| | | |

Mansikka-Rahkakakku Äidille

Mansikka-Rahkakakku Äidille

Lähiaikoina on ollut aika jännittävää kun toimittajat ovat kontaktoineet minua ja halunneet haastatella minua kirjastani. Meillä on kotona käynyt kuvaajia ja toimittajia useampaan otteeseen. Viimeksi pari viikkoa sitten kun tämä herkullinen rahkakakku äidille kuvattiin. Tänään ilmestyvässä Maaseudun Tulevaisuudessa on haastatteluni ja tarinani. Aionkin matkalla toimistolle käydä nappaamassa lehden kainaloon ja viedä sen 90-vuotiaalle mummillenikin näytille. Tänään nimittäin kahvittelen mummini kanssa tulevan äitienpäivän kunniaksi.

Kuvissa näkyvät ihanat kukat ja kakun päältä löytyvät harsokukat on saatu Home In Garden kukkakaupasta.

Mansikka-Rahkakakku Äidille

Postasin Instagramin puolella videoklippejä tämän kakun teosta, täytöstä ja kokoamisesta. Klipit ja ohjeet herättivät paljon kysymyksiä ja huomiota. Tallensin kaikki klipit kohokohtiin ja voit käydä katsomassa ne profiilistani ”Kakun täyttö” alta. Kakku siis kootaan vuokaan, jossa se paistetaan. Ihana rahkatatäyte hyytyy kakun sisään ja kakusta tulee supertasainen tällä niksillä. Kakku kipataan kakkualustalle suoraan vuoasta ja koristellaan. Alusta helpottaa kakun siirtelyä ja koristelua.

Mansikka-rahkakakku on todella raikas ja voit halutessasi lisätä siihen hiukan sokeria, nimittäin itse tykkään nykyään hiukan vähemmän sokeria sisältävistä kakuista. Kevään juhlissa tulee herkuteltua taas vaikka kuinka makeaa, on kiva jos juhlapöydässä on yksi raikas yllättäjä! Se voi olla vaikka tämä? Kakun sisältä löytyy mansikka-rahkatäyte ja seminaku-tyyliin kuorrutetun kakun viimeistelee kotimaiset mansikat ja kaunis harsokukka.

Kuvauksien jälkeen tämä kakku matkasi Pusulaan äidin luokse. Tänä vuonna en ehdi äidille muuta äitienpäivänkakkua leipoa, mutta meillä on treffit ensi viikolla ja tarkoitus olisi leipoa ja nautiskella yhdessä. Kuulette pian lisää siitä!


Mansikka-Rahkakakku Äidille

Noin 12 hlö

Vaniljakakkupohja

  • 100 g voita
  • 4 kananmunaa
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • mansikoita (noin 5-7 kpl)
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja jätä jäähtymään.
  3. Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot samankokoisiin laseihin niin, että kaikkia aineksia on saman verran.
  4. Lisää leivinjauhe, vaniljasokeri ja vaniljatangon siemenet jauhojen sekaan.
  5. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen ja vatkaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa.
  6. Voitele ja jauhota 18–20 cm:n kakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla.
  7. Lisää jauhoja ja sulaa voita vuorotellen muna-sokerivaahtoon.
  8. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla ja kaada kakkuvuokaan. Halkaise mansikat ja upota taikinaan.
  9. Paista kakkupohjaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla. Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on aina eroja.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Rahka-mansikkatäyte
  • 2 dl soseutettuja mansikoita
  • 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 4 liivatetta
  • 400 g rahkaa (leivontaan soveltuvaa paksua rahkaa)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Soseuta mansikat (pakaste tai tuore).
  2. Vaahdota vaniljakastike kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  3. Laita liivatteet likoamaan 5 minuutiksi kylmään veteen.
  4. Sekoita rahka ja sokerit keskenään.
  5. Kääntele soseutetut marjat rahkaseokseen.
  6. Purista liivatteista vesi ja liota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Anna jäähtyä muutama minuutti.
  7. Kaada liivate ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
  8. Kääntele lopuksi sekaan vaniljavaahto.
Kostutus
  • Noin 1 dl marjamehua
Kakun kokoaminen
  1. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.
  2. Kasaa kakku kelmulla tai reunakalvolla vuorattuun vuokaan: nosta pohja vuokaan, kostuta pullasudilla ja lisää puolet moussesta.
  3. Toista sama seuraavaan kerrokseen, nosta viimeinen kakkupohja päälle ja peitä kakku kelmulla.
  4. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua pari tuntia tai yön yli.
  5. Irrota kakku vuoasta ja aseta se kakkualustalle.
Kuorrutus ja koristeet
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g rahkaa
  • 1-2 rkl tomusokeria
  • tippa pinkkiä pastaväriä
  • harsokukkaa
  • mansikoita
  • suklaapalloja
1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tomusokeri sekä rahka. Sekoita kunnolla ja värjää halutessasi osa kuorrutteesta vaaleanpunaisella pastavärillä.
2. Levitä kermarahkaa kakun päälle ohuelti ja pursota loput kakun päälle tähtityllalla.
3. Koristele kakku mansikoilla ja harsokukalla. Muista peittää harsokukan leikkuupinta esimerkiksi foliolla.
Mansikka-Rahkakakku Äidille Mansikka-Rahkakakku Äidille
Mansikka-Rahkakakku Äidille
Mansikka-Rahkakakku Äidille
Mansikka-Rahkakakku Äidille
Ihanaa ja aurinkoista äitienpäivää!
♥ Anni

Lisää kakkuja äidille löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

32 Comments

  1. Anzu sanoo:

    Heippa. Tarkoititko vinkkinä että hyydykejauhetta rakkaan liivatteen LISÄKSI? Vai korvattavaksi? 😬🫣

    1. Hei, poistin vinkin ohjeesta, koska luulen, että tuotetta mitä tarkoitin ei ole enää saatavissa (mansikan makuinen hyydykejauhe, jonka lisäksi ei laitettu enää liivatteita).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *