Kiitos 2019 – Tervetuloa 2020

Kiitos 2019 - Tervetuloa 2020

Vuosi vaihtuu tänään, kuten myös vuosikymmen. Voi mitä kaikkea viimeisen vuosikymmenen aikana on tapahtunut! Kymmenen vuotta sitten, 2010 muutin Tukholmaan töiden ja unelmien perässä. Rakastuin Ruotsiin ja asuin siellä lopulta kaksi vuotta, jotka tekivät minusta rohkeamman ja monta kokemusta rikkaamman. Mahdutin sydämeeni myös elämän kestäviä ystävyyssuhteita.

Palasin töiden perässä Helsinkiin ja rakastuin. Päätin jäädä kotikaupunkiin. Ostimme ensimmäisen yhteisen kotimme, kihlauduimme, matkustelimme ja nautimme elämästä. 2018 kesällä unelmamme italialaisista häistä toteutui kun menimme naimisiin Gardajärvellä vain läheisimmät ystävät ja perhe ympärillämme. Tänä aikana perustin blogini ja intohimon kasvaessa myöhemmin myös yrityksen puhtaasti unelmien pohjalta. Olen oppinut, tehnyt virheitä, luopunut ja nauttinut yrittäjyydestä. Viime vuonna julkaistiin esikoiskirjani ja kuvattiin ikioma leivontaohjelmani. Ei olisi se 22-vuotias tyttö uskonut, jos tämä kaikki olisi kerrottu minulle 10 vuotta sitten. WAU! Tästä syystä haluan aina vuoden lopussa palata vuoden alkuun ja muistella.

Nyt on siis aika muistella vuotta 2019 ja katsoa vuoden suosituimmat reseptit!

Tukholman kahvilat ja leipomot x 10

Kiitos 2019 – Tervetuloa 2020

TAMMIKUU

Unelmien Häämatka

Vuosi 2019 ei olisi voinut alkaa paremmin. Lensimme tasan vuosi sitten uudenvuodenaattona maanpäälliseen paratiisiin. Nostimme maljat uudelle vuodelle ja rakkaudelle pilvien yllä. Kohteessa muu maailma unohtui. Olimme postikortissa. Voit lukea häämatkastamme lisää täältä. Häämatkamme toinen osa jäi minulta julkaisematta. Olen pyöritellyt sitä tässä loppuvuodesta, kun olen muistellut matkaamme. Ajatuksena olisi julkaista se viimeinkin tammikuussa.

Kiitos 2019 Tervetuloa 2020
Malediivit - Unelmien häämatka
Malediivit - Unelmien häämatka

Tammikuussa syötiin myös ensimmäiset Runebergin tortut, jotka vuonna 2019 olivat vohvelin muodossa! Jee pian taas näitä ihanuuksia. Ohjeeseen pääset tästä.

Runebergin Vohvelit

HELMIKUU

Aloitin yhteistyön ihanan kukkakaupan ja -kauppiaan kanssa. Kiitos Maria & Home In Garden Kauniainen. Vuoden mittaan Marian kaupasta on tullut tärkeä paikka, jossa käyn säännöllisesti ottamassa kukkaterapiaa. Te, jotka seuraatte tarinoita Instagramin puolelta tunnistatte Marian kukat jo varmasti kuvistani.

Kiitos 2019 Tervetuloa 2020

Helmikuussa aloitin arkiruokavinkki-sarjan toiveestanne ja blogiin alkoi ilmestyä enemmän suolaisia ohjeita.

Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)

Kikhernetikkaiden ohje löytyy täältä ja maukas tuorehernekeitto täältä.

Arkiruokavinkki: Tuorehernekeitto

MAALISKUU

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan – Kirjani julkkarit

Vuoden 2018 suurin projektini sai vihdoin ansaitsemansa juhlat. Esikoiskirjani Annin Uunissa – Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan WSOY ilmestyi syntymäpäiväni aikoihin maaliskuussa ja juhlin tätä unelmaa sekä saavutusta kollegoiden sekä ystävien kanssa ihanimmassa Karkkikauppa Sweetheartissa. Lue julkkareista lisää täältä.

Kiitos 2019 Tervetuloa 2020
Pastellisia harsokukkia näkyi monissa juhlissa omien juhlieni jälkeen. Kiitos Home In Gardenille upeista kimpuista!
Esikoiskirjani julkkarit

Opettelin myös hapanjuurileivän saloja. Nyt alkuvuodesta aktivoin näitä taitoja uudemman kerran ja hankin uuden juuren.

Hapanjuurileipä - sekaisin leivästä

HUHTIKUU

Huomenlahja

Menimme kihloihin 2015 New Yorkissa (täytenä yllätyksenä minulle). Sen jälkeen New Yorkista tuli meille erityinen kaupunki. Mieheni rakastaa elämyslahjoja. Halusin muistaa häntä ensimmäisenä aamuna avioparina, vaikka huomenlahja annetaan perinteisesti vain vaimolle. Kirjoitin hänelle kirjeen, jonka sisään piilotin kaksi lentolippua meidän rakkauden kaupunkiin. Yllätykseksi samalla viikolla kaupungissa oli myös ystäviämme, joten saimme viettää laatuaikaa matkallamme myös ystävien kanssa.

Tärppejä New Yorkiin löydät täältä.

Hotellisuositus New York
Hotellisuositus näköalalla New Yorkiin matkaavalle
3 x Brunssi NYC

Pääsiäisenä syötiin pikapashaa NAM!

Superhelppo Pikapasha

TOUKOKUU

Vappuherkkuja

Vappuna joimme vadelmasimaa ja söimme vaniljadonitseja. Donitsien ohjeen löydät leivontakirjastani ja siman ohjeen täältä.

Parhaat Vappumunkit
Ihastuttava Vadelmasima

KESÄKUU

Ensimmäinen hääpäivä

Vietimme ensimmäistä hääpäivää palaamalla hääpaikallemme muistelemaan hiukan rauhallisempina kuin vuotta aiemmin. Voit lukea häistämme lisää täältä.

Ensimmäinen Häävuosipäivä - Paperihäät

Umberton Pizzakurssi

Matkalla Gardajärvelle poikkesimme myös Comojärvellä opettelemassa täydellisen pizzan saloja. Umberton pizzakurssista voit lukea lisää täältä. Muutama teistä otti myöhemmin osaa samalle kurssille suositusteni jälkeen. Teidän viestit tekivät minut niin onnelliseksi! Kun konkreettisesti näkee sekä kuulee, miten olen voinut inspiroida ja tuoda elämyksiä myös teille, on parasta tässä työssä.

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

HEINÄKUU

Pidin puhdasta kesälomaa ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen! Ihanimmat lomapäivät vietimme Rauman mökillä saunoen, syöden ja ystävien seurasta nauttien. Pidin myös sometaukoa ja leivoin paljon mansikasta ja raparperista. Piirakan ohjeen löydät tästä ja mansikkapaistoksen tästä.

Ihanan helppo raparperipiirakka (G)
Mansikka-murupaistos - Helppo mökkiohje (Ve)
Kiitos 2019 - Tervetuloa 2020

ELOKUU

Verkkokaupan loppu

”Oksettaa ja ahdistaa. Haluaisin vaan unohtaa koko jutun ja jatkaa normaaliin tapaan arjen askareita. Joskus jotkut asiat ovat kuitenkin suurempia ja isompia linjoja joutuu suunnittelemaan etukäteen. Päätöksiä tulee tehdä ja niistä tulee ottaa vastuu. En edes haluaisi kirjoittaa auki syitä tähän päätökseen, haluaisin vaan unohtaa koko jutun, koska tämä sattuu sydämeen. Tuntuu vaikealta yrittää saada sanoiksi kaikki se mitä olen tuntenut ja mistä edelleen tunnen hiukan epävarmuutta. Mutta olen sen velkaa teille asiakkaille ja muille, joiden tiedän pettyvän, kun kuulette päätökseni lopettaa verkkokauppa.”

Näillä sanoilla aloitin postauksen viime elokuussa, jossa kerroin teille päätöksestäni lopettaa verkkokaupan toiminta. Voit lukea koko jutun täältä. Olen jo kiittänyt, mutta haluan vielä kerran kiittää kaikesta ihanasta palautteesta mitä sain teiltä ilmoituksen jälkeen. 99% palautteesta oli positiivista ja osa teistä samaistui ajatuksiini vahvasti.

Päätös ei ole kaduttanut hetkeäkään. Päinvastoin olen ollut onnellinen päätöksestä monta kertaa loppuvuoden aikana. Tässä tapauksessa sanonta ”kun yhden oven sulkee, toinen aukeaa” piti paikkansa. Nimittäin päätöstäni seuranneina päivinä minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä tekemään omaa leivontaohjelmaa, johon minulla ei olisi välttämättä ollut mahdollisuutta ilman, että ensin luovuin jostakin.

Verkkokauppa lopettaa - vuoden vaikein päätös

Puutarhakakku (munaton ja maidoton) oli kuukauden huippuresepti ja sitä tarjoiltiin myös veljeni valmistujaisissa. Ohjeen löydät täältä.

Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)

SYYSKUU

Frigiliana – laatuaikaa äidin kanssa

Vuonna 2108 viimeistelin kirjan käsikirjoitusta Roomassa, jonne äitini lensi seurakseni. Minä kirjoitin päivisin, äiti teki lounasta ja kierteli kaupungilla. Iltaisin söimme yhdessä ja juttelimme kaikesta mahdollisesta. Saimme viettää laatuaikaa kahdestaan pitkästä aikaa ja päätimme tehdä tästä perinteen nyt kun äiti jäi eläkkeelle. Minä voisin tehdä etätöitä ja samalla pystyisimme nautiskella yhdessäolosta sekä lämmöstä. 2019 pakkasimme laukut ja matkustimme Frigilianaan, Espanjan kauneimpaan kaupunkiin. Kiireiden takia postaus tästä roikkuu vielä luonnoksissa, mutta Frigilianan tärpit ovat vielä tulossa myös blogin puolelle. Parhaimmat ravintolat, churrot ja upea airbnb-suositus. Stay tuned.

Kiitos 2019 Tervetuloa 2020
Kiitos 2019 Tervetuloa 2020
Kiitos 2019 Tervetuloa 2020

Rakastuin kotimaisiin päärynöihin. Ihanan päärynäpaistoksen ohjeen löydät täältä.

Päärynä-Kaurapaistos maistuu myös gluteenittomasti

LOKA-MARRASKUU

Oma Leivontaohjelmani

Heti Frigilianan matkan jälkeen alkoivat leivontaohjelmani kuvaukset. Kuvasimme kaikki jaksot putkeen kahdessa viikossa. Muistan aikoinaan jännittäneeni esitelmän pitämistä koulussa luokan edessä niin paljon, että käteni hikosivat ja ajattelin pyörtyväni. Nyt astelin TV-kameroiden eteen ilman käsikirjoitusta juontajana ja hostina ensimmäistä kertaa ikinä. Kuten kaikissa työpaikoissa, joissa olemme ensimmäistä päivää, meitä jännittää ja kaikki uusi tuntuu vieraalta ja uudelta. Informaatiota tulee joka paikasta ja opimme koko ajan. Niin myös tässä työssä. En tunnista itseäni, jos vertaan ensimmäisen ja viimeisen jakson kuvauksia. Mikä upea kokemus! Nyt jännätään jatkuuko TV-hommat vielä ensi vuonna.

Kaikki ohjelmani jaksot on katsottavissa nyt jälkikäteen täältä. Kiitos, kiitos kaikille katsojille ja erityisesti teille, jotka laitoitte minulle erikseen viestiä ja palautetta. Miten ihana oli kuulla kuinka monen maanantai-aamut olivat silkkaa iloa ohjelmani ansiosta.

Loka-marraskuun makeimmat ohjeet löytyvät lopusta vuoden TOP10 ohjeiden joukosta!

Nakuvoileipäkakku (Ve)
Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku
Salaisuus julki - oma leivontaohjelmani alkaa tänään!

Lagos & Lissabon

Kuvausten jälkeen piipahdimme Portugalissa lataamassa akkuja ja tapaamassa perhettä. Matkan kohokohta olivat ihanat pastel de nata -leivokset. Isänpäivänä syötiin browniekakkua.

Minttu-Browniekakku Isälle (M)
Portugalin helmet: Lissabon & Lagos
Portugalin helmet: Lissabon & Lagos

JOULUKUU

Joulukuu meni töitä paiskiessa ja sairastellessa, mikä hiukan hidasti vuoden loppua kohden postaustahtia. Monta ihanaa reseptiä jäi kuvaamatta ja leipomatta. Kävin läpi paljon ajatuksia jaksamisesta, stressistä ja tulevaisuuden tavoitteista. Ehdin miettiä mikä minulle on tärkeää ja mihin haluan keskittyä vuonna 2020. Kuukausi pyyhkäisi ohi niin nopeasti, ettei sitä ehtinyt edes tajuta, että joulu oli jo ovella.

Kaiken paineen kasauduttua joulun pyhinä pidin taas hiukan sometaukoa ja keskityin syömiseen, läsnäoloon ja nukkumiseen.

Välipäivinä saavuimme lumiseen Lappiin ja täällä juhlimme tänään uutta vuotta perheen parissa ♥

Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku
Kiitos 2019 - Tervetuloa 2020

Suosituimmat reseptit vuonna 2019

2019 suosituimpiin ja luetuimpiin resepteihin on myös kiva palata. Lista olisi ihan täysin sama kuin viime vuonna, mutta ajattelin, että katsotaan vain vuoden 2019 uusimpia reseptejä eikä koko arkistoa. Silloin lista näyttää tältä.

Tässä vuoden 2019 TOP10

 1. Poropiirakka
 2. Suklaa-Taatelikakku
 3. Geisha-Juustokakku
 4. Sitruuna-Valkosuklaablondiet
 5. Miten leipoa ja kasata täydellinen korkea kakku
 6. Vegaaninen Oreo-juustokakku
 7. Kinuskinen puolukkapiirakka
 8. Vaniljainen Helppo Fudge
 9. Masan Gluteeniton Banaanikakku
 10. Mustikka-Täytekakku

Listalta löytyy myös monta omaa suosikkia. Poropiirakkaa teimme joulukuussa ainakin kolmiin eri juhliin. Suklaa-taatelikakkua toivottiin jouluaatoksikin ja Masan Gluteeniton Banaanikakku vei niin minun kuin myös teidänkin sydämen. Kinuski-puolukkapiirakka kummittelee mielessä edelleen ja Sitruuna-valkosuklaablondiet pitää pian leipoa uudestaan raikkaiden makujen valoittaessa keittiötä.

Julkaisin yli 100 ohjetta vuonna 2019 ja olipa kiva huomata, että TOP10 listalle pääsi kaksi ohjetta leivontaohjelmastani. Välillä on niin vaikea tietää, mistä innostutaan eniten ja siksi edelleen suunnittelen reseptiikkaa omien intohimojen ja mielihalujen pohjalta. Leivontaohjelman reseptiikkaa suunniteltaessa yritin miettiä mahdollisimman paljon myös yleisöä ja sitä, että pystyisin ohjelman välityksellä opettamaan teille uusia taitoja ja makupareja.

Joulun Paras Suklaa-Taatelikakku
Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!
Syksyn paras puolukkapiirakka on tässä!
Vegaaninen Oreo-juustokakku

Lisäksi vielä pari extraa

 1. Dallaspullat
 2. Pavlova – Omenaunelma
 3. Mansikka-Rahkakakku Äidille
 4. Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku
 5. Mango-Passion Nakukakku
Dallaspullat - Mökkipullat
Mansikka-Rahkakakku Äidille
Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)
Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)

Kaiken yllä olevan lisäksi tänä vuonna opin sanomaan ei ja huilaamaan välillä. Annoin enemmän aikaa ystäville ja ymmärsin mihin aikaa kannattaa todella käyttää. Näiden pohjalta tein ison päätöksen, joka vaikutti elämääni monella osa-alueella. Näin vuoden lopussa olen onnellinen, tyytyväinen ja utelias ensi vuodesta, jolle toivon pelkästään terveyttä ja onnea.

Lopuksi vielä suuri kiitos teille lukijat tästä vuodesta, jokaisesta kommentista, kannustuksesta ja erityisesti kauniista sanoistanne ♥ Palautetta ja kommentteja on aina yhtä mukava lukea. Tehdään ensi vuodesta yhtä herkullinen!

Upeaa uutta vuotta 2020!

♥ Anni


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *