| |

Let’s Make Pizza – Kokkauskurssi Comojärvellä

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

Ahhh pizzakurssi Italiassa! Kuulostaa täydelliseltä vai mitä? Ja voin luvata, tämä oli T Ä Y D E L L I S T Ä .

Matkustimme Italiaan viettämään häävuosipäiväämme ja minä hankin samalle matkalle yllätyselämyksen miehelleni. Tulopäivänä, heti kun olimme heittäneet matkalaukut upealle Airbnb-asunnollemme suuntasimme Umberton asunnolle ihan Comojärven kupeeseen leipomaan täydellistä italialaista pizzaa. Tämä elämys jäi mieleemme pysyvästi ja yllätys, se pysyi salassa siihen asti, kunnes ystävällinen Umberto toivotti meidät tervetulleeksi puutarhassaan.

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

Sain lukuisia viestejä Instagramin puolella, kun osa teistä seurasi melkein livenä pizzakurssiamme tarinoiden puolella viime viikolla. Lupasin kertoa teille lisää kurssista, mutta en paljasta liikaa, että teille, jotka kurssin ehkä varaatte jää jotain yllättävää myös paikan päälle.


Let’s Make Pizza – Kokkauskurssi Comojärvellä

Käytämme matkoillamme paljon Airbnb:n tarjontaa, varsinkin asuntojen suhteen. Nyt varasin ensimmäistä kertaa useamman elämyksen airbnb:n kautta ja jo näillä parilla kokemuksilla voin suositella myös elämyksiä lämpimästi. Tämän pizza-kurssin lisäksi saimme kokea ”Sunset Wine Tasting” -illan, jonka hostasi paikallinen Adriana. Airbnb -kokemuksista saa niin paljon enemmän irti kuin persoonattomista turistinähtävyyksistä ja -kierroksista. Airbnb-asuntoja (omia asuntojaan) vuokraavat paikalliset ihmiset ja samoin myös elämyksiä järjestävät paikalliset ihmiset.

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

Roomasta kotoisin olevan Umberton pizzakurssi järjestettiin hänen kotonaan, keittiössä, jossa hän leipoo päivittäin. Umbertolla oli jännittävä tarina siitä, miten hän aloitti pizzan leipomisen ja missä, mutta sen kuulet vain, jos otat osaa kurssille. Yksi parhaimmista puolista myös Umberton mielestä elämyksien järjestämisessä on se, että tapaa uusia ihmisiä eri puolelta maailmaa ja kaikkia yhdistää sama intohimo: ruoka! Eli myös elämyksien järjestäjät nauttivat hetkistä yhtä paljon kuin vierailijat.

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

En voi sanoin kuvailla, kuinka hieno kokemus tämä kurssi meille olikaan. Umberto on asiantuntija, lämmin ja vieraanvarainen. Meillä oli heti kotoisa olo hänen luonaan. Meidän lisäksi kurssilla oli saksalainen pariskunta ja heidän 1-vuotias lapsi. Pienessä ryhmässä Umberto pystyi antamaan henkilökohtaista opetusta vaivatta.

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

Pizzan lisäksi saimme vinkkejä tomaattikastikkeen tekemiseen ja käyttöön. Toimme tuliaisina kotiin paikallisesta marketista ”Passataa” eli paseerattua tomaattikastiketta, josta syntyy helposti täydellinen pizzakastike.

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

The secret ingredient is passion: every pizza should be made with passion because it is something we craft with our own hands and that, eventually, we will share with persons which are important to us”.  – Umberto

Umberto kertoi meille hänen tunteistaan leipomista ja pizzaa kohtaan. Hän kertoi miksi pizza ei ole roskaruokaa, miksi pizzaa pitäisi syödä joka päivä ja miten tulee mestariksi pizzan leipomisessa.

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

Hauska yksityiskohta: pizza leikattiin paloiksi saksilla. Teimme 4 erilaista pizzaa, mutta valitettavasti ehdin kuvata vain tämän yhden, joka on suosikkini aina ja edelleen: Pizza Margherita.

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

Katsokaa tuota pohjaa! Umberto muuten leipoo myös hapanjuurileipiä (saimme maistaa leipiä tälläkin kurssilla) ja suunnittelee tällä hetkellä leipäkursseja. Kuulostaa siltä, että minun täytyy päästä Umberton oppiin pian uudestaan!

Let's Make Pizza - Kokkauskurssi Comojärvellä

AIRBNB – REKISTERÖIDY & VARAA UMBERTON KURSSI JA PALJON MUUTA (NAPPAA MYÖS ALE)

Sain lukuisia kyselyjä kurssista, mistä se on varattu ja mihin hintaan. Tässä viimein kaikki yksityiskohdat.

Varasin kurssin Airbnb:n kautta. Etkö ole vielä rekiseröitynyt koskaan Airbnb-sivustolle? Rekisteröidy nyt tästä linkistä, jonka jälkeen voi varata majoituksia ja elämyksiä matkoillesi. Käyttämällä tätä linkkiä saat lisäksi 30€ alennusta ensimmäisestä kohdevarauksestasi, jonka hinta on vähintään 65€, sekä 11€ elämyksestä, jonka hinta on vähintään 43€. Ja minä kerrytän samalla omaa matkakassaani. Laitetaan hyvä kiertämään. Tästä hyödyt sinä ja minä.

Rekisteröidy ja hyödynnä ale siis TÄSTÄ.

Umberton kurssin löydät täältä.

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Aurinkoista viikkoa!

Lisää herkkumatka-postauksia löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

 1. Sanna sanoo:

  Leivottiinko pizza hapanjuureen? Entä paisto? Millainen uuni oli? Näyttää kyllä niin herkullisesta!

  1. Pizzaa ei leivottu hapanjuureen, koska kurssin kesto olisi ollut silloin paljon pidempi (mahdoton). Moni seuraajista kertoi haluavansa varata kurssin, joten en kerro postauksessa ihan kaikkia yksityiskohtia, että kurssielämys säilyy 🙂 Umbertolla oli pizzauuni keittiössään.

 2. Siiis mun sanat ei riitä sanomaan saati kertomaan, miten unelmoin juuri tuollaisista reissuista. Ihanaa kun jaoit tämän retken salaisuuden ”ARB” -vaihtoehdon tänne ja arvaa vaan kuka käyttää tämän kortin heti seuraavan matkan kohdalla.
  Niin kaunis oli asuntonanne toiminut ”Linna” ja sitten vielä huippu pizzakokki ja viinimaistelut, miks mä en ollut mukana???
  Lämmintä ja aurinkoista viikonloppua sulle ihana <3.

  1. Ihanaa Sari kun olet nauttinut matkatarinoista ja olen onnistunut inspiroimaan myös sinua hyödyntämään paikallisia elämyksiä <3 Oli kyllä upea matka ja nyt olo on vähän haikeakin.

   Pitää varmaan kirjoitella siitä Linnastakin 😀 Tosin oltiin siellä vaan yksi yö niin en kuvaillut paljon, koska halusin nautiskella myös.

   Ihanaa mökkiviikonloppua!

 3. Upea matka teillä takana, wow! Jos tuonne matkaamme lomallamme, niin ihan varmasti on osallistuttava tuolle pizzakurssille! Pohja näyttää niin hyvältä, on kai tehtävä pizzaakin tänään : )

 4. Annu sanoo:

  Heippa! Kiitos vinkistä. Olemme menossa juhannuksen jälkeiseksi viikoksi Comolle (ensimmäistä kertaa) ja tämä olisi ihana lisä lomaviikkoon! Kuinka helposti paikan löysi? Meillä ei näillä näkymin ole autoa käytössä, vaan pitäisi kulkea järven länsirannalta (Argegno) taksilla tai bussilla..Onkohan liian hankalaa?

  1. Hei Annu,

   Suosittelen kurssia lämpimästi! Me kuljimme autolla ja löysimme perille heti. Vaikea arvioida miten paikan löytää julkisilla, taksilla varmasti hyvin 🙂 Ihanaa matkaa!

   1. Annu sanoo:

    Ok, kiitos nopeasta vastauksesta! Enköhän uskalla varata kurssin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *