| | | | |

Täydellinen Suklaakakku

Täydellinen Suklaakakku - Leivonta - Ohjeet - Suklaa

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Täydellinen Suklaakakku sisältää suklaata, suklaata ja suklaata.

Tämän unelmieni suklaakakun kakkupohjana toimii mehevä, tumma suklaakakkupohja, joka on helposti leikattava ja väriltään lähes musta. Voit leipoa kakun myös vegaanisena ja gluteenittomana (lue vinkit ohjeesta). Kakun välissä on ihanaa silkinpehmeää suklaakreemiä ja kakku on myös kuorrutettu samalla kreemillä. Kuulostaako jo nyt aika täydelliseltä?

Täydellisen suklaakakun resepti on myös yksinkertainen, koska kakku koostuu kahdesta leivottavasta komponentista: kakkupohjasta ja kreemistä. Muuta täydelliseen suklaakakkuun ei mielestäni tarvita: suklaa ja suklaa.

Halutessasi lisää makuja kakkuun voit sivellä kakkupohjat hillolla tai kinuskilla. Tämä kakku ei kaipaa myöskään kostutusta, mutta mikset lisäisi vähän mocca-makua kostuttamalla kakkupohjat kahvilla. Aikuisille sopivaan makuun kakkupohjat voisi kostuttaa myös jollain raikkaalla liköörillä. Nam!


Täydellinen Suklaakakku (noin 20hlö)

Suklaakakkupohja:

Tein kakun irtopohjalliseen halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan*.

Mehevän suklaakakkupohjan ohjeen löydät täältä.

Suklaakreemi:

Kakun välissä on silkinpehmeä suklaakreemi, jonka ohje löytyy taas täältä.

Koristeet

 • lehtikultaa
 1. Käsittele lehtikultaa pienillä pihdeillä tai muilla välineillä, joilla saat lehtikultaa varovasti siirreltyä purkista leivonnaisen päälle.
 2. Nostele kakun päälle pieniä paloja kiiltelevää lehtikultaa. Asettele pienet koristeet sinne tänne.

Lehtikulta on puhdasta 24 karaatin kultaa ja täysin syötävä elintarvike. Olemassa on myös lehtihopeaa. Löydät näitä tuotteita leivonnan erikoisliikkeistä.

Kakun kokoaminen:

 1. Paista kakku ohjeen mukaan 20-22 cm irtopohjallisessa kakkuvuoassa*.
 2. Leikkaa kakku jäähtyneenä 3-4 kerrokseen.
 3. Valmista suklaakreemi – ohjeessa oleva annos riittää yhden halk. 20-22 cm kokoisen kakun täyttöön ja kuorrutukseen.
 4. Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (ensin pohjakerros, kreemi, seuraava kerros, kreemi jne.)
 5. Jotta kreemiä riittää joka kerrokseen saman verran jaa kreemi 4 kulhoon seuraavasti: 3 kulhoon yhtä paljon ja neljänteen hiukan runsaammin.
 6. Neljännen kulhon kreemi on kuorrutusta varten – laita se sivuun.
 7. Nostele kreemi nuolijalla* kakkupohjan päälle ja tasoita. Nosta sitten uusi kakkukerros päälle.
 8. Nosta koottu kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. (minusta maku paranee kun kakku saa kunnolla tekeytyä jääkaapissa)
 9. Levitä loput kreemistä palettiveitsellä* kakun päälle tasaisesti.
 10. Saat pyörrekuvion kakun pintaan pyörittämällä pientä palettiveistä spiraalimaisesti reunoilta keskelle.
 11. Lopuksi koristele kakku lehtikullalla.
 12. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrutus hiukan kovettuu.
 13. Anna kakun olla hyvä tovi huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin suklainen maku on parhaimmillaan!

Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.

Vinkki! Jos teet kreemin ennakkoon ja säilytät sitä jääkaapissa: voipohjainen kreemi kovettuu. Saat kreemin pehmeäksi ja kuohkeaksi antamalla sen olla huoneenlämmössä ja vatkaamalla kreemin kevyesti uudestaan. 

Täydellinen Suklaakakku - Leivonta - Ohjeet - Suklaa
Täydellinen Suklaakakku - Leivonta - Ohjeet - Suklaa

Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, jolloin se on mehukasta ja pehmeää. Säilytä kakkua esimerkiksi kakkukuvun alla.

Täydellinen Suklaakakku - Leivonta - Ohjeet - Suklaa

Toivottavasti inspiroiduitte tästä kakusta!

Myös näillä sopii

Herkutella

156 Kommenttia

 1. Alina sanoo:

  Hei Anni!
  Miten, kun kookoöljy tekee taikinasta kokkareisen? Pitääkö se sulattaa, vai onko jotain mennyt vikaan?

  1. Alina sanoo:

   Lueskelin aiempia kommentteja ja ilmeisesti kookosöljy tulee sulattaa. Voisi laittaa sinällään ohjeeseen, kun ei tiedä vikuttaako lämmitetty tuote taikinaan.

   1. Hei Alina, kookosöljy lisätään aina öljyn muodossa leivonnaisiin. Kookosöljy kovettuu kylmässä ja sulaa nopeasti mikrossa tai kattilassa. Kun puhutaan tuotteesta öljynä, niin en ole tätä tajunnut erikseen mainita ohjeessa 🙂

 2. Heidi sanoo:

  Hei!
  Tein tämän isänpäiväksi, mutta laitoin aprikoosimarmeladia kerrosten väliin kreemin lisäksi. Oli kyllä herkkujen herkku.

 3. Maikki sanoo:

  Hei, ajattelin kokeilla kakkuohjettasi. Mietin että onnistuisiko pohjan tekeminen pellille ja leikkaaminen kasattavaksi kakuksi ja millä paistoajalla? Ajattelin kokeilla jos saisin drip cake tyyliin tehtyä kuorrutteen ja koristelisin kakun isolla määrällä karkkeja.

  1. Moikka, varmasti voi pohjan paistaa myös pellillä. Uuneissa on aina eroja niiden tehon suhteen, joten en lähde arvioimaan paistoaikaa varsinkaan kokeilematta ensin itse. Olet varmasti paistanut kakkuja pellillä ennenkin? Millainen paistoaika sinulla silloin oli? Siitä on hyvä lähteä ja tarkkailla kakkupohjaa paiston loppupäässä 🙂

 4. Epa sanoo:

  Hei Anni! Kannattaako tätä lähteä paistamaan yhdessä 20cm vuuassa vai puolittaa ohje ja tehdä kahdessa erässä? Ja jos ei ole kakkujen tekemisestä kokemusta? Muista levonnaisista kyllä 🙂

  1. Kyllä kakku onnistuu yhdessä vuoassakin, mutta siitä on vaikeampi saada kerroksia leikattua, kun kohoaa päältä hiukan. Ole tarkkana paistoajan kanssa. Se on hiukan pidempi. Tarkista kakun kypsyys puutikulla. Taikinan puolitus on aina riski, jos ei ole kokenut leipoja.

 5. Miia Vepsä sanoo:

  Moi. Sinun sivulla on täydellinen suklaakakku ja reseptissä suklaakakkupohja on tulkintani mukaan jaettu kahteen n. 20cm irtopohjavuokaan. Sitten suklaakreemi ilmeisesti riittää täytteeksi ja päälle siihen 20cm kakkuun. Mutta jos teen isompaan vuokaan sen kakkupohjan (26cm) niin kuinka paljon tarvitsen kreemiä?

 6. Anna sanoo:

  Hei,
  Tein kakkupohjan etukäteen ennen juhlia ja tarkoitus olisi pakastaa. Kannattaako leikata ennen vai jälkeen pakastamisen? Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

 7. Henna sanoo:

  Moikka!
  Tosiaan täydellinen ohje! Tästä tuli meidän hääkakku ❤️
  Tein kaksinkertaisena pohjan taikinan ja paistoin sen 26cm vuoassa kahdessa erässä. Yhtä pohjaa pidin uunissa n. 50min ja vähän pienemmällä lämpötilalla kuin ohjeessa niin isokaan kakku ei halkeillut ja tuli todella mehevä!
  Samoin kreemin tein tuplana niin riitti myös pursoituksiin ja kolmeen täyteväliin.
  Kiitos ohjeesta ja hyvää kevään jatkoa!

  1. Paljon Onnea teille <3 Kiitos kommentista ja vinkeistä. Toivottavasti niistä on muillekin hyötyä. Oikein ihanaa kevättä!

 8. Kaarina sanoo:

  Hei Anna!
  Haluaisin tehdä ystävälleni kakun hänen syntymäpiväkseen ja ajattelin josko tämä kakku olisi mahdollista päällystää sokerifondantilla. Ennenkin olen sitä käyttänyt, mutta vain resepteissä, joihin se on alunperin tehty. Onnistuuko tämän kakun päällystäminen siis sokerimassalla? Mitä tuumit?

  1. Hei, kyllä uskon niin, koska kreemi on voipohjainen 🙂 Toki vaaleiden massojen alta näkyy herkemmin ja täytyy olla hyvin levitetty ja kovetettu jääkaapissa. Terkuin, Anni

 9. Sara sanoo:

  Hei!

  Mahtuuko kakku 18cm irtopohjavuokaan? Vai suurennanko ohjetta suoraan 1.5 kertaisena 24cm vuokaan?

 10. Heli sanoo:

  Hei! Tein tänään kakkupohjan, täytän kakun vasta ylihuomenna ja silloin myös syödään sitä. Todennäköisesti sitä jää vielä useammaksi päiväksi syötäväksi. Kannattaako pohja tänään pakastaa vai säilyykö kakkupohja noin monta päivää hyvänä?

  1. Varmaan ehdit jo ratkaista tämän 🙂 aistinvarainen arviointi säilytyksessä aina 🙂

 11. Lotta-Riina sanoo:

  Hei, olen tekemässä tämän ohjeen kakkupohjan joko ma tai ti. Kakun täytän saman viikon pe ja sitä syödään la. Missä säilytän pohjaa ma/ti-pe?

 12. Jos tekisin pohjan noin ajoissa pakastaisin sen tuoreena. Perjantaina ottaisin pakasteesta, leikkaisin kohmeisena ja täyttäisin 🙂

 13. Anu sanoo:

  Hei! Mietin, miten kreemi käyttäytyy pakastettuna kakun välissä. Voiko kakun täyttää kreemillä ja pakastaa sitten noin viikoksi? Kuorrutuksen tekisin vasta juhlapäivänä.

 14. Ella sanoo:

  Moikka! Mitenköhän tämän kakun saisi sovellettua 14 henkilölle? 🤔

  1. Heippa, en lähtisi muuttamaan kakun raaka-aine määriä – se ei tällaisissa raskaammissa kakuissa kannata, koska usein vaikuttaa lopputulokseen. Pakasta loput kakusta, jos sitä jää yli 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *