• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Torttutuutit – Joulun hittitorttu

Joulu· Juhlat

18 marras
Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Resepti ja kuvat toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa

Tässäkö se on? Torttutuutit – joulun hittitorttu? No ainakin omasta mielestäni! En muista nimittäin, koska viimeksi olisin ollut näin innoissani uuden mallisesta joulutortusta. Pidän nimittäin siitä perinteisestä, vaikka maistelen mielelläni villityksiäkin; pihlajanmarjatorttu on jo maistettu tänä vuonna. Se ei iskenyt.

Miksi tämä joulutorttu on sitten mielestäni yli muiden? No koska siinä maistuu perinteisen joulutortun tavoin luumu. Ja se tuo mieleen ikisuosikin: kermatuutin! Pssst. muistatko suositun lumihiutaletortun? Kurkkaa ohje täältä.

Sain suunnitella Myllyn Parhaalle kolme uudenlaista joulutorttua. Te saitte äänestää suosikkianne ja olitte kanssani samaa mieltä. Tämä luumumoussella täytetty torttutuutti voitti ylivoimaisesti! Pakko kyllä hehkuttaa myös suolakaramelliin dipattavia torttutikkuja. Taidan tehdä niitä tyttöjen pikkujouluihin tänä vuonna. Jos ohje kiinnostaa se löytyy Myllyn Parhaan sivuilta.


Torttutuutit – Joulun hittitorttu

Ohje noin 12 kpl

  • 10 kpl torttutaikinalevyjä (1 kg paketti) 
  • 4 dl vispikermaa 
  • 1 purkki luumumarmeladia 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • noin 2 rkl tomusokeria 
  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
  2. Kieritä torttutaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Voit liimata seuraavan suikaleen kananmunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta torttutaikinaa.
  3. Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista torttutuutteja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
  4. Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.
  5. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan luumuhillo ja mausta vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
  6. Sihtaa torttutuuttien päälle tomusokeria ja tarjoile glögin kanssa.

Vinkki! Voit käyttää folion sijaan myös käteviä sarvimuotteja!

Vinkki! Kokeile lisätä mousseen hieman rahkaa tai vaihda marmeladi omena-kaneliin, niin saat erilaisia raikkaita makuja!

VAIHEKUVAT VIDEONA LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Millainen on muuten sun suosikkijoulutorttu, jos perinteistä ei saa valita?

Herkullista viikkoa!

/Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

24 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Täydellinen Juustotarjotin
Seuraava artikkeli: Vaalea Päärynäglögi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Laura sanoo

    18.11.2020 17:15

    Hei! Hölmö kysymys, mutta paistetaanko nämä tuutit pystyasennossa vai ”kyljellään”?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2020 07:40

      Kyljellään 🙂 ei ole tyhmiä kysymyksiä 🙂

      Vastaa
      • Laura sanoo

        19.11.2020 17:39

        😁 Kiitos!

        Vastaa
  2. Jenni sanoo

    18.11.2020 23:07

    Hei,
    En nyt hoksaa kun..
    Ohje on 12 kappaleelle, mutta tarvitaan kymmenen torttulevyä ja sitte leikataan neljäksi pitkäksi kaistaleeksi niin mitenkäs nämä nyt sitten taiteillaan? 🤭

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.11.2020 07:43

      Ehkä tämä aukenee kun alat taitella, suikaleita voi jäädä muutama yli. Niistä voi vaikka paistaa torttutikkuja. Tai ehkä sun tuutteihin osaan tulee enemmän taikinaa 😉

      10 levyä -> leikataan pituussuunnassa 4 suikaletta -> 3 per tuutti! Helppoa!

      Vastaa
  3. Sofia sanoo

    20.11.2020 14:43

    Aika työlästä pelkän tekstin perusteella käsittää. Ota kuvia työvaiheista tai tee video.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.11.2020 15:09

      Moni on kyllä onnistunut jo näillä ohjeilla 🙂

      Vastaa
    • Helli sanoo

      22.11.2020 09:38

      https://www.myllynparas.fi/reseptit/luumumoussella-taytetyt-torttutuutit
      Tuossa hyvä kuva😊

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        22.11.2020 11:02

        Totta Myllyn Parhaan sivuilta löytyy myös tämä ohjeeni vaihekuvan kanssa. Kiitos Helli linkistä 🙂

        Vastaa
  4. Roosa sanoo

    20.11.2020 16:14

    Hei. Oletko tietoinen, että Tupperwarella löytyy tähän ihanaan reseptiin täydelliset tötterömuotit, jotka kestävät uunia, mikroa sekä pakkasta. Ei tarvitse foliota hukata. Ja niillä voi tehdä kaikkea muutakin, kuten jäätelötikkuja yms. Ne on nimeltään Cornet Party. 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.11.2020 17:05

      Hei Roosa, hyvä vinkki! Tiesin, että muotteja löytyy. Myin myös aikoinaan omassa verkkokaupassani sarvimuotteja, jotka olivat kovin suosittuja. Reseptiin halusin kuitenkin suositella sellaista tapaa tehdä tuutit, että mahdollisimman moni pystyy kotona valmistamaan ohjeen 🙂

      Vastaa
  5. Erika sanoo

    20.11.2020 18:24

    Säilyykö miten jos teen edellisenä iltana valmiiksi aamuksi vai pitääkö syödä ns heti 😃

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2020 08:08

      Kuten tavallisetkin joulutortut ovat nämäkin parhaimmillaan tuoreina 🙂 Jos päätät tehdä ennakkoon niin tee tuutit valmiiksi, mutta täytä vasta ennen tarjoilua. Kerma saattaa kostuttaa taikinan.

      Vastaa
  6. Stiina sanoo

    21.11.2020 10:24

    Nämähän on tosi isoja ja tuhteja jos 1 kg:n taikinasta tulee vain 12 tuuttia, normaalisti teen samasta määrästä 20 torttua. Mietin onnistuuko pienennys, esim. laittaa vain kaksi suikaletta per tuutti? Lapsille ainakin on turha syöttää noin isoja. Mitenhän osaan pienentää foliota vastaavasti.. Hmm.. Täytyy ehkä vain koittaa. Niin hyviltä näyttävät ja vaikuttavat ainesten perusteella.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.11.2020 15:44

      Ohjeet on tehty sovellettaviksi 🙂 Joku oli tehnytkin jo vähän pienempiä tuutteja. Kokeile ihmeessä. Foliot vain taitellaan pienemmiksi. Hyvin onnistut!

      Vastaa
  7. Kati sanoo

    25.11.2020 14:54

    Ajattelin tehdä asukkaille yöllä, mutta miten säilyttäisi näitä. Aamuvuorolla ei ole aikaa täyttää. Olisiko vaikka parvekkeella hyvä, jos ei ole pakkasta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2020 18:25

      Jääkaapissa tai parvekkeella 🙂 Ei ne heti huonoksi mene. Ihanaa kun teet asukkaille yövuorossa <3

      Vastaa
  8. Kirsi sanoo

    26.11.2020 14:47

    Onko pakko liimata kananmunalla vai pysyykö kasassa ilmankin? Haluaisin tehdä vegaaniset versiot.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.11.2020 14:48

      Saattaa aueta tehdessä tai uunissa, koita liimata vaikka kaurapohjaisella maidolla tms.

      Vastaa
      • Kirsi sanoo

        26.11.2020 16:31

        Kiitos vinkistä, laitetaan kokeiluun : )

        Vastaa
  9. Saara sanoo

    9.12.2020 13:26

    Minulöa jäi lopulta nämä tekemättä, en keksinyt miten foliosta taitella tötteröt. Taikina meni takaisin pakasteeseen. 🙁

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2020 13:35

      Auttaisiko tämä Myllyn Paras sivuilta löytyvä kuva sinua?

      https://www.myllynparas.fi/reseptit/luumumoussella-taytetyt-torttutuutit

      Löytyy myös myynnissä valmiita sarvimuotteja:

      https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/heirol-pinnoitettu-sarvimuotti-4-kpl-kermasarvimuotti

      Vastaa
  10. Marja sanoo

    18.12.2020 12:15

    Näitä teen kyllä jouluksi

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2020 13:15

      Mahtavaa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios