• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Torttutuutit – Joulun hittitorttu

Joulu· Juhlat

18 marras
Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Resepti ja kuvat toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa

Tässäkö se on? Torttutuutit – joulun hittitorttu? No ainakin omasta mielestäni! En muista nimittäin, koska viimeksi olisin ollut näin innoissani uuden mallisesta joulutortusta. Pidän nimittäin siitä perinteisestä, vaikka maistelen mielelläni villityksiäkin; pihlajanmarjatorttu on jo maistettu tänä vuonna. Se ei iskenyt.

Miksi tämä joulutorttu on sitten mielestäni yli muiden? No koska siinä maistuu perinteisen joulutortun tavoin luumu. Ja se tuo mieleen ikisuosikin: kermatuutin! Pssst. muistatko suositun lumihiutaletortun? Kurkkaa ohje täältä.

Sain suunnitella Myllyn Parhaalle kolme uudenlaista joulutorttua. Te saitte äänestää suosikkianne ja olitte kanssani samaa mieltä. Tämä luumumoussella täytetty torttutuutti voitti ylivoimaisesti! Pakko kyllä hehkuttaa myös suolakaramelliin dipattavia torttutikkuja. Taidan tehdä niitä tyttöjen pikkujouluihin tänä vuonna. Jos ohje kiinnostaa se löytyy Myllyn Parhaan sivuilta.


Torttutuutit – Joulun hittitorttu

Ohje noin 12 kpl

  • 10 kpl torttutaikinalevyjä (1 kg paketti) 
  • 4 dl vispikermaa 
  • 1 purkki luumumarmeladia 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • noin 2 rkl tomusokeria 
  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
  2. Kieritä torttutaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Voit liimata seuraavan suikaleen kananmunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta torttutaikinaa.
  3. Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista torttutuutteja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
  4. Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.
  5. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan luumuhillo ja mausta vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
  6. Sihtaa torttutuuttien päälle tomusokeria ja tarjoile glögin kanssa.

Vinkki! Voit käyttää folion sijaan myös käteviä sarvimuotteja!

Vinkki! Kokeile lisätä mousseen hieman rahkaa tai vaihda marmeladi omena-kaneliin, niin saat erilaisia raikkaita makuja!

VAIHEKUVAT VIDEONA LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Millainen on muuten sun suosikkijoulutorttu, jos perinteistä ei saa valita?

Herkullista viikkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

26 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydellinen Juustotarjotin
Seuraava artikkeli: Vaalea Päärynäglögi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Laura sanoo

    18.11.2020 17:15

    Hei! Hölmö kysymys, mutta paistetaanko nämä tuutit pystyasennossa vai ”kyljellään”?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2020 07:40

      Kyljellään 🙂 ei ole tyhmiä kysymyksiä 🙂

      Vastaa
      • Laura sanoo

        19.11.2020 17:39

        😁 Kiitos!

        Vastaa
  2. Jenni sanoo

    18.11.2020 23:07

    Hei,
    En nyt hoksaa kun..
    Ohje on 12 kappaleelle, mutta tarvitaan kymmenen torttulevyä ja sitte leikataan neljäksi pitkäksi kaistaleeksi niin mitenkäs nämä nyt sitten taiteillaan? 🤭

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2020 07:43

      Ehkä tämä aukenee kun alat taitella, suikaleita voi jäädä muutama yli. Niistä voi vaikka paistaa torttutikkuja. Tai ehkä sun tuutteihin osaan tulee enemmän taikinaa 😉

      10 levyä -> leikataan pituussuunnassa 4 suikaletta -> 3 per tuutti! Helppoa!

      Vastaa
  3. Sofia sanoo

    20.11.2020 14:43

    Aika työlästä pelkän tekstin perusteella käsittää. Ota kuvia työvaiheista tai tee video.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.11.2020 15:09

      Moni on kyllä onnistunut jo näillä ohjeilla 🙂

      Vastaa
    • Helli sanoo

      22.11.2020 09:38

      https://www.myllynparas.fi/reseptit/luumumoussella-taytetyt-torttutuutit
      Tuossa hyvä kuva😊

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        22.11.2020 11:02

        Totta Myllyn Parhaan sivuilta löytyy myös tämä ohjeeni vaihekuvan kanssa. Kiitos Helli linkistä 🙂

        Vastaa
  4. Roosa sanoo

    20.11.2020 16:14

    Hei. Oletko tietoinen, että Tupperwarella löytyy tähän ihanaan reseptiin täydelliset tötterömuotit, jotka kestävät uunia, mikroa sekä pakkasta. Ei tarvitse foliota hukata. Ja niillä voi tehdä kaikkea muutakin, kuten jäätelötikkuja yms. Ne on nimeltään Cornet Party. 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.11.2020 17:05

      Hei Roosa, hyvä vinkki! Tiesin, että muotteja löytyy. Myin myös aikoinaan omassa verkkokaupassani sarvimuotteja, jotka olivat kovin suosittuja. Reseptiin halusin kuitenkin suositella sellaista tapaa tehdä tuutit, että mahdollisimman moni pystyy kotona valmistamaan ohjeen 🙂

      Vastaa
  5. Erika sanoo

    20.11.2020 18:24

    Säilyykö miten jos teen edellisenä iltana valmiiksi aamuksi vai pitääkö syödä ns heti 😃

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2020 08:08

      Kuten tavallisetkin joulutortut ovat nämäkin parhaimmillaan tuoreina 🙂 Jos päätät tehdä ennakkoon niin tee tuutit valmiiksi, mutta täytä vasta ennen tarjoilua. Kerma saattaa kostuttaa taikinan.

      Vastaa
  6. Stiina sanoo

    21.11.2020 10:24

    Nämähän on tosi isoja ja tuhteja jos 1 kg:n taikinasta tulee vain 12 tuuttia, normaalisti teen samasta määrästä 20 torttua. Mietin onnistuuko pienennys, esim. laittaa vain kaksi suikaletta per tuutti? Lapsille ainakin on turha syöttää noin isoja. Mitenhän osaan pienentää foliota vastaavasti.. Hmm.. Täytyy ehkä vain koittaa. Niin hyviltä näyttävät ja vaikuttavat ainesten perusteella.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2020 15:44

      Ohjeet on tehty sovellettaviksi 🙂 Joku oli tehnytkin jo vähän pienempiä tuutteja. Kokeile ihmeessä. Foliot vain taitellaan pienemmiksi. Hyvin onnistut!

      Vastaa
  7. Kati sanoo

    25.11.2020 14:54

    Ajattelin tehdä asukkaille yöllä, mutta miten säilyttäisi näitä. Aamuvuorolla ei ole aikaa täyttää. Olisiko vaikka parvekkeella hyvä, jos ei ole pakkasta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2020 18:25

      Jääkaapissa tai parvekkeella 🙂 Ei ne heti huonoksi mene. Ihanaa kun teet asukkaille yövuorossa <3

      Vastaa
  8. Kirsi sanoo

    26.11.2020 14:47

    Onko pakko liimata kananmunalla vai pysyykö kasassa ilmankin? Haluaisin tehdä vegaaniset versiot.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2020 14:48

      Saattaa aueta tehdessä tai uunissa, koita liimata vaikka kaurapohjaisella maidolla tms.

      Vastaa
      • Kirsi sanoo

        26.11.2020 16:31

        Kiitos vinkistä, laitetaan kokeiluun : )

        Vastaa
  9. Saara sanoo

    9.12.2020 13:26

    Minulöa jäi lopulta nämä tekemättä, en keksinyt miten foliosta taitella tötteröt. Taikina meni takaisin pakasteeseen. 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2020 13:35

      Auttaisiko tämä Myllyn Paras sivuilta löytyvä kuva sinua?

      https://www.myllynparas.fi/reseptit/luumumoussella-taytetyt-torttutuutit

      Löytyy myös myynnissä valmiita sarvimuotteja:

      https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/heirol-pinnoitettu-sarvimuotti-4-kpl-kermasarvimuotti

      Vastaa
  10. Marja sanoo

    18.12.2020 12:15

    Näitä teen kyllä jouluksi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2020 13:15

      Mahtavaa!

      Vastaa
  11. Tiina sanoo

    11.9.2021 08:50

    Kiitos selkeästä ohjeesta, ja jouluisen herkullisen kuuloisesta sellaisesta! Mua jo pimenevät illat jouluttaa näin syyskuussa, mutta näitä kehtaisi jo tehdä ja tarjota 😀 loistava välikauden sesonkiherkku.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.9.2021 07:09

      Hihii! Ihanaa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios