• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanat Lusikkaleivät

Keksit ja cookies

7 maalis
Ihanat Lusikkaleivät

 

Ihanat lusikkaleivät vievät kielen mennessään! Nämä periteiset ja herkulliset pikkuleivät ovat avomieheni suosikkeja ja hänelle niitä mieluiten leivonkin, kuten tälläkin kertaa.

Lusikkaleipiä voi myös tarjota missä vain tilanteissa; arkisesta kahvipöydästä  hienostuneeseen juhlapöytään. Kokeile myös pakastaa lusikkaleipiä pahan päivän varalle, jos leivoit isomman erän. Jotta onnistuisit perinteisen pehmeän lusikkaleivän makujen taikomisessa täytyy ohjetta noudattaa huolellisesti. Tässä se tulee.


Ihanat Lusikkaleivät

Ohjeeni on noin 15 kappaleen valmistukseen. Tuplaa taas taikina, jos haluat enemmän lusikkaleipiä.

Pikkuleivät:
  • 100 g voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
Täyte:
  • Noin 0,5 dl vadelmamarmeladia
    (tai ihan mitä vaan suosikkimarmeladiasi!)
  1. Aloita lusikkaleipien valmistus mittaamalla voi kattilaan (mielellään teräskattila, jotta näet voin sävyn). Tässä vaiheessa saadaan lusikkaleipien perinteinen herkkullinen maku, joka tulee voista.  Anna voin sulaa ja kiehahtaa. Keitä ja sekoita tämän jälkeen voisulaa miedolla lämmöllä noin 12 minuuttia. Älä polta voi sulaa tai saat kitkerän makuisia lusikkaleipiä! Tarkkaile väriä koko ajan. Kun voisula alkaa saada väriä (punertaa), nosta kattila liedeltä.
  2. Mittaa seuraavaksi sokerit suoraan kattilaan voin kanssa. Sekoita ja anna jäähtyä.
  3. Yhdistä nyt kulhossa jauhot ja sooda. Lisää jauhoseos siivilän läpi voi-sokeriseokseen ja sekoita.
  4. Tässä kohtaa aloitetaan lusikkaleipien muotoilu. Ota taikinaa teelusikkaan, painele ja muotoile tasaiseksi ja irrota. Aseta lusikkaleivän puolikkaat (tasainen puoli alaspäin) leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 1 cm välein.
  5. Paista lusikkaleipien puolikkaita uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hiukan väriä. HUOM! Liika paistaminen tai uunin lämpötila tekee lusikkaleivistä kovia.
  6. Levitä jäähtyneiden pikkuleipien tasaiselle puolelle marmeladia ja paina toinen puolikas vasten.
  7. Kierittele lusikkaleivät hienossa sokerissa ja tarjoile!

Katso täältä lisää keksireseptejä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

11 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Oliivi-chorizo quiche
Seuraava artikkeli: Aprikoosikeksit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    17.12.2014 16:32

    Hyvä ohje, mutta tuo voin keittämisaika on mielestäni turhan pitkä. Itselläni meni n. 5min, kunnes voi alkoi selkeästi saada väriä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.12.2014 19:24

      Kiitos kommentistasi 🙂 Pitääkin tehdä lusikkaleipiä pitkästä aikaa ja tarkkailla keittämisaikaa. Muistelen keittäneeni voita todella miedolla lämmöllä (peläten palamista), jolloin siihen meni tuo 12 min.

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    19.2.2015 12:00

    Nämä näyttää todella hyviltä:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.2.2015 12:04

      Kiitos 🙂

      Vastaa
  3. Anna sanoo

    23.3.2019 12:53

    Hei! Missä vaiheessa pakastaisit pikkuleivät? Pelkät kansiosat sellaisenaan vai valmiiksi täytetyt ja sokeroidut pikkuleivät?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.3.2019 13:08

      Hei Anna,

      On varmasti makuasia. Saattaisin pakastaa täytettynä kuitenkin 🙂

      Vastaa
      • Miimu sanoo

        15.6.2021 13:54

        Hei!

        Sokerointi ennen pakastusta vai sulattamisen jälkeen? 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          15.6.2021 16:37

          Sulattamisen jälkeen, sokerointi ei oman kokemuksen mukaan kestä pakastusta.

          Vastaa
          • Miimu sanoo

            16.6.2021 13:16

            Kiitos vastauksesta 🙂

  4. Hanna sanoo

    23.7.2020 10:43

    Hei! Onnistuuko tällä ohjeella jauhoja vaihtamalla gluteenittomat lusikkaleivät?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.7.2020 07:23

      Tätä ohjetta en ole testannut suoraan gluteenittomana, joten en voi mennä ihan takuuseen onnistuuko vaihtaa jauhot päittäin. Lisäisin ainakin psylliumia hiukan sekaan ja katsoisin taikinan koostumuksen, jos jauhoja tarvitsee lisätä hiukan enemmän. Valmista jauhoseosta käyttäessä kannattaa huomioida se onko seoksessa nostatusaineita.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios