• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Raparperimehu

Juhannus· Mehut ja muut juomat· Nopeat ja helpot

22 kesä

Helppo Raparperimehu

Vielä yksi raparperiresepti ennen juhannusta, olkaa hyvät! Helppo Raparperimehu on pyörinyt pitkään mielessäni ja vihdoin ryhdyin tuumasta toimeen. Keittämiseen ja pullotukseen meni noin puoli tuntia. Aina välissä kävin pakkailemassa matkalaukkua. Lähdemme tänään illalla Pärnuun Viroon viettämään juhannusta ystäväviemme kanssa. Ahh tätä lomaa on odotettu ja sitä ei pilaa edes sade. Luvassa on rentoja vohveliaamiaisia, pitkiä illallisia ja miellyttäviä koko valoisan yön kestäviä keskusteluhetkiä!

Muutama sana ohjeesta. Minun raparperimehuni on kirpeää ja sisältää myös ”hedelmälihaa”. Raikkaan raparperimehun keittämiseen menee 15 minuuttia  ja toiset 15 minuuttia pilkkomiseen, jäähdytykseen ja pullotukseen. Jos et halua pullotaa hedelmälihaa, voit siivilöidä mehun huolellisemmin. Jos haluat makeampaa mehua, lisää sokerin määrää. Voit lisätä ohjeeseen myös muutaman mansikan! Nam.

Mikä olisikaan ihanampi kesäjuoma kuin helppo ja raikas vaaleanpunainen kotimaisista raparpereista keitetty mehu? Mausta mehu haluamallasi tavalla ja lisää sokeria oman makusi mukaan. Nautiskele hyvässä seurassa kesäauringosta tai sateesta nauttien!


Helppo Raparperimehu (1 litra)

  • 1 litra raparperia
  • 1 litra vettä
  • 1 dl sokeria (jos haluat makeampaa, laita enemmän)
  • ripaus kardemummaa
  1. Mittaa vesi kattilaan.
  2. Pilko raparperit sormenpään kokoisiksi paloiksi ja laita kattilaan.
  3. Kiehauta vesi sekä raparperit kattilassa ja keitä vielä reilu 10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi sokeri ja kardemumma – sekoita.
  5. Anna sokerin sulaa ja jäähdytä mehua hetki.
  6. Siivilöi mehu isoon kulhoon ja pullota sen jälkeen.
  7. Säilyy viileässä noin 3-5 päivää. Voit halutessa pakastaa mehua.

Vinkki! Kardemumman sijasta voit maustaa mehun myös kanelilla tai vaniljalla! Minun mehussa on ”hedelmälihaa”. Mehun ei tarvitse olla välttämättä ihan kirkasta. Jos haluat enemmän mehua, ota esille isompi kattila ja tuplaa resepti! 

Vinkki! Lisää muutama mansikka ohjeeseen! Mansikka tuo ihanaa makua raparperimehuun. 

Vinkki! Lisää ohjeeseen 1 rkl sitruunahappoa (joka pidentää säilyvyyttä) halutessasi.


Lisää juoma-reseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

27 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mustikkajuustokakku mansikkamarengilla
Seuraava artikkeli: Rapeat Juustovohvelit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tiia sanoo

    23.6.2017 13:27

    Mites mehun säilytys ja säilyvyys?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      23.6.2017 20:50

      Kiitos kommentista. Lisäsin reseptiin eli säilytä viileässä (jääkaappi) ja noin 3-5 päivää. Halutessa voit pakastaa 🙂

      Vastaa
  2. Erja sanoo

    25.6.2017 23:04

    Anni, kiitos oikein herkullisesta ohjeesta 🙂 Tein tupla-annoksen, lisäsin kourallisen mansikoita ja tulikin tosi kesäistä mehua. Ihanaa kesän jatkoa sinulle <3

    Vastaa
    • Anni sanoo

      26.6.2017 08:03

      Kiitos kommentista Erja 🙂 Pitääkin kokeilla vielä mansikoiden kanssa, kun noita raparpereja riittää. Ihanaa kesää myös sinulle!

      Vastaa
  3. tanja sanoo

    22.5.2018 07:17

    ihana resepti! tein pojan yksivuotis päivälle alkumaljaksi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.5.2018 07:36

      Kiitos kommentistasi Tarja 🙂 Ihanaa, että pidit tästä helposta ohjeesta! Aurinkoista kesää!

      Vastaa
  4. Sumi sanoo

    29.5.2018 02:03

    Testasin ja ihastuin, todella hyvää mehua!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2018 07:25

      Ihanaa! Kiitos kun kävit kommentoimassa 🙂 Aurinkosita kesää!

      Vastaa
  5. Martiina sanoo

    11.5.2020 20:22

    Onnistuuko myös pakastetusta raparperista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.5.2020 08:48

      Kyllä voi tehdä myös pakastetusta 🙂

      Vastaa
  6. Jenni sanoo

    23.5.2020 17:00

    Hei, onko mehu juotavaa sellaisenaan vai tuleeko tästä ennemminkin tiivistettä, jota vielä juotaessa laimennetaan vedellä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.5.2020 19:41

      Hei,

      Tästä tulee valmista mehua, joka on valmista juotavaksi sellaisenaan 🙂

      Vastaa
  7. Satu sanoo

    30.5.2020 17:09

    Raparpereita ei varmaankaan kuorita, jos haluaa punaisen värin saada? Nimimerkillä eka satsi kuorittuna.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2020 13:23

      Juuri näin kuin ajattelitkin 🙂 Nuoria raparperin varsia näin alkukesästä ei tarvitse kuoria. Myöhemmin kesällä puisevat varret kannattaa.

      Vastaa
  8. Mari sanoo

    9.6.2020 22:28

    Pitääkö raparperit kuoria tätä varten ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.6.2020 07:55

      Tässä tietoa raparperista:

      Varsien väri vaihtelee vihreästä punaiseen. Kuorissa on yleensä paljon punaista väriä, joten jos haluat punaista leivonnaisiin, mehuun ja hilloihin, älä kuori varsia. Nuoria raparperin varsia ei tarvitse kuoria, loppukesän paksut varret kannattaa taas kuoria. Suuriksi kasvaneet vanhemmat varret ovat helposti puisevia.

      Vastaa
  9. Katja sanoo

    18.6.2020 12:34

    Hei, teen nyt ekaa kertaa mehua 🙂 niin voiko sitä keitettyä raparperisotkua käyttää johonkin vai meneekö roskiin…?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.6.2020 13:51

      Jotkut tekevät siitä hilloa tai piilottavat taikinoihin 🙂

      Vastaa
  10. Riikka sanoo

    12.6.2021 01:25

    Heippa!
    Tätä täytyy kokeilla ja kiva kun voi pakastaakin! Osaatko arvioida, kauan mehu mahtaa pakastimessa säilyä hyvänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2021 09:18

      Heippa, säilyttäisin itse muutaman kuukauden, meillä mehu juodaan aina heti, joten en osaa arvioida tarkemmin. Löytyisiköhän googlettamalla tietoa mehujen pakastuksesta 🙂

      Vastaa
  11. Henma sanoo

    12.6.2021 07:29

    Moikka, miten teet pullotuksen ? Miten huolehdit pullojen puhdistuksen? Esim. Lasi tai muovipullo.
    Haluaisin kokeilla tätä ohjetta, kun raparperia löytyt valtavasti. Ihana sivu ja monia reseptejäsi olen kokeillut. Mukavaa kesää 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2021 09:19

      Moi, pullotan itse aina huolellisesti pestyihin lasipulloihin. Hyvin on mehu säilynyt, mutta meillä se juodaan viikossa pois 🙂 myös muovipullot varmasti käyvät.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        12.6.2021 09:19

        Ja kiitos ihanasta palautteesta!

        Vastaa
  12. Nina sanoo

    14.6.2021 08:34

    Hei! Ajattelin kokeilla tätä reseptiä. Jos laittaa sitruunahappoa, niin miten pitkään mehua voi sitten säilyttää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.6.2021 08:50

      Itse tehdyt mehut säilyvät sen 1-2 viikkoa jääkaapissa ja sitruunahappo parantaa säilyvyyttä, jos sokeria on maltillisesti. Pakastettuna mehu säilyy paremmin kun mukana on sitruunahappoa. Aistinvarainen arviointi tässäkin asiassa.

      Vastaa
  13. Janita sanoo

    16.6.2021 15:29

    Heippa! Ajattelin tehdä päiväkodin henkilökunnalle pullolliset tätä juomaa kiitokseksi kuluneesta vuodesta. Voisiko pulloon lisätä jotakin koristeeksi esimerkiksi minttua, rosmariinia tms. Mitä vain, joka toisi pulloon hieman näyttävyyttä. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2021 19:56

      Oi varmasti! Ihana lahja, laittaisin itse varmaan rosmariinia. Se sopisi myös makunsa puolesta 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios