muffineja. Voi olla että vähempikin riittää. Toivon että muffinssisi onnistuivat vähemmälläkin 🙂
Voi hitsi, mulla sama fiba! Piti oikein tulla vielä pari päivää leipomisen jälkeen tarkistamaan sadannen kerran että laitoinko kaikki oikein. No siis tiiviitä tuli…
Meillä kaikilla on vähän erilainen mittakäsi, jos taikina näyttää liian paksulta jo sekoitus vaiheessa voi sekaan lisätä vähän nestettä esim maitoa. Liian pitkä paisto tekee muffinsseista kuivia.
Täällä myös sama moka 🤦🏻
Kiitos reseptin jakamisesta! Sähkövatkaimettomana satunnaisleipurina arvostan kovasti ohjeen vaivattomuutta. Muffinsseista tuli aivan erinomaisen hyviä, tänään tehdään uusi satsi.
Hei Diutu! Kiitos ihanasta kommentistasi, mikä päivän piristys! 🙂 Teen aina kaikki muffinssini tällä luotto-ohjeella, juuri sen vaivattomuuden takia. Lapsetkin voivat helposti osallistua leivontaan! Makoisia muffinihetkiä teille 🙂
mikä on ruususuola? voiko jättää pois?
Hei, ruususuola on mineraalisuola, jota tykkäsin käyttää jossain vaiheessa enemmän resepteissäni. Voit korvata sen tavallisella suolalla tai jättää kokonaan pois. Huomaa, että sitä tulisi muutenkin ihan vaan pieni ripaus. 🙂
Nam etsin mustikkamuffinsi ohjetta ja törmäsin tähän! Pystyyköhän mAustamattoman jukurtin sijaan käyttää turkkilaista jukurttia? Sitä löytyisi valmiiks jo kaapista! Pakko kokeilla huomenna tätä herkullista ohjetta! Kiitos vastauksesta! 🙂
Näitä ei turhaan kutsuta parhaiksi 🙂 Nämä ovat niin hyviä ja helppoja! Voit käyttää turkkilaista jogurttia huoletta! Jos esim. joskus jogurtti uupuu jääkaapista, niin myös maito tai piimä käy vaihtoehtona! Ihania muffinihetkiä!
Nämä oli täydellisiä!! Eilen googletin mustikkamuffarireseptiä ja päädyin tänne. Kiitos. Jään seurailemaan ihania kuvia ja kivoja leipomuksia!
Ai että, ihana kommentti ja päivänpiristys 🙂 Reseptin otsikko ei hämää. Nämä ovat kertakaikkiaan niitä parhaita mustikkamuffineja!
Etsin mustikkamuffinireseptejä ja päädyin tekemään näitä, vaniljajugurtilla. Kermavaahtoa tarjoiluun ja herkku oli valmis. Kiitos, täytypä tutkia muutenkin blogisi tarjonta.
Moi Hanne, oi kuulostaa ihanalta! Vaniljajogurtti sopiikin näihin varmasti! Tervetuloa uudelleen 🙂
Laitetaanko pakastemustikat jäisinä taikinaan? 🙂
Kyllä jäisinä sekaan niin ei edes väri sekoitu vaan marjat purskahtelevat ihanasti tuoreesta muffinssista suuhun 🙂
Mulla on sellainen jättikokoinen kuppikakku-kakkuvuoka, toimiskohan tämä resepti jättikoossakin? 🙂
Moikka, kyllä uskon, että toimii. Tarvitsee vaan pidemmän paistoajan. En uskalla mitään tiettyä sanoa, koska en ole itse kokeillut. Vertaa johonkin tavalliseen isoon kuivakakkuun ja testaa sellaisen paistoajoilla ja lämmöllä. Kokeile kypsyyttää puutikulla 🙂
Heippa, säilyyköhän muffinssien mehevyys, jos ne pakastaa ja sulattaa tarjoiltaviksi?
Ja lisäkysymyksenä vielä; miten taikina toimisi gluteenittomina? Voisiko jauhot vaihtaa samoilla määrillä gluteenittomiin?
Hei Sanna, säilyy kyllä, jos pakastat muffinssit tuoreina (jäähtyneinä). Sulatus huoneenlämmössä. En ole kokeillut gluteenittomia. Useimmissa resepteissä onnistuu ihan vaan vaihto gluteenittomiin jauhoihin, mutta koostumuksesta ne osaa sanoa, koska en ole kokeillut valitettavasti.
Kiitos vastauksistasi. Täytyy siis testailla. 🙂
Voiko näitä tehdä liman jugurttia?
Hei, voit vaihtaa jogurtin maitoon, piimään, kermaviiliin tai mihin tahansa muuhun maitotuotteeseen 🙂
Heips! Resepti oli hyvä ja nopea tehdä ?. Minusta olisi vaan selkeämpi lukea reseptiä kun leivinjauheen muuttaisi kans tl. Ymmärtääkseni rkl 15 ml ja tl 5 ml joten se 0,5 rkl on 1,5 tl. Meinasin meinaan itse kompastua tohon rkl juttuun. ☺️
Hei Heidi 🙂 Kiitos viestistäsi ja vinkistä! Tämä resepti on yksi blogin suosituimista ja leivinjauheen määrä alusta asti ollut reseptissä näin. Etteivät muut lukijat mene sekaisin en muuta reseptiä tässä vaiheessa 🙂 1.5 tl kuitenkin tosiaan korvaa tuon 0.5 rkl. Ihanaa viikonloppua!
Mä sain 25 muffinsia ? pitää vissiin puolittaa paistoaika.
Hei Leila,
Onko sinulla puoliksi pienempi pelti käytössä? Tällä ohjeella tulee enintään 15 noin 5cm halkaisijan normaalikokoista muffinssia. Minikokoisia muffinsseja paistan 15 minuuttia. Ilman peltiä en suosittele paistamaan. Tulee kovia lättänöitä 🙂
https://www.anninuunissa.fi/ravintolapaivan-fiiliksia-ja-mustikka/
Just laitoin uuniin muffinsit, päiväkahville herkkua. ? Korvasin maustamattoman jogurtin Valion päärynä-kinuski-jogurtilla, jo pelkkä taikina tuoksui herkulliselle! ?
Hei Pinja, oi että kuulostaa hyvältä! 🙂 Herkullisia muffinssihetkiä sinne <3
Näitä minäkin kokeilin enkä pettynyt. Ehdottomasti muhevin, pehmein, maukkain ja kostein mustikkamuffiniohje, jonka ikinä olen leiponut. Tein pakastemustikoista. – Kiitoksia,paljon kiitoksia ohjeesta?
Hei 🙂 Kiitos kun jätit kommenttia. Kiva, että tykkäsit ohjeesta. Teen itsekin tällä usein pakastemustikoista muffinssit ympäri vuoden. Mukavaa kevättä!
Mulla epäonnistu ihan täysin, lässähti kun otin uunista, vaikka tein ohjeen mukaan. Mutta raka taikina oli oikein makoisaa 🙂
Mulla epäonnistu ihan täysin, lässähti kun otin uunista, vaikka tein ohjeen mukaan. Mutta raaka taikina oli oikein makoisaa 🙂
Heips, jotain on mennyt vikaan ohjeessa, jos lässähtvät. Paistoithan muffinssit muffinssipellillä? Pelkässä paperivuoassa muffinssit lässähtävät helposti.
Ihan super helppo ja nopea ohje ja erittäin hyvät muffinssit tuli ! Mun vakio ohje ollut jo useammat pellilliset 🙂 kiitos !
Kiitos kommentistasi Ebba, kiva kuulla, että ohjeesta on tullut suosikkisi! Se on myös täällä käytössä ja usein. Aurinkoista kesää!
Tämä on kyllä ihan loistava ohje. Tuli oikein meheviä muffinsseja, ei yhtään kuivia. Lisäsin taikinaan myös ripauksen kardemummaa sekä rouhittua valkosuklaata. NAM!
Kiitos kommentistasi. Kuulostaa ihanalta <3 Nam!
Hei, ajattelin tehdä näistä cupcake leivoksia tyttären 1v synttäreille. Joudun laittamaan pakkaseen kun en ehdi muuten leipomaan kaikkea. Onko ok jos otan huoneenlämpöön sulamaan edellisenä päivänä ja kuorrutan kun ovat sulaneet? Siirrän sitten jääkaappiin ja tarjoan seuraavana päivänä? 🙂
Hei Saija, voit leipoa muffinssit etukäteen. Pakasta heti kun ovat jäähtyneet esim pakastuspusseissa, jotak kunnolla suljettu. Muffinssit sulavat parissa tunnissa ja ovat kuin tuoreita pursotusta vaille valmiita <3
Moi!
Ihan ensiksi pakko sanoa että nää on ihan parhaita mustikkamuffineja! Ihanan kuohkeita ja makoisia<3 Haluaisin tehä näitä äidilleni, joka on keliaakikko, niin olisiko sulla jotain neuvoja miten nuo vehnäjauhot vois korvata tässä esim. kaurajauhoilla?
Moikka, pitäisi kyllä onnistua gluteenittomasti myös. Päivitin tuonne blogin yhteyteen vinkit 🙂
Nams! Minä vähän varioin korvaamalla osan vehnäjauhoista speltillä ja ruisjauholla. Tuli maistuvaisia 🙂
Kiitos vinkistä! Nam 🙂
Moikka,
Kuvassa näyttäisi olevan amerikan muffinsivuokia? Voiko käyttää normi muffinsivuokia ja muffinsipeltiä?
Hei Petra, ihan tavallisia muffinssivuokia ja -peltiä voi käyttää 🙂 Ilmoitan aina erikseen reseptissä, jos on jotain erikoishuomioitavaa.
Aivan IHANA mustikkamuffinsiohje <3 Kiitos !
Kiitos sinulle <3 Ihana kommentti!
Ihan älyttömän hyviä muffinsseja ja todella helppoja 🤩
Tein nyt ekaa kertaa..
Etkä varmasti viimeistä 🙂 Nämä ovat ihan suosikkejani! Kiitos kommentistasi.
Palaan joka kerta näihin, muunnellen vadelman tms kanssa, NAM!
Ihana kuulla 🙂 <3 Mukavaa viikonloppua!
Moikka.
Voisikohan muffinssitaikinaan lisätä vähän valkosuklaata? Vai vaikuttaako muffinssien mehevyyteen? T. Anneli 😊
Voi lisätä 🙂 esimerkiksi rouheena tulee oikein herkullista!
Oli niin hyviä, että tehtiin koulun kanssa näitä
Kiva kuulla <3
Nämä on tosi hyviä! Paistoaikaa sain lisätä 10 min 175 asteessa. 200:lla 25 min olisi varmaan riittänyt. Jäiset mustikat saattoi olla osasyynä.
Jäiset mustikat saattavat tosiaan vaikuttaa ja taikinan määrä vuoassa. Meillä kaikilla on hiukan erilainen mittakäsi ja uuneissakin on eroja 🙂 Hyvä on jos osaa soveltaa omaan uuniin sopivaksi!
Tällä reseptillä tuli mielettömän hyvät muffinit 😊 Kiitos reseptistä!
Ole hyvä 🙂
Parhaita muffinseja ikinä! Käytin itse kermaviiliä kun jääkaapissa ei ollut muuta ja toimi myös loistavasti! Kohosivat kauniisti!
Ihana kuulla 🙂
Hei millä voisi korvata kananmunat? 🙂
Olen korvannut banaani tai -omenasoseella. Kaupoissa myydään myös No Egg -korviketta.
Heippa!
Mietiskelin itse tässä juuri, että leipoisin mustikkamuffinseja, mutta innostuin ideasta, että voisi lisätä vielä puoleen taikinasta valkosuklaata sekaan ja puoleen kaakaojauhetta. Kaakaojauheen kanssa tiedän, miten toimin, mutta osaatko sanoa, muuttaako valkosuklaa muffinssien rakennetta, vai voiko sen lisätä muuttamatta reseptiä?
Voit lisätä valkosuklaan paloina tai rouheena 🙂
Hei! Ohje näyttää herkulta. Miten luulet että onnistuisi kookosmaidolla/-kermalla jugurtin sijaan?
Varmasti onnistuu 🙂
Niin hyvä ja jauhopeukalollekin sopiva ohje, kiitos tästä! Yksi harvoista resepteistä joka minulla on aina puhelim(i)en kirjanmerkeissä.
Ihana kuulla, kiitos terkuista 🙂
Aivan mahtavia muffinsseja tuli! Onneksi laitoin puolikkaan TL sijasta kokonaisen, koska nähtävästi lukihäiriö iski. Kommentteja lukiessa vasta selvisi nyt, että kyse olikin RKL! Ja vielä oikein ihmettelin miten on niin pieni määrä, enkä silti lukenut kunnolla. Jäisiin mustikoihin lisäsin hiukan tomusokeria ja pyörittelin ne siinä, kun pelkäsin vetisyyttä, mutta ihan turhaan. Aivan loistavia ja maukkaita olivat! Mieskin kehui niin kovasti näitä, ei kuulema ole ikinä saanut kuin kuivia muffinsseja maistaa, kun nämä taas olivat niin meheviä ja sopivan kosteita.
Kiitos jälleen loistavasta ohjeesta!
Ihana kuulla! Kokeile myös vadelmilla ja mansikoilla samaa ohjetta <3 Ihanaa kesää!
Hei, luuletko että jogurtin voisi korvata myös maitorahkalla? Meneeköhän koostumus ihan pieleen?
taikinasta voi tulla hiukan tönkömpi, mutta voit toki ja maidolla voi vähän notkistaa taikinaa vielä lopussa 🙂
Mainio resepti ja usein käytössä, kiitokset! Ripottelen ennen paistoa raesokeria päälle. Tulee mukavan rapea pinta.
Nam! ihana kuulla.