|

Torttutuutit – Joulun hittitorttu

Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Resepti ja kuvat toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Myllyn Paras kanssa

Tässäkö se on? Torttutuutit – joulun hittitorttu? No ainakin omasta mielestäni! En muista nimittäin, koska viimeksi olisin ollut näin innoissani uuden mallisesta joulutortusta. Pidän nimittäin siitä perinteisestä, vaikka maistelen mielelläni villityksiäkin; pihlajanmarjatorttu on jo maistettu tänä vuonna. Se ei iskenyt.

Miksi tämä joulutorttu on sitten mielestäni yli muiden? No koska siinä maistuu perinteisen joulutortun tavoin luumu. Ja se tuo mieleen ikisuosikin: kermatuutin! Pssst. muistatko suositun lumihiutaletortun? Kurkkaa ohje täältä.

Sain suunnitella Myllyn Parhaalle kolme uudenlaista joulutorttua. Te saitte äänestää suosikkianne ja olitte kanssani samaa mieltä. Tämä luumumoussella täytetty torttutuutti voitti ylivoimaisesti! Pakko kyllä hehkuttaa myös suolakaramelliin dipattavia torttutikkuja. Taidan tehdä niitä tyttöjen pikkujouluihin tänä vuonna. Jos ohje kiinnostaa se löytyy Myllyn Parhaan sivuilta.


Torttutuutit – Joulun hittitorttu

Ohje noin 12 kpl

  • 10 kpl torttutaikinalevyjä (1 kg paketti) 
  • 4 dl vispikermaa 
  • 1 purkki luumumarmeladia 
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • noin 2 rkl tomusokeria 
  1. Levitä taikinalevyt leivinpaperille uunipellille ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Kauli taikinalevyjä hieman ohuemmiksi. Leikkaa levyt pituussuunnassa neljäksi pitkäksi kaistaleeksi. Muotoile foliosta tuuttimuotit, joiden päälle taikina pyöritetään (leikkaa foliosta noin 25 x 25 cm neliöitä. Taita neliöt kolmioiksi ja rullaa tötteröksi).
  2. Kieritä torttutaikinasuikaleet foliotötterön ympärille kapeammasta päästä leveämpään, niin että uusi kerros tulee reunasta ihan vähän edellisen päälle. Voit liimata seuraavan suikaleen kananmunalla seuraavan päälle. Käytä yhteen tuuttiin kolme suikaletta torttutaikinaa.
  3. Nosta tuutit uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele kananmunalla. Paista torttutuutteja uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12–15 minuuttia, kunnes tuutit ovat kauniin kullanvärisiä.
  4. Anna tuuttien jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Irrota foliot tuuteista vasta kun tuutit ovat kunnolla jäähtyneet.
  5. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Vatkaa sekaan luumuhillo ja mausta vaniljasokerilla. Laita täyte pursotinpussiin tähtityllan kanssa ja pursota täyte tuutteihin.
  6. Sihtaa torttutuuttien päälle tomusokeria ja tarjoile glögin kanssa.

Vinkki! Voit käyttää folion sijaan myös käteviä sarvimuotteja!

Vinkki! Kokeile lisätä mousseen hieman rahkaa tai vaihda marmeladi omena-kaneliin, niin saat erilaisia raikkaita makuja!

VAIHEKUVAT VIDEONA LÖYDÄT TÄÄLTÄ

Torttutuutit - Joulun hittitorttu
Torttutuutit - Joulun hittitorttu

Millainen on muuten sun suosikkijoulutorttu, jos perinteistä ei saa valita?

Herkullista viikkoa!

/Anni

Lisää jouluherkkuja löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

26 Kommenttia

  1. Laura sanoo:

    Hei! Hölmö kysymys, mutta paistetaanko nämä tuutit pystyasennossa vai ”kyljellään”?

  2. Jenni sanoo:

    Hei,
    En nyt hoksaa kun..
    Ohje on 12 kappaleelle, mutta tarvitaan kymmenen torttulevyä ja sitte leikataan neljäksi pitkäksi kaistaleeksi niin mitenkäs nämä nyt sitten taiteillaan? 🤭

    1. Ehkä tämä aukenee kun alat taitella, suikaleita voi jäädä muutama yli. Niistä voi vaikka paistaa torttutikkuja. Tai ehkä sun tuutteihin osaan tulee enemmän taikinaa 😉

      10 levyä -> leikataan pituussuunnassa 4 suikaletta -> 3 per tuutti! Helppoa!

  3. Sofia sanoo:

    Aika työlästä pelkän tekstin perusteella käsittää. Ota kuvia työvaiheista tai tee video.

      1. Totta Myllyn Parhaan sivuilta löytyy myös tämä ohjeeni vaihekuvan kanssa. Kiitos Helli linkistä 🙂

  4. Roosa sanoo:

    Hei. Oletko tietoinen, että Tupperwarella löytyy tähän ihanaan reseptiin täydelliset tötterömuotit, jotka kestävät uunia, mikroa sekä pakkasta. Ei tarvitse foliota hukata. Ja niillä voi tehdä kaikkea muutakin, kuten jäätelötikkuja yms. Ne on nimeltään Cornet Party. 😊

    1. Hei Roosa, hyvä vinkki! Tiesin, että muotteja löytyy. Myin myös aikoinaan omassa verkkokaupassani sarvimuotteja, jotka olivat kovin suosittuja. Reseptiin halusin kuitenkin suositella sellaista tapaa tehdä tuutit, että mahdollisimman moni pystyy kotona valmistamaan ohjeen 🙂

  5. Erika sanoo:

    Säilyykö miten jos teen edellisenä iltana valmiiksi aamuksi vai pitääkö syödä ns heti 😃

    1. Kuten tavallisetkin joulutortut ovat nämäkin parhaimmillaan tuoreina 🙂 Jos päätät tehdä ennakkoon niin tee tuutit valmiiksi, mutta täytä vasta ennen tarjoilua. Kerma saattaa kostuttaa taikinan.

  6. Stiina sanoo:

    Nämähän on tosi isoja ja tuhteja jos 1 kg:n taikinasta tulee vain 12 tuuttia, normaalisti teen samasta määrästä 20 torttua. Mietin onnistuuko pienennys, esim. laittaa vain kaksi suikaletta per tuutti? Lapsille ainakin on turha syöttää noin isoja. Mitenhän osaan pienentää foliota vastaavasti.. Hmm.. Täytyy ehkä vain koittaa. Niin hyviltä näyttävät ja vaikuttavat ainesten perusteella.

    1. Ohjeet on tehty sovellettaviksi 🙂 Joku oli tehnytkin jo vähän pienempiä tuutteja. Kokeile ihmeessä. Foliot vain taitellaan pienemmiksi. Hyvin onnistut!

  7. Kati sanoo:

    Ajattelin tehdä asukkaille yöllä, mutta miten säilyttäisi näitä. Aamuvuorolla ei ole aikaa täyttää. Olisiko vaikka parvekkeella hyvä, jos ei ole pakkasta?

    1. Jääkaapissa tai parvekkeella 🙂 Ei ne heti huonoksi mene. Ihanaa kun teet asukkaille yövuorossa <3

  8. Kirsi sanoo:

    Onko pakko liimata kananmunalla vai pysyykö kasassa ilmankin? Haluaisin tehdä vegaaniset versiot.

    1. Saattaa aueta tehdessä tai uunissa, koita liimata vaikka kaurapohjaisella maidolla tms.

      1. Kirsi sanoo:

        Kiitos vinkistä, laitetaan kokeiluun : )

  9. Saara sanoo:

    Minulöa jäi lopulta nämä tekemättä, en keksinyt miten foliosta taitella tötteröt. Taikina meni takaisin pakasteeseen. 🙁

  10. Marja sanoo:

    Näitä teen kyllä jouluksi

  11. Tiina sanoo:

    Kiitos selkeästä ohjeesta, ja jouluisen herkullisen kuuloisesta sellaisesta! Mua jo pimenevät illat jouluttaa näin syyskuussa, mutta näitä kehtaisi jo tehdä ja tarjota 😀 loistava välikauden sesonkiherkku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *