• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanat Lusikkaleivät

Keksit ja cookies

7 maalis
Ihanat Lusikkaleivät

 

Ihanat lusikkaleivät vievät kielen mennessään! Nämä periteiset ja herkulliset pikkuleivät ovat avomieheni suosikkeja ja hänelle niitä mieluiten leivonkin, kuten tälläkin kertaa.

Lusikkaleipiä voi myös tarjota missä vain tilanteissa; arkisesta kahvipöydästä  hienostuneeseen juhlapöytään. Kokeile myös pakastaa lusikkaleipiä pahan päivän varalle, jos leivoit isomman erän. Jotta onnistuisit perinteisen pehmeän lusikkaleivän makujen taikomisessa täytyy ohjetta noudattaa huolellisesti. Tässä se tulee.


Ihanat Lusikkaleivät

Ohjeeni on noin 15 kappaleen valmistukseen. Tuplaa taas taikina, jos haluat enemmän lusikkaleipiä.

Pikkuleivät:
  • 100 g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
Täyte:
  • Noin 0,5 dl vadelmamarmeladia
    (tai ihan mitä vaan suosikkimarmeladiasi!)
  1. Aloita lusikkaleipien valmistus mittaamalla voi kattilaan (mielellään teräskattila, jotta näet voin sävyn). Tässä vaiheessa saadaan lusikkaleipien perinteinen herkkullinen maku, joka tulee voista.  Anna voin sulaa ja kiehahtaa. Keitä ja sekoita tämän jälkeen voisulaa miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Älä polta voi sulaa tai saat kitkerän makuisia lusikkaleipiä! Tarkkaile väriä koko ajan. Kun voisula alkaa saada väriä (punertaa), nosta kattila liedeltä.
  2. Mittaa seuraavaksi sokerit suoraan kattilaan voin kanssa. Sekoita ja anna jäähtyä.
  3. Yhdistä nyt kulhossa jauhot ja sooda. Lisää jauhoseos siivilän läpi voi-sokeriseokseen ja sekoita.
  4. Tässä kohtaa aloitetaan lusikkaleipien muotoilu. Ota taikinaa teelusikkaan, painele ja muotoile tasaiseksi ja irrota. Aseta lusikkaleivän puolikkaat (tasainen puoli alaspäin) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 1 cm välein.
  5. Paista lusikkaleipien puolikkaita uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hiukan väriä. HUOM! Liika paistaminen tai uunin lämpötila tekee lusikkaleivistä kovia.
  6. Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle marmeladia ja paina toinen puolikas vasten.
  7. Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa ja tarjoile!

Katso täältä lisää keksireseptejä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

11 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Oliivi-chorizo quiche
Seuraava artikkeli: Aprikoosikeksit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    17.12.2014 16:32

    Hyvä ohje, mutta tuo voin keittämisaika on mielestäni turhan pitkä. Itselläni meni n. 5min, kunnes voi alkoi selkeästi saada väriä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2014 19:24

      Kiitos kommentistasi 🙂 Pitääkin tehdä lusikkaleipiä pitkästä aikaa ja tarkkailla keittämisaikaa. Muistelen keittäneeni voita todella miedolla lämmöllä (peläten palamista), jolloin siihen meni tuo 12 min.

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    19.2.2015 12:00

    Nämä näyttää todella hyviltä:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2015 12:04

      Kiitos 🙂

      Vastaa
  3. Anna sanoo

    23.3.2019 12:53

    Hei! Missä vaiheessa pakastaisit pikkuleivät? Pelkät kansiosat sellaisenaan vai valmiiksi täytetyt ja sokeroidut pikkuleivät?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.3.2019 13:08

      Hei Anna,

      On varmasti makuasia. Saattaisin pakastaa täytettynä kuitenkin 🙂

      Vastaa
      • Miimu sanoo

        15.6.2021 13:54

        Hei!

        Sokerointi ennen pakastusta vai sulattamisen jälkeen? 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          15.6.2021 16:37

          Sulattamisen jälkeen, sokerointi ei oman kokemuksen mukaan kestä pakastusta.

          Vastaa
          • Miimu sanoo

            16.6.2021 13:16

            Kiitos vastauksesta 🙂

  4. Hanna sanoo

    23.7.2020 10:43

    Hei! Onnistuuko tällä ohjeella jauhoja vaihtamalla gluteenittomat lusikkaleivät?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.7.2020 07:23

      Tätä ohjetta en ole testannut suoraan gluteenittomana, joten en voi mennä ihan takuuseen onnistuuko vaihtaa jauhot päittäin. Lisäisin ainakin psylliumia hiukan sekaan ja katsoisin taikinan koostumuksen, jos jauhoja tarvitsee lisätä hiukan enemmän. Valmista jauhoseosta käyttäessä kannattaa huomioida se onko seoksessa nostatusaineita.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Huomenta 🫶🏻 Tähän väliin sopii loistavast Huomenta 🫶🏻 Tähän väliin sopii loistavasti @pastamuijat mansikkasemifreddon ohje 🍧Semifreddo alle Fragole 🍓

OHJE ( 2 pientä tai yksi iso)

3 valkuaista
2 dl vispikermaa
250 g mascarponea
3 keltuaista
1 dl sokeria

Lisäksi

450 g mansikoita
0,5 dl sokeria 
1 vaniljatangon siemenet 
sitruunan kuorta

Mittaa kaikki aineet pitkään kulhoon ja aja tasaiseksi. 

Valmista ensin mansikkasurvos (yllä)
Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nosta sivuun. Vatkaa keltuaiset, mascarpone ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele kermavaahto keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele sekaan myös valkuaisvaahto. Lisää sekaan varovasti mansikkasurvos. Kaada massat noin puolen litran kakkuvuokiin tai yhteen litran vuokaan. Laita vuoka/ vuoat pakastimeen vähintään 3 tunniksi. Ota Semifreddo esille 10 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele mansikoilla. 

#semifreddo #anninuunissa
Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päiv Tänään on meidän kesäloman ensimmäinen päivä ja tajusin, että samalla päättyi Onnin ensimmäinen päiväkotivuosi 🥲 Voi haikeus! Milloin mun vauvasta, joka ei vielä vuosi sitten edes kävellyt, tuli pieni poika, joka puhua pulputtaa ja kertoilee vitsejä. Halailee päikkykavereita ja huutelee ”Hej Sommaren” 🥹

Tämäkin vuosi päättää jotain merkityksellistä ja jättää ihania muistoja taakseen. Hän kasvaa ja itsenäistyy, täyttää pian kaksi vuotta. Meidän yhteiset perjantait, sellaisena kuin ne olivat päättyvät 🥲 Muistelen onnellisen haikeana ihania hetkiä ja yksivuotiastani ❤️ odotan myös tulevaa sekä kolmatta huikeaa vuotta oman lempityyppini kanssa!
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kesän ensimmäinen mansikkakakku 🍓 Suora link Kesän ensimmäinen mansikkakakku 🍓

Suora linkki reseptiin löytyy profiilista 🫶🏻 #anninuunissa
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Prosecco Time 🥂 … kauhea ikävä Italiaan, k Prosecco Time 🥂

… kauhea ikävä Italiaan, kuten aina. Stoorien puolella muistellaan jälleen #anninmatkat 🤌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios