• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)

Gluteeniton· Juustokakut· Kakut· Marengit· Pääsiäinen· Vegaaninen

4 tammi

Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)

OMG mikä ihana kakku! Tämä sitruunajuustokakku marengilla on jumalaista, jopa hieman syntistä ja niin täydellisen ihanaa, että haluaisin ahmia koko kakun itsekseni! Näin muuten käy usein kun kyseessä on sitruksinen herkku. Miten olinkaan kaivannut sitruunaisia leivonnaisia. Ne ovat loppuvuoden tuhtien reseptien jälkeen täydellistä vastapainoa suklaan kuormittamille makunystyröille.

Tämä kakku koostuu kolmesta osasta. Kuvittele kielellesi raikas ja silkkinen sitruunajuustokakku, jonka päällä on runsas kerros hattaran kevyttä paahteisen makeaa marenkia ja pohjalla rapea kaurakeksikerros. Rapea pohja, pehmeä täyte ja kuohkea kuorrute. Tätä kirjoittaessa tekisi mieli juosta jääkaapille ja hakea kolmas pala kakkua. Miten kestän tämän kiusauksen ja miten ihmeessä ihanaa kakkua riittää vietäväksi äidille tänään iltapäivällä? Heh pitää virittää jääkaapin oveen lukko tällaisia tilanteita varten.

Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)

Tämä kakku, jos mikä kuuluu ansaitsemalleen paikalle eli vuoden ensimmäiseksi uudeksi reseptiksi tänne blogin puolelle.

Mikä muu tässä ohjeessa on erityisen ihanaa? No se, että kakussa ei ole ollenkaan liivatetta ja se, että teet kakusta helposti gluteenittoman valitsemalla gluteenittomat kaurakeksit kakun pohjalle. Voit muuten käyttää mitä tahansa muitakin keksejä. Jos esimerkiksi pidät digestiveistä, niin ne sopivat mainiosti tähän kakkuun. Ohje saattaa näyttää pitkältä, mutta se on helppo. Pohja, täyte ja kuorrute. Kaikki valmistetaan erissä ja lopputuloksena on jumalaisen herkullinen raikas kakku, jota ei voi vastustaa!


Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)

Noin 10-12 hlö

Pohja

  • 250 g kaurakeksejä (gluteeniton halutessasi)
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Hienonna keksit blenderissä tai murskaamalla.
  2. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan.
  3. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja reunakalvolla.
  4. Taputtele keksipohja vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin.
  5. Valmista juustokakkutäyte.

Sitruunajuustokakku-täyte

  • 3 dl vispikermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa (Viola)
  • 2 sitruunan kuoriraaste
  • 0,5 dl sitruunanmehua
  • 2 dl tomusokeria
  • (tippa keltaista elintarvikeväriä – ei välttämätön)
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja laita jääkaappiin.
  2. Mittaa tuorejuusto kulhoon sitruunankuoriraasteen kanssa.
  3. Notkista tuorejuusto vatkaamalla ja lisää sitruunamehu sekä tomusokeri, vatkaa sekaisin.
  4. Kääntele kermavaahto ja väri juustomassaan, kunnes täyte on täysin tasainen.
  5. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle. Painele täyte lusikalla tasaiseksi.
  6. Voit kopistaa vuokaa muutaman kerran vasten tasoa, jotta ilmakuplat häviävät.
  7. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Vinkki! Halutessasi jämäkämmän kakun lisää liivatetta tai agaria juustokakkumassaan. 

Sveitsiläinen marenki

Löydät ohjeen tästä. Tee marenki ilman aromeja tai marjajauheita.

  1.  Irrota kakku vuoasta. Tasoita reunat ja nostele marenki kakun päälle.
  2. Viimeistele marenki palettiveitsellä ja tohottimella.
  3. Voit raastaa sitruunan kuorta halutessasi koko kakun päälle.

VEGAANINEN: Vaihda kerma ja tuorejuusto kauratuotteisiin ja tee kakun päälle vegaaninen marenki. Yksi lukija on tämän jo onnistuneesti testannut! 

Sitruunajuustokakku Marengilla (G, liivatteeton)Sveitsiläinen marenki kruuna sitruunakakun! Siruuna ja marenki sopivat täydellisesti yhteen!

Raikasta viikonlopun jatkoa!

♥ Anni


Lisää raikkaita kakkuja löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

41 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kiitos 2019 – Tervetuloa 2020
Seuraava artikkeli: Penne Caprese – Tomaatti-Mozzarellapasta »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mari sanoo

    4.1.2020 15:03

    Kun ei ole tohotinta niin pystyykö uunissa saamaan samanlaista lopputulosta tähän marenkiin? Eli niin että jos pursottaa marengin uunipellille ja laittaa uuniin. Ja siirtää sen siitä uunin jälkeen juustokakun päälle.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2020 07:54

      Hei Mari, uunissa saa kyllä väriä marengin pintaan. Koko kakkua ei tosiaan uuniin voi laittaa. Siirtäminen kuulostaa aika hankalalta, mutta näppärillä käsillä saattaa onnistua. Marenki on pehmeää ja kuohkeaa, vähän kuin kermavaahto. Nostelin sen osissa kakun päälle ja muotoilin palettiveitsellä. Voit toki koittaa paahtaa marengin pintaa, jollain muullakin kuumalla.

      Vastaa
  2. Tiina sanoo

    5.1.2020 11:01

    Voisikohan tuon kakun pakastaa jos tekisi etukäteen vai lässähtääkö se kun ei ole liivatetta?

    Vastaa
  3. Tiina sanoo

    5.1.2020 11:02

    Hei, voisikohan kakun pakastaa jos haluaisi tehdä sen etukäteen vai lässähtääkö se kun ei ole liivatetta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.1.2020 07:54

      Kyllä kakun voi varmasti pakastaa 🙂 mutta ilman marenkia. En usk omarengin kestävän pakastusta. Ja pakastaessa aina tulee suojata kakku hyvin, ettei se ota makuja ja hajuja muista pakastetuista.

      Vastaa
  4. Lotta sanoo

    7.1.2020 12:39

    Hei! Osaatko sanoa onnistuisiko tämä vegaanisena? Eli hyytyykö kaura-/soijatuotteilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.1.2020 19:10

      Hei kyllä! Joku seuraajistani oli tehnyt tämän jo vegaanisena 🙂

      Vastaa
  5. Jenni sanoo

    15.1.2020 12:28

    Heippa! Voisinko tehdä niin, että teen marengin ja levitän sen kakun päälle, laitan jääkaappiin ja parin tunnin kuluttua vasta viimeistelen pinnan tohottimella? Osaatko sanoa kärsiikö marengin rakenne tästä? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.1.2020 12:33

      Heippa, miksi et tohottaisi pintaa heti levityksen jälkeen? Voit silti laittaa kakun jääkaappiin ja pinta pysyy kauniina 🙂

      Vastaa
      • Jenni sanoo

        15.1.2020 21:12

        Eli tohotus on oikeastaan vain ulkonäköseikka? Kiitos vastauksesta 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          16.1.2020 10:22

          Tohotus tekee marengin pinnasta kauniin väriltään ja antaa hiukan paahteista makua 🙂 se ei ole missään nimessä välttämätön tehdä, jos ei esimerkiksi omista tohotinta.

          Vastaa
  6. Meeri sanoo

    19.1.2020 20:10

    Tänään ehdin tehdä tätä juustokakkua. Tämä on aivan taivaallista. Paljon teen erilaisia hyytelökakkuja ja tämä kyllä aivan parasta. Keksipohjaan tuli vaan liian vähän rasvaa ja mureni mutta ei makua haitannut. Yleensä laitan rasvan tilalle jotain mehua keksipohjaan, mielestäni parasta. Merenkin laitoin rommiaromia ja maku oli nam😋😁. Pienellä leipomiseen tarkoitetulla tohottimella tein marenkiin väriä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2020 21:29

      Oi mikä ihana kommentti ja palaute! <3 Kiitos tästä. Laitan ylös mehuvinkkisi! Rasvan määrän olen rajannut minimiin ohjeessa ettei pohja mene kovaksi, sitä tai mehua voi tottakai lisätä oman maun mukaan. Ihanaa alkavaa uutta viikkoa sinulle!

      Vastaa
  7. Kaisa sanoo

    21.1.2020 11:49

    Paljonko lisäisit tähän liivatetta, jos haluaa hieman jämäkämmän kakun tästä? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.1.2020 12:05

      Laittaisin 2, mutta liivatteiden määrä riippuu toki siitä kuinka jämäkkää kakkua haluat itse? Yleensä lasketaan 1 dl nestettä = 1 liivate.

      Vastaa
  8. Emmi sanoo

    21.1.2020 12:24

    Hei! Suunnitelmissani olisi tehdä tätä viikonloppuna tyttöni synttäreille. Voiko tämän tehdä valmiiksi asti jo lauantaina ja tarjoilla vasta sunnuntaina? Vai kärsiikö marenkipäällys?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.1.2020 17:21

      Voit tehdä edellisenä päivänä, jos marenki on tehty onnistuneesti se säilyy hyvin jääkaapissa 🙂

      Vastaa
  9. Paula sanoo

    24.1.2020 20:40

    Voikohan tomusokerin korvata tavallisella sokerilla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.1.2020 06:41

      Voi korvata. Käytin juustokakkutäytteessä tomusokeria, jotta sen koostumuksesta tulisi mahdollisimman pehmeä.

      Vastaa
  10. Milla sanoo

    25.1.2020 20:19

    Moikka! Pysyykö kakku hyvin yön yli koossa jääkaapissa vaikka ei käytä esim agaria? 🙂 ja jos agaria käyttää niin paljonko sitä kannattaa laittaa? En omista tohotinta niin onko sen käyttö välttämätöntä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2020 07:18

      Moi, kyllä kakku pysyy hyvin kasassa vaikka sitä ei heti syödäkään 🙂 Kakun koostumus on pehmeä, mutta ei valuva. Agarin käytöstä minulla ei ole vielä tarkempaa tietoa antaa. Täällä jotain vinkkejä:

      https://www.anninuunissa.fi/silkinpehmea-mansikkajuustokakku-vegaaninen-liivatteeton/

      Tohotus tekee marengin pinnasta kauniin väriltään ja antaa hiukan paahteista makua 🙂 se ei ole missään nimessä välttämätön tehdä, jos ei esimerkiksi omista tohotinta.

      Vastaa
      • Milla sanoo

        26.1.2020 17:04

        Kiitos paljon ❤️

        Vastaa
  11. Elina sanoo

    16.2.2020 12:50

    Ihanan kuuloinen ohje!🤩 Jääkö marenki tohon ihan ”raakana”? Tuntuu hassulta et söis raakaa marenkia.. vai enkö nyt vaan ymmärrä jotain😄 ja ps. Kiitos ihanista ohjeista ja inspiroivasta ig-tilistä! Useat ohjeet on testattu (ja hyväksi havaittu). Viimeeksi testasin suklaataatelikakkua (en nyt muista virallista nimeä) ja sitä oli tarjolla kuopuksen ristiäisissä. Niitti kyllä kehuja ja hyvin uppos vieraisiin🙏😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.2.2020 13:52

      Tämä on ihanaa!. Ei marenki ole raakaa tässä ohjeessa. Sveitsiläinen marenki kypsytetään vatkaamalla se kuumassa vesihauteessa, jolloin valkuainen kypsyy. Muutenkin Suomessa ”raa’an” marengin syöminen on täysin turvallista. Itse kuitenkin kypsytän valkuaiset aina joko italilaisella tai sveitsiläisellä tekniikalla 🙂

      Ihana kuulla, että olet pitänyt ohjeista ja leiponut niillä tärkeisiin juhliin 🙂 Mukavaa kevään odotusta!

      Vastaa
  12. Heli sanoo

    4.4.2020 14:23

    Hei! Tuo tarjoiluastia? Onko vain kuvausta varten vai löytyykö tuollainen Marimekolta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.4.2020 17:56

      Mulla on tossa lautasen alla muki 🙂 eli itsetehty kakkutarjotin Marimekon lautasesta ja mukista 🙂

      Vastaa
      • Heli sanoo

        4.4.2020 19:36

        No niin vähän arvelin 🤩 kaunis kuva!

        Vastaa
  13. Mimosa sanoo

    6.4.2020 08:51

    Hei! Jos ostan kärkkäiseltä tohottimen ja siihen ei kuulu kaasu mukaan, niin mistähän tuota kaasua saa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.4.2020 09:04

      Kysytkö suoraan Kärkkäisen asiakaspalvelusta asiaa 🙂 En ole ostanut itse kaasua erikseen koskaan.

      Vastaa
  14. Sini sanoo

    9.4.2020 13:36

    Heippa, aiemmissa kommenteissa onkin jo selvinnyt että kakun voi tehdä edellisenä päivänä mutta kannattaako pinta paahtaa vasta tarjoilupäivänä vai voiko senkin tehdä jo edellisenä päivä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.4.2020 15:12

      Heippa, marengin pinta kannattaa paahtaa heti kun marenki on levitetty kakun päälle.

      Vastaa
  15. Janette Tukonen sanoo

    20.5.2020 18:28

    Hei, ajattelin tehdä tämän kakun huomiseksi. Voiko kakun tehdä jo tänään vai kannattaako tehdä vasta huomenna. Tuleekohan yöllä jääkaapissa kakkuun huonon näköinen pinta..?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.5.2020 20:12

      Hei, ihan hyvin voit tehdä kakun valmiiksi jääkaappiin. Itse aina peittelen leivonnaiset jääkaapissakin, jotta ne eivät ota makuja muista tuotteista, joten onhan sinulla hyvä kakkukupu tai laatikko kakulle 🙂

      Vastaa
  16. Satu sanoo

    16.8.2020 13:09

    Heippa, miten sait mrengista tuommoisen vuoren. Mulla ihan lättänä

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.8.2020 07:20

      Kun marenki on oikein ja onnistuneesti tehty on se paksua, kuohkeaa ja ilmavaa (asettuu melkein itsekseen vuoreksi). Kakkuni halkaisija on myös melko pieni, entä sinulla?

      Vastaa
  17. Susanna sanoo

    10.2.2021 14:37

    Hei. Marenkisi näyttää tässä kakussa ihan valkoiselta eli käytitkö tähän tuota marjajauhetta ollenkaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2021 15:03

      Hei, kuten ohjeessa ohjeistin, tässä marengissa ei käytetä jauheita 🙂

      ”Löydät ohjeen tästä. Tee marenki ilman aromeja tai marjajauheita.”

      Vastaa
  18. Vanamo sanoo

    20.8.2021 19:14

    Moi! Aion tehdä kakkua useamman kappaleen ylioppilasjuhliin, ja juustokakkuosa on pakkasessa juhlapäivään asti. Itse juhlapäivänä ei kuitenkaan ole aikaa alkaa valmistaa sveitsiläistä marenkia, ja mietinkin että säilyykö valmis marenki yön yli hyvänä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa niin, että sen voisi ennen juhlia vain asetella kakun päälle? Kiitos jo etukäteen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.8.2021 13:11

      Valitettavasti marenki ei säily yhtä hyvin levitettävänä seuraavaan päivään.. se säilyy kyllä kakun päällä kun se on jo levitetty. Voit myös tehdä italilaisen marengin, joka on hiukan helppotekoisempi.

      Vastaa
  19. Solja sanoo

    3.11.2022 17:28

    Hyvä resepti. Voikohan tätä koittaa ilman tomusokeria kuorrutteessa? Onko tilalle jotain, joka toisi tomusokerin ominaisuudet, mutta ei makeutta.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.11.2022 20:10

      Heippa, mitä tarkoitat kuorrutteella? Marenkia? Siihen tarvitaan sokeri, ei onnistu ilman 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios