• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Juhlava Parsapiirakka (G)

Gluteeniton· Juhlat· Kevään juhlat· Pääsiäinen· Suolaiset· Suolaiset piirakat· Vappu

28 touko
Juhlava Parsapiirakka

Juhlava parsapiirakka on kevään kaunein suolainen piirakka ja hurmaa juhlaväen varmasti kevään tärkeimmissä juhlissa! Helppotekoinen piirakka valmistuu alle tunnissa ja onnistuu myös gluteenittomana. Tässä piirakassa makua täytteeseen antaa pannulla paistettu pekoni, mutta jos haluat tehdä lihattoman version se onnistuu loistavasti lisäämällä täytteeseen vaikka juustoa ja vaikka pienittyä parsaa.

Leivoimme tämän piirakan eilen IG-Livessä ja olettekin lähettäneet upeita kuvia omista piirakoistanne jo Storien puolella. Muista tagata @anninuunissa #anninuunissa, niin pääsen jakamaan sinunkin kuvasi! On parasta ihastella myös teidän versioitanne. Kiitos kun olitte taas suurella joukolla mukana oppimassa ja osa myös leipomassa. Tekniikka petti tällä kertaa ja kakun pursotteluvinkit jäivät hieman kesken. Jos ehdin otan tuon pursottelun uusintana joku kerta, sitä oli niin kovasti toivottu. Myös leivontakirjastani löytyy oma pursotteluosio. Kirjan voit ostaa kirjakaupoista tai tilata esimerkiksi Adlibriksestä.

Juhlava Parsapiirakka

Juhlava parsapiirakka (G)

Noin 8 hlö

Pohja

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja (myös tavalliset käy)
  • noin 0,5 dl parmesanraastetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot, suola ja parmesanraaste keskenään.
  2. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon ja lisää vesi.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun.
  4. Anna taikinan olla vähintään 30 min jääkaapissa vetäytymässä.

Täyte

  • nippu vihreää tankoparsaa
  • 150-170 g pekonia
  • 200 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  1. Kuori parsat kevyesti ja napsauta puinen kanta pois. Hienonna sipuli.
  2. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää sipuli paiston loppuvaiheessa.
  3. Kaada pekoni-sipuli pois pannulta ja kuullota parsat pekonin rasvassa nopeasti.
  4. Sekoita kermaviili, kananmunat, osa juustoraasteesta ja mausteet keskenään kulhossa.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele noin 28 cm piirakkavuokaan.
  6. Ripottele pekoni-sipuli taikinan päälle vuokaan ja kaada kermaviiliseos päälle.
  7. Ripottele loput juustoraasteesta ja asettele parsat kauniisti piirakan päälle.
  8. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia
  9. Paahda pinjansiemenet pannulla, kun piirakka on uunissa ja ripottele ne valmiin piirakan päälle.
  10. Tarjoile piirakka hiukan lämpimänä

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Juhlava Parsapiirakka
Juhlava Parsapiirakka

Aurinkoista viikon jatkoa!

/Anni


LISÄÄ PIIRAKKA-RESEPTEJÄ LÖYDÄT TÄÄLTÄ.

SEURAATHAN HERKKUJANI MYÖS INSTAGRAMISSA JA FACEBOOKISSA?

7 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku (G)
Seuraava artikkeli: Mehevä Raparperipiirakka (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anna-Leena sanoo

    28.5.2020 20:41

    Hei Anni!
    Ihailin syreenimustaherukkakakkua kirjassani ja aion tehdä sen. Toivoisin juurikin samannäköistä reunaa, jossa näkyy mustaherukkaa. Mietin, onko kuvassa näkyvää kakkua juurikaan kermavaahdolla päällystetty? Näyttää, ettei olisi reunoista lainkaan. Eli onko vaan kevyenkevyesti sipaistu päältä kermavaahdolla?

    Sitten, osaatko sanoa, mistä voisi saada pinkkiä syreeniä…?

    Kiitoksin,
    Lukijasi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.5.2020 21:09

      Hei Anna-Leena,

      Oi kirjani syreenikakku on ihana! <3 Olen laittanut kermaa siinä kakussa reunoille vaan hyvin ohuesti palettiveitsellä, niin että reunoista tuli siistit. Syreeniä voi käyttää huoletta koristeena vain luonnosta. En tiedä missä asut, joten vaikea suositella syreeniapajia. Itse käyn lenkeillä etsimässä pensaita, jotka kasvavat yleisillä paikoilla tai vanhempieni pihalla. Sieltä kerään maljakkoon sekä koristeeksi. Valkoista ja lilaa löytyy useimmiten .- vaaleanpunaista harvemmin.

      Vastaa
  2. Anna-Leena sanoo

    29.5.2020 15:50

    Kiitos vastauksestasi! Niin, kysehän oli siis kirjastasi Annin uunissa, joka minulla on myös omana kirjana hyllyssä.
    Ja niin, unohtui ihan mainita myös, missä asustelen.:) Lähinnä ajattelin, saako syreeniä pääkaupunkiseudun kukkakaupoista. Ja voiko juurikin niitä käyttää, jos kun löytyisi. Mutta siis jatkan luonnosta pinkin syreenin etsintää…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2020 15:58

      Ymmärsin mistä ohjeesta oli kyse 🙂 Kiva kuulla, että kirjani on hyllyssäsi ja sille löytyy käyttöä.

      Täältä löydät tietopaketin kukkien käytössä kakkujen koristelussa. Kukkakauppojen kukissa on torjunta-aineita, lannoitteita jne. joten käyttö tapahtuu suojaamalla kukat. En osaa sanoa suoraan mistä löytyy vaaleanpunaista:

      https://www.anninuunissa.fi/syotavat-kukat-kakkujen-koristelussa/

      Vastaa
  3. Pauliina sanoo

    21.4.2022 08:32

    Ajattelin tarjota tätä juhlissa, mihin tulee muutakin syötävää. Lämpimänä tarjoilu siis haastavaa, kun en ehdi tekemään juuri ennen vieraiden tuloa. Tekisinkö valmiiksi jääkaappiin ja ennen tarjoilua lämmitän vähän uunissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2022 08:36

      Kuulostaa hyvältä idealta 🙂

      Vastaa
  4. Hanne sanoo

    26.5.2022 07:05

    Hei!

    Millä juustolla ja millä määrällä pekonin voi korvata? 😊

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios