• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Ihastuttava Vadelmasima

Juhannus· Kevään juhlat· Mehut ja muut juomat· Vappu

1 touko

Ihastuttava Vadelmasima

Vapputerveisiä! Olen syönyt liikaa munkkeja ja olo on ollut ähky nyt vuorokauden ajan, heh onneksi vappu on vain kerran vuodessa (ja munkitkin on nyt loppu). Miten teillä on mennyt?

Tein viime vuonna passionsimaa ja on ollut ilo huomata kuinka moni teistä on tehnyt sitä tänä vuonna! Kiitos kaikista viesteistä ja kuvista, joita olette jakaneet! Lupasin, että tänä vuonna laitan tulemaan taas makusimaa. Teki mieli kääntyä passionsiman kannalle (olihan se niin törkeän herkullista), mutta lopulta päädyin kokeilemaan marjasuosikkiani siman maustajana eli tämän vuoden makusima on ihastuttava vadelmasima, jonka viimeistelin rosmariinin oksilla!

Siman tekeminen on muuten todella helppoa. Tarvitset vain viisi raaka-ainetta, mittaat ne kulhoon, odotat, pullotat ja odotat. Voit tehdä siman myös pikana kolmessa vuorokaudessa kun annat siman tekeytyä huoneenlämmössä. Anna siman olla kulhossa 48 tuntia ja pullota se sitten. Anna pullotetun siman käydä vielä vuorokausi huoneenlämmössä. Kun rusinat nousevat pintaan on sima valmista. Tämä ohje tuli ehkä hiukan liian myöhään ennen vappua, mutta ehkä innostut vaaleasta vadelmasimasta jo vaikka äitienpäivänä? Ja miten ihanaa vadelmasima olisikaan juhannuksena?


Ihastuttava Vadelmasima

2 litraa valmista simaa

  • 2 litraa vettä
  • 250 g taloussokeria
  • 2 dl vadelmia
  • 1 sitruuna
  • herneen kokoinen nokare tuorehiivaa (tai 1 tl kuivahiivaa)
  • (rusinoita)

HUOM! Jos teet siman kuivahiivaan lisää hiiva noin 40 asteiseen nesteeseen.

Koristeeksi/mausteeksi

  • rosmariinia
  • jääpaloja
  1. Mittaa sokeri, vadelmat (käytin suomalaisia pakastevadelmia) ja litra vettä kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
  2. Pese sitruuna ja raasta sen kuori kulhoon, purista myös mehu kulhoon.
  3. Kaada päälle vadelmaliemi ja kaada toinen litra vettä kylmänä sekaan.
  4. Kun seos on kädenlämpöistä lisää sekaan pieni herneen kokoinen nokare hiivaa.
  5. Sekoita, peittele kelmulla ja jätä tekeytymään huoneenlämpöön.
  6. Noin 24 tunnin päästä siivilöi sima ja pullota se pulloihin joiden pohjalla on 1 tl sokeria ja rusina tai kaksi.
  7. Laita pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin 6 päivän päästä, kun rusinat nousevat pintaan.
  8. Valmis sima säilyy hyvänä noin viikon.

Vinkki! Sima valmistuu nopeammin huoneenlämmössä, jopa kolmessa vuorokaudessa! 

Vinkki! Varmista pullonkorkkien olevan kunnolla kiinni, että simaan muodostuu happoa! Jos pelkäät että pullot poksahtavat voit päästää ilmaa ulos avaamalla korkkeja varovasti, mutta sulje ne sitten uudestaan. Eli ilmaa pulloja jos ne näyttää pullistuvan tai jos rusinat nousevat pintaan jo hyvissä ajoin. 

Ihastuttava Vadelmasima Ihastuttava Vadelmasima

Lauantaina blogissa korkataan grillikausi!

Mukavaa loppuviikkoa!

♥ Anni


Lisää Vappu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Parhaat Vappumunkit
Seuraava artikkeli: Fantastiset Gourmet-Hodarit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Katja sanoo

    4.5.2019 07:46

    Hei,
    Voi miten ihana näköistä vadelmasimaa! Paljonkohan pitäisi noin 50 hlölle tehdä?
    Ja ongelma numero yksi: kun ei ole paljoa kylmää tilaa, miten siman saisi toteutettua, että olisi kylmää simaa tarjoiltavana juhlapäivänä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.5.2019 07:57

      Hei Katja, tällä ohjeella tulee kaksi litraa simaa, tuplaamalla 4 litraa jne. En tiedä kuinka paljon ja millaisia laseja tarjoat viidelle kymmenelle 🙂 Siman voi antaa käydä huoneenlämmössä, mutta se pitää tarjoilla viileänä, joten siihen tarvitsee kyllä kylmätilaa 🙂

      Vastaa
  2. Eeva-Liisa sanoo

    21.4.2020 14:44

    Heippa!Vielä tarkennusta reseptistä.Kun kaadat vadelmamehun sitruunankuorien ja-mehun joukkoon,oletko siivilöinyt pois vadelmat siinä vaiheessa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.4.2020 14:53

      Hei,

      En, vadelmat tuovat makua simaan ja sima siivilöidään vasta ennen pullotusta.

      Vastaa
  3. Salla sanoo

    26.4.2020 09:27

    Eli siis jos haluan pikana siman niin jätänkö pullot huoneenlämpöön 3 päiväksi pullotuksen jälkeen? Ja sitten 3 päivän päästä valmista juotavaksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.4.2020 10:41

      Yleinen ohjeistus on, että sima valmistuu noin viikossa jääkaapissa ja huoneen lämmössä noin kolmessa vuorokaudessa (kun pullotettu). Tähän vaikuttaa lämpötila ja hiivan määrä. Kun rusinat nousevat pintaan on sima valmista 🙂

      Vastaa
  4. Anne sanoo

    10.6.2020 22:18

    Moi Anni😊. Voiko sitruunan jättää pois? Maistuuko vadelman läpi paljon sitruunan maku? Ihanan näköistä juomaa❤

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.6.2020 06:25

      Moikka, sitruuna on olennainen osa simaa ja vaikuttaa hapokkuuteen. Ei sitä minusta erikseen maista. Tässä versiossa eniten maistuu vadelma 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Huomenta ☀️ Kuinka moni leipoo tänään? Ain Huomenta ☀️

Kuinka moni leipoo tänään? Ainakin ruispalahulluus jatkuu. Teiltä satelee viestejä ja kuvia stoorien puolelle. Kiitos 🙏🏻 

Ihanaa sunnuntaita! 😘
Mehevää suklaakakkua, pehmeää pähkinäistä v Mehevää suklaakakkua, pehmeää pähkinäistä vaahtoa, huurteisia vadelmia 🍫 Suklaakakku muutaman viikon takaa (ilman lisättyä sokeria) löytyy blogin arkistoista. Tänä aamuna pohdin mustikkakakkua stailatessa, miten käsittämättömän terapeuttista tämä leipominen ja kuvaaminen on. Intohimo, joka kasvaa vuosi vuodelta. Intohimo, jota ei voi leipomalla tyrehdyttää. Intohimo, jota on vaikea selittää sanoin. Innostun ihan ajatellessani. Rakastan työssäni juuri tätä osaa eniten, saan olla luova! Ideoita on niin paljon ettei niitä ehdi jakaa. Aikaa liian vähän kaiken toteuttamiseen. Ihanaa kun olette siellä jakamassa tätä intohimoa kanssani 😘 Tuntuisi tylsältä ilman teitä. Ilman, että saisi yhdessä hehkuttaa. Nähdä miten reseptit pääsevät käyttöön ja miten niistä nautitaan. Tällä hetkellä leivotte ruisleipää. Kiitos viesteistänne uusinta innostusta koskien. Ja kiitos kun olette siellä ihanat 💕 Kaunista viikonloppua!
Huomenta ☀️ Onnea on aamuaurinko ja kotona l Huomenta ☀️ 

Onnea on aamuaurinko ja kotona leivottu tuore ruisleipä 👌🏻

Ohje blogissa ja linkki profiilissa ☝🏻 #anninuunissa
IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukau IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukauden kunniaksi. Kaikki yllärit ja hemmottelut peruttiin tai ainakin siirrettiin. Surettaa, harmittaa ja väsyttää. Onneksi aurinko ja tuleva kevät piristää ☀️ ja se että vuosi sitten ei tiedetty, että ollaan samassa, jopa pahemmassa tilanteessa, vuotta myöhemmin. Haleja ja jaksamista kaikille! 😘

Ihana Puolukkasmoothie 🌿 (2 annosta)

2 dl jäisiä puolukoita
4 dl kauramaitoa
4 taatelia
3 rkl kauraleseitä
ripaus kardemummaa ja kanelia

Mittaa kaikki blenderiin ja aja tasaiseksi. Nauti! 

Ihanaa uutta viikkoa! 🤗
🍊🍊🍊 Saisiko olla pala veriappelsiinitort 🍊🍊🍊

Saisiko olla pala veriappelsiinitorttua? 

Ihana makumuistoja herättelevä ohjeeni löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti numerosta 👏🏻 Minä leivoin, yhdessä stailattiin ja kuvan nappasi @johannamyllymakiphotographer 📷
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios