keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Minttusuklaamoussekakku


Elokuun lopussa vietimme ystäväporukalla ihanan lämpimän mökkiviikonlopun Raumalla. Päätin ennen lähtöä, että mökillä pitää kyllä olla ainakin yksi kunnon kakku, jota nautiskella aamupalalla, päiväkahveilla ja vaikka vielä iltapalaksi. Olin jo hetken aikaa pohtinut ihanan täyteläisen suklaamoussekakun toteuttamista ja se idea päätyikin lopulta mökkikakuksi sisältäen raikkaan mintun makuisen vivahteen. Tämä resepti on helppo. Minulta oli reunakalvo loppunut, joten taiteilin irtopohjavuokaan leivinpaperia kakun reunoille. Kakun reunat eivät siis ole niin siistit kuin toivoin, mutta ne sopivat hyvin rosoiseen mökkifiilikseen. Tämä kakku sopii myös hävikkiviikon teemaan oleessaan kakku, jonka resepti syntyi niistä aineista, joita kaapista sattui sillä hetkellä löytymään.

Pohja:
100 g digestive keksejä
50 g voita

Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja yhdistä ainekset. Painele keksiseos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin hetkeksi.

Suklaamoussemassa:
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl kermaa
150 g tummaa minttusuklaata

Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen. Lopuksi kääntele kerma joukkoon.

Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa reunat halutessasi reunakalvolla. Itselläni reunakalvo oli loppu, joten käytin reunaleivinpaperia. Kaada suklaamoussetäyte keksinpohjan päälle. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 5 tunniksi tai yön yli.

Koristelu:
nonparelleja

Vinkki! Jätä täytettä hiukan sivuun, jotta voit pursottaa koristeita kakkuun ennen tajoilua. Viimeistele kakku nonparelleilla. Tuplaa täyte jos haluat korkean kakun! Nautiskele parhaassa seurassa!



Herkullista keskiviikkoa!

12 kommenttia:

  1. Nams, näyttääpä ihanan täyteläiselta! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tämä oli juuri sitä. Aivan ihanan täyteläistä ja suussa sulavaa!

      Poista
  2. Suklaalla hyydytetyt moussekakut kuuluu omiin lempileivonnaisiini. Käytit varmaan about 70 % suklaata, jotta kakku pysyi kasassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tämä oli minun ensimmäinen pelkällä suklaalla hyydytetty. Suklaa taisi olla 64% :) Erittäin hyvin pysyi kasassa niin kuin näkyy!

      Poista
  3. Mielettömän upea ja uskon että maistuu, aion ehdottomasti kokeilla juuri tuollain koristeltuna :)
    (Ja vielä tuo Myrna-lautanen <3)
    Päivi Pirkanmaalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi :) Kommenttisi lämmittää tätä sateista perjantai-päivääni! On mahtavaa, kun ystäväni mökille on säästetty nämä kauniit lautaset! <3

      Poista
  4. Tein Domino pohjaan ja tuli todella hyvää. Ens kerralla teen mintuttoman veraion. Koostumus oli täydellinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Antsu! Todella kiva kuulla, että tykkäät reseptistä. Nam! Dominopohja toimii tässä varmasti loistavasti! Hyvää viikonloppua!

      Poista
    2. Hupsista nyt tulikin jo tehtyä toinen annos, ja nyt pelkkään tummasuklaaseen domino pohjalla. Ai että tuli hyvää! Kiitos vielä inspiroivasta ohjeesta! :)

      Poista
    3. Ihanaa kuulla Antsu :) Nyt mun pitää itsekin kokeilla sun vinkillä eli pelkkä tumma suklaa ja domino!

      Poista
  5. Käykö esim rahka juuston tilalle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos kommentista. Tässä kakussa ei ole liivatetta, koska tuorejusuto ja tummasuklaa reagoivat toisiinsa niin että mousse pysyy kasassa. Jos käytät rahkaa, niin voi olla, että tarvitaan liivatetta. En ole kokeillut itse niin en uskalla varmasti sanoa onnistuuko.

      Poista

Kiitos kommentistasi!