• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut!

Kakut· Tekniikat

14 kesä

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

Yllä oleva kuva on otettu olohuoneessamme muutamia viikkoja sitten, kun toimittaja ja kuvaaja Maaseudun Tulevaisuudesta kävivät luonani kahvilla. Hurmaavan äitienpäiväkakun jota pitelen kuvassa käsissäni ohjeen löydät tästä. Postasin teille Instagramin Stories puolelle tarinoita kakun täytöstä ja sain hurjan määrän kysymyksiä liittyen kakun täyttöön. Päätin kirjoitella teille Stories kuvien pohjalta vielä ohjeet ja vinkit tänne blogin puolelle, koska niitä toivottiin kovasti.

Päätin näin juhannuksen kynnyksellä toteuttaa muutaman postaustoiveenne. Tässä on ensimmäinen ja pian tulossa paljon, todella paljon kyselty toivekakkuohje!


Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut!

Kun sinulla on valmis kakkupohja ja täyte leivottuna tee näin:

Ohjeet

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline.
    1. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
  2. Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
  3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten ohut kerros pyrettä tai hilloa ja sitten kakkumousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
  4. Kostuta pohjat esimerkiksi mehulla tai vaniljamaidolla ennen moussen ja hillon lisäämistä (pieneen kakkuun noin 1 dl nestettä kostutukseen).
  5. Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
  6. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
  7. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää. Näin saat myös kakun näppärästi ulos vuoasta.
  8. Nyt voit aloittaa koristelun.

Vinkki! Katso myös ohjeeni kakun kreemitykseen täältä.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

  1. Leikkaa kakku osiin. Kostuta kaikki kakkukerrokset kevyesti.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

2. Ensimmäinen täytekerros, tasoita esimerkiksi lusikalla ja nosta seuraava kakkukerros päälle.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

3. Viimeinen kakkupala päälle. Kostutan myös tämän kerroksen kevyesti. Peittelen ja laitan kakun yöksi jääkaappiin.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

4. Aamulla avaan kakkuvuoan lukituksen, irrotan leivinpaperin, otan kakkualustan esiin ja kippaan kakun siihen.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

5. Ja käännän näin!

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

6. Täydellinen! Niin tasainen. Nyt aloitan koristelun.

Tähän loppuun vielä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiänne

  1. Milloin kakku on hyvä täyttää? Kakun voi täyttää 1-2 päivää etukäteen.
  2. Miksi laitat leivinpaperia vuoan reunoille? Kakkuvuoan reunoilla oleva leivinpaperi helpottaa täyttöä ja pitää kakun reunat siistinä. Irrottaminen vuoasta myös helpottuu.
  3. Miten leivinpaperi pysyy vuoan reunoilla? Leivinpaperi (voit käyttää myös reunakalvoa) pysyy vuoan reunoilla hyvin, jos sipaiset vuoan reunoille ensin hieman voita tai vuokasprayta.
  4. Paras väline kakkupohjan leikkaamiseen? Käytän leipäveistä. Tämä on makuasia, jotkut suosivat kakkusahaa.
  5. Miten kakkupohja pakastetaan? Esimerkiksi pakastepussissa tai kelmuun käärittynä eli hyvin peiteltynä.
  6. Miten kakku kostutetaan? Käytän pullasutia ja laitan pieneen kakkuun noin 1 dl kostuketta ja isoon 1.5-2 dl. Teen tämän silmämääräisesti niin, että kakun pinta tulee meheväksi, mutta ei ui nesteessä.

Lisäkysymyksiin vastaan kommenttien puolella.

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää kakkutekniikoita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

13 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Crostata – Helppo italialainen piirakka (G)
Seuraava artikkeli: Pasticceria Vassalli – Maailman ihanin kahvila »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    16.6.2019 11:19

    Niin kaunis kakku, sen leipuri ja kokonaisuus <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2019 11:52

      Kiitos ihana Peggy <3 Upeaa aurinkoista sunnuntaita!

      Vastaa
  2. Katariina sanoo

    17.6.2019 00:53

    Kysymykseni Anni sulle taitaa tulla vähän väärään kohtaan, mutta onko sulla vinkata parasta irtopohjavuokaa, vai onko mun vaan alistuttava sille, että käytän muutaman kerran vuokaa, ja sitten kasvatan jätekasaa.
    Uusin hankintani on viimekesältä. Se oli marketista, ja kätevä muuten, pohja lovettu niin, että pohjan reuna yltää kakkuvuokaa leveämmälle muodostaen reunakkeen, mutta tästäkin muuten hyväksi havaitusta alkoi mureta pinnoite, jota en halua kakkuihini.
    Muissa heirollissa ja ilo leipureissa on ollut ongelma, että jossain vaiheessa lukko ei enä pidä, vaan rävähtää auki.
    Haluaisin siis todellakin toimivan irtopohjavuokasarjan, josta kotileipurille olisi iloa vuosiksi eteenpäin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.6.2019 08:02

      Hei Katariina,

      Itse olen tykästynyt omassa kaupassani myytäviin irtopohjavuokiin. Marketin versiot minullakin löystyneet käytössä, mutta nämä eivät. Se että pinnoite lähtee kertoo kyllä todella huonosta laadusta.

      https://www.anninuunissa.com/irtopohjavuoka-korkea-22cm-p-869.html

      Vastaa
  3. Hanna sanoo

    2.7.2019 22:15

    Eli tässä kakun pohja jää kakun ylimmäksi kerrokseksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.7.2019 07:01

      Niin minä teen, koska pohja on aina tasainen ja sopii siksi päällimmäiseksi parhaiten 🙂

      Vastaa
  4. Pauliina sanoo

    16.6.2020 18:57

    Hei, olen tekemässä mansikka kerma kakkua, täytteeksi tulee hilloa, tuoreita mansikoita ja kermaa. Kannattaako tälläinen kakku kasata myös kelmutettuun vuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.6.2020 21:05

      Hei, ei välttämättä. Kokoan vuokaan kakut, joihin tulee paksu hyydytettävä täyte. Kakku tosin maistuu aina paremmalta, jos sen antaa tekeytyä jääkaapissa yön yli. Teen itse mansikkakakun näin:

      https://www.anninuunissa.fi/perinteinen-paras-mansikkakakku-gl/

      Vastaa
  5. S sanoo

    12.7.2020 21:18

    Moikka Anni 🙂

    Minulla on pieni kokoamisongelma. Tiedossa on kakku, johon tulee 4 kerrosta: 1 kakkupohjakerros ja 2 custard-kerrosta ja päälimmäinen kerros on liivatemarjahössäkkäkerros. Minun kakkuvuokani on sellainen, ettei sitä saa avattua sivuilta tai alta, joten siinä tehtävät kakut on kumottava. Miten tälläinen kakku kannattaisi koota? Kauneimmat reunat tähän tulevat, kun kakun kokoaa vuokaan, johon vuoraan kelmulla/leivinpaperilla. Ajattelin ensin, että jos kokoaisin kakun tavallaan ylimmäinen kerros ensin vuokani pohjalle ja sitten sillä tavalla kumoaisin kakun, mutta pelkään, että liivatemarjakerros jää kiinni tai ei näytä niin nätille, kun kakun kumoaa näin. Apua Anni, mitä suosittelet? 😀

    Kiitos <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.7.2020 08:32

      Moikka,

      Nyt on mielenkiintoista. Onko kyseessä siis kokonaan hyydytettävä kakku? Käytän hyydytettäviin itse aina irtopohjavuokaa, jotta ne saa nätisti irti. Itse käytän hyydytettäviin myös reunakalvoa, joilla reunat jäävät siisteiksi. Valitettavasti kokeilematta ja ihan täysin ymmärtämättä millaisen kakun olet tekemättä neuvoni jäävät tähän. Joskus leivonnassa pitää ottaa riskejä ja kokeilla rohkeasti 🙂

      Vastaa
  6. S sanoo

    13.7.2020 20:23

    Moikka😊 kyseessä olisi siis kakku johon tulee kakkupohja ja päälle 3 kerrosta erilaista curdia, jotka hyydytetään ennen kuin ne laitetaan päällekkäin. Niin selkeät kerrokset ja siistit reunat olisi tarkoitus saada. Reunakalvoa ajattelin käyttää toki mutta mietin että tuleeko sinulla mieleen vinkkiä tähän. Ymmärrän jos tämä on hankala tapaus 😀

    Vastaa
  7. Eevakaisa sanoo

    4.9.2020 13:16

    Hei, pysyykö kakku hyvin kasassa kumoamisen aikana/jälkeen? Aion leipoa viikonloppuna ensimmäistä kertaa täytekakun normaaliin kakkuvuokaan (ei irtopohja). Kakkuun tulee siis hyydytettävät täytteet, jolloin se tulee koota vuokaan. En ole koskaan aikaisemmin kumonnut koottua kakkua joten se jännittää

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.9.2020 07:13

      Hei, tottakai pysyy, jos sinulla on jämäkkä täyte kakun välissä 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios