• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Ihanan helppo raparperipiirakka (G)

Gluteeniton· Makeat piirakat

5 kesä

Ihanan helppo raparperipiirakka (G)

Pihallani kasvaa suhteellisen iso puska raparperia. Istutimme raparperin kolme vuotta sitten ja nyt sato alkaa olla todella tyydyttävällä tasolla. Siitä saa leivottua monta piirakkaa ja keiteltyä muutamia purkkeja raparperihilloakin talven varalle. Ei unohdeta myöskään raparperimehua, joka on IHANAA! Löydät ohjeen täältä. Keitän mehua yleensä pari litraa juhannuksen kynnyksellä.

Täytyy sanoa, että omalta maalta kerätyt raparperin varret ja niistä leivottu piirakka maistuu taivaalliselta. Haaveilen aina välillä muutosta kaupungiin. Kerätessä tätä oman maan satoa tajusin, kuinka tulisin kaipaamaan omaa pihaa ja sen satoa (mm. orvokkeja, lemmikkejä, hortensiaa, sipuleita, raparperia ja mansikoita). Onneksi on kuitenkin siirtolapuutarhat, jotka ovat oikein hyvä vaihtoehto oman sadon kasvattamiseen. Ja onhan minulla Pusula, vanhempieni koti, jossa käydä keräilemässä, jos muutto kaupunkiin vielä joskus toteutuu.

Noniin tähän piirakkaan sitten. Se on ihanaa ja siitä pitäisi riittää kahdeksalle. Me söimme piirakan kahteen pekkaan 24 tunnin aikana. Puolet suoraan uunista ja toinen puoli seuraavana päivänä. Piirakka oli vielä parempaa kun se oli saanut maustua yön yli jääkaapissa. Taidan tehdä tätä heti uudestaan kun palaamme lomalta.


Ihanan helppo raparperipiirakka (G)

8-10 hlö

Pohja

  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5-1 dl sokeria (oman maun mukaan)
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  1. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon.
  2. Sulata voi ja sekoita kananmunan kanssa.
  3. Lisää voi-seos kuivien aineiden sekaan ja kääntele taikina sekaisin.
  4. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. 24-28 cm).

Vinkki! Voit käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja. 

Täyte

  • 5 dl raparperipaloja
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Pese ja lohko raparperit. Nosta lohkot piirakkapohjan päälle.
  2. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja kaada piirakan päälle.
  3. Paista piirakkaa puoli tuntia 200-asteisen uunin keskitasolla.
  4. Nosta piirakka jäähtymään ja anna seisoa hetken aikaa ennen tarjoilua.
  5. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vinkki! Kermaviilin voi korvata rahkalla tai jogurtilla.

Ihanan helppo raparperipiirakka (G)Ihanan helppo raparperipiirakka (G)

Ihanaa viikon jatkoa ja terkkuja Italiasta!

♥ Anni


Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ensimmäinen Häävuosipäivä – Paperihäät
Seuraava artikkeli: Let’s Make Pizza – Kokkauskurssi Comojärvellä »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Ruu sanoo

    5.6.2019 08:52

    Onnistuukohan reseptin muuttaminen vegaaniseksi, jos vain jättää kananmunan pois pohjasta? Täytteeseen voisi sopia vallan hyvin Alpron ihana uutuus Go on Vanilla, harmi vaan, että se tuntuu olevan loppu joka paikasta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2019 08:55

      Kyllä varmasti onnistuu! Kun teet piirakan umpinaiseen vuokaan, niin se kyllä pysyy kasassa ilman kananmunaa 🙂 En ole maistanut Go on vanillaa! Pitää heti testata, jos sitä vielä löytää jostain 🙂 Kiitos hyvästä vinkistä piirakan muuntamiseen vegaaniseksi!

      Vastaa
  2. Hanna sanoo

    6.6.2019 18:25

    KanaNmuna 🥚🍳

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.6.2019 10:21

      Painovirhepaholainen korjattu 🙂

      Vastaa
  3. Annika sanoo

    10.6.2019 18:08

    Kuinka pitkään tämä säilyy jääkaapissa tai voiko pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.6.2019 21:00

      Voi pakastaa hyvin peiteltynä. Aistinvarainen arviointi säilytyksessä noin 3-5 pv.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Huomenta ☀️ Kuinka moni leipoo tänään? Ain Huomenta ☀️

Kuinka moni leipoo tänään? Ainakin ruispalahulluus jatkuu. Teiltä satelee viestejä ja kuvia stoorien puolelle. Kiitos 🙏🏻 

Ihanaa sunnuntaita! 😘
Mehevää suklaakakkua, pehmeää pähkinäistä v Mehevää suklaakakkua, pehmeää pähkinäistä vaahtoa, huurteisia vadelmia 🍫 Suklaakakku muutaman viikon takaa (ilman lisättyä sokeria) löytyy blogin arkistoista. Tänä aamuna pohdin mustikkakakkua stailatessa, miten käsittämättömän terapeuttista tämä leipominen ja kuvaaminen on. Intohimo, joka kasvaa vuosi vuodelta. Intohimo, jota ei voi leipomalla tyrehdyttää. Intohimo, jota on vaikea selittää sanoin. Innostun ihan ajatellessani. Rakastan työssäni juuri tätä osaa eniten, saan olla luova! Ideoita on niin paljon ettei niitä ehdi jakaa. Aikaa liian vähän kaiken toteuttamiseen. Ihanaa kun olette siellä jakamassa tätä intohimoa kanssani 😘 Tuntuisi tylsältä ilman teitä. Ilman, että saisi yhdessä hehkuttaa. Nähdä miten reseptit pääsevät käyttöön ja miten niistä nautitaan. Tällä hetkellä leivotte ruisleipää. Kiitos viesteistänne uusinta innostusta koskien. Ja kiitos kun olette siellä ihanat 💕 Kaunista viikonloppua!
Huomenta ☀️ Onnea on aamuaurinko ja kotona l Huomenta ☀️ 

Onnea on aamuaurinko ja kotona leivottu tuore ruisleipä 👌🏻

Ohje blogissa ja linkki profiilissa ☝🏻 #anninuunissa
IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukau IG-Resepti 💕 maaliskuun eli mun synttärikuukauden kunniaksi. Kaikki yllärit ja hemmottelut peruttiin tai ainakin siirrettiin. Surettaa, harmittaa ja väsyttää. Onneksi aurinko ja tuleva kevät piristää ☀️ ja se että vuosi sitten ei tiedetty, että ollaan samassa, jopa pahemmassa tilanteessa, vuotta myöhemmin. Haleja ja jaksamista kaikille! 😘

Ihana Puolukkasmoothie 🌿 (2 annosta)

2 dl jäisiä puolukoita
4 dl kauramaitoa
4 taatelia
3 rkl kauraleseitä
ripaus kardemummaa ja kanelia

Mittaa kaikki blenderiin ja aja tasaiseksi. Nauti! 

Ihanaa uutta viikkoa! 🤗
🍊🍊🍊 Saisiko olla pala veriappelsiinitort 🍊🍊🍊

Saisiko olla pala veriappelsiinitorttua? 

Ihana makumuistoja herättelevä ohjeeni löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti numerosta 👏🏻 Minä leivoin, yhdessä stailattiin ja kuvan nappasi @johannamyllymakiphotographer 📷
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios