|

Superhelppo Pikapasha

Superhelppo Pikapasha

Jaoin eilen Instagramissa kuvan meidän tämän vuoden (pitkäperjantain) pääsiäislounaan jälkiruoasta ja lupasin näpytellä pikaohjeen myös tänne blogin puolelle. Tässä siis 15 minuutin herkullinen pikapasha, joka muuten ihan oikeasti maistuu pashalta! Uskallan väittää, että tämä kermasta ja rahkasta tehty pikapasha maistuu niillekin, jotka eivät yleensä pashasta välitä. Versio on raikkaampi ja koostumukseltaan pehmeämpi. Sitrussalaatti tekee pikapashasta täydellisen kirpeän. Lisään vielä sen, että itse valitsisin mieluummin tämän version, jos täytyisi valita. Raikkaus, helppous ja keveys vie pikapashan perinteisen edelle. Tänään saan kuitenkin maistaa äitini tekemää aitoa versiota, joten katsotaan muuttuuko mielipide!

Inspiraation tähän ohjeeseen sain Yhteishyvän -ruokalehtisestä, jossa oli muutenkin ihania pääsiäisruokavinkkejä. Testasimme myös kotijuusto-perunasalaatin ja kurkku-jogurttidipin samaisella pitkäperjantain lounaalla anopin luona. Karitsan tilalla meillä oli tänä vuonna yrttiöljyllä valeltuja lohivartaita, jotka olivat niin herkulllisia, että aion jakaa ohjeen teille kevään aikana arkiruokavinkki-sarjassa. Lupaan jakaa ohjeen heti kun avaamme grillikauden myös omalla terassilla.

Toivottavasti teillä on alkanut pääsiäinen mukavasti missä tahansa sitä vietättekin. On niin aurinkoista ja lämmintä täällä Pusulassa, että hymyilyttää koko ajan. Huomenna jatkamme matkaa Lappiin, jossa pääsemme toivottavasti viimeistä kertaa tänä ”talvena” laduille.

Superhelppo Pikapasha


Superhelppo Pikapasha

4:lle

Pikapasha

  • 2 dl kuohukermaa
  • 400 g maustettua rahkaa (käytin 200 g lakka & 200 g sitruuna)
  • 2 rkl sokeria
  • 1.5 tl sitruunanmehua
  • 4 rkl mantelirouhetta
  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri, sitruunanmehu sekä rahka. Kääntele kunnolla sekaisin.
  2. Jaa pikapasha laseihin tai maljoihin ja ripottele päälle mantelirouhetta.

Sitrussalaatti

  • 1 appelsiini
  • 1 veriappelsiini
  • 1 mandariini
  • 1 tlk (noin 140 g) ananaspaloja (tai tuoretta)
  • 2 tl hunajaa
  • vaniljatangon siemeniä
  1. Kuori sitrushedelmät ja leikkaa lohkoiksi (poista kalvot niin syöminen on mukavampaa).
  2. Lisää ananas, hunaja ja vaniljatangon siemenet ja sekoita kunnolla.
  3. Nostele sitrussalaattia pashan päälle laseihin.

Koristeeksi

  • minttua
  • mantelirouhetta
  1. Koristele pashamaljat mantelirouheella ja mintunlehdillä.
  2. Tarjoile vaikka heti tai anna maustua jääkaapissa!

Superhelppo Pikapasha

Aurinkoista pääsiäisen jatkoa!

♥ Anni


Lisää Pääsiäisen herkkuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Pikapashat on parhautta. Muistan kun ravintolakoulussa tehtiin pitkän kaavan mukaan ja se tuntui toooodella pitkältä odottelulta.

    Oikein ihanaa pääsiäistä!

    1. Mä olen kerran tehnyt pitkän kaavan mukaan ja ensimmäistä kertaa tutustuin tähän pikaversioon! Parasta 🙂 Ihanaa pääsiäistä myös sinne Peggy <3

  2. Kaikki pika-ohjeet kiinnostaa. Monesti tykkään siitä, kun mutkat voi vetää suoriksi keittiössä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *