Täydellinen Suklaakakku
Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.
Täydellinen Suklaakakku sisältää suklaata, suklaata ja suklaata.
Tämän unelmieni suklaakakun kakkupohjana toimii mehevä, tumma suklaakakkupohja, joka on helposti leikattava ja väriltään lähes musta. Voit leipoa kakun myös vegaanisena ja gluteenittomana (lue vinkit ohjeesta). Kakun välissä on ihanaa silkinpehmeää suklaakreemiä ja kakku on myös kuorrutettu samalla kreemillä. Kuulostaako jo nyt aika täydelliseltä?
Täydellisen suklaakakun resepti on myös yksinkertainen, koska kakku koostuu kahdesta leivottavasta komponentista: kakkupohjasta ja kreemistä. Muuta täydelliseen suklaakakkuun ei mielestäni tarvita: suklaa ja suklaa.
Halutessasi lisää makuja kakkuun voit sivellä kakkupohjat hillolla tai kinuskilla. Tämä kakku ei kaipaa myöskään kostutusta, mutta mikset lisäisi vähän mocca-makua kostuttamalla kakkupohjat kahvilla. Aikuisille sopivaan makuun kakkupohjat voisi kostuttaa myös jollain raikkaalla liköörillä. Nam!
Täydellinen Suklaakakku (noin 20hlö)
Suklaakakkupohja:
Tein kakun irtopohjalliseen halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan*.
Mehevän suklaakakkupohjan ohjeen löydät täältä.
Suklaakreemi:
Kakun välissä on silkinpehmeä suklaakreemi, jonka ohje löytyy taas täältä.
Koristeet
- lehtikultaa
- Käsittele lehtikultaa pienillä pihdeillä tai muilla välineillä, joilla saat lehtikultaa varovasti siirreltyä purkista leivonnaisen päälle.
- Nostele kakun päälle pieniä paloja kiiltelevää lehtikultaa. Asettele pienet koristeet sinne tänne.
Lehtikulta on puhdasta 24 karaatin kultaa ja täysin syötävä elintarvike. Olemassa on myös lehtihopeaa. Löydät näitä tuotteita leivonnan erikoisliikkeistä.
Kakun kokoaminen:
- Paista kakku ohjeen mukaan 20-22 cm irtopohjallisessa kakkuvuoassa*.
- Leikkaa kakku jäähtyneenä 3-4 kerrokseen.
- Valmista suklaakreemi – ohjeessa oleva annos riittää yhden halk. 20-22 cm kokoisen kakun täyttöön ja kuorrutukseen.
- Kokoa kakku vuokaan, jossa paistoit sen (ensin pohjakerros, kreemi, seuraava kerros, kreemi jne.)
- Jotta kreemiä riittää joka kerrokseen saman verran jaa kreemi 4 kulhoon seuraavasti: 3 kulhoon yhtä paljon ja neljänteen hiukan runsaammin.
- Neljännen kulhon kreemi on kuorrutusta varten – laita se sivuun.
- Nostele kreemi nuolijalla* kakkupohjan päälle ja tasoita. Nosta sitten uusi kakkukerros päälle.
- Nosta koottu kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. (minusta maku paranee kun kakku saa kunnolla tekeytyä jääkaapissa)
- Levitä loput kreemistä palettiveitsellä* kakun päälle tasaisesti.
- Saat pyörrekuvion kakun pintaan pyörittämällä pientä palettiveistä spiraalimaisesti reunoilta keskelle.
- Lopuksi koristele kakku lehtikullalla.
- Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrutus hiukan kovettuu.
- Anna kakun olla hyvä tovi huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jolloin suklainen maku on parhaimmillaan!
Vinkki! Voit halutessa kostuttaa kakkupohjaa liköörillä tai vaniljamaidolla. Voit laittaa jokaiseen kerrokseen sipaisun esimerkiksi aprikoosihilloa tai mustikkahilloa, jolloin saat kakkuun raikkautta.
Vinkki! Jos teet kreemin ennakkoon ja säilytät sitä jääkaapissa: voipohjainen kreemi kovettuu. Saat kreemin pehmeäksi ja kuohkeaksi antamalla sen olla huoneenlämmössä ja vatkaamalla kreemin kevyesti uudestaan.


Kakku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, jolloin se on mehukasta ja pehmeää. Säilytä kakkua esimerkiksi kakkukuvun alla.

Toivottavasti inspiroiduitte tästä kakusta!

Hei! Mietin, miten kreemi käyttäytyy pakastettuna kakun välissä. Voiko kakun täyttää kreemillä ja pakastaa sitten noin viikoksi? Kuorrutuksen tekisin vasta juhlapäivänä.