• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanan helppo raparperipiirakka (G)

Gluteeniton· Makeat piirakat

5 kesä

Ihanan helppo raparperipiirakka (G)

Pihallani kasvaa suhteellisen iso puska raparperia. Istutimme raparperin kolme vuotta sitten ja nyt sato alkaa olla todella tyydyttävällä tasolla. Siitä saa leivottua monta piirakkaa ja keiteltyä muutamia purkkeja raparperihilloakin talven varalle. Ei unohdeta myöskään raparperimehua, joka on IHANAA! Löydät ohjeen täältä. Keitän mehua yleensä pari litraa juhannuksen kynnyksellä.

Täytyy sanoa, että omalta maalta kerätyt raparperin varret ja niistä leivottu piirakka maistuu taivaalliselta. Haaveilen aina välillä muutosta kaupungiin. Kerätessä tätä oman maan satoa tajusin, kuinka tulisin kaipaamaan omaa pihaa ja sen satoa (mm. orvokkeja, lemmikkejä, hortensiaa, sipuleita, raparperia ja mansikoita). Onneksi on kuitenkin siirtolapuutarhat, jotka ovat oikein hyvä vaihtoehto oman sadon kasvattamiseen. Ja onhan minulla Pusula, vanhempieni koti, jossa käydä keräilemässä, jos muutto kaupunkiin vielä joskus toteutuu.

Noniin tähän piirakkaan sitten. Se on ihanaa ja siitä pitäisi riittää kahdeksalle. Me söimme piirakan kahteen pekkaan 24 tunnin aikana. Puolet suoraan uunista ja toinen puoli seuraavana päivänä. Piirakka oli vielä parempaa kun se oli saanut maustua yön yli jääkaapissa. Taidan tehdä tätä heti uudestaan kun palaamme lomalta.


Ihanan helppo raparperipiirakka (G)

8-10 hlö

Pohja

  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5-1 dl sokeria (oman maun mukaan)
  • 100 g voita
  • 1 kananmuna
  1. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon.
  2. Sulata voi ja sekoita kananmunan kanssa.
  3. Lisää voi-seos kuivien aineiden sekaan ja kääntele taikina sekaisin.
  4. Painele taikina piirakkavuokaan (halk. 24-28 cm).

Vinkki! Voit käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja. 

Täyte

  • 5 dl raparperipaloja
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Pese ja lohko raparperit. Nosta lohkot piirakkapohjan päälle.
  2. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja kaada piirakan päälle.
  3. Paista piirakkaa puoli tuntia 200-asteisen uunin keskitasolla.
  4. Nosta piirakka jäähtymään ja anna seisoa hetken aikaa ennen tarjoilua.
  5. Tarjoile piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vinkki! Kermaviilin voi korvata rahkalla tai jogurtilla.

Ihanan helppo raparperipiirakka (G)Ihanan helppo raparperipiirakka (G)

Ihanaa viikon jatkoa ja terkkuja Italiasta!

♥ Anni


Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ensimmäinen Häävuosipäivä – Paperihäät
Seuraava artikkeli: Let’s Make Pizza – Kokkauskurssi Comojärvellä »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Ruu sanoo

    5.6.2019 08:52

    Onnistuukohan reseptin muuttaminen vegaaniseksi, jos vain jättää kananmunan pois pohjasta? Täytteeseen voisi sopia vallan hyvin Alpron ihana uutuus Go on Vanilla, harmi vaan, että se tuntuu olevan loppu joka paikasta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.6.2019 08:55

      Kyllä varmasti onnistuu! Kun teet piirakan umpinaiseen vuokaan, niin se kyllä pysyy kasassa ilman kananmunaa 🙂 En ole maistanut Go on vanillaa! Pitää heti testata, jos sitä vielä löytää jostain 🙂 Kiitos hyvästä vinkistä piirakan muuntamiseen vegaaniseksi!

      Vastaa
  2. Hanna sanoo

    6.6.2019 18:25

    KanaNmuna 🥚🍳

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.6.2019 10:21

      Painovirhepaholainen korjattu 🙂

      Vastaa
  3. Annika sanoo

    10.6.2019 18:08

    Kuinka pitkään tämä säilyy jääkaapissa tai voiko pakastaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.6.2019 21:00

      Voi pakastaa hyvin peiteltynä. Aistinvarainen arviointi säilytyksessä noin 3-5 pv.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios