• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Juhlava Parsapiirakka (G)

Gluteeniton· Juhlat· Kevään juhlat· Pääsiäinen· Suolaiset· Suolaiset piirakat

28 touko
Juhlava Parsapiirakka

Juhlava parsapiirakka on kevään kaunein suolainen piirakka ja hurmaa juhlaväen varmasti kevään tärkeimmissä juhlissa! Helppotekoinen piirakka valmistuu alle tunnissa ja onnistuu myös gluteenittomana. Tässä piirakassa makua täytteeseen antaa pannulla paistettu pekoni, mutta jos haluat tehdä lihattoman version se onnistuu loistavasti lisäämällä täytteeseen vaikka juustoa ja vaikka pienittyä parsaa.

Leivoimme tämän piirakan eilen IG-Livessä ja olettekin lähettäneet upeita kuvia omista piirakoistanne jo Storien puolella. Muista tagata @anninuunissa #anninuunissa, niin pääsen jakamaan sinunkin kuvasi! On parasta ihastella myös teidän versioitanne. Kiitos kun olitte taas suurella joukolla mukana oppimassa ja osa myös leipomassa. Tekniikka petti tällä kertaa ja kakun pursotteluvinkit jäivät hieman kesken. Jos ehdin otan tuon pursottelun uusintana joku kerta, sitä oli niin kovasti toivottu. Myös leivontakirjastani löytyy oma pursotteluosio. Kirjan voit ostaa kirjakaupoista tai tilata esimerkiksi Adlibriksestä.

Juhlava Parsapiirakka

Juhlava parsapiirakka (G)

Noin 8 hlö

Pohja

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja (myös tavalliset käy)
  • noin 0,5 dl parmesanraastetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot, suola ja parmesanraaste keskenään.
  2. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon ja lisää vesi.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun.
  4. Anna taikinan olla vähintään 30 min jääkaapissa vetäytymässä.

Täyte

  • nippu vihreää tankoparsaa
  • 150-170 g pekonia
  • 200 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  1. Kuori parsat kevyesti ja napsauta puinen kanta pois. Hienonna sipuli.
  2. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää sipuli paiston loppuvaiheessa.
  3. Kaada pekoni-sipuli pois pannulta ja kuullota parsat pekonin rasvassa nopeasti.
  4. Sekoita kermaviili, kananmunat, osa juustoraasteesta ja mausteet keskenään kulhossa.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele noin 28 cm piirakkavuokaan.
  6. Ripottele pekoni-sipuli taikinan päälle vuokaan ja kaada kermaviiliseos päälle.
  7. Ripottele loput juustoraasteesta ja asettele parsat kauniisti piirakan päälle.
  8. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia
  9. Paahda pinjansiemenet pannulla, kun piirakka on uunissa ja ripottele ne valmiin piirakan päälle.
  10. Tarjoile piirakka hiukan lämpimänä

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Juhlava Parsapiirakka
Juhlava Parsapiirakka

Aurinkoista viikon jatkoa!

/Anni


LISÄÄ PIIRAKKA-RESEPTEJÄ LÖYDÄT TÄÄLTÄ.

SEURAATHAN HERKKUJANI MYÖS INSTAGRAMISSA JA FACEBOOKISSA?

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vegaaninen Mansikka-Raparperijuustokakku (G)
Seuraava artikkeli: Mehevä Raparperipiirakka (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anna-Leena sanoo

    28.5.2020 20:41

    Hei Anni!
    Ihailin syreenimustaherukkakakkua kirjassani ja aion tehdä sen. Toivoisin juurikin samannäköistä reunaa, jossa näkyy mustaherukkaa. Mietin, onko kuvassa näkyvää kakkua juurikaan kermavaahdolla päällystetty? Näyttää, ettei olisi reunoista lainkaan. Eli onko vaan kevyenkevyesti sipaistu päältä kermavaahdolla?

    Sitten, osaatko sanoa, mistä voisi saada pinkkiä syreeniä…?

    Kiitoksin,
    Lukijasi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.5.2020 21:09

      Hei Anna-Leena,

      Oi kirjani syreenikakku on ihana! <3 Olen laittanut kermaa siinä kakussa reunoille vaan hyvin ohuesti palettiveitsellä, niin että reunoista tuli siistit. Syreeniä voi käyttää huoletta koristeena vain luonnosta. En tiedä missä asut, joten vaikea suositella syreeniapajia. Itse käyn lenkeillä etsimässä pensaita, jotka kasvavat yleisillä paikoilla tai vanhempieni pihalla. Sieltä kerään maljakkoon sekä koristeeksi. Valkoista ja lilaa löytyy useimmiten .- vaaleanpunaista harvemmin.

      Vastaa
  2. Anna-Leena sanoo

    29.5.2020 15:50

    Kiitos vastauksestasi! Niin, kysehän oli siis kirjastasi Annin uunissa, joka minulla on myös omana kirjana hyllyssä.
    Ja niin, unohtui ihan mainita myös, missä asustelen.:) Lähinnä ajattelin, saako syreeniä pääkaupunkiseudun kukkakaupoista. Ja voiko juurikin niitä käyttää, jos kun löytyisi. Mutta siis jatkan luonnosta pinkin syreenin etsintää…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2020 15:58

      Ymmärsin mistä ohjeesta oli kyse 🙂 Kiva kuulla, että kirjani on hyllyssäsi ja sille löytyy käyttöä.

      Täältä löydät tietopaketin kukkien käytössä kakkujen koristelussa. Kukkakauppojen kukissa on torjunta-aineita, lannoitteita jne. joten käyttö tapahtuu suojaamalla kukat. En osaa sanoa suoraan mistä löytyy vaaleanpunaista:

      https://www.anninuunissa.fi/syotavat-kukat-kakkujen-koristelussa/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman ka Leivoin tänään extempore kakun. Sokerittoman kakun pöydille jääneistä taateleista. Tästä tuli ihana vuoden ensimmäinen kakku 💕 Tuo kuorrutekin muistutti jotenkin kinuskista vaahtoa👌🏻

En ole ajatellut olla herkuttomalla, tipattomalla tai muutenkaan rajoittaa syömisiä vuoden alun takia vai kunniaksi 🤔? Mutta aina välillä tuntuu siltä, että keventääkin voi ja miksi ei jos sokerinton kakku näyttää ja maistuu näin hyvältä 🍇 Näpyttelen ohjeen pikimmiten blogin puolelle, kuten toivoitte stoorien puolella. Herkullista loppiaista 👋🏻 #anninuunissa
Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️ Vuoden ensimmäiset päivät mökillä ❄️⛷

Mun TOP3 tänne suunnalle takkatulen lisäksi 🔥

Syö 🥂🍽 @auroraestate 
Lämmittele hiihdon lomassa ☕️ Kesängin Keidas 
Kakut ja muut herkut 🍰 @suklaaruusu 

#ylläs #mökillä #anninmatkat #visityllas
Kuksakippis uudelle vuodelle lumisesta Lapista 🥂 Ollaan täällä jo neljättä kertaa tänä vuonna, joka on ihan ennätyksellistä ja täysin tämän vähintäänkin erikoisen, mutta monella tavalla ikimuistoisen vuoden ansioita. Päätin etsiä vain positiivisia asioita tästä vuodesta näin vuoden vaihtuessa. Yksi on ehdottomasti kotimaan matkailu, jota on tullut harrastettua enemmän kuin minään muuna vuonna. Ja yöjunamatkailustakin on tullut niin tuttua, että ihan nautitaan siitä 😀#enolisiuskonutämänpäivänkoittavan Mitä positiivista te löydätte tästä vuodesta? ✨

 📷 @that_jamesw
✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli ✨Leivoin eilen herkullisen kakun. Suklaatryffeli-juustokakun joulun jämistä (mm. piparit, smetana, tryffelit ja muut suklaat) tapaninpäivän kunniaksi. Iltapäivän tunnelmallisessa valossa ja vauvan nukkuessa ennätyksellisiä neljän tunnin päiväunia raikkaassa ulkoilmassa, intouduin ottamaan kakusta kuvia. Tämä kakku sopii täydellisesti uudenvuoden jälkkäriksi, kuohuviinin kaveriksi ja juhlapöydän tähdeksi 🥂 Ohje löytyy blogista ja linkki profiilista! #anninuunissa
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios