• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut!

Kakut· Tekniikat

14 kesä

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

Yllä oleva kuva on otettu olohuoneessamme muutamia viikkoja sitten, kun toimittaja ja kuvaaja Maaseudun Tulevaisuudesta kävivät luonani kahvilla. Hurmaavan äitienpäiväkakun jota pitelen kuvassa käsissäni ohjeen löydät tästä. Postasin teille Instagramin Stories puolelle tarinoita kakun täytöstä ja sain hurjan määrän kysymyksiä liittyen kakun täyttöön. Päätin kirjoitella teille Stories kuvien pohjalta vielä ohjeet ja vinkit tänne blogin puolelle, koska niitä toivottiin kovasti.

Päätin näin juhannuksen kynnyksellä toteuttaa muutaman postaustoiveenne. Tässä on ensimmäinen ja pian tulossa paljon, todella paljon kyselty toivekakkuohje!


Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut!

Kun sinulla on valmis kakkupohja ja täyte leivottuna tee näin:

Ohjeet

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline.
    1. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
  2. Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
  3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten ohut kerros pyrettä tai hilloa ja sitten kakkumousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
  4. Kostuta pohjat esimerkiksi mehulla tai vaniljamaidolla ennen moussen ja hillon lisäämistä (pieneen kakkuun noin 1 dl nestettä kostutukseen).
  5. Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
  6. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
  7. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää. Näin saat myös kakun näppärästi ulos vuoasta.
  8. Nyt voit aloittaa koristelun.

Vinkki! Katso myös ohjeeni kakun kreemitykseen täältä.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

  1. Leikkaa kakku osiin. Kostuta kaikki kakkukerrokset kevyesti.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

2. Ensimmäinen täytekerros, tasoita esimerkiksi lusikalla ja nosta seuraava kakkukerros päälle.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

3. Viimeinen kakkupala päälle. Kostutan myös tämän kerroksen kevyesti. Peittelen ja laitan kakun yöksi jääkaappiin.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

4. Aamulla avaan kakkuvuoan lukituksen, irrotan leivinpaperin, otan kakkualustan esiin ja kippaan kakun siihen.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

5. Ja käännän näin!

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

6. Täydellinen! Niin tasainen. Nyt aloitan koristelun.

Tähän loppuun vielä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiänne

  1. Milloin kakku on hyvä täyttää? Kakun voi täyttää 1-2 päivää etukäteen.
  2. Miksi laitat leivinpaperia vuoan reunoille? Kakkuvuoan reunoilla oleva leivinpaperi helpottaa täyttöä ja pitää kakun reunat siistinä. Irrottaminen vuoasta myös helpottuu.
  3. Miten leivinpaperi pysyy vuoan reunoilla? Leivinpaperi (voit käyttää myös reunakalvoa) pysyy vuoan reunoilla hyvin, jos sipaiset vuoan reunoille ensin hieman voita tai vuokasprayta.
  4. Paras väline kakkupohjan leikkaamiseen? Käytän leipäveistä. Tämä on makuasia, jotkut suosivat kakkusahaa.
  5. Miten kakkupohja pakastetaan? Esimerkiksi pakastepussissa tai kelmuun käärittynä eli hyvin peiteltynä.
  6. Miten kakku kostutetaan? Käytän pullasutia ja laitan pieneen kakkuun noin 1 dl kostuketta ja isoon 1.5-2 dl. Teen tämän silmämääräisesti niin, että kakun pinta tulee meheväksi, mutta ei ui nesteessä.

Lisäkysymyksiin vastaan kommenttien puolella.

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää kakkutekniikoita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

17 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Crostata – Helppo italialainen piirakka (G)
Seuraava artikkeli: Pasticceria Vassalli – Maailman ihanin kahvila »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    16.6.2019 11:19

    Niin kaunis kakku, sen leipuri ja kokonaisuus <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2019 11:52

      Kiitos ihana Peggy <3 Upeaa aurinkoista sunnuntaita!

      Vastaa
  2. Katariina sanoo

    17.6.2019 00:53

    Kysymykseni Anni sulle taitaa tulla vähän väärään kohtaan, mutta onko sulla vinkata parasta irtopohjavuokaa, vai onko mun vaan alistuttava sille, että käytän muutaman kerran vuokaa, ja sitten kasvatan jätekasaa.
    Uusin hankintani on viimekesältä. Se oli marketista, ja kätevä muuten, pohja lovettu niin, että pohjan reuna yltää kakkuvuokaa leveämmälle muodostaen reunakkeen, mutta tästäkin muuten hyväksi havaitusta alkoi mureta pinnoite, jota en halua kakkuihini.
    Muissa heirollissa ja ilo leipureissa on ollut ongelma, että jossain vaiheessa lukko ei enä pidä, vaan rävähtää auki.
    Haluaisin siis todellakin toimivan irtopohjavuokasarjan, josta kotileipurille olisi iloa vuosiksi eteenpäin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2019 08:02

      Hei Katariina,

      Itse olen tykästynyt omassa kaupassani myytäviin irtopohjavuokiin. Marketin versiot minullakin löystyneet käytössä, mutta nämä eivät. Se että pinnoite lähtee kertoo kyllä todella huonosta laadusta.

      https://www.anninuunissa.com/irtopohjavuoka-korkea-22cm-p-869.html

      Vastaa
  3. Hanna sanoo

    2.7.2019 22:15

    Eli tässä kakun pohja jää kakun ylimmäksi kerrokseksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.7.2019 07:01

      Niin minä teen, koska pohja on aina tasainen ja sopii siksi päällimmäiseksi parhaiten 🙂

      Vastaa
  4. Pauliina sanoo

    16.6.2020 18:57

    Hei, olen tekemässä mansikka kerma kakkua, täytteeksi tulee hilloa, tuoreita mansikoita ja kermaa. Kannattaako tälläinen kakku kasata myös kelmutettuun vuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2020 21:05

      Hei, ei välttämättä. Kokoan vuokaan kakut, joihin tulee paksu hyydytettävä täyte. Kakku tosin maistuu aina paremmalta, jos sen antaa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Teen itse mansikkakakun näin:

      https://www.anninuunissa.fi/perinteinen-paras-mansikkakakku-gl/

      Vastaa
  5. S sanoo

    12.7.2020 21:18

    Moikka Anni 🙂

    Minulla on pieni kokoamisongelma. Tiedossa on kakku, johon tulee 4 kerrosta: 1 kakkupohjakerros ja 2 custard-kerrosta ja päälimmäinen kerros on liivatemarjahössäkkäkerros. Minun kakkuvuokani on sellainen, ettei sitä saa avattua sivuilta tai alta, joten siinä tehtävät kakut on kumottava. Miten tälläinen kakku kannattaisi koota? Kauneimmat reunat tähän tulevat, kun kakun kokoaa vuokaan, johon vuoraan kelmulla/leivinpaperilla. Ajattelin ensin, että jos kokoaisin kakun tavallaan ylimmäinen kerros ensin vuokani pohjalle ja sitten sillä tavalla kumoaisin kakun, mutta pelkään, että liivatemarjakerros jää kiinni tai ei näytä niin nätille, kun kakun kumoaa näin. Apua Anni, mitä suosittelet? 😀

    Kiitos <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.7.2020 08:32

      Moikka,

      Nyt on mielenkiintoista. Onko kyseessä siis kokonaan hyydytettävä kakku? Käytän hyydytettäviin itse aina irtopohjavuokaa, jotta ne saa nätisti irti. Itse käytän hyydytettäviin myös reunakalvoa, joilla reunat jäävät siisteiksi. Valitettavasti kokeilematta ja ihan täysin ymmärtämättä millaisen kakun olet tekemättä neuvoni jäävät tähän. Joskus leivonnassa pitää ottaa riskejä ja kokeilla rohkeasti 🙂

      Vastaa
  6. S sanoo

    13.7.2020 20:23

    Moikka😊 kyseessä olisi siis kakku johon tulee kakkupohja ja päälle 3 kerrosta erilaista curdia, jotka hyydytetään ennen kuin ne laitetaan päällekkäin. Niin selkeät kerrokset ja siistit reunat olisi tarkoitus saada. Reunakalvoa ajattelin käyttää toki mutta mietin että tuleeko sinulla mieleen vinkkiä tähän. Ymmärrän jos tämä on hankala tapaus 😀

    Vastaa
  7. Eevakaisa sanoo

    4.9.2020 13:16

    Hei, pysyykö kakku hyvin kasassa kumoamisen aikana/jälkeen? Aion leipoa viikonloppuna ensimmäistä kertaa täytekakun normaaliin kakkuvuokaan (ei irtopohja). Kakkuun tulee siis hyydytettävät täytteet, jolloin se tulee koota vuokaan. En ole koskaan aikaisemmin kumonnut koottua kakkua joten se jännittää

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.9.2020 07:13

      Hei, tottakai pysyy, jos sinulla on jämäkkä täyte kakun välissä 🙂

      Vastaa
  8. Minou sanoo

    29.5.2021 14:31

    Kätevä tapa kääntää kakku. Tulee todella tasainen päällipuoli kun kääntää. Enpä olisi itse hoksannut. Joku kyseli irtopohjavuoista. Varmasti erikoiskaupoista ostetut ovat erinomaisia. Itselläni on jo monta vuotta ollut ahkerassa käytössä kaksi Lidlin vuokaa. Todella erinomaista laatua ja erittäin halpoja ja sa satuin ohi mennessäni ostamaan ne enkä ole katunut. Kestävät varmaan vielä kauan. Nyt tutustun muihin leivontavihjeisiisi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.5.2021 06:48

      Hienoa, kiitos vinkeistä 🙂

      Vastaa
  9. Iiris sanoo

    8.7.2022 19:28

    Juhlat olisivat sunnuntaina keskipäivällä ja aamulla aika kiire kannattaako kakku kuorruutaa jo lauantaina ( sun silkinpehmeä suklaakreemi kuorrutteena)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.7.2022 09:48

      Voit kuorruttaa jo päivää ennen 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios