Kinuskinen Puolukkapiirakka (G)
Kinuskinen Puolukkapiirakka (G) menee ehdottomasti TOP3 parhaiden piirakoiden joukkoon, sanoi mieheni, joka on jo varsin tottunut koemaistaja. Silloin kun piirakasta häviää pala huomaamatta ja syöjä löytyy tyynyjen keskeltä onnellisena tyhjä lautanen kädessään tietää onnistuneensa. Tiedätte mistä puhun, jos seurasitte viikonloppuna Instagramin puolella tarinoitani. Huh kuinka moni teistä ehti jo tästä ohjeesta kysellä! Tässä se vihdoin on, kuten lupasin.
Tämä puolukkapiirakka on taivaallista. Se todella on sitä, koska mikään ei voita makean ja kirpeän liittoa. Kinuskinen puolukkapiirakka syntyi sunnuntaina vähän vahingossa kun löysin kaappiin unohtuneen karamellisoidun kondensoidun maidon. Oli tarkoitus tehdä perinteinen Mummon puolukkapiirakka kermaviiliin, mutta jäin miettimään miltä maistuisi kun yhdistäisi kinuskin ja puolukat. Se ei siis millään voisi mennä pieleen. Eikä se mennyt. Tuo karamellisoitu kondensoitu maito on sitä paksua valmista kinuskia = dulche de leche. Halutessasi voit keittää kinuskin myös itse. Ohjeen löydät esimerkiksi tästä.
Yllätyn aina kun saan ylistävää palautetta mieheltäni. Hänestä on tullut tässä vuosien varrella hiukan valikoiva. Haha. Tottunut liian yltäkylläiseen tarjontaan. Toisaalta tiedän nykyään, kun hän kehuu jotain, että tässä todella on huippuresepti kyseessä.
Täältä blogista löytyy ihan liian vähän puolukkaohjeita muutenkin. Jos haluat vaikuttaa blogin sisältöön käy osallistumassa edellisen postauksen arvontaan ja kerro millaista sisältöä ja reseptejä kaipaat tänne. Osallistu täällä.
Kinuskinen Puolukkapiirakka (G)
Noin 8-10 palaa.
Muropohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
- Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
- Sekoita leivinjauhe jauhojen kanssa.
- Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
- Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tasaisesti. Painele haarukalla pohjaan ilmareikiä.
- Esipaista piirakkaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.
Vinkki! Asettele ennen esipaistoa taikinan reunoille folio, jotta reunat eivät valahda paiston aikana. Poista folio ennen täytteen lisäämistä. Voit painella pohjaa lusikalla reunoille tasaisesti, jos se on kohonnut.
Täyte
- 1 purkki karamellisoitua kondensoitua maitoa (tai 2 dl paksua kinuskia)
- noin 3 dl puolukoita
- Kaada kinuski tai valmiiksi karamellisoitu kondensoitu maito piirakkapohjan päälle.
- Ripottele puolukat kinuskin päälle.
- Paista pohjaa vielä 25 minuuttia uunin keskitasolla (viimeiset 5 minuuttia alalämmöllä).
- Anna piirakan vetäytyä ja jäähtyä hetki vuoassa ennen tarjoilua.
- Tarjoile vielä hiukan lämpimänä.
Huomasithan myös upeat kukat tässä postauksessa? Ne ovat Home In Garden -kukkakaupasta. Hortensia on nyt sesongissa ja kestää viikkoja kauniina maljakossa, kun jaksat vaihtaa veden säännöllisesti.
Ihanaa viikon jatkoa! Psst! Olen tänään herkkumatkalla Tallinnassa ja voit seurata matkaani Instagramin Stories-puolella.
♥ Anni
Heippa, voiko piirakan leipoa irtopohjavuokaan?
Kyllä uskon, että voi.
Onnistuisikohan tehdä mustikasta… 🙂