• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Juhannus· Makeat piirakat· Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot

20 touko
Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Kesän ensimmäinen raparperipiirakka on tässä! Se on rapea, kinuskinen ja sopivasti hapan.

Palstani raparperit venähtivät viikossa niin pitkiksi, että pääsin vihdoin nostamaan ensimmäiset mullasta. Nukutan Onnia päivän ensimmäisille unille jo aamulla (ollaan nimittäin aamuvirkkuja). Meillä on tullut tavaksi kävellä aamuisin palstan ohi kurkkimassa miten luonto herää eloon ja mitä kaikkea päivän sekä yön aikana on noussut maasta esiin. Toissapäivänä otin kameran mukaan ja kun vaunuista alkoi kuulua tuhina, otin muutaman kuvan palstalta ja nappasin raparperit korikassiini.

Isovanhemmat hakivat Onnin hoitoon ja päätin leipoa heti. Pohdin hetken minkä raparperipiirakan leipoisin. Niin monta hyvää versiota on tullut leivottua viime vuosina. Katso kaikki raparperiohjeeni täältä. Halusin kuitenkin jotain erilaista tänä vuonna ja muistin kauramannapaketin, jonka olin juuri käynyt ostamassa kaupasta Onnin puuroja varten. Miten kauramanna sopisi makeaan piirakkaan?

Tästä piirakasta tuli ihanaa! Käytin taloussokerin tilalla fariinisokeria, joka antoi piirakalle ihanan karamellimaisen vivahteen ja tumman värin. Rapaperia kannattaa laittaa reilusti, oman maun mukaan. Itse laitoin paksuja varsia 3-4 ja mieheni sanoi, että oli liian vähän. Siksi korjasin reseptiin määrän hieman suuremmaksi. Raparperia kannattaa käyttää kuitenkin aina omaan suuhun sopivasti.

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

noin 8-10 hlö

Pohja

  • 2 dl kauramannaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g voita sulana
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa
  • 5-6 paksua raparperin vartta (tai oman maun mukaan enemmän/vähemmän)

Muru

  • 2 dl kauramannaa
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 50 g sulaa voita

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä
  1. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halk. 24-28 cm) kauramannalla.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Vispaa muna ja sula voi maidon kanssa.
  4. Yhdistä seokset ja kaada löysähkö taikina vuokaan.
  5. Pese ja pilko raparperinvarret. Ripottele raparperit taikinan päälle.
  6. Valmista muru sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja ripottele se päällimmäiseksi.
  7. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  8. Tarjoile lämmin piirakka vaniljajäätelön kanssa.

HUOM! Osalla on ollut ongelmia piirakan rapeuden kanssa. Rapea osa muodostuu päällisen murusta ja rapeus katoaa säilytyksen aikana hieman. Rapeammillaan piirakka on siis vielä lämpöisenä.

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Tämä piirakka kannattaa herkutella lämpimänä vaniljajäätelön kanssa!

Rapea Raparperipiirakka kauramannasta
Rapea Raparperipiirakka kauramannasta

Ihania raparperihetkiä!

/Anni


Lisää raparperiohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Oton Japanilainen Maitoleipä
Seuraava artikkeli: Angel Pie eli Enkelten piiras »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Toinen Anni sanoo

    22.5.2021 19:02

    Hei
    Voinko käyttää tavan mannaryynejä kauramannan sijaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.5.2021 08:39

      Kyllä, joku oli jo käyttänyt ja kuulemma hyvää tuli! 🙂

      Vastaa
  2. Memmi sanoo

    24.5.2021 19:03

    Teinköhän jotain väärin, kun murusta ei tullut lainkaan rapsahtavaa… Makeuttakin olisi voinut olla enemmän.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.5.2021 19:58

      Jos kaikkia samoja raaka-aineita oli oikea määrä ja uunin lämmötkin, kuten ohjeessa niin kyllä pitäisi kauramanna -päällisen olla rapeaa 🙂 Sokeriahan kannattaa aina lisätä oman maun mukaan. Itse tykkään kirpeästä, enkä niin sokerisesta raparperipiirakasta, nimittäin myös jäätelö antaa makeutta.

      Vastaa
      • Memmi sanoo

        26.5.2021 18:41

        Testasin toisenkin kerran, ei tullut rapeaa, vaikka ainekset olivat ihan oikein mitattu. Vein työkavereillekin ja kaikki moittivat kuivaksi koko piirakan 😆. Noh, makuja on monia.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          26.5.2021 20:19

          On se ihme, kun täällä rapisi hampaissa. Meillä piirakka syötiin heti kun se tuli uunista.

          Vastaa
  3. Roosa sanoo

    27.5.2021 19:10

    Ei vitsi, mitäköhän tein väärin kun ei tullut yhtään rapsakka😭 ei ole kyllä noin tumma vaikka pidin uunissa pitempään, mutta jos olisi ollut enää kauemmin niin pohja olis ollut toosi kuiva. Olisikohan murun voi pitänyt sulattaa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.5.2021 06:20

      Nyt en osaa sanoa, mitä tässä osalle käy kun ei tule rapeaa. En ymmärrä mitä muuta voi näilllä aineilla tulla. Piirakka ei ole rapea kauttaaltaan, vaan tuo päällisen muru pitäisi olla se rapea osa. Äitini testaa ohjeen viikonloppuna, niin katsotaan tuleeko hänellä rapeaa. Voin voi sulattaa, mutta se sulaa kyllä uunissakin.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tahmean lomalta paluun jälkeen kaksi mahtavaa työpäivää takana 🫶🏻 Tässä ihana hetki tänään kuvauksien jälkeen Kumpulan studiolla. Mun #happyplace josta en luovukaan kesän jälkeen 💛
Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkate Viikkokimppu 🌸 Vieläkö haluatte saada kukkaterapiaa kerran viikossa? 

@homeingardenkauniainen
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios