Täydellinen Suklaakakku sisältää suklaata, suklaata ja suklaata.
Tämän unelmieni suklaakakun kakkupohjana toimii mehevä, tumma suklaakakkupohja, joka on helposti leikattava ja väriltään lähes musta. Voit leipoa kakun myös vegaanisena ja gluteenittomana (lue vinkit ohjeesta). Kakun välissä on ihanaa silkinpehmeää suklaakreemiä ja kakku on myös kuorrutettu samalla kreemillä. Kuulostaako jo nyt aika täydelliseltä?
Täydellisen suklaakakun resepti on myös yksinkertainen, koska kakku koostuu kahdesta leivottavasta komponentista: kakkupohjasta ja kreemistä. Muuta täydelliseen suklaakakkuun ei mielestäni tarvita: suklaa ja suklaa.
Halutessasi lisää makuja kakkuun voit sivellä kakkupohjat hillolla tai kinuskilla. Tämä kakku ei kaipaa myöskään kostutusta, mutta mikset lisäisi vähän mocca-makua kostuttamalla kakkupohjat kahvilla. Aikuisille sopivaan makuun kakkupohjat voisi kostuttaa myös jollain raikkaalla liköörillä. Nam!
Täydellinen Suklaakakku (noin 20hlö)
Suklaakakkupohja:
Tein kakun irtopohjalliseen halkaisijaltaan 20 cm vuokaan.
Mehevän suklaakakkupohjan ohjeen löydät täältä.
Suklaakreemi:
Kakun välissä on silkinpehmeä suklaakreemi, jonka ohje löytyy taas täältä.
Koristeet:
- Käsittele lehtikultaa pienillä pihdeillä tai muilla välineillä, joilla saat lehtikultaa varovasti siirreltyä purkista leivonnaisen päälle.
- Nostele kakun päälle pieniä paloja kiiltelevää lehtikultaa. Asettele pienet koristeet sinne tänne.
Lehtikulta on puhdasta 24 karaatin kultaa ja täysin syötävä elintarvike. Olemassa on myös lehtihopea. Katso lisää täältä.
Kakun kokoaminen:
- Paista kakku ohjeen mukaan 20-22cm irtopohjallisessa kakkuvuoassa.
- Leikkaa kakku jäähtyneenä 3-4 kerrokseen.
- Valmista suklaakreemi – ohjeessa oleva annos riittää yhden halk. 20-22 cm kokoisen kakun täyttöön ja kuorrutukseen.
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (ensin pohjakerros, kreemi, seuraava kerros, kreemi jne.)
- Jotta kreemiä riittää joka kerrokseen saman verran jaa kreemi 4 kulhoon seuraavasti: 3 kulhoon yhtä paljon ja neljänteen hiukan runsaammin.
- Neljännen kulhon kreemi on kuorrutusta varten – laita se sivuun.
- Nostele kreemi nuolijalla kakkupohjan päälle ja tasoita. Nosta sitten uusi kakkukerros päälle.
- Nosta koottu kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. (minusta maku paranee kun kakku saa kunnolla tekeytyä jääkaapissa)
- Levitä loput kreemistä palettiveitsellä kakun päälle tasaisesti.
- Saat pyörrekuvion kakun pintaan pyörittämällä pientä palettiveistä spiraalimaisesti reunoilta keskelle.
- Lopuksi koristele kakku lehtikullalla.
- Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrutus hiukan kovettuu.
- Anna kakun olla hyvä tovi huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin suklainen maku on parhaimmillaan!
Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.
Vinkki! Jos teet kreemin ennakkoon ja säilytät sitä jääkaapissa: voipohjainen kreemi kovettuu. Saat kreemin pehmeäksi ja kuohkeaksi antamalla sen olla huoneenlämmössä ja vatkaamalla kreemin kevyesti uudestaan.
Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, jolloin se on mehukasta ja pehmeää. Säilytä kakkua esimerkiksi kakkukuvun alla.
Ei näy minulla tai ei avaudu
Hei Aira, jos pystyit jättämään kommentit pääset blogiin ja voit oikeasta laidasta myös etsiä reseptiä sen nimellä. Yläpalkissa on myös kätevät kategoriat, josta löydät kaikki reseptit. Kannattaa tarkistaa laitteesi ja välimuisti, jos linkit eivät toimi. Mukavaa viikkoa!
Hei Anni! Leivoin juuri kakkua, mutta uunista tuli ulos keskeltä enimmäkseen kohonnut kakku joka oli ratkeillut pinnalta voimakkaasti.
? mikähän on mennyt vikaan? Lieköhän tuosta saan enää täydellistä suklaakakkua ?
Mulla kävi just samalla lailla, mutta itsellä luulen että johtui siitä että tein 1 1/2 kertasesti taikinaa ja paistoin isommassa vuoassa, lähinny nyt naurattaa pohjan mielenkiintoinen ulkonäkö! Maistoin pinnasta ja maistu tosi hyvälle mikä on tärkeintä, koristelussa pitää nyt vaan soveltaa, ensi kerralla yritän jo saada sileän kakun?
Raskaammat kakkupohjat kohoavat helposti keskeltä enemmän – se on ihan normaalia. Jos kakku repeää on uunin lämpötila ehkä liian korkea. Uuneissa kun on aina eroja. Kakku kannattaa jäähdytyksen ajaksi kääntää väärinpäin jolloin kohonnut osa painuu hiukan sisään. Lopuksi kohonnut osa tasoitetaan 🙂
Kiitos vinkeistä! Oli muuten ihan loistava ohje, sai hirveästi kehuja gluteenittomilta tutuilta! Ja ulkonäön puolesta onnistui myös!
Voi miten hyvännäköinen! Tätä täytyy ehdottomasti testata 🙂
Hei Metta, kiitos kommentista. Suosittelen lämpimästi testaamaan 🙂 Mukavaa viikkoa!
Hei! Testasin tätä kakkua ja epäröin tuota soodaa kakkupohjassa.En tykkää soodan mausta joten aivan täydellistä ei minun makuuni ollut. Voikohan soodan korvata leivinjauheella? Täyte oli kyllä hyvää.
Hei T,
Soodan voi aina korvata leivinjauheella ja toisinpäin. Leivinjauhetta tulisi laittaa hiukan enemmän kuin soodaa tässä noin 3-4 tl. Mukavaa viikkoa! 🙂
Heippa Anni!
Kakku oli todella hyvää, mutta minulla on pulma. Uunissa kakku kohoaa keskeltä (20 cm vuoka). Tuntuu vaikealta edes leikata yhtä kakkua kahteen osaan, kun pohjaa ei paljoa jää, kun olen ensiksi leikannut kohonneen osan pois ja kakun tasaiseksi. Onko tähän vinkkejä? ?
Hei Nanna,
Paistoitko kakun yhdessä vuoassa? Tästä syystä itse suosittelen kahta vuokaa paistoon, kuten itse tein reseptissä. Vuoan halkasijalla saattaa olla iso merkitys korkeudessa. Uuneissa on eroa ja myös teho saattaa vaikuttaa siihen, että kakku kohoaa päältä enemmän. Eli tässä vinkit: paisto kahdessa vuoassa, pienempi vuoka ja alenna paistolämpötilaa. Voit myös tehdä taikinan 1.5 kertaisena. Mukavaa uutta viikkoa! 🙂
Joo, siis omistan vain yhden 20 cm vuoan, joten laitoin taikinan kahteen osaan. Paistoin ensiksi yhden kakun ja sitten pesin vuoan ja laitoin toisen osan taikinaa uuniin. Mutta sain silti onneksi neljä kerrosta leikattua ja kakusta tuli kaunis ja ihan uskomattoman hyvää! Mietin vain voisiko jotenkin kakun kohoamista keskeltä estää, ettei niin paljon kakkua menisi roskiin. Mutta kiitos vastauksesta ja todella ihanasta ohjeesta (kakku tosiaan on vielä paremman makuista seuraavana päivänä!)
Hei Nanna,
Älä heitä kakkua roskiin! Itse laitan aina kakun leikkuusta jääneet osat pussiin ja pakastimeen ja teen esimerkiksi näitä:
https://www.anninuunissa.fi/annoskokoiset-juustokakut-purkissa/
Kohoamista voit välttää alentamalla uunin lämpötilaa hiukan. Laita kakkupohja myös jäähtymään ylöslaisin, jolloin kohonnut osa painuu hieman sisään. Valitettavasti kaikki raskaammat kakkupohjat kohoavat keskeltä hiukan. Sitä on vaikea estää.
Koulussa leivottiin tommonen suklaa kakku. Siinä oli 200 grammaa suklaata ja suklaata, suklaata, suklaata, suklaata suklaata suklaata suklaata
Hei Anni
Olen ajatellut tarjota tätä suklaakakkuihanuutta meidän syntymäpäiväjuhlissa. Osaatko neuvoa vähän määrässä, kun syöjiä n.50 henkilöä ( aikuisia) kaiken kaikkiaan, tarjolla kakun lisäksi tuulihattuja. Luuletko että voisin tehdä yhden suorakaiteen muotoisen n.27×24 cm vuokaan korkean kakun? Eilen tein yhden pohjakokeilun ja tuosta taikinamäärästä joka ohjeessa , tulee kaksi pohjaa. kuinka monta kerrosta olisi hyvä ja kuinka paljon suklaamoussea pitää tehdä että riittää väliin ja päälle? Vai olisiko hyvä tehdä kaksi kakkua? Aika tuhtia kakku on ….
Toivottavasti sait kiinni kysymysasettelusta ja osaat neuvoa ?
Hei,
Kiitos kommentista. En uskalla antaa tarkkoja ohjeistuksia kakun riittäävyydestä. Siihen liittyy aina niin paljon juhlinen luonne, muut tarjoilut, kellonaika ja vieraiden nälkäisyys. Ohjeeni kakku on noin 20 hengen kakku eli, jos sen tekee kaksi kertaa riittää kakkua noin 40 hengelle. Kakku on kyllä aika tuhtia, joten vieraita voi myös ohjeistaa ottamaan pienemmän palan. Kun seuraat ohjeeni määriä niin pitäisi kaikkea riittää oikeassa suhteessa. Yksi annos kreemiä on aina yhden kakun täyttöön ja kuorrutukseen, jos tuplaat taikinan tuplaa myös kreemi jne. Mukavia juhlia teille 🙂
Juu ei onnistunut mulla koko kakkupohja. Tein 24cm vuokaan. Ei noussut, eikä tunnissa kypsynyt. Missähän meni vikaan?
Hei Maarit,
24cm vuoka on halkaisijaltaan 4 cm isompi kuin reseptissä käyttämäni. Kakusta tulee matalampi isommassa vuoassa, jos taikinaa ei tee tuplana tai puolitoista kertaisena. Paistoajat ovat viitteellisiä ja suosittelen aina tarkistamaan kypsyyden puutikulla (kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku kypsä). Uunien tehoissa on nimittäin eroja ja paisto voi kestää siitä syystä myös yli tunnin. Luulen, että nämä asiat vaikuttivat lopputulokseen. Mukavaa viikonloppua!
Maarit
Testattu on ja ihanaa oli! Kiitos paljon ohjeesta! Tosiaan tuo pohja on varmaan paras, jos voi paistaa kahdessa vuoassa. Minulla ei ollutkaan kahta samaa kokoa, joten paistoin yhdessä 20 cm vuoassa. Paistossa meni n. 80 min, oli juuri ja juuri kypsä. Vähän ehkä reunoilta pääsi kuivemmaksi. Ihanaa oli silti, vaikken kostuttanut. Kuorrute oli tosiaankin silkinpehmeää. Monesti suklaakreemit tuntuvat hieman äklöiltä, mutta tämä oli poikkeus. Johtukohan tuosta tuorejuustosta..? Tästä tykkäsivät sekä aikuiset että useat lapset! ?
Kiitos Leena kommentistasi 🙂 Tosiaan paisto venyy uunista ja kakkuvuoasta riippuen tosi pitkäksi näissä raskaammissa taikinoissa. Paljon tullut palautetta siitä. Usealla ei ole kahta samanlaista vuokaa. Suklaakreemi on ihan lempparisi myös. Samaan aikaan kevyttä ja tuhtia! Pitkä vatkaus tekee sen jotenkin kevyksi yhdessä tuorejuuston kanssa 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Kaveri pyysi leipomaan tätä 60 v. juhlilleen. Kysyisin, että tarvitseeko kakkukerroksia kostuttaa? Entä säilyykö kakkupohja, jos leivon sen tiistaina, keskiviikkona täytän ja torstaina vien kaverille? Mielestäni tarjoaa sitä torstai-iltana tai perjantaina.
Kiitos ihanista ohjeista!
Hei Jaana, kiitos kommentista. Tässä vastauksia sinulle:
Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.
– Minusta ei välttämättä tarvitse kostutusta 🙂
Kyllä kakku säilyy ja on oikein mehevä suunnittelemallasi aikataululla 🙂
Mukavaa viikkoa!
Kiitos ihanasta ohjeesta. Pohjan tein eilen, paistoin yhdessä 25cm vuoassa, tuli aika matala, mutta juuri juuri saa kolmeen osaa leikattua. Paistoaikaa meni 55min 160 asteessa kiertoilmauunissa.
Ajattelin koristella kakun karkkimassasta tehdyillä, syksyn väreihin värjätyillä puun lehdillä. Mietin vielä, että voisiko suklaakreemin päälle laittaa valuvan suklaan, eli siis esim. ganachen?
Ole hyvä Eeva! Tosiaan isompaan vuokaan tehtynä tulee matala, onneksi se ei haittaa makua! Voit laittaa ganachen kreemin päälle. Kreemi kovettuu jääkaapissa hieman, kun siinä on voita. Kaataisin ganachen juurikin jähmettyneen kreemin päälle ja sitten koristeet. Kakustasi tulee varmasti upea! 🙂
Hei! Minun pitäisi tehdä täysin vegaani kakku niin millaista ohjetta suosittelisit? T.Leena H.
Hei Leena,
Tämän suklaakakun kakkupohjan voit tehdä täysin vegaanisena, vinkit löytyy ohjeesta:
https://www.anninuunissa.fi/helppo-meheva-suklaakakku/
Kreemiä en ole tehnyt vegaanisena itse, mutta eräs lukijani teki. Eli tämä ohje:
https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-suklaakreemi-tayte-ja-kuorrutus/
Ota suklaa, jossa ei ole maitoa (esim. Brunberg), maidoton margariini ja kauratuorejuusto niin onnistut 🙂 Voit myös täyttää ja kuorruttaa kakun vispatulla ja kaakaolla maustetulla kaurakermalla ja laittaa kakun väliin hilloa 🙂
Toivottavasti vinkeistä oli apua!
Mukavaa päivää!
Hei, haluaisin tehdä tämän kakun, mutta haluaisin ensimmäisen kerran kokeilla sitä mirror glace kuorrutuksen, olisiko sinulla siihen vinkkiä eli voiko tämän kakun pakastaa ja mahtaakohan tuota täytettä voida käyttää tuon mirror glacen alle?
Hei Marika,
Valitettavasti olen itsekin hieman kokematon kokeilija Mirror Glazen kanssa, joten en uskalla antaa ohjeita tämän kakun suhteen siihen. Mirror Glaze toimii parhaiten hyydytettävien kakkujen päälle. Luulen, että tässä olisi kreemin ja kakkupohjan kanssa enemmän haasteita. Kerro ihmeessä, jos kokeilet, että miten onnistui 🙂
Kiitos hyvästä kakkupohjan ohjeesta! Tätä teen toistekkin! 🙂
Ole hyvä Jenni 🙂 Kiitos kun jätit kommentin!
Tuli todella hyvä???. Tein tästä ja vaniljakakkupohjasta shakkiruutukakun, toimi erinomaisesti myös siihen?. Molemmat pohjat herkullisia!
https://youtu.be/xxcbm2ZRXoU
Hei Tuukka! Mahtavaa kuulla 🙂 Jos sinulla on Instagram-tili niin tagaa kakku #anninuunissa . On ihana nähdä lukijoiden tekemisä kakkuja 🙂
Resepti epäilytti minua alusta asti ja olin yllättynyt kun uunista tulikin ulos 2 nättiä kakkupohjaa. Tehdessä kookosöljy kovettui klöntiksi kun sen yhdisti kylmään maitoon. Laitoin molemmat hetkeksi uuniin lämpenemään. Ohjeessa voisi mainita että kookosöljy täytyy olla sulatettua ja maito huoneenlämpöistä tms. Epäilytti myös 3 dl! tummaa kaakaojauhetta (yleensä on tl tai sulatettua suklaata jos määrä on suuri). Kakkupohjasta tuli makuuni liian kitkerä vaikka laitoin ujosti vain 2dl kaakaojauhetta. Kremeä en vielä testannut – ehkä se tasapainottaa makua? Tein paistoaikana toisen suklaakakun toisen blogin reseptillä siltä varalta että tämä ei onnistu- juhlat huomenna eikä voi ottaa riskiä…
Hei Pii, kiitos kommentista ja palautteesta.
Tämän reseptin erottaa muista suklaakakkuresepteistä juuri tuo kaakaojauheen määrä, joka tekee kakusta todella tumman ja suklaisen – jopa mustan ja siitä syystä suklaata ei reseptiin tule. Resepti on ollut todella suosittu samasta syystä. Nämä ovat toki makuasioita 🙂 Kiva kun päättit epäilyistä huolimatta kokeilla reseptiä. Leivonnassa kannattaa aina muistaa huoneenlämpöiset tuotteet 🙂 Mukavia juhlia teille!
Mää en meinannu kestää kun vkonlopulla tein tota suklaakakkua❤️. Aivan liian hyvää!!
Kiitos ohjeesta!!
Työkaverit tuhos loput mitä ei kotona jaksettu☺️. Tästä tuli mun lemppari?
Ihana kommentti, kiitos kun kävit kirjoittamassa 🙂 <3 Mun pitää kans tehdä tätä uudestaan pian! Tää on just täydellinen suklaaöverikakku! Ole hyvä reseptistä, niin mukavaa kun nämä pääsevät käyttöön.
Hei. Tein vapuksi..tuota kakkua..onnistui hyvin. Mietin vaan että voisiko olla ihan vähän makeampaa..tai pikkuisen kaakaojauhetta vähemmän. Onko kukaan kokeillut maitosuklaata..kuorrutteeseen..kreemiin. voisi olla tosi hyvää. Ja vielä parempaa. Ensi kerralla teen 3 väliin kreemiä..nyt oli vain kahdessa. Mistä glut. Jauhoista tilisi parhainta gluteenitonta..itse käytän vähäproteiinista leipäjauhoseosta..mutta siellä lukee vehnätärkkelys..mitähän se tarkoittaa..sillä oon aina leiponut glut.kakut..eikä erotu tavallisesta kakusta. Mutta vinkkejä muista jauhoista..koska joskus isäntä toi jotain eri jauhoa..olisko ollut jotain maissia..ja sen erotti että oli glut.kakku..en tykännyt jauhoista. Kiitos tulipa pitkä tarina..mutta HUIKEE kakkupohja. Ja kreemi.
Hei Lea,
Olen tehnyt kakun aina itse tälla ohjeella 🙂 Kannattaa lukea muiden leipureiden kommentit, niistä voi saada vinkkejä kakun ja kreemin ohjeen muuntamiseen. Koostumus saattaa kärsiä, jos vaihtaa tai korvaa jotain tuotteita, mutta kokeilemalla se selviää.
Gluteenittomista jauhoista suosin itse Semperin gluteenitonta jauhoseosta tai teen oman sekotuksen perunajauhoista ja riisijauhoista.
Mukavaa päivää!
Moikka. Rupesin miettimään että eikö tätä kakkua kostuteta ollenkaan?
Moikka Laura,
Kakkupohja on todella mehevä eikä välttämättä tarvitse kostutusta. Ylempänä ohjeessa kuitenkin on ohjeet:
Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.
Mitä luulet, pitääkö reseptiä muuttaa jos teen 17cm vuokaan??
Moikka,
Voi tehä hieman tiukkaa mahtuuko. Tekisin reseptin sellaisenaan, ellet halua alkaa kikkailla määrien kanssa. Älä täytä kakkuvuokaa ihan piripintaan. Tee lopusta taikinasta vaikka muffinsseja jos sitä jää yli 🙂
Pitääkö kaakaon määrä paikkaansa? ?
Kyllä vain pitää. Tämä on suklainen todella tumma pohja, johon tulee kaakaojauhetta paljon 🙂
Hei, kiitos ihanasta reseptistä! Kakku odottelee täytettynä jääkaapissa äitienpäiväkahvitteluja.
Voiko kakun pakastaa? Tajusin sitä äsken täyttäessäni, että ei meidän perhe saa kaikkea tuhottua useammassakaan päivässä…
Hei Laura,
Ole hyvä . Voit pakastaa kakun. Peittele hyvin ettei ota makuja musita pakasteista 🙂
Hei Anni! Leivoin juuri kakkua, mutta uunista tuli ulos keskeltä enimmäkseen kohonnut kakku joka oli ratkeillut pinnalta voimakkaasti.
? mikähän on mennyt vikaan? Lieköhän tuosta saan enää täydellistä suklaakakkua ?
Hei Maria, tällainen raskaampi kakkupohja kohoaa aina päältä vähän enemmän ja tuo halkeaminen voi johtua siitä. Kakun pinnan voi tasoittaa leikkaamalla kohonneen osan pois. Uuneissa on aina vähän eroja, joten luulen, että uunisi on hiukan tehokkaampi, jos kakku näin paljon kohosi. Sitä voi estää myös laittamalla leivinpaperin kakun päälle paiston loppuvaiheessa. Itse paistoin kakkupohjan kahdessa vuoassa juuri tuosta kohoamis syystä. Voin suositella myös sitä kikkaa.
Kyllä kakusta varmasti hyvä tulee kun tasoitat pinnan ja täytät sen 🙂 Ja maku on aina tärkein!
Hei!
Tämä kakku näyttää ja kuulostaa täydelliseltä! Kysyisin, voiko tuorejuuston korvata mascarponella, tuleekohan jotain huomattavaa makueroa?
Hei Minna,
Kiitos, tämä kakku on ihanaa! Voit korvata tuorejuuston mascarponella. Muuta eroa ei ole kuin se, että tuorejuusto on hiukan suolaisempaa. Ihanaa päivää!
Moi! Voikohan kokonaan valmiiksi tehtyä kakkua etukäteen pakastaa ja tarjota vasta myöhemmin sulatettuna?
Hei,
voi pakastaa, mutta kakku pitää peitellä hyvin, ettei se ota makuja ja hajuja pakastimesta. Siitä syystä ulkonäkö saattaa tulla suttuiseksi ellei sinulla ole kakun kokoista isoa suljettavaa rasiaa. Lisäksi kreemin koostumus saattaa muuttua. Kakkupohjan voi aina pakastaa, itse en suosi koko kakun pakastamista, mutta toki niin voi tehdä.
Moi Anni! Tein tätä poikaystäväni 30-vuotissynttäreille ja tästä tuli kyllä ihan suosikki! Tosi tuhti kakku ja ihanan överi, loistava suklaan ystävälle. Ajattelin ensi kerralla laittaa esim kirsikoita kreemiin, se voisi sopia hyvin. Pohjaa tehdessä ajattelin ettei tämä välttämättä onnistu kun taikina oli niin löysää, mutta pohjasta tulikin tosi mehevä eikä se tarvinnut ollenkaan kostutusta.
Kiitos ihanasta reseptistä ja blogista 🙂
Hei Saara, kiva kun kävit jättämässä kommenttia 🙂 Kirsikat sopivat varmasti loistavasti suklaan kanssa! Ihanaa uutta viikkoa! Kiitos <3
Heippa! Aikaisemmat leipurit olivatkin jo kysyneet pohjan säilyvyydestä, mutta varmistan vielä: voiko pohjan tehdä useampaan päivää ennen juhlia valmiiksi? Esim. alkuviikosta, jos juhlat ovat vasta loppuviikosta? Kuorrutus ja koristelu toki tulevat lähempänä juhlia 🙂 kiitos jo vastauksesta!
Teen itse kakkupohjat pari päivää ennen, mutta jos teen viikkoa ennen pakastan ne. Kakkupohja sulaa muutamassa tunnissa huoneenlämmössä ja kun sen pakastaa tuoreena on se tuore vielä sulaneenakin 🙂
Moi!
Leivoin juhlan kunniaksi tänään kakun. Tein taikinan 1,5 -kertaisena koska käytössä oli vain yksi 28cm alumiinivuoka. Kakku onnistui ihan hyvin, paistoaika taisi olla 70min. Harmikseni kyllä siitä irtosi (minun mokan) takia sivusta palanen kun kumosin kakkua.
Kreemistä en saanut kauhean napakkaa, mutta minulla ei ole kreemeistä kokemusta. En ole varma kuuluuko sen olla melko pehmeää.. Sitä tein perusmäärän ja se riitti ihan hyvin kolmikerroksiseen kakkuun, tosin täytteeksi tuli ohuempi siivu kuin sinun kuvassa. Päätin jättää ’kannen’ veistämättä tasaiseksi, ja kakusta tuli sympaattisen kupera. Koristeeksi vadelmia, sisälle päätyi kevyt kahvikostutus (tosin tämä pohja on niin pehmeä ja herkullinen ettei kaivannut runsaalla kädellä kostuttamista!) ja ohut siipaisu mustikkahilloa. 🙂
Jos tai kun teen kakkua uudelleen, teen kyllä kaksi pientä vuokaa, jotta saan useamman kerroksen! Mutta hyvää on!
https://www.instagram.com/p/Bn_bcMFFgxR/?taken-by=heli.tanja.sofia
Moi Sofia,
Kreemi jähmettyy jääkaapissa. Se on melko pehmeää, joten kannattaa käyttää se viileässä, jos haluaa täyttää jämäkämpänä. Koska kakkusi on 8 cm halkaisijaltaan suurempi ei täytekerros ole yhtä paksu, olettaisin 🙂
Kiitos kommentistasi, kakkusi kuulostaa ihastuttavan herkulliselta! <3
Jähmettyikin tosi hienosti! Ja todella herkullista näin seuraavana päivänä, ihan suussasulava kakku. Kiitos reseptistä! 🙂 Teen varmasti tätä toistekin.
Täytekerros ei ole tosiaan yhtä paksu ja laitoin sitä varovaisesti, mutta päällä kreemiä on riittävästi ja sen suhde kakkuun on erittäin hyvä siltikin. Kreemi on kuitenkin hyvin maukasta ja kerrosten välissä on myös se vivahde mustikkaa, joka pääsee esiin myös hyvin.
Kuulostaa ihanalta 🙂 Ole hyvä!
Vaikuttaa tosi ihanalta! Olen juuri testaamassa tuota mangojuustokakkuasi ja seuraavaksi otan kyllä tämän testiin! Tarkoitus olisi tehdä häihin kakkubuffet ja sinun tekeleistäsi olen löytänyt jo aika monta hyvää vaihtoehtoa osaksi buffettia 😉
Ihana kuulla Saara <3 Kiva kun olet löytänyt heti mieleisiä ohjeita 🙂
Kakku vaikuttaa aivan ihanalta! Osaatko sanoa miten kakku säilyy kuorrutettuna jääkaapissa yön ylitse? Säilyykö siis kreemin rakenne, jos leipoisin ja kuorruttaisin jo edellisenä iltana juhlia ennen?
Moikka Suvi 🙂 voit kuorruttaa kakun edellisenä päivänä. Kreemi pysyy kyllä hyvänä!
Hei, Isänpäiväksi suunnittelin leipovani kakun. Kreemi ei ole minulle tuttua, mutta haluaisin kokeilla tätä reseptiä, se näyttää niin ihanalta.
Mietin aikataulutusta. Leivon kakun lauantaina, mutta voinko täyttää ja kuorruttaa sen samalla kertaa, vai kuuluuko kakun olla jääkaapissa ennen kuorritusta? Niin ymmärsin ohjeesta. Jos taas jätän kuorrutuksen sunnuntaille, pitäisi kakun kuitenkin ilmeisesti ehtiä olla jääkaapissa kuorrutuksen jälkeen ja vielä sen jälkeen ehtiä olla huoneenlämmössä ennen tarjoilua?
Muitakin mukavan näköisiä reseptejä pisti silmään, kiitos.
Hei Maisa,
Et voi täyttää ja kuorruttaa kakkua ihan samalla hetkellä, koska kakku täytetään vuokaan, jotta jääkaapissa täyte tekeytyy kakun sisään eikä pursua ulos. Voit pitää kakun pari tuntia jääkaapissa täytön jälkeen, ottaa sitten ulos vuoasta ja kuorruttaa kakun sunnuntaita varten. Kuorrutteessa on voita joten se jämäköityy viileässä, se on jääkaapissä käytön idea. Huoneenlämpöisenä leivonnaiset yleensä ovat herkullisempia kuin jääkaappikylmänä 🙂 siksi tuo vinkki. Jos kuorrutat kakun sunnutnaina voit laittaa sen heti tarjolle.
Hei, Kiitos vastauksesta. Olisihan asia pitänyt ymmärtää, kun olisi lukenut ohjeen tarpeeksi huolellisesti 🙂
Se kuitenkin helpottaa, että kakun ei välttämättä tarvitse olla jääkaapissa kuorruttamisen ja koristelun jälkeen.
Hyvä kun varmistit 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Testasin kakkua tänään isänpäivänä koska suklaan ystävänä tämä näytti sopivan makealta. Aloitin pohjan tekemisellä kahteen eri vuokaan. Jäähdytin molemmat ja aloitin leikkauksen. Ensimmäinen onnistui hyvin mutta toinen hajosi kokonaan. Pohjat jäivät todella ohueksi vaikka jaoin taikinan puoliksi vuokiin ohjeen mukaan.
Koska aineita oli vielä ja ajattelin epäonnistuneeni laskuissa päätin tehdä yhden pohjan lisää. Tällä kertaa tein vain yhteen vuokaan ja annoin olla pidempään uunissa. Jälleen perusteellinen jäähdytys ja leikkaus. Taas yksi osa pysyi ehjänä ja kansi hajosi aivan pieniksi osiksi. Harmistuin oikeasti. Täyttäessäni kakkua ajattelin sen hatun pysyvän edes jotenkin paikallaan mutta ei. Täyte valui ja tursusi pöydälle vieden hatun mukanaan. Tuloksena järjettömästi hukattuja leivonta-aineita, äärimmäisen sotkuinen keittiö ja useampi tunti hukattua aikaa. Kakku on järjettömän ruma ja tekisi mieli heittää roskiin koko tekele. Onneksi tein juustokakun varoiksi mutta eniten harmittaa kuinka paljon turhaa aikaa, vaivaa ja tarpeita meni. Pelkästään kaakaojauhetta meni purkki. Samoin gluteenitonta vehnäjauhoja.
Olen keskinkertainen leipuri mutta tätä ohjetta en voi suositella kenellekään. Olen erittäin pettynyt ja en tule testaamaan yhtäkään kakku ohjetta tältä sivulta enää ikinä.
Hei M,
Tosi harmi kuulla kokemuksestasi ja varsinkin siitä että ohje millä niin moni on onnistunut (tänäkin viikonloppuna) ja jota on kehuttu ylistävästi on saanut sinut pettymään näin pahasti.
Pohdin syitä epäonnistumiseen ja kirjoitan tähän muutamia mieleen tulleita asioita:
Epäilen, että kakun paisto on ollut liian pitkä, jolloin kakkupohja on ollut kuiva ja hajonnut helpommin. Uunien tehoissa on aina eroja. Samoin gluteenittomuus on voinut vaikuttaa asiaan ratkaisevasti – eri jauhot ja psylliumin käyttö voi vaikuttaa koostumukseen gluteenittomassa leivonnassa.
Se, että täyte on tullut ulos kakun välistä: täytithän kakun vuokaan, jossa paistoit sen, kuten ohjeessa neuvotaan? Kreemi on sileää ja pehmeää, joten se valuu kakun välistä jos kakkua ei täytä vuokaan ja anna sen tekeytyä jääkaapissa.
Hei, minulla samankaltaiset kokemukset. Pohja ihan super murenevaista, repesi useasta kohdasta. Yritin ratkaista näkemäni vaivan ja käyttämäni ainekset seuraavasti: asettelin kerroksittain pohjan palasia vuokaan vuorotellen kuorrutteen kanssa jokseenkin pyöreään muotoon. Nyt kakku tekeytymässä jääkaapissa.
Melkoinen sotku keittiössä ja harmitus ettei onnistunutkaan. Jospa maku sitten olisi parempi kuin ulkonäkö.
Tein tätä isänpäiväksi ja oli kyllä omasta mielestä aivan ihanan makuista! Valitettavasti muut maistelijat tuumi, että oli liian tuhtia. Ehkä ensi kerralla vaikka vadelmasta jotain väliin tasapainoittamaan? 😄 huomasin myös nyt vasta että ohjeessa oli että pitäisi täyttää vuokaan mutta onneksi itsellä pysyi täytteet hyvin sisällä vaikka lätkin ne vain väliin ja uutta kerrosta päälle!
Hei jenna 🙂 Mahtavaa kuulla, että pysyi noinkin kasassa. Monen mielestä näin suklainen kakku on liian tuhtia, mutta minäkin tykkään ja muut suklaan rakastajat <3 Olen laittanut mustikkahilloa väliin joskus, sekin toimii hyvin (ja raikas aprikoosihillo). Ihanaa viikkoa!
Maailman paras kakkupohja! Ja kakku muutenkin erittäin hyvä. Sai kaikilta kehuja isänpäivänä. Vaihdoin täytteen/kuorrutuksen tumman suklaan maitosuklaaksi, kostutin pohjaa hieman vaniljamaidolla ja tein vielä kinuskia ekstrana väleihin ohuet kerrokset. Seitsemän syöjää jaksoi tuhota kakusta vaan 1/4 lämpimän ruoan jälkeen, joten on todella riittoisa kakku. Suosittelen ohjetta kaikille, kerrankin kakkupohja onnistui aivan täydellisesti, loistava ohje, helppo leikata, ei murene, ihanan mehevä ja tuhti, mutta ei liian makea. Seuraavaksi ajattelin kokeilla tästä ohjeesta minttu-suklaa versiota. Kiitos vielä kerran ihanasta ohjeesta!
Kiitos Auli! Ihanan kattava ja tarkka kuvaus kakusta. Mun on ehkä ihan pakko kopioida toi sun kinuskiraita seuraavaan kakkuuni <3 Kinuski kun on ihan parasta! Minusta tämän kakkupohjan yksi parhaita puolia on juuri se ettei itse kakkupohja ole liian makea. Siksi täyte saa olla hieman överimpi. Ole hyvä ja ihanaa viikkoa! 🙂
Hei, kuinka monta tuntia ennen tarjoilua kakku olisi hyvä nostaa huoneen lämpöön, jotta kreemi olisi pehmeää ja kakku parhaimmillaan? Kyseessä on 20cm vuokaan tehty kakku…
Hei Essi, ei se ole niin justiinsa. Puoli tuntiakkin riittää tasaamaan makuja 🙂 idea on siinä ettei tarjoile jääkaappikylmää kakkua.
Yhdyn yllä esitettyyn kritiikkiin.Olen kyllä aika kokenut leipuri,täytekakkuja ei niinkään paljon..kuvasi pli niin kaunis ja houkutteleva, että päätin kokeilla vaikka suklaa ei mielestäni ole yhtä hyvää kuin kermavaahto. Ai ai kun oli työläs kakku ja kauheasti meni aineksia ja koko keittiö sotkussa. Tuo pohja on kyllä liian haperoa, minullakin murtui. En pitänyt siinä soodan mausta joka löi läpi.Olisi pitänyt käyttää leivinjauhetta.Täyte oli aika hyvää vaikka minun maulleni aivan liian makeata. Oli vaikeaa arvioida määrää kun jaoin sitä.Niinpä väleihin tuli liian vähän ja päälle turhan paljon. En tee enää tätä kakkua.Sinun omasi on ihanan näköinen.
Harmi kuulla, että sinulla on ollut ongelmia kakkupohjan kanssa.
Osa kehuu maailman parhaaksi ja osa ei tykkää yhtään. Meillä kaikilla on oma maku ja tottumukset. Ei ehkä ole tarkoitettukaan, että kaikki pitää samoista mauista, ohjeista tai kakuista.
Kiitos paljon 🙂 näin paljon vaivaa kakun ulkonäön eteen ja tästä tulikin yksi kauneimmista kakuista, joita olen tehnyt.
Mukavaa joulun odotusta 🙂
Laitoitko koko taikinan yhteen 20cm kakkuvuokaan ja paistoit? Vain jaoitko taikinan kahteen eri vuokaan?
Paistoin kahdessa vuoassa kuten ohjeessa mainitaan 🙂
https://www.anninuunissa.fi/helppo-meheva-suklaakakku/
Tuleeko kreemistä tarpeeksi jämäkkää jotta kuorrutuksen päälle voi laittaa valuman?
Tulee, mutta kreemi pitää levityksen jälkeen jähmettää jääkaapissa, jossa se kovettuu kakun päälle 🙂 Voipohjaiset kreemit kovettuvat aina kylmässä.
Miten kakku on vegaani kun siihen tulee kananmunia ?
Hei Tuija, lukisitko ystävällisesti koko ohjeen alusta loppuun ajatuksella 🙂 Kakun muuntaminen vegaaniseksi on mahdollista vinkeillä, jossa kerrotaan kaikki korvaavat aineet munille, voille ja muille eläinperäisille tuotteille .
Hei minun pitäisi saada värjättyä mustaksi/harmaaksi tuo kreemi mikä tulee kakun päälle, mutta mitenhän tuo suklaakreemi värjääntyy? Vai pitääkö tehdä perus voikreemi?
Hei, valitsisin syväpigmenttisen värin. Esimerkiksi ProGelin musta väri. Jotkut värjäävät suklaakreemiä ja jotkut vaaleaa kreemiä. En osaa valitettavasti sanoa kummalla saa paremman tuloksen.
Onko kokemusta pohjan pakastamisesta?
Kaikki kakkupohjat voi huoletta pakastaa hyvin peiteltyinä 🙂
Voiko koko valmiin kakun pakastaa ja ottaa esille sulamaan aamulla, kun tarjoilu on iltapäivällä?
En ole koskaan pakastanut koko kakkua. Vain kakkupohjan. Jos kokeilisin niin sulattaisin kakun jääkaaosissa, jotta kreemille ei kävisi niin että se alkaisi päältä sulamaan liikaa. Siis edellisenä iltana jääkaappiin ja pari tuntia ennen juhlia huoneenlämpöön.
Hei! Olen tekemässä jotain tämän tyyppistä nakukakkua ja haluan kakusta kuitenkin ulkonäöltään vaalean, mutta en halua makeaa kreemiä kuorrutteeksi koska itse kakku on jo makea. Osaatko sanoa voinko tehdä esimerkiksi ohkaisen kuorrutteen kermasta (ja tuorejuustosta?) jonka sitten sivelen päälle.
Moi Noora 🙂 voit tehdä. Kuorrutin itse tämän kakun kerman ja rahkan sekoituksella:
https://www.anninuunissa.fi/mansikka-rahkakakku-aidille/
Hei! Voisikohan tuon butter vanillan korvata tavallisella vaniljasokerilla..? 🤔 Tähän hätään rn ehdi tuota nyt tilata😬
Heips, kaikki vanilja-aromit, -sokerit jne. voi aina korvata päittäin eli voit laittaa vaniljasokeria tai vaniljatangon siemeniä 🙂
Moi! Olen kerran aikaisemmin tehnyt tätä kakkua ja siitä tuli todella hyvän makuista. Suunnitelmissa on tehdä tätä uudelleen tyttäreni rippijuhliin tulevana viikonloppuna. Haluaisin tehdä kakun reunoille koripunos-pursotukset, joten kestääköhän tuo suklaakreemi pursotuksessa? Ja sitä täytyy varmasti tehdä määrällisesti vähän enemmän?
Hei Eeva, pursotuksiin menee yleensä vähän enemmän kreemiä. Kreemi on hyvin pursotettavaa kun sitä jähmettää aina välillä jääkaapissa. Jos keli on kuuma ja kostea niin muistathan tehdä sen. Voit laittaa kreemin pursotinpussiin ja pitää pussia muutamia minuutteja aina jääåkaapissa jos tuntuu että kreemi löystyy käsissä. Muista jähmettää myös koko kakku jääkaapissa ennen tarjoilua 🙂
Kiitos aivan ihanasta blogista! Tämä on jo 3. reseptisi jota kokeilen (kakku parhaillaan täytettynä jääkaapissa ”muhimassa” ja sen verran tuli maisteltua sekä kakkua että kreemiä että olen vakuuttunut huikeasta lopputuloksesta! ;))
Uskon että blogisi tulee jatkossa olemaan luottoystäväni kun kaipaan ideoita leivontaan <3
Laura! Mikä ihana kommentti, kiitos <3 🙂
Tällaisia on parasta lukea, varsinkin näin lauantai-aamuna kahvin ääressä. Mukavaa viikonloppua! Toivottavasti kakusta tulee niin herkullinen kun toivot 🙂
Hei! Pystyykö tähän tekemään päälle suklaavaluman? Kestääkö kakku sitä ja olisiko sinulla valumalle, jokin hyvä ohje? 🙂
Voit ehdottomasti laittaa 🙂 Tässä yksi ohje:
https://www.anninuunissa.fi/kummituskakku-suklaakakku-gluteeniton/
Säilyykö kakku jos täytän sen torstaina ja koristelen lauantaina ja se syödään lauantaina?
Kyllä valmis kakku säilyy hyvänä 2-4 päivää jääkaapissa 🙂
Hei, voisiko kakun koristella laittamalla kakun pääll3 kreemin päälle leivontamassaa tai vastaavaa? Vai kostuuko massa?
Hei Johanna, kreemi on voipohjainen, joten sen päälle voi laittaa sokerimassakoristeitä tms. eikä pitäisi kostua 🙂
Kypsy 20. Min
Ihan koko kakku ei varmasti niin nopeasti kypsynyt?
Hei, kuinka paljon lehtikultaa tarvitsee, jos kakun haluaa koristella samalla tavalla kuin kuvassa?
Hei Hilla,
En osaa sanoa tarkkaa määrää. Lehtikulta myydään laattoina tai hippuina. Kun lehtikultaa käsittelee ovat kaikki palat eri kokoisia, mutta varmasti riittää yksi paketti ja jää hiukan ylikin mistä tahansa lehtikullan hankit 🙂
Hei Anni, kiitos tästä ohjeesta, hyväksi todettu myös gluteenittomana 🙂
Kuinka ison kakun tekisit 25-30 hlön juhliin? Tarjolla on toki muutakin makeaa.
Hei, tämä kakku on noin 20 hengelle ja on kyllä aika tuhtia tavaraa. 1.5 kertaisena pitäisi siis riittää 🙂
Kakusta tuli ihan järkyttävä. Pieleen meni kaikki. Onneksi on kaunis ilma. En tiedä nakkaanko roskiin koko kakun. Hyvää Pääsiäistä!
Harmi kuulla, että kakkusi ei onnistunut. Paljon vinkkejä en voi antaa miksi näin – kun en tiedä syytä epäonnistumiseen. Tämä kakku on hiukan kokeneemmille leipureille. Harjoittelu tekee leivonnassakin mestarin 🙂 Hyvää pääsiäistä!
Voiko tämän pohjan pakastaa? Säilyykö koostumus hyvänä?
Kyllä voi ihan samalla tavalla kuin muitakin kakkupohjia:
https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/
Moikka! Voiko tuon mehevän suklaakakkupohjan tehdä pellille? Jos voi niin minkä kokoiselle ?😌
Moikka, voi toki paistaa pellillä. En ole testannut ohjetta itse pellille, joten en osaa sanoa tarkkaa koko ja riippuu tietenkin minkä paksuisen haluaa. Muistelen, että joku seuraajani oli tehnyt kakun onnistuneesti standardi
kokoiselle uunipellille.
Kiitos paljon!
Tätä pitää leipoa aina tyttären toiveesta syntymäpäiville. Niin tänäkin vuonna. Tänä vuonna juhlitaan tosin ilman vieraita, kakku pitää syödä siis oman perheen kesken, harmi 😀 Paras suklaakakku mitä tiedän!
Ihana kuulla! Kiitos kommentista 🙂 Upeita juhlia teille!
Mitä suosittelet maidottomaan versioon tuorejuuston tilalle, että maku säilyisi lähes samana?
En ole itse tehnyt tätä kreemiä maidottomana, mutta moni lukija on. Itse käytän Oatlyn kaurapohjaista tuorejuustoa, jos korvaan tavallista tuorejuustoa vastaavissa ohjeissa. Maku muuttuu aina kun ei käytetä niitä tuotteita millä ohje on suunniteltu, mutta Oatlyllä pääsee lähelle ja onneksi suklaa on niin vahva, että peittää alleen hyvin sivumakuja.
Hei. Tein kakun poikani valmistujsiaisjuhhliin hänen toivomuksestaan.
Joo, aikaa aikaa meni ja hieman askarrutti pohjan onnistuminen. Tein kakun isossa vuoassa, paistoaika 60 min ja toisen pohjan vielä samoin. Onnistuivat erinomaisesti. Kostutin pohjan ja laitoin väliin aprikoosihilloa. Hyvä ratkaisuæ.
Tulipa todella komea kakku ja herätti ihastusta vieraissa. Menee jatkoon 😊
Jee kiva kuulla 🙂 Mukavaa kesän loppukesää!
Hei!
Minun pitäisi saada tästä kakusta vähintään 15 cm korkea koristelun takia, mielellään korkeampiin. Olen tehnyt tätä ennenkin mutta en millään muista kuinka korkeita olivat 🤦🏼♀️
Jos teen 1,5 kertaisen taikinan, niin mahtuukohan puoliksi 20 cm vuokaan? Tai jos laitan 22 cm vuokaan niin tuleeko tarpeeksi korkea 🤔
Hei, siitä on hieman aikaa kun olen tätä kakkua leiponut itse. Teen usein korkeisiin vuokiin (10 cm) tai paistan useammassa vuoassa. Valitettavasti en tiedä vuokiesi korkeutta, joten en uskalla lähteä veikkaamaan miten taikina ,mahtuu vuokaan. Sen voin sanoa, että halkaisijaltaan pienempi kakku näyttää aina korkeammalta niin tekisin 20 cm vuokaan. Saat vuokaan halutessa myös korkeutta leivinpaperilla. Mukavaa leivontaa!
Tein 20 cm vuokaan 🙂 Katsotaan miten korkean saan kasattua, kun leikkaan kohonneen osan pois molemmista. Tulee sitten vähän matalampi yksisarvinen 😄
Hei! Todella herkullisen ja ihanan näköinen kakku 😍 voiko kakun täyttää ja kuorruttaa syömistä edeltävänä päivänä? Vai onko parempi tehdä pohja ja täyttö edellisenä päivänä ja kuorrutus sekä koristelu tarjoilupäivänä?
Ja mitä kaakaojauhetta kuorrutteessa on käytetty? Ja vielä yksi kysymys, voiko pohjan vanilja aromina käyttää vaniljasokeria? 🙂
Hei Jonna, tämä on ihanaa!
Voit täyttää, kuorruttaa ja koristella kakun etukäteen, kun muistat peitellä hyvin jääkaappiin (kakkulaatikko tai kupu).
Leivontaohjeissani käytän aina makeuttamatonta aitoa kaakaojauhetta (Fazer tai Cacao).
Vanilja-aromin voi aina korvata vaniljasokerilla tai vaniljatangon siemenillä 🙂
Kiitos nopeasta vastauksesta 🙂 Sellainen kysmys, että jos haluan tehdä vain 10hlö kakun, niin puolitanko pohjan ja täytteen aineiden määrän? Ja onko silloin hyvä käyttää 20cm vuokaa? 🙂
Hei Anni!
Miten, kun kookoöljy tekee taikinasta kokkareisen? Pitääkö se sulattaa, vai onko jotain mennyt vikaan?
Lueskelin aiempia kommentteja ja ilmeisesti kookosöljy tulee sulattaa. Voisi laittaa sinällään ohjeeseen, kun ei tiedä vikuttaako lämmitetty tuote taikinaan.
Hei Alina, kookosöljy lisätään aina öljyn muodossa leivonnaisiin. Kookosöljy kovettuu kylmässä ja sulaa nopeasti mikrossa tai kattilassa. Kun puhutaan tuotteesta öljynä, niin en ole tätä tajunnut erikseen mainita ohjeessa 🙂
Hei!
Tein tämän isänpäiväksi, mutta laitoin aprikoosimarmeladia kerrosten väliin kreemin lisäksi. Oli kyllä herkkujen herkku.
Kiitos kommentista 🙂 Tämä on kyllä ihanaa <3
Hei, ajattelin kokeilla kakkuohjettasi. Mietin että onnistuisiko pohjan tekeminen pellille ja leikkaaminen kasattavaksi kakuksi ja millä paistoajalla? Ajattelin kokeilla jos saisin drip cake tyyliin tehtyä kuorrutteen ja koristelisin kakun isolla määrällä karkkeja.
Moikka, varmasti voi pohjan paistaa myös pellillä. Uuneissa on aina eroja niiden tehon suhteen, joten en lähde arvioimaan paistoaikaa varsinkaan kokeilematta ensin itse. Olet varmasti paistanut kakkuja pellillä ennenkin? Millainen paistoaika sinulla silloin oli? Siitä on hyvä lähteä ja tarkkailla kakkupohjaa paiston loppupäässä 🙂
Hei Anni! Kannattaako tätä lähteä paistamaan yhdessä 20cm vuuassa vai puolittaa ohje ja tehdä kahdessa erässä? Ja jos ei ole kakkujen tekemisestä kokemusta? Muista levonnaisista kyllä 🙂
Kyllä kakku onnistuu yhdessä vuoassakin, mutta siitä on vaikeampi saada kerroksia leikattua, kun kohoaa päältä hiukan. Ole tarkkana paistoajan kanssa. Se on hiukan pidempi. Tarkista kakun kypsyys puutikulla. Taikinan puolitus on aina riski, jos ei ole kokenut leipoja.
Moi. Sinun sivulla on täydellinen suklaakakku ja reseptissä suklaakakkupohja on tulkintani mukaan jaettu kahteen n. 20cm irtopohjavuokaan. Sitten suklaakreemi ilmeisesti riittää täytteeksi ja päälle siihen 20cm kakkuun. Mutta jos teen isompaan vuokaan sen kakkupohjan (26cm) niin kuinka paljon tarvitsen kreemiä?
Hei,
Tein kakkupohjan etukäteen ennen juhlia ja tarkoitus olisi pakastaa. Kannattaako leikata ennen vai jälkeen pakastamisen? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!
Heippa, itse pakastan aina kokonaisena ja leikkaan kerroksiin kohmeisena.
Moikka!
Tosiaan täydellinen ohje! Tästä tuli meidän hääkakku ❤️
Tein kaksinkertaisena pohjan taikinan ja paistoin sen 26cm vuoassa kahdessa erässä. Yhtä pohjaa pidin uunissa n. 50min ja vähän pienemmällä lämpötilalla kuin ohjeessa niin isokaan kakku ei halkeillut ja tuli todella mehevä!
Samoin kreemin tein tuplana niin riitti myös pursoituksiin ja kolmeen täyteväliin.
Kiitos ohjeesta ja hyvää kevään jatkoa!
Paljon Onnea teille <3 Kiitos kommentista ja vinkeistä. Toivottavasti niistä on muillekin hyötyä. Oikein ihanaa kevättä!
Hei Anna!
Haluaisin tehdä ystävälleni kakun hänen syntymäpiväkseen ja ajattelin josko tämä kakku olisi mahdollista päällystää sokerifondantilla. Ennenkin olen sitä käyttänyt, mutta vain resepteissä, joihin se on alunperin tehty. Onnistuuko tämän kakun päällystäminen siis sokerimassalla? Mitä tuumit?
Hei, kyllä uskon niin, koska kreemi on voipohjainen 🙂 Toki vaaleiden massojen alta näkyy herkemmin ja täytyy olla hyvin levitetty ja kovetettu jääkaapissa. Terkuin, Anni
Hei!
Mahtuuko kakku 18cm irtopohjavuokaan? Vai suurennanko ohjetta suoraan 1.5 kertaisena 24cm vuokaan?
Hei! Tein tänään kakkupohjan, täytän kakun vasta ylihuomenna ja silloin myös syödään sitä. Todennäköisesti sitä jää vielä useammaksi päiväksi syötäväksi. Kannattaako pohja tänään pakastaa vai säilyykö kakkupohja noin monta päivää hyvänä?
Varmaan ehdit jo ratkaista tämän 🙂 aistinvarainen arviointi säilytyksessä aina 🙂