• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kinuskinen Puolukkapiirakka (G)

Makeat piirakat· Piirakat

18 syys

Kinuskinen Puolukkapiirakka (G)

Kinuskinen Puolukkapiirakka (G) menee ehdottomasti TOP3 parhaiden piirakoiden joukkoon, sanoi mieheni, joka on jo varsin tottunut koemaistaja. Silloin kun piirakasta häviää pala huomaamatta ja syöjä löytyy tyynyjen keskeltä onnellisena tyhjä lautanen kädessään tietää onnistuneensa. Tiedätte mistä puhun, jos seurasitte viikonloppuna Instagramin puolella tarinoitani. Huh kuinka moni teistä ehti jo tästä ohjeesta kysellä! Tässä se vihdoin on, kuten lupasin.

Puolukkaa ja kinuskia piirakassa!

Tämä puolukkapiirakka on taivaallista. Se todella on sitä, koska mikään ei voita makean ja kirpeän liittoa. Kinuskinen puolukkapiirakka syntyi sunnuntaina vähän vahingossa kun löysin kaappiin unohtuneen karamellisoidun kondensoidun maidon. Oli tarkoitus tehdä perinteinen Mummon puolukkapiirakka kermaviiliin, mutta jäin miettimään miltä maistuisi kun yhdistäisi kinuskin ja puolukat. Se ei siis millään voisi mennä pieleen. Eikä se mennyt. Tuo karamellisoitu kondensoitu maito on sitä paksua valmista kinuskia = dulche de leche. Halutessasi voit keittää kinuskin myös itse. Ohjeen löydät esimerkiksi tästä.

Yllätyn aina kun saan ylistävää palautetta mieheltäni. Hänestä on tullut tässä vuosien varrella hiukan valikoiva. Haha. Tottunut liian yltäkylläiseen tarjontaan. Toisaalta tiedän nykyään, kun hän kehuu jotain, että tässä todella on huippuresepti kyseessä.

Täältä blogista löytyy ihan liian vähän puolukkaohjeita muutenkin. Jos haluat vaikuttaa blogin sisältöön käy osallistumassa edellisen postauksen arvontaan ja kerro millaista sisältöä ja reseptejä kaipaat tänne. Osallistu täällä.


Kinuskinen Puolukkapiirakka (G)

Noin 8-10 palaa.

Muropohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  3. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  4. Sekoita leivinjauhe jauhojen kanssa.
  5. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
  6. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tasaisesti. Painele haarukalla pohjaan ilmareikiä.
  7. Esipaista piirakkaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Vinkki! Asettele ennen esipaistoa taikinan reunoille folio, jotta reunat eivät valahda paiston aikana. Poista folio ennen täytteen lisäämistä. Voit painella pohjaa lusikalla reunoille tasaisesti, jos se on kohonnut. 

Täyte

  • 1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa (tai 2 dl paksua kinuskia)
  • noin 3 dl puolukoita
  1. Kaada kinuski tai valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito piirakkapohjan päälle.
  2. Ripottele puolukat kinuskin päälle.
  3. Paista pohjaa vielä 25 minuuttia uunin keskitasolla (viimeiset 5 minuuttia alalämmöllä).
  4. Anna piirakan vetäytyä ja jäähtyä hetki vuoassa ennen tarjoilua.
  5. Tarjoile vielä hiukan lämpimänä.

Syksyn paras puolukkapiirakka on tässä!Syksyn paras puolukkapiirakka on tässä!Syksyn paras puolukkapiirakka on tässä!

Huomasithan myös upeat kukat tässä postauksessa? Ne ovat Home In Garden -kukkakaupasta. Hortensia on nyt sesongissa ja kestää viikkoja kauniina maljakossa, kun jaksat vaihtaa veden säännöllisesti.

Ihanaa viikon jatkoa! Psst! Olen tänään herkkumatkalla Tallinnassa ja voit seurata matkaani Instagramin Stories-puolella.

♥ Anni


Katso myös ihana Puolukka-jäädyke.

Seuraathan herkkujani ja muita juttuja myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

26 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kuusi vuotta herkkuja & toteutuneita unelmia (kirja-arvonta)
Seuraava artikkeli: Makuja merellä – Herkullinen Tallinna »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Marja Riitta sanoo

    20.9.2019 07:19

    Suolaisia ja makeita leivonta ohjeita kauden sesonki tuotteista. Ihana blogi.

    Vastaa
  2. Henna sanoo

    27.9.2019 17:31

    Onko liian makeaa jos tarjoaa vaniljajäätelön/vaniljakastikkeen kanssa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.9.2019 11:10

      Hei henna,

      Makeus on aina maistajan suussa. Mielestäni tämä ei kaipaa muuta kuin itse piirakan, mutta jäätelön kanssa voisin ainakin itse syödä helposti 🙂

      Vastaa
  3. Annu sanoo

    8.10.2019 16:18

    Hei! Onnistuukohan pakastepuolukoista? Täytyykö silloin lisätä jotain niiden sekaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.10.2019 17:01

      Toisen lukijan terkut ”onnistuu kyllä” – eikä tarvitse edes perunajauhoja. Halutessasi voit toki laittaa 🙂

      Vastaa
  4. Tiia sanoo

    14.10.2019 16:50

    Kaapista löytyy kondensoitua maitoa, mitä sille täytyy tehdä ennen piirakkaan laittamista?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.10.2019 19:57

      Se täytyy keittää. Purkissa pitäisi olla ohjeet. Suosittelen käyttämään valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa tai itse keitettyä kinuskia 🙂

      Vastaa
  5. Piirakkavuoka sanoo

    21.2.2020 07:03

    Hei! Niin herkulliselta näyttää ja kuulostaa! Minkä kokoiseen vuokaan piirakka on tehty? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.2.2020 07:09

      Tämä vuoka on noin 26 cm, mutta siinä on korkeat reunat. Sanoisin, että hyvin mahtuu 28 cm vuokaankin. Ja tämä piirakka on muuten ihanaa! <3

      Vastaa
  6. J sanoo

    30.6.2020 09:32

    Voiko kinuskin keittää itse ja kuinka paljon siihen ainesosia tarvitaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.6.2020 15:42

      Tottakai voi! Linkitän alle ohjeen, jonka yhteydestä löydät 2 dl perusohjeen kinuskille. Voit tehdä kinuskin sillä. 2 dl on varmaan hyvä määrä tai sitten teet 3 dl, jos haluat enemmän kinuskia. Ohjeessa kaikkia aineita tulee samassa suhteessa, joten helppo muuntaa 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/uudenvuoden-piparijuustokakku-kinuskikuorrutuksella-liivatteeton/

      Vastaa
  7. Ankatra sanoo

    4.7.2020 16:55

    Voikohan puolukat korvata pakastekarpaloilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.7.2020 18:14

      Miksi ei eli tottakai 🙂

      Vastaa
      • Ankatra sanoo

        5.7.2020 13:26

        Kiitos! Lähdin toteuttamaan ohjetta hirman vaillinaisilla tarvikkeilla: kondensoidun maidon korvasin kermasta ja valkoisesta sokerista keitetyllä kinuskilla, 3 dl puolukoita korvasin 1,5 dl karpaloita ja tein koko ohjeen gluteenittomana ja 1,5-kertaisena, josta sain pienen uuninpellillisen. Erinomaisen hyväähän tämä on! 🙂 Karpalomääräkin oli onneksi riittävä, vaikka sitä etukäteen hieman jännitin.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          6.7.2020 07:26

          Kuulostaakin ihanalta! Itse keitetty kinuski on aina vastustamatonta 🙂 hienoa soveltamista!

          Vastaa
  8. Suvi sanoo

    24.9.2020 15:21

    Miten ehdottaisit soveltamaan ohjetta, jos ei halua täytteestä noin valuvaa vaan enemmänkin hyytynyttä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.9.2020 15:28

      Keittäisin itse kinuskin ja keittäisin tarpeeksi pitkään esim. 30min niin kinuskista tullee jäähtyessään kovempaa.

      Vastaa
      • Suvi sanoo

        24.9.2020 15:31

        Hyvä idea, mutta tarkoituksenani oli saada avattu kondensoitu maito käytettyä 😅

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          24.9.2020 15:44

          Sitten loppuu minullakin keinot. Valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito on hieman hyytelömäistä ja siihen en menisi lisäämään kreemijauheita tms. jotka yleensä jähmettävät erilaisia täytteitä.

          Vastaa
  9. Nina sanoo

    11.10.2020 12:14

    Mulla on nuorena poikaystävän äidiltä saatu ohje joka on samantyylinen. Muropohja paistetaan yksinään. Kun pohja on vielä kuuma kaadetaan päälle ensin reippaasti pakastepuolukoita ja niiden päälle 2dl kuumaa kinuskia. Ja annetaan sen jäähtyä . Taivaallista! Kokeilen tätä sinunkin ohjetta kyllä 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.10.2020 08:06

      Ohh pitää kokeilla näin joskus itse 🙂 Syötiin eilen koko piirakka kahdestaan, tämä on vaarallisen hyvää <3 puolukka ja kinuski ne yhteen sopii!

      Vastaa
  10. Nadja sanoo

    8.11.2020 14:41

    Moikka! Kyllä puolukka ja kinuski on toisensa tasapainoinen pari <3 Ne ovatkin yksi meidän perheen täytekakkjuen lempitäytteistä 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.11.2020 07:49

      Näin on 🙂 <3

      Vastaa
  11. Selja sanoo

    17.9.2021 14:10

    Heippa, voiko piirakan leipoa irtopohjavuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.9.2021 14:18

      Kyllä uskon, että voi.

      Vastaa
  12. Ulla sanoo

    13.10.2021 14:04

    Onnistuisikohan tehdä mustikasta… 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios