| |

Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)

Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)

Tässä se on! Arkiruokavinkki numero kaksi! Me söimme näitä hauskoja dipattavia tikkareita arkena salaatin ja vihannesten kanssa, mutta minulla tuli heti idea cocktail-tarjottavasta iltatilaisuuksiin tai miksi ei mihin tahansa muihinkin juhliin. Kikhernetikkarit ovat nimittäin kauniin näköisiä ja kun niihin työntää tikun on syöminen sekä dippaaminen tehty liian helpoksi. Ohje on gluteeniton ja vegaaninen, joten nämä suolaiset pallerot sopivat hyvin kaikille.

Idean näihin suolaisiin tikkareihin sain ravintola Latvassa järjestetystä Pauligin kokkikoulusta, johon osallistuin muutama viikko sitten. Olin pettynyt ensin, kun en päässyt jälkiruokaryhmään. Sain opetuksen: aina ei pidä pysyä mukavuusalueella. Tämä postaus ei olisi välttämättä syntynyt, jos olisin päässyt hypistelemään macaron-leivoksia ja marmeladeja.

Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)

Herkullisen värisiä kikhernetikkareita voi verrata falafelpyöryköihin. Ne tehdään samaan tapaan ja raaka-ainelistakin näyttää osittain samalta. Ensin tehdään tahna ja tahnasta pyöritellään palleroita, jotka paistetaan pannulla (tai uunissa). Helppoa ja nopeaa!

Makuja ja rapeutta näihin pyöryköihin saa lisäämällä tahnaan mausteita ja paistamalla pyöryköitä pidempään runsaammassa öljyssä (eli friteeraamalla). Itse pidin paiston ja öljyn kurissa, koska tämä oli tällä kertaa arkiruoka. Hovimaistajani (mieheni) oli sitä mieltä, että koostumus oli hänen makuunsa hieman kuiva, joten seuraavaa erää aion jalostaa vähän pidemmälle tai yksinkertaisesti friteerata pallerot. Juhliin nämä pallerot kannattaa siis ehdottomasti friteerata runsaassa öljyssä.


Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)

Ohje

  • 500 g kypsiä kikherneitä valutettuna
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä (liota hetki vedessä)
  • 100 g baby pinaattia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • paprikamaustetta, valkopippuria ja muita mausteita maun mukaan
  • 1 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
  • öljyä
  1. Mittaa kaikki muut aineet paitsi korppujauhot blenderiin/tehosekoittimeen.
  2. Aja massa tasaiseksi ja siirrä kulhoon.
  3. Lisää korppujauhot ja vaivaa tasaiseksi.
  4. Pyörittele massasta ”pullia”.
  5.  Paista pullat pannulla öljyssä, niin että ne saavat joka puolelta väriä.
  6. Työnnä kikhernepulliin tikut (jäätelötikut, tukevat pillit tms.) ja asettele tarjolle.
  7. Tarjoile kikhernetikkarit erilaisten dippien ja salaattien kanssa!

Vinkki! Halutessasi lisää makua ja pehmeyttä, voit lisätä mausteita ja 1 kananmunan ”taikinaan”. 

Vinkki! Voit paistaa pallerot myös uunissa 200 asteessa. Tällöin voitele pallot öljyllä ja paista noin 25-30 minuuttia. Suosittelen myös friteerausta kuten ylempänä mainostin. 

Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve) Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)

Pyöryköitä kannattaa käännellä paiston aikana varoen etteivät ne rikkoudu ja että niiden muoto pysyy. Jos tuntuu siltä ettei pyörykät pidä muotoaan pannulla paistettaessa, suosittelen paistamaan pyörykät uunissa. Vinkit ohjeen yhteydessä ylempänä. Voit myös muotoilla pyöryköistä litteitä niin että paistat ne molemmilta puolilta kuten pihvit.

Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)

Tarjoile kikhernetikkarit tai -pyörykät hummuksen ja salaattien kanssa. Hyviä dippejä ovat mielestäni myös tsatsiki ja muut kermaviili sekä creme fraiche -pohjaiset dipit. Miksi ei myös punaiset salsat ja muut tuliset kastikkeet.

Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)

Ensi viikon arkiruokavinkki on hieman tuhdimpi. Arkenakin pitää välillä joustaa ja herkutella oikein kunnolla!

Jos teillä on reseptitoiveita, niin otan niitä mielelläni vastaan! Tämäkin postaus syntyi toiveen pohjalta. Kyselitte Instagramin puolella ohjetta, ennen kun kerkesin edes ajatella, että tämähän täytyy ehdottomasti jakaa.

Ihanaa viikon jatkoa!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät jatkossa täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Oooh, miten herkullisen näköisiä kikhernepalleroita ja niin hauskasti olet ne myös tarjolle laittanut, vaukke!
    Taidanpa tehdäkin sitten seuraavat pallerot kikherneistä, kiitos vinkistä 🙂
    Mä toivotan jo nyt sulle ihanaista Ystävänpäivää, jos vaikka huomenna unohdan tai en kerkiäkään <3 <3 <3

    1. Voi sinua Sari <3 Mitäs me palleroiden pyörittelijät 😉 Kiitos ja ole hyvä!

      Ihanaa Ystävänpäivää! Koitan muistaa toivottaa itsekin vielä huomenna!

  2. Ihana idea, ja kiva uusi ruokavinkki. Nämä testiin. Hyvää Ystävänpäivää sinulle 🙂 <3

    1. Ihana kuulla, että tämä innosti! 🙂 Minusta oli niin hauska ja maukas idea <3 Ihanaa Ystävänpäivää!

  3. Oih varmasti ihania suolapaloja – kiva idea tuo tikku ja juuri cocktailjuhlissa helpottaa kummasti syömistä! Kaunista ystävänpäivää ihanainen Anni <3

    1. Näissä oli kyllä jotain hauskan herkullista <3 Kiitos Heli. Aivan ihanaa ja aurinkoista ystävänpäivää myös sinne <3

  4. Todella hauska ja herkullinen idea juhlien kasvisvaihtoehdoksi. Nämä maistuisivat varmasti meillekin lapsille, kun ne tarjoilisi tikusta 🙂

    Aurinkoista sunnuntaita <3

    1. Niinpä Peggy! Ihanaa kun näitä hauskoja tikkareita voi syödä arkena pyöryköinä ja juhlissa tikun päästä <3

      Aurinkoa sinunkin päivääsi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *