• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Masan Gluteeniton Banaanikakku

Gluteeniton· Kuivakakut· Nopeat ja helpot

3 maalis

Masan Gluteeniton Banaanikakku

Vihdoinkin se on tässä! Nimittäin Masan Gluteeniton Banaanikakku, jonka ohjetta olette kyselleet ja toivoneet jo pidemmän aikaan.

Meillä on tapana kokata vuorotellen toisillemme ystäviemme kanssa. Tämä tapa syntyi muutama vuosi sitten kun työelämä ja kiireet alkoivat vaikuttaa aikatauluihin. Enää ei ollut aikaa tavata ystäviä yhtä usein kuin nuoruusvuosina. Päätimme pitää säännöllisesti illan, jolloin istumme yhteisen pöydän ääreen syömään illallista, kolmen ruokalajin illallista. Kokkausvuoro on kiertävä eli välillä ystävät tulevat meille ja saavat nauttia vieraana olemisesta, seuraavalla kerralla me saamme nauttia.

Kuulen monesti, että jälkiruoan valmistus tuottaa paineita tutuille, oli kyseessä sitten lasten juhlat, illallinen tai ihan tavalliset iltapäiväkahvit, kun tiedetään minun tulevan arvioimaan maistelemaan herkkuja. Se on muuten sellainen juttu, että muiden tekemät herkut maistuvat jostain syystä aina paremmalta kuin omat! Jännitys ja vähättely on ihan turhaa. Minusta on ihana nähdä mitä muut ovat leiponeet ja loihtineet. Ja välillä käy niin, että lähden kotiin uusi resepti taskussani. Niin kävi tämän banaanikakun kanssa. Olimme nauttimassa kolmen ruokalajin illallista Masan ja Annan luona. Laitoin jälkiruokahetkestämme lyhyen videon Instagramiin ja teiltä tuli mielettömästi viestejä, että mikä ohje on kyseessä. Tämä on saatava!

Tässä se siis on. Ihanan mehevä ja vielä gluteeniton banaanikakku, jonka välissä on raikasta sitruunaista tuorejuustokreemiä. Ahh! Ohje on lisäksi super helppo, et tarvitse edes sähkövatkainta, kun kaikki aineet (myös kuorrutteessa) sekoitetaan keskenään sekaisin! Ihanaa vai mitä? Kiitos Masa, ohjeestasi pääsee nauttimaan nyt myös moni muu!

Hei muista jakaa kuvasi #anninuunissa @anninuunissa Instagramissa, jotta pääsen ihailemaan juuri sinun versiotasi tästä kakusta. Jaan maanantaisin teidän versioita leipomuksistani Instagramin Stories-puolella ♥aiste


Masan Gluteeniton Banaanikakku

Banaanikakku

  • 2-3 ylikypsää banaania
  • 75 g voita
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • 1 dl (fariini)sokeria
  • 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl psylliumia
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele leipävuoka.
  2. Muussaa banaanit soseeksi haarukalla. Sulata voi (jäähdytä) ja lisää banaanin sekaan.
  3. Lisää seuraavaksi muna, suola ja sokeri. Sekoita kunnolla.
  4. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinaan.
  5. Kaada taikina valmiiksi voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
  6. Tarkista kypsyys puutikulla – uuneissa on eroja!

Sitruunakreemi

  • 100 g voita
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 puolikkaan sitruunan mehu ja kuori
  1. Sulata voi ja jäähdytä.
  2. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri sulan voin sekaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste ja sekoita.
  4. Täytä jäähtynyt banaanikakku kuorrutteella ja tarjoa jäljelle jäänyt kuorrute kakun ohessa tai levitä vielä yksi kerros kuorrutetta kakun päälle.

Masan Gluteeniton BanaanikakkuMasan Gluteeniton BanaanikakkuMasan Gluteeniton BanaanikakkuMasan Gluteeniton BanaanikakkuMasan Gluteeniton Banaanikakku

Aurinkoista sunnuntaita!

♥ Anni


Lisää kahvikakkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

13 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Malediivit – Unelmien häämatka
Seuraava artikkeli: Herkullista Laskiaistiistaita! »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari/Saaranlautasella sanoo

    15.3.2019 14:27

    Kiitos sulle ja Masalle, mähän joudun nyt leipoo viikonloppuna :).
    Mukavaa ja herkullista viikonloppua myös sinulle Anni <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.3.2019 14:29

      Kaikki kiitokset rakkaalle ystävälleni Masalle <3 Ihanaa viikonloppua Sari! 🙂

      Vastaa
  2. Meri sanoo

    25.3.2019 10:47

    Moikka!

    Luuletko onnistuuko kakku ilman psylliumia? Teen aina kaikki gluteenittomat leivonnaiset (kuten pullan) ilman tätä. Jos tämän jättää pois, lisäisitkö jotain muuta kohotusainetta lisää?

    Vastaa
  3. Anni Paakkunainen sanoo

    25.3.2019 18:56

    Moi,

    Onnistuu varmast ilmankini. Osassa gluteenittomia jauhoseoksia on psylliumia itsessään. En korvaisi psylliumia nostatusaineilla, koska psyllium vaikuttaa leivonnaisen mehevyyteen ja murenevaisuuteen – ei ole nostatusaine.

    Vastaa
  4. Marjo sanoo

    23.6.2019 12:28

    Hei!

    Miten arvelet pohjan sietävän pakastamista? Ajattelin, että voisin tehdä pohjan valmiiksi pakkaseen ensi kuun juhlia varten ja täyttää sen sitten vasta sulattamisen jälkeen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.6.2019 12:15

      Hei Marjo, en ole itse pakastanut tätä kakkua, mutta uskon sen kestävän ihan yhtä hyvin pakastusta kuin muutkin kakkupohjat eli hyvin 🙂 Peittele kakku hyvin ja sulata huoneenlämmössä .

      Vastaa
  5. Laura sanoo

    13.10.2019 20:26

    Herkullista! Tein ohjeen kaksinkertaisena (paitsi vain yhden annoksen sokerimäärällä) ja ilman psylliumia, todella ihana rakenne ja kun makeutta tulee banaaneista niin vähempi sokerikin riitti mainiosti. Huippuhyvä ja helppo ohje <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.10.2019 09:53

      Kiitos kommentista ja vinkistä 🙂 <3 Ihanaa syksyä!

      Vastaa
  6. Tarja Kvarnström sanoo

    22.2.2020 15:57

    Sadepäivän leipomuksia, sinun reseptilläsi. Kun oli niitä kypsiä banaanejakin jäänyt…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.2.2020 17:03

      Ihana kuulla 🙂 Leivonta on parasta sadepäivän puuhaa!

      Vastaa
  7. Pirjo sanoo

    6.4.2020 12:36

    Hei, toimiiko kakku ilman noita kreemi kerroksia?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2020 13:07

      Toki banaanikakun voi syödä ilman kuorrutusta, mutta ei se ole yhtään niin hyvää sillä tavalla 🙂 omasta mielestäni.

      Vastaa
      • Pirjo sanoo

        6.4.2020 14:26

        Kiitos!

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios