| |

Helppo Raparperimehu

Helppo Raparperimehu

Vielä yksi raparperiresepti ennen juhannusta, olkaa hyvät! Helppo Raparperimehu on pyörinyt pitkään mielessäni ja vihdoin ryhdyin tuumasta toimeen. Keittämiseen ja pullotukseen meni noin puoli tuntia. Aina välissä kävin pakkailemassa matkalaukkua. Lähdemme tänään illalla Pärnuun Viroon viettämään juhannusta ystäväviemme kanssa. Ahh tätä lomaa on odotettu ja sitä ei pilaa edes sade. Luvassa on rentoja vohveliaamiaisia, pitkiä illallisia ja miellyttäviä koko valoisan yön kestäviä keskusteluhetkiä!

Muutama sana ohjeesta. Minun raparperimehuni on kirpeää ja sisältää myös ”hedelmälihaa”. Raikkaan raparperimehun keittämiseen menee 15 minuuttia  ja toiset 15 minuuttia pilkkomiseen, jäähdytykseen ja pullotukseen. Jos et halua pullotaa hedelmälihaa, voit siivilöidä mehun huolellisemmin. Jos haluat makeampaa mehua, lisää sokerin määrää. Voit lisätä ohjeeseen myös muutaman mansikan! Nam.

Mikä olisikaan ihanampi kesäjuoma kuin helppo ja raikas vaaleanpunainen kotimaisista raparpereista keitetty mehu? Mausta mehu haluamallasi tavalla ja lisää sokeria oman makusi mukaan. Nautiskele hyvässä seurassa kesäauringosta tai sateesta nauttien!


Helppo Raparperimehu (1 litra)

  • 1 litra raparperia
  • 1 litra vettä
  • 1 dl sokeria (jos haluat makeampaa, laita enemmän)
  • ripaus kardemummaa
  1. Mittaa vesi kattilaan.
  2. Pilko raparperit sormenpään kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
  3. Kiehauta vesi sekä raparperit kattilassa ja keitä vielä reilu 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi sokeri ja kardemumma – sekoita.
  5. Anna sokerin sulaa ja jäähdytä mehua hetki.
  6. Siivilöi mehu isoon kulhoon ja pullota sen jälkeen.
  7. Säilyy viileässä noin 3-5 päivää. Voit halutessa pakastaa mehua.

Vinkki! Kardemumman sijasta voit maustaa mehun myös kanelilla tai vaniljalla! Minun mehussa on ”hedelmälihaa”. Mehun ei tarvitse olla välttämättä ihan kirkasta. Jos haluat enemmän mehua, ota esille isompi kattila ja tuplaa resepti! 

Vinkki! Lisää muutama mansikka ohjeeseen! Mansikka tuo ihanaa makua raparperimehuun. 

Vinkki! Lisää ohjeeseen 1 rkl sitruunahappoa (joka pidentää säilyvyyttä) halutessasi.


Lisää juoma-reseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

30 Kommenttia

  1. Tiia sanoo:

    Mites mehun säilytys ja säilyvyys?

    1. Kiitos kommentista. Lisäsin reseptiin eli säilytä viileässä (jääkaappi) ja noin 3-5 päivää. Halutessa voit pakastaa 🙂

  2. Anni, kiitos oikein herkullisesta ohjeesta 🙂 Tein tupla-annoksen, lisäsin kourallisen mansikoita ja tulikin tosi kesäistä mehua. Ihanaa kesän jatkoa sinulle <3

    1. Kiitos kommentista Erja 🙂 Pitääkin kokeilla vielä mansikoiden kanssa, kun noita raparpereja riittää. Ihanaa kesää myös sinulle!

  3. tanja sanoo:

    ihana resepti! tein pojan yksivuotis päivälle alkumaljaksi 🙂

    1. Kiitos kommentistasi Tarja 🙂 Ihanaa, että pidit tästä helposta ohjeesta! Aurinkoista kesää!

  4. Testasin ja ihastuin, todella hyvää mehua!

    1. Ihanaa! Kiitos kun kävit kommentoimassa 🙂 Aurinkosita kesää!

  5. Martiina sanoo:

    Onnistuuko myös pakastetusta raparperista?

  6. Jenni sanoo:

    Hei, onko mehu juotavaa sellaisenaan vai tuleeko tästä ennemminkin tiivistettä, jota vielä juotaessa laimennetaan vedellä?

    1. Hei,

      Tästä tulee valmista mehua, joka on valmista juotavaksi sellaisenaan 🙂

  7. Satu sanoo:

    Raparpereita ei varmaankaan kuorita, jos haluaa punaisen värin saada? Nimimerkillä eka satsi kuorittuna.

    1. Juuri näin kuin ajattelitkin 🙂 Nuoria raparperin varsia näin alkukesästä ei tarvitse kuoria. Myöhemmin kesällä puisevat varret kannattaa.

  8. Mari sanoo:

    Pitääkö raparperit kuoria tätä varten ?

    1. Tässä tietoa raparperista:

      Varsien väri vaihtelee vihreästä punaiseen. Kuorissa on yleensä paljon punaista väriä, joten jos haluat punaista leivonnaisiin, mehuun ja hilloihin, älä kuori varsia. Nuoria raparperin varsia ei tarvitse kuoria, loppukesän paksut varret kannattaa taas kuoria. Suuriksi kasvaneet vanhemmat varret ovat helposti puisevia.

  9. Katja sanoo:

    Hei, teen nyt ekaa kertaa mehua 🙂 niin voiko sitä keitettyä raparperisotkua käyttää johonkin vai meneekö roskiin…?

  10. Riikka sanoo:

    Heippa!
    Tätä täytyy kokeilla ja kiva kun voi pakastaakin! Osaatko arvioida, kauan mehu mahtaa pakastimessa säilyä hyvänä?

    1. Heippa, säilyttäisin itse muutaman kuukauden, meillä mehu juodaan aina heti, joten en osaa arvioida tarkemmin. Löytyisiköhän googlettamalla tietoa mehujen pakastuksesta 🙂

  11. Henma sanoo:

    Moikka, miten teet pullotuksen ? Miten huolehdit pullojen puhdistuksen? Esim. Lasi tai muovipullo.
    Haluaisin kokeilla tätä ohjetta, kun raparperia löytyt valtavasti. Ihana sivu ja monia reseptejäsi olen kokeillut. Mukavaa kesää 🙂

    1. Moi, pullotan itse aina huolellisesti pestyihin lasipulloihin. Hyvin on mehu säilynyt, mutta meillä se juodaan viikossa pois 🙂 myös muovipullot varmasti käyvät.

  12. Nina sanoo:

    Hei! Ajattelin kokeilla tätä reseptiä. Jos laittaa sitruunahappoa, niin miten pitkään mehua voi sitten säilyttää?

    1. Itse tehdyt mehut säilyvät sen 1-2 viikkoa jääkaapissa ja sitruunahappo parantaa säilyvyyttä, jos sokeria on maltillisesti. Pakastettuna mehu säilyy paremmin kun mukana on sitruunahappoa. Aistinvarainen arviointi tässäkin asiassa.

  13. Janita sanoo:

    Heippa! Ajattelin tehdä päiväkodin henkilökunnalle pullolliset tätä juomaa kiitokseksi kuluneesta vuodesta. Voisiko pulloon lisätä jotakin koristeeksi esimerkiksi minttua, rosmariinia tms. Mitä vain, joka toisi pulloon hieman näyttävyyttä. 🙂

    1. Oi varmasti! Ihana lahja, laittaisin itse varmaan rosmariinia. Se sopisi myös makunsa puolesta 🙂

  14. Henna sanoo:

    Kysyisin, tuosta kuvasta 😀 Mitä on tuo vihreä kasvi, mitä on pullon ympärillä? Kivan näköinen ja olisi kiva tehdä saman tyylinen omiin juhliin.

  15. Henna sanoo:

    Mitä on kuvassa olevat vihreät oksat koristeena? Olisi ihana idea myös omaan juhlaan laittaa näin esille 🙂

Kommentit on suljettu.