• Etusivu
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Häähumua
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mökkiohjeet
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Vegaaninen
  • Ravintolat & Kirjat
  • Mehut ja muut juomat

Annin Uunissa

Herkullista Elämää

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
Kakut, Pääsiäinen, Täytekakut, Yhteistyöt

Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)

11.4.2019

Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)

Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)

Kaupallinen yhteistyö Kaslink AITO

Kun yhdistyy kaksi suurinta suosikkiani trooppisista hedelmistä, syntyy jotain vastustamattoman herkullista, raikasta ja ihanaa pääsiäisherkkua! Mikä muu maistuisi pääsiäisenä yhtä hyvältä kakussa kuin raikkaat valoon ja kevääseen sopivat maut? Nakukakku on helppo leipoa. Siinä saa näkyä leipurin oma kädenjälki ja kakkua ei tarvitse koota kakkuvuokaan tekeytymään, vaan voit laittaa sen heti tarjolle! Ihanaa ja helppoa vai mitä? Vielä ihanampaa on se, että tämä kakku on gluteeniton ja maidoton, joten se sopii helposti myös keliaakikoille ja maitoallergisille.

Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)

Sain suunnitella gluteenittomien Kaslink AITO tuotteiden pohjalta gluteenittoman ja maidottoman pääsiäiskakun, josta tuli kerralla yksi suosikeistani. Tuo gluteeniton mangokakkupohja on kyllä syntisen hyvää! Kakkupohjaan käytin mangososetta ja Kaslink AITO Kaurajuomaa, joka sopii niin leivontaan kuin ruoanlaittoonkin. Kaurajuoma on gluteeniton ja sisältää myös kalsiumia ja vitamiineja. Kostutin kakkupohjan myös samalla kauramaidolla, sekoitin siihen hiukan vaniljasokeria.

Pääsiäiskakkuni täyte koostuu passionhedelmästä, mangosta ja super herkullisesta gluteenittomasta Kaslink AITO Kauravispistä. Lähiaikoina paljon hehkutusta saanut kuohkea ja vitivalkoinen kauravispi on saanut pysyvän paikan monen kotileipurin jääkaapista. Kaslink AITO kauravispi on todella kuohkeaa, kermaista ja riittoisaa! Se sopii täydellisesti pääsiäiskakkuuni ja voin kertoa, että tuota mangotäytettä tuli jonkun verran lusikoitua suuhun kakkua tehdessä ja kuvatessa. Olemme käyttäneet kauravispiä myös ruoanlaitossa onnistuneesti, joten se on todella monikäyttöinen tuote. Kauravispi vatkautuu kuohkeaksi jopa 20 sekunnissa.

Kotimainen Kaslink AITO tuoteperhe valmistetaan Kouvolassa ja tuotteissa käytetään vain kotimaista kauraa. Aito on tuoteperhe, jonka avulla on helppo korvata yksi jos toinenkin maitotuote kaurapohjaisella vaihtoehdolla. Kotimainen Aito-tuoteperhe tarjoaa kaurapohjaisia vaihtoehtoja juomiin, välipaloihin, leivontaan ja ruoanlaittoon. Lue lisää Kaslinkista ja heidän tuotteistaan täältä.


Mango-Passion Naked Cake (G)

Noin 12-15 hlö

Gluteeniton Mangokakkupohja

  • 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • ripaus suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl psylliumia
  • 200 g voita tai maidotonta margariinia
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 2 dl mangososetta (esim. piltti tai muu)
  • 1 dl Kaslink AITO Kaurajuomaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Pingota korkean halkaisijaltaan 18-20 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
  3. Mittaa jauhot, leivinjauhe, psyllium ja suola isoon kulhoon ja sekoita kunnolla.
  4. Mittaa huoneenlämpöinen voi tai margariini toiseen isoon kulhoon sokerin kanssa.
  5. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmunat vaahtoon yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vanilja-aromi.
  6. Lisää jauhoseosta, mangososetta ja kauramaitoa vuorotellen kuohkeaan sokeriseokseen, koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on tasaista.
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla reilu tunti (1h 15min).
  8. Tarkista kypsyys puutikulla: kun tikkuun ei jää taikinaa on kakku valmis.
  9. Jäähdytä kakku jäähdytysritilällä, jotta se jäähtyy tasaisesti ja säilyttää mehevyytensä.

Vinkki! Muistathan, että paistoaika on viitteellinen, koska uuneissa on aina eroja. Voit leipoa kakun myös isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi – tosin helpommin leikattava. 

Kostutus

  • 1.5 dl Kaslink AITO Kaurajuoma
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita keskenään.

Mango-passionmousse

  • 2 dl Kaslink AITO Kauravispiä
  • 1-2 tl tomusokeria
  • 3 dl mangososetta
  • 8-10 passionhedelmää
  1. Vatkaa kauravispi kuohkeaksi ja mausta tomusokerilla.
  2. Kääntele 1 dl mangososetta kerman joukkoon, niin, että se jää näkyviin raitoina.

Vinkki! Lisää kakun väliin myös tuoretta mangoa tai tee mangosose itse!

Koristeet

  • neilikoita tai syötäviä kukkia
  • passionhedelmän puolikkaita

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa mangokakkupohja kolmeen kerrokseen.
  2. Nosta alimmainen pala tarjoilualustalle, kostuta se kevyesti vaniljakauramaidolla.
  3. Lusikoi kostutetulle pohjalle ensin passionhedelmää sekä mangososetta ja nostele päälle hyvä kerros kuohkeaa kauravispiä.
  4. Toista sama kahteen muuhun kerrokseen. Anna täytteiden valua ihanasti kakun välistä.
  5. Asettele päällimmäisen kerroksen päälle kukkia ja muita koristeita (muista peitellä leikkuupinnat).
  6. Tarjoile kakku pääsiäispöydässä!

Vinkki! Kakku saa makunsa mangosta ja passionista, joten muista lisätä niitä tarpeeksi kakun väliin! 

Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)

Koristeet viimeistelevät kakun!

Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)

Tämä kakku oli kyllä niin herkullista, että harmittaa sen olevan jo syöty. Yllätyin taas kuinka herkullista gluteeniton ja maidoton leivonta voi olla. Itse en tekisi tässä ohjeessa mitään toisin. Juuri oikea ja tasapainoinen maku syntyi tähän kakkuun käytössä olevista raaka-aineista. Olemme korvanneet suurimman osan kaikista arjessa käyttämistämme maitotuotteista kauratuotteilla ja paluuta entiseen ei enää ole. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan kauratuotteita. Vinkaanpa siksi vielä yhden minun ja mieheni suosikin, nimittäin kahvimaidoksi sopivan AITO Kaurajuoma Baristan, jolla loihdit kakun seuraksi mitä ihanimmat erikoiskahvit!

Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)Pääsiäisen Mango-Passion Naked Cake (G)

Hei pääsiäiseksi on luvattu ihanan lämmintä ilmaa! Saisikohan sitä juoda kakkukahvit jo terassilla? Toivottavasti!

Millaisen pääsiäiskakun sinä aiot leipoa? Muista jakaa omat pääsiäisherkkusi somessa #anninuunissa & @anninuunissa! On parasta päästä katsomaan mitä te leivotte tai jos teette ohjeestani oman versionne.

Aurinkoista päivää!

♥ Anni


Katso lisää pääsiäisohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Gluteeniton Kakut Pääsiäinen Passionhedelmä Yhteistyö
by Anni Paakkunainen 
29 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • KINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLEKINUSKISSA HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT & KAURACRUMBLE (G)
  • Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)Rapea Siemennäkkäripiirakka (G)
  • Minttu-Browniekakku Isälle (M)Minttu-Browniekakku Isälle (M)
  • Nakuvoileipäkakku (Ve)Nakuvoileipäkakku (Ve)
Edellinen postaus: Täyteläinen Mignon-juustokakku
Seuraava postaus: Arkiruokavinkki: Keväinen Parsa-Mansikkasalaatti

Kommentit

  1. Nea sanoo: 11.4.2019 10:26:ssa

    Mitä gluteenitonta jauhoseosta käytit tai yleensäkin käytät kakuissa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 11.4.2019 10:27:ssa

      Käytän Semperiä tai Sunnuntaita. Toisinaan sekoitan itse riisijauhoista ja perunajauhoista seoksen 🙂

      Vastaa
  2. Sari Spåra sanoo: 11.4.2019 12:10:ssa

    Iik, miten ihana <3
    Täydellisen näköinen. Ja miten hauska idea käyttää mangososetta kakkupohjassa.
    Pakko muuten sanoa, että en ole perinteisen maidon ystävä kahvissa tms. ja valitsen ihan maun takia mielummin kaurajuoman, jos mahdollista kahvin jatkeeksi. Sillä tulee kyllä ihanan makuista.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 11.4.2019 14:53:ssa

      Kiitos Sari <3

      Mietin kakkua tehdessä, että miksi ei? Mangosose toi ihanaa makua kakkupohjaan!

      Ihanaa kuulla, että sinäkin olet kaurakahvien ystävä! Meillä mies rakastaa kauramaitoa ja siksi tavallisesta aikoinaan luovuttiinkin myös kahvissa.

      Vastaa
  3. Sari/Saaranlautasella sanoo: 11.4.2019 12:55:ssa

    Oooh, tämä kaakku on niin mun näköinen ja oloinen muutenkin, mä rakastan raikkaita kakkuja <3 <3 <3. Ja muuten tuo aito kauravispi on ihan paras keksintö, se ei edes sula pikku lämmössä, kauppaan saa jäädä vispit ja kuohut.
    Ihanaa pääsiäisen odotusta sulle Anni <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 11.4.2019 14:55:ssa

      Sari! Ihanaa kun sanot kaakku <3 Tämä kauravispi on kyllä ihan mieletöntä 🙂 Aivan ihanaa!

      Aurinkoista pääsiäisen odotusta myös sinne! 🙂

      Vastaa
  4. Eerika sanoo: 13.4.2019 17:51:ssa

    Upea kakku! 😍
    Onko mahdollista vaihtaa gluteeniton jauhoseos tavallisiin vehnäjauhoihin? Kun ei tarvitse olla gluteeniton 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 14.4.2019 10:08:ssa

      Kiitos 🙂 Toki voit vaihtaa! Mielestäni jauhot voi aina vaihtaa päittäin oli kummin vain ilmoitettu.

      Vastaa
  5. Susanna sanoo: 15.4.2019 07:22:ssa

    Ajattelin kanssa testata tätä.. Mulla ei myöskään ole tarvetta gluteenittomalle tai maidottomalle kakulle, joten voikohan nuo tuotteet korvata ihan samoilla määrillä ”tavallisia” aineita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 15.4.2019 07:51:ssa

      Kuten ilmoitin ylempänä voit vaihtaa jauhot tavallisiin samoilla määrillä 🙂

      Vastaa
  6. Silja sanoo: 18.4.2019 17:28:ssa

    Kävisikö tää täyte normaalin täytekakun väliin?

    Vastaa
  7. Silja sanoo: 18.4.2019 17:29:ssa

    Kävisikö tää täyte ihan normaalin täytekakun väliin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 19.4.2019 10:45:ssa

      Tottakai käy. Täyte ei kuitenkaan ole napakka kuten hyydytetty mousse 🙂

      Vastaa
  8. Satu sanoo: 25.4.2019 01:06:ssa

    Ja ilmeisesti ei tarvita psylliumia, jos tekee kakun tavallisista vehnäjauhoista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 25.4.2019 08:17:ssa

      Ei tarvita. Psylliumia käytetään vain gluteenittomassa leivonnassa antamaan taikinalle kaivattua sitkoa ja kuohkeutta.

      Vastaa
  9. virpi sanoo: 12.5.2019 12:25:ssa

    psylliumia ei kaapissa ollu kun pohjaa tein. pohjasta tuli aika kahvikakkumainen rakenteeltaan. just kokosin. saa nähdä miltä maistuu kun pääsee äitienpäiväkahville. toivon mukaan maku on hyvä. näkö on vähän sinne päin..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 12.5.2019 19:38:ssa

      Toivottavasti kakku maistui 🙂 Raskaammat kakkupohjat muistuttavat usein kahvikakkujen koostumusta 🙂 En sanoisi kuiva, mutta raskaampi kuin kevyt sokerikakkupohja.

      Vastaa
  10. Oona sanoo: 16.5.2019 17:25:ssa

    Moi! Ihanan näköinen kakku kyllä. En kuitenkaan löytänyt ohjeesta miten ja missä vaiheessa tuota psylliumia käytetään. En ole ennen käyttänyt psylliumia, mutta nyt olisi tarvetta gluteenittomalle kakulle ja tämä vaikuttaisi varsin hyvältä. Voisitko siis neuvoa vielä miten tuota psylliumia käytetään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:23:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:23:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:23:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:23:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:25:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:25:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:26:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:26:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:26:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:48:ssa

      Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

      Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo: 16.5.2019 21:58:ssa

        Hei Oona, hups psyllium oli jäänyt mainitsematta tässä ohjeessa. Lisäsin sen kuivien aineiden sekaan. Usein psyllium sekoitetaan myös nesteeseen ennen nesteen lisäystä taikinaan 🙂

        Täällä enemmän tietoa psylliumista ja gluteenittomasta leivonnasta.

        Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa

Tervetuloa tutustumaan Annin omaan resepti- ja matkakirjaan. Blogin takana on herkkuihin, matkailuun ja kuvaamiseen hurahtanut esteetikko ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin kotona ja matkoilla. Haluan tietää myös kuka ruudun toisella puolella on, joten jätähän terveisiä, toiveita tai palautetta!

info(at)anninuunissa.fi

Seuraa somessa

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kirja Kuorrutteet ja täytteet Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Omenareseptit

Omenareseptit

Puolukka

Puolukka

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Häähumua

Häähumua

Minikakut

Minikakut

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

Keksikakku

Keksikakku

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

Suklaaspray

Suklaaspray

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Raparperireseptit

Raparperireseptit

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa
Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivä, Kakkupohjat, Täytekakut
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Joulu
  • ÄIDIN MEHEVÄ SÄMPYLÄKUUSI
    ÄIDIN MEHEVÄ SÄMPYLÄKUUSI
    Joulu, Leivät, Sämpylät

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • Suomen lippu 🇫🇮 Leivottiin maanantaina @hannasumari kanssa Itsenäisyyspäivän ihanin täytekakku, jossa maistuu mustikka ja vanilja ✨ Kakun video-ohje eli uusin jakso löytyy linkkinä profiilista. Joskus ne kaikista yksinkertaisimmat ja tutuimmat ohjeet saattavat olla niitä haastavimpia, siksi kerromme ja näytämme vinkit täydellisen kakkupohjan leipomiseen, kakun leikkaamiseen, täyttöön sekä kermapursotuksiin 👌🏻 Katsoitko jakson jo? Mitä pidit siitä? Mitä toivoisit jatkossa näkeväsi ohjelmassani? 🍰
  • Parhaat pikkujoulut ikinä 🌿 Askarreltiin koko ilta tyttöjen kanssa kransseja ja naposteltiin herkkuja juustolautaselta sekä siemailtiin kuohuvaa 🥂 Kiitos @homeingardenkauniainen terapeuttisen kranssipikkujoulun toteuttamisesta. Mikä ilo oli oppia, tehdä ja nauraa yhdessä ✨ Nähdä ystäviä ja inspiroitua! Tästä olimme kaikki yhtä mieltä ja syntyi perinne pikkujouluihin, joiden jälkeen voi ripustaa seinälle kauniin itsetehdyn joulukranssin! Upeaa joulukuun ensimmäistä ✨ Psst.. huomenna klo 9.10 MTV3-kanavalla juhlitaan ennakkoon Itsenäisyyspäivää ja leivotaan sen mukaisesti 💙
  • 🌆 Piparkakkukaupungin kaavat ja ohjeet löytyvät nyt blogista ✨ Kaikki piparkakkuprojektit ovat haastavia, ainakin minulle. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Tässä versiossa leivotaan itse tehdystä taikinasta kaavojen mukaan pieniä talon päätyjä, jotka liimataan koristelun jälkeen piparkakusta tehtyyn alustaan ympyrän muotoon. Sisälle laitoin pienen lasin, jonka päälle laitoin pienemmän version edellisestä 👌🏻 Pienemmän version sisään laitoin kynttilän. Tadaa lyhty! Millainen piparitalo teillä tehdään tänä vuonna? ✨#anninuunissa
  • Currently dreaming of this 💦 🌴☀️ On niin harmaata, märkää ja kylmää. Tällä viikolla mut on vallannut kaamoksen voima. Pimeys väsyttää ja ahdistaa. Tekisi mieli piiloutua huopien alle ja nukkua koko ajan. Syödä lohturuokaa ja vaeltaa villapöksyissä pitkin asuntoa. ⁣
⁣
Luulin jo viime viikolla jouluhurmiossa ettei tämä fiilis nappaa mua tänä vuonna ollenkaan, mutta toisin kävi 😴 Vielä vaikeampaa tämä on just nyt kun teen töitä kotoa. Ahdistaa saamattomuus ja tehottomuus (tosin saan pestyä pyykkiä työpäivän aikana), vaikka samaan aikaan mietin, että olen todellakin  ansainnut tämän. En kaipaa yhtään viime vuosien liiallista joulukiirettä, jonka joulumyynti kaupalla aiheutti. Siis mulla on vapaa-aikaa tehdä mitä huvittaa. Mitä se on? 😂 Ehkä just nyt on se aika ottaa rennommin. Se on välillä todella vaikeaa, koska myös some aiheuttaa tietynlaisia paineita. Sitä ahdistuneena katselee mitä muut saavat aikaan, tekevät ja nauttivat. Poden someahdistusta aina välillä. Someahdistus saa kiireen ja paineen kasvamaan ja jopa itsetunnon heikentymään kun itseään alkaa vertailla, vaikka ei missään nimessä pitäisi! Onko sulla joskus tällaisia fiiliksiä? ⁣
⁣
Olen haikeuksissani selaillut häämatkakuviamme (josta on kohta jo vuosi!) ja haaveillut juuri tästä hetkestä. Samalla suunnitellut jo tulevia lämmön hetkiä. Pakoa arjesta auringon alle 💛 Kyllä tämä tästä. Yhden viikon muiden joukossa voi ottaa hieman rennommin ja vaikka vaan haaveilla!
  • 🌱🌶 Tiedättekö sen herkullisen ja mehevän yrttivoipatongin? Tämä on vähän kuin se, mutta niin paljon parempaa! Nämä ihanan pehmeät ja kuohkeat joulukuusen 🎄muotoon asetellut sämpylät on täytetty kahdella erilaisella maustevoilla ja koristeltu voista löytyvillä yrteillä ja mausteilla. Äiti oli leiponut viime vuonna meille jouluksi sämpyläkuusen. Rakastuin siihen ja sämpylät loppuivat kesken suurperheen joulupöydässä. Nykyään noita sämpylöitä on meillä ympäri vuoden. Kaikissa juhlissa ja joskus ihan muuten vaan. Tänään äiti opettaa myös teille miten helppo sämpyläkuusi leivotaan 🙏🏻 MTV3 klo 9.10 Huomenta Suomi Extra ✨ #anninuunissatv
  • Postikortteja Portugalista 💌 ⁣
⁣
Pakenimme etelään vuoden pimeimmän kuukauden alussa. Hengitimme raikasta meri-ilmaa, imimme itseemme D-vitamiinia ja söimme luultavasti viimeistä kertaa tänä vuonna ulkona. Uusi matkakertomus nyt blogin puolella, linkki profiilissa ✨ ja kohokohdissa tarinoita videoiden muodossa 👆🏻 #anninmatkat
  • My Gingerbread Project ✨ Tämän vuoden piparkakkuprojekti on valmis 🌆
  • ✨ Muutama viikko sitten meillä oli illallisvieraita kotona ja kuvasin tarinoiden puolelle videon, jossa hauduttelin kotimaisia päärynöitä kinuskissa 🍐Idea tuon videon postaamiseen syntyi yhtä nopeasti kuin tämä jälkiruokakin. Piti saada pöytään jotain nopeaa, ihanan herkullista ja tunnelmaan sopivaa. Söimme alkuun kermaista myskikurpitsakeittoa ja pääruoaksi ruusukaaleja uunikanan kanssa. Illallisen päätähti oli kuitenkin kinuskissa haudutetut päärynät & rapea kauracrumble 👌🏻 Voi lääh tästä tuli herkkua! Itseasiassa en ihmettele enää sitä viestivyöryä, jonka sain teiltä. Halusitte ohjeen ja nyt se on blogissa ✨ Linkki profiilissa!

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2019 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios