| |

Odotettu Geisha-Juustokakku (liivatteeton)

Odotettu Geisha-Juustokakku

Näin työkseen reseptejä suunnittelevana ja sisältöä tuottavana henkilönä sitä usein miettii sisältöä lukijoiden ja seuraajien kannalta. Suurimman osan ajasta suunnittelen ohjeita edelleen itselleni, henkilökohtaisen inspiraation synnyttämänä, mutta toki välillä ajattelen, että mikä kiinnostaisi juuri teitä? Mikä olisi uusi hittiresepti tai herättäisi erityistä kiinnostusta? Usein käy näin: reseptit, joista itse on todella innoissaan ja siksi olettaa, että moni muukin niistä innostuu, jäävät tähdenlennoiksi. Miksi ketään ei kiinnosta, tämähän oli ihan mahtava juttu, kuukauden paras ohje? Sitten taas ne reseptit, jotka syntyvät vahingossa, osana toista kokonaisuutta tai tiedostamattomasti – niistä tulee hittejä.

Tämä Geishakakku on hitti, jo ennen reseptin julkaisua. Julkaisin yllä olevan kuvan Instagramissa keväällä osana asiakkaalle tehtyä kampanjaa. Kuva oli inspiraatiokuva – en jakanut ohjetta. Halusin fiilistellä tulevaa kirsikankukkien kukintaa, kevättä ja valoa. Jokin tässä kuvassa ja kakussa kiehtoi teitä. Saan edelleen reseptikysymyksiä Geisha-juustokakusta. Olen saanut niitä huhtikuusta asti ensin päivittäin ja sitten viikoittain. Jossain vaiheessa ajattelin, että suljen kommentoinnin, mutta sitten kyselyjä tuli myös Facebookin kautta.

Sisällön tuottaminen ei ole aina niin yksinkertaista. Varsinkin, jos kyseessä on ollut asiakkaalle tehty kampanja. Sisällön tuottajana minun tulee ottaa huomioon myös vaikuttajamarkkinoinnin eettinen puoli. Tässä tapauksessa, koska kakku oli leivottu maksettua kampanjaa varten ja reseptistä ei erikseen oltu sovittu osana kampanjaa, ei minun ollut tarkoitus ohjetta jakaa täällä blogin puolella. Nyt lopulta päätin kuitenkin jakaa ohjeen, koska teenhän sisältöä juuri teille.

Tämä postaus ei siis ole tehty kaupallisessa yhteistyössä, kuten huhtikuussa julkaisemani kuva, vaan halusin jakaa sen teille seuraajille siitä syystä, että reseptiä on kyselty ja odotettu kovasti. Kaiken näiden höpötyksien ja selittelyjen jälkeen tässä vihdoin odotettu liivatteeton Geisha-juustokakun ohje! Psst..  kakun valmistukseen menee noin puoli tuntia + tekeytyminen, olkaa hyvät!


Odotettu Geisha-Juustokakku (liivatteeton)

Noin 8 hlö

Pohja

  • 200 g Geisha-keksejä (2 pakettia)
  • 40 g voita tai margariinia
  1. Hienonna keksit ja lisää keksimurun sekaan sula voi.
  2. Painele seos halkaisijaltaan noin 18-20 cm irtopohjavuokaan.

Vinkki! Siistien reunojen saamiseksi käytä reunakalvoa.

Täyte

  • 200 g Geisha-suklaata (2 levyä)
  • 3 dl vispikermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
  1. Sulata suklaalevyt vesihauteessa tai mikrossa. Jäähdytä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.
  3. Notkista tuorejuusto kulhossa ja vatkaa sekaan sula Geisha-suklaa.
  4. Kääntele kermavaahto sekaan ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita kakun pinta.
  5. Anna kakun hyytyä 3-5 tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Vinkki! Jos haluat kiinteämmän tekstuurin kakkuun, lisää 2 liivatetta mukaan. 

Koristeet

  • 1 paketti Geisha-keksejä
  • syötäviä kukkia (esim. omenakukat, orvokit)
  • hasselpähkinöitä
  1. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo. Siirrä kakku kakkualustalle.
  2. Painele Geisha-keksit kakun reunoille ja ripottele kakun päälle rouhittua hasselpähkinää sekä syötäviä kukkia.
  3. Tarjoile kakku välittömästi!

Odotettu Geisha-Juustokakku

Olisi ihana nähdä millaisen version sinä leivot tästä kakusta! Jaa kuvasi Instagramissa #anninuunissa @anninuunissa ♥

Ihanaa ja aurinkoista viikkoa!

Ps. kiva olla takaisin täällä sometauon jälkeen.

♥ Anni


Katso lisää juustokakkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

30 Kommenttia

  1. Meri sanoo:

    Ihanaa, että julkaisit reseptin, se kuulostaa todella herkulliselta 😃

    Menee testiin jossain vaiheessa..

    1. Hei Meri, tätä ohjetta oli niin moni toivonut, että päätin jakaa sen 🙂 Ihanaa, että sinäkin inspiroiduit siitä <3

  2. Maija sanoo:

    Ihana kakku 😊💖 Kiitos ohjeesta. Heinäkuun loppupuolella pojan pojan 1-vuotissynttäreille teen.

    1. Anna-Liisa sanoo:

      Kiitos ihanasta ohjeesta!💟👍

    2. Hei Maija, voi kuinka ihana kuulla! Olen niin iloinen viesteistä ja tykkäyksistä, joita ohje on saanut jo tähän mennessä 🙂

    3. Sini sanoo:

      Voikohan kakun pakastaa?

  3. Kati sanoo:

    Ihana kakku😀. Todella hyvää😋. Helppo ja nopea tehdä😀. Lähikaupassamme ei ollut geisha- keksejä, tein pohjan vaaleasta pikkuleivistä ja geisha- suklaasta.

  4. Hei kati, hienoa soveltamista <3 kiitos kommentista ja vinkistä, jota joku muukin voi käyttää. Ihanaa kesää!

  5. Hanna-Maria sanoo:

    Kestääkö kakku pakastamisen varsinkin jos laittaa liivatetta? Miulla pienin irtopohjavuoka on 24 cm, meinasin sen verran soveltaa että laittaisin kaksi täyttä purkkia vispikermaa eli 4 desiä, geisha on kuitenkin niin makeaa nii epäilisin tulevan maistuvaa vaikka olisi hieman ”laimeampaa” 😊 jos sitten laittaisi liivatteen tai pari niin varmasti hyytyisi.

    1. Hei, kyllä voit laittaa liivatetta ja pakastaa kakun 🙂 muista sulatus jääkaapissa hitaasti. Voit maistaa massaa ja lisätä halutessasi sokeria, jos tarvitsee. Mukavaa leivontaa!

  6. Tanja sanoo:

    Voiko samoilla määrillä tehdä 22 cm irtopohjavuokaan vai tuleeko ihan littana? Onko keksien määrä sama vaikka käyttäisi jotain muita?

    1. Matalampi siitä tulee. Miksi et tekisi 1.5 kertaisena? 🙂 Keksien määrä on sama, vaikka laittaisit kaurakeksejä.

  7. LK sanoo:

    Maistuuko kakussa selkeästi geisha? Haluaisin oikein suklaisen kakun, kannattaisiko täytteeseen lisätä yksi levyllinen geishaa tai käyttää suklaatuorejuustoa? Mikäli käytän liivatetta niin kannattaisiko se lisätä tuorejuustomassaan ennen kermaa?

    1. Kyllä minusta maistuu – kakussa on yhteensä 400 g Geisha suklaata ja keksejä. Maku on tietenkin aina maistajan suussa. Meillä kaikilla kun on vähän erilainen maku. Testaa rohkeasti suklaan lisäämistä tai suklaatuorejuustoa 🙂 Liivatteet lisätään tuorejuustomassaan ennen kermaa, kuten pohdit.

  8. Tiina sanoo:

    Hei! Ajattelin tehdä 15 cm vuokaan tämän, joten osaatko sanoa paljonko voisi pienentää pohjaa? Kai täyte hyytyy paksumpanaki ? 😀

    1. Hei Tiina, en tiedä kestääkö täyte hyvin korkeassa muodossa ilman liivatetta. Tekisin pohjan puolikkaana luultavasti.

  9. Paula sanoo:

    Oi, tämä on kokeiltava 😋
    Mikä muu keksi voisi toimia tässä kuin Geisha?

  10. Hanna sanoo:

    Hei Anni !
    Kiitos tosi hyvästa kakunohjeesta.
    Kakku testattu ja menee meidän perheessä jatkoon.
    Hyvää kesää sinulle 😊
    Terv. Hanna

  11. Satu sanoo:

    Jos täytteeseen lisää liivatteen, pitääkö olla jokin neste, johon liivate ensin sekoitetaan vai voiko vedessä pehmenneet ja puristetut liivatteet suoraan sekoittaa kylmään tuorejuustomassaan?🤔

    1. Liivate tarvitsee aina kuuman nesteen, johon se sulatetaan. Jos lisäät puristetut liivatteet suoraan massaan kakku tulee olemaan täynnä liivateklimppejä – liivate ei sula itsestään massaan. Eli sulata liivatteet tilkkaan vettä.

  12. Sanna sanoo:

    Kiitos ohjeesta. Tein huomiseksi äitienpäiväksi. Uskon että maistuu kaikille 💖

  13. Epa sanoo:

    Moikka! Kysymys liivatteen lisäämisestä. Miten lisään sen tuorejuustomassaan? Sulatanko ensin veteen ja sitten lisään massaan?

    1. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia, kiehauta tilkka vettä (noin 1 rkl) ja sulata puristetut liivaatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana notkistettuun tuorejuustoseokseen.

  14. Marita Hauta-aho sanoo:

    Osaatko sanoa, kuinka kauan aiemmin kakun voi valmistaa? Entä onko irtopohjavuoan pohjalla leivinpaperi vai miten tuo kakun siirto alustalle onnistuu? Terveisin aloittelija näissä jutuissa

    1. Juustokakut säilyvät hyvinä 2-4 päivään. Itse teen juhlissa tarjoiltavat kakut aina edellisenä päivänä ja koristelen juhlapäivänä. Leivinpaperi auttaa siirtelyssä. Suosittelen siirtämään kakun vuoasta vielä pahviselle kakkualustalle jota siirtämällä saat kakun kätevästi tarjolle 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *