• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Torttutuutit – Joulun hittitorttu

Joulu· Juhlat

18 marras
Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Resepti ja kuvat toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa

Tässäkö se on? Torttutuutit – joulun hittitorttu? No ainakin omasta mielestäni! En muista nimittäin, koska viimeksi olisin ollut näin innoissani uuden mallisesta joulutortusta. Pidän nimittäin siitä perinteisestä, vaikka maistelen mielelläni villityksiäkin; pihlajanmarjatorttu on jo maistettu tänä vuonna. Se ei iskenyt.

Miksi tämä joulutorttu on sitten mielestäni yli muiden? No koska siinä maistuu perinteisen joulutortun tavoin luumu. Ja se tuo mieleen ikisuosikin: kermatuutin! Pssst. muistatko suositun lumihiutaletortun? Kurkkaa ohje täältä.

Sain suunnitella Myllyn Parhaalle kolme uudenlaista joulutorttua. Te saitte äänestää suosikkianne ja olitte kanssani samaa mieltä. Tämä luumumoussella täytetty torttutuutti voitti ylivoimaisesti! Pakko kyllä hehkuttaa myös suolakaramelliin dipattavia torttutikkuja. Taidan tehdä niitä tyttöjen pikkujouluihin tänä vuonna. Jos ohje kiinnostaa se löytyy Myllyn Parhaan sivuilta.


Torttutuutit – Joulun hittitorttu

Ohje noin 12 kpl

  • 10 kpl torttutaikinalevyjä (1 kg paketti) 
  • 4 dl vispikermaa 
  • 1 purkki luumumarmeladia 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • noin 2 rkl tomusokeria 
  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
  2. Kieritä torttutaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Voit liimata seuraavan suikaleen kananmunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta torttutaikinaa.
  3. Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista torttutuutteja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
  4. Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.
  5. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan luumuhillo ja mausta vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
  6. Sihtaa torttutuuttien päälle tomusokeria ja tarjoile glögin kanssa.

Vinkki! Voit käyttää folion sijaan myös käteviä sarvimuotteja!

Vinkki! Kokeile lisätä mousseen hieman rahkaa tai vaihda marmeladi omena-kaneliin, niin saat erilaisia raikkaita makuja!

VAIHEKUVAT VIDEONA LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Millainen on muuten sun suosikkijoulutorttu, jos perinteistä ei saa valita?

Herkullista viikkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

26 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydellinen Juustotarjotin
Seuraava artikkeli: Vaalea Päärynäglögi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Laura sanoo

    18.11.2020 17:15

    Hei! Hölmö kysymys, mutta paistetaanko nämä tuutit pystyasennossa vai ”kyljellään”?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2020 07:40

      Kyljellään 🙂 ei ole tyhmiä kysymyksiä 🙂

      Vastaa
      • Laura sanoo

        19.11.2020 17:39

        😁 Kiitos!

        Vastaa
  2. Jenni sanoo

    18.11.2020 23:07

    Hei,
    En nyt hoksaa kun..
    Ohje on 12 kappaleelle, mutta tarvitaan kymmenen torttulevyä ja sitte leikataan neljäksi pitkäksi kaistaleeksi niin mitenkäs nämä nyt sitten taiteillaan? 🤭

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2020 07:43

      Ehkä tämä aukenee kun alat taitella, suikaleita voi jäädä muutama yli. Niistä voi vaikka paistaa torttutikkuja. Tai ehkä sun tuutteihin osaan tulee enemmän taikinaa 😉

      10 levyä -> leikataan pituussuunnassa 4 suikaletta -> 3 per tuutti! Helppoa!

      Vastaa
  3. Sofia sanoo

    20.11.2020 14:43

    Aika työlästä pelkän tekstin perusteella käsittää. Ota kuvia työvaiheista tai tee video.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.11.2020 15:09

      Moni on kyllä onnistunut jo näillä ohjeilla 🙂

      Vastaa
    • Helli sanoo

      22.11.2020 09:38

      https://www.myllynparas.fi/reseptit/luumumoussella-taytetyt-torttutuutit
      Tuossa hyvä kuva😊

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        22.11.2020 11:02

        Totta Myllyn Parhaan sivuilta löytyy myös tämä ohjeeni vaihekuvan kanssa. Kiitos Helli linkistä 🙂

        Vastaa
  4. Roosa sanoo

    20.11.2020 16:14

    Hei. Oletko tietoinen, että Tupperwarella löytyy tähän ihanaan reseptiin täydelliset tötterömuotit, jotka kestävät uunia, mikroa sekä pakkasta. Ei tarvitse foliota hukata. Ja niillä voi tehdä kaikkea muutakin, kuten jäätelötikkuja yms. Ne on nimeltään Cornet Party. 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.11.2020 17:05

      Hei Roosa, hyvä vinkki! Tiesin, että muotteja löytyy. Myin myös aikoinaan omassa verkkokaupassani sarvimuotteja, jotka olivat kovin suosittuja. Reseptiin halusin kuitenkin suositella sellaista tapaa tehdä tuutit, että mahdollisimman moni pystyy kotona valmistamaan ohjeen 🙂

      Vastaa
  5. Erika sanoo

    20.11.2020 18:24

    Säilyykö miten jos teen edellisenä iltana valmiiksi aamuksi vai pitääkö syödä ns heti 😃

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2020 08:08

      Kuten tavallisetkin joulutortut ovat nämäkin parhaimmillaan tuoreina 🙂 Jos päätät tehdä ennakkoon niin tee tuutit valmiiksi, mutta täytä vasta ennen tarjoilua. Kerma saattaa kostuttaa taikinan.

      Vastaa
  6. Stiina sanoo

    21.11.2020 10:24

    Nämähän on tosi isoja ja tuhteja jos 1 kg:n taikinasta tulee vain 12 tuuttia, normaalisti teen samasta määrästä 20 torttua. Mietin onnistuuko pienennys, esim. laittaa vain kaksi suikaletta per tuutti? Lapsille ainakin on turha syöttää noin isoja. Mitenhän osaan pienentää foliota vastaavasti.. Hmm.. Täytyy ehkä vain koittaa. Niin hyviltä näyttävät ja vaikuttavat ainesten perusteella.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2020 15:44

      Ohjeet on tehty sovellettaviksi 🙂 Joku oli tehnytkin jo vähän pienempiä tuutteja. Kokeile ihmeessä. Foliot vain taitellaan pienemmiksi. Hyvin onnistut!

      Vastaa
  7. Kati sanoo

    25.11.2020 14:54

    Ajattelin tehdä asukkaille yöllä, mutta miten säilyttäisi näitä. Aamuvuorolla ei ole aikaa täyttää. Olisiko vaikka parvekkeella hyvä, jos ei ole pakkasta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2020 18:25

      Jääkaapissa tai parvekkeella 🙂 Ei ne heti huonoksi mene. Ihanaa kun teet asukkaille yövuorossa <3

      Vastaa
  8. Kirsi sanoo

    26.11.2020 14:47

    Onko pakko liimata kananmunalla vai pysyykö kasassa ilmankin? Haluaisin tehdä vegaaniset versiot.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2020 14:48

      Saattaa aueta tehdessä tai uunissa, koita liimata vaikka kaurapohjaisella maidolla tms.

      Vastaa
      • Kirsi sanoo

        26.11.2020 16:31

        Kiitos vinkistä, laitetaan kokeiluun : )

        Vastaa
  9. Saara sanoo

    9.12.2020 13:26

    Minulöa jäi lopulta nämä tekemättä, en keksinyt miten foliosta taitella tötteröt. Taikina meni takaisin pakasteeseen. 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2020 13:35

      Auttaisiko tämä Myllyn Paras sivuilta löytyvä kuva sinua?

      https://www.myllynparas.fi/reseptit/luumumoussella-taytetyt-torttutuutit

      Löytyy myös myynnissä valmiita sarvimuotteja:

      https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/heirol-pinnoitettu-sarvimuotti-4-kpl-kermasarvimuotti

      Vastaa
  10. Marja sanoo

    18.12.2020 12:15

    Näitä teen kyllä jouluksi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2020 13:15

      Mahtavaa!

      Vastaa
  11. Tiina sanoo

    11.9.2021 08:50

    Kiitos selkeästä ohjeesta, ja jouluisen herkullisen kuuloisesta sellaisesta! Mua jo pimenevät illat jouluttaa näin syyskuussa, mutta näitä kehtaisi jo tehdä ja tarjota 😀 loistava välikauden sesonkiherkku.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2021 07:09

      Hihii! Ihanaa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios