• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Juhannus· Makeat piirakat· Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot

20 touko
Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka on tässä! Se on rapea, kinuskinen ja sopivasti hapan.

Palstani raparperit venähtivät viikossa niin pitkiksi, että pääsin vihdoin nostamaan ensimmäiset mullasta. Nukutan Onnia päivän ensimmäisille unille jo aamulla (ollaan nimittäin aamuvirkkuja). Meillä on tullut tavaksi kävellä aamuisin palstan ohi kurkkimassa miten luonto herää eloon ja mitä kaikkea päivän sekä yön aikana on noussut maasta esiin. Toissapäivänä otin kameran mukaan ja kun vaunuista alkoi kuulua tuhina, otin muutaman kuvan palstalta ja nappasin raparperit korikassiini.

Isovanhemmat hakivat Onnin hoitoon ja päätin leipoa heti. Pohdin hetken minkä raparperipiirakan leipoisin. Niin monta hyvää versiota on tullut leivottua viime vuosina. Katso kaikki raparperiohjeeni täältä. Halusin kuitenkin jotain erilaista tänä vuonna ja muistin kauramannapaketin, jonka olin juuri käynyt ostamassa kaupasta Onnin puuroja varten. Miten kauramanna sopisi makeaan piirakkaan?

Tästä piirakasta tuli ihanaa! Käytin taloussokerin tilalla fariinisokeria, joka antoi piirakalle ihanan karamellimaisen vivahteen ja tumman värin. Rapaperia kannattaa laittaa reilusti, oman maun mukaan. Itse laitoin paksuja varsia 3-4 ja mieheni sanoi, että oli liian vähän. Siksi korjasin reseptiin määrän hieman suuremmaksi. Raparperia kannattaa käyttää kuitenkin aina omaan suuhun sopivasti.

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

noin 8-10 hlö

Pohja

  • 2 dl kauramannaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita sulana
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa
  • 5-6 paksua raparperin vartta (tai oman maun mukaan enemmän/vähemmän)

Muru

  • 2 dl kauramannaa
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 50 g sulaa voita

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä
  1. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 24-28 cm) kauramannalla.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Vispaa muna ja sula voi maidon kanssa.
  4. Yhdistä seokset ja kaada löysähkö taikina vuokaan.
  5. Pese ja pilko raparperinvarret. Ripottele raparperit taikinan päälle.
  6. Valmista muru sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja ripottele se päällimmäiseksi.
  7. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  8. Tarjoile lämmin piirakka vaniljajäätelön kanssa.

HUOM! Osalla on ollut ongelmia piirakan rapeuden kanssa. Rapea osa muodostuu päällisen murusta ja rapeus katoaa säilytyksen aikana hieman. Rapeammillaan piirakka on siis vielä lämpöisenä.

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Tämä piirakka kannattaa herkutella lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta
Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Ihania raparperihetkiä!

/Anni


Lisää raparperiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Oton Japanilainen Maitoleipä
Seuraava artikkeli: Angel Pie eli Enkelten piiras »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Toinen Anni sanoo

    22.5.2021 19:02

    Hei
    Voinko käyttää tavan mannaryynejä kauramannan sijaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.5.2021 08:39

      Kyllä, joku oli jo käyttänyt ja kuulemma hyvää tuli! 🙂

      Vastaa
  2. Memmi sanoo

    24.5.2021 19:03

    Teinköhän jotain väärin, kun murusta ei tullut lainkaan rapsahtavaa… Makeuttakin olisi voinut olla enemmän.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2021 19:58

      Jos kaikkia samoja raaka-aineita oli oikea määrä ja uunin lämmötkin, kuten ohjeessa niin kyllä pitäisi kauramanna -päällisen olla rapeaa 🙂 Sokeriahan kannattaa aina lisätä oman maun mukaan. Itse tykkään kirpeästä, enkä niin sokerisesta raparperipiirakasta, nimittäin myös jäätelö antaa makeutta.

      Vastaa
      • Memmi sanoo

        26.5.2021 18:41

        Testasin toisenkin kerran, ei tullut rapeaa, vaikka ainekset olivat ihan oikein mitattu. Vein työkavereillekin ja kaikki moittivat kuivaksi koko piirakan 😆. Noh, makuja on monia.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.5.2021 20:19

          On se ihme, kun täällä rapisi hampaissa. Meillä piirakka syötiin heti kun se tuli uunista.

          Vastaa
  3. Roosa sanoo

    27.5.2021 19:10

    Ei vitsi, mitäköhän tein väärin kun ei tullut yhtään rapsakka😭 ei ole kyllä noin tumma vaikka pidin uunissa pitempään, mutta jos olisi ollut enää kauemmin niin pohja olis ollut toosi kuiva. Olisikohan murun voi pitänyt sulattaa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.5.2021 06:20

      Nyt en osaa sanoa, mitä tässä osalle käy kun ei tule rapeaa. En ymmärrä mitä muuta voi näilllä aineilla tulla. Piirakka ei ole rapea kauttaaltaan, vaan tuo päällisen muru pitäisi olla se rapea osa. Äitini testaa ohjeen viikonloppuna, niin katsotaan tuleeko hänellä rapeaa. Voin voi sulattaa, mutta se sulaa kyllä uunissakin.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios