• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)

Kakut· Kevään juhlat· Kreemikakut

30 maalis

Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)

Viime viikolla kirjani julkkareissa tarjoilin bloggaajille ja ystäville yhtä suosikkiani: päärynäkakkua. Ajattelin kakun olevan melko tavallinen, ei mitenkään erikoisesti huomiota herättävä, mutta kävikin niin, että tästä kakusta pidettiin eniten? Sain nimittäin jälkikäteen useamman kyselyn kakun reseptistä. Päärynäkakun ohje löytyy myös kirjastani, mutta hieman eri muodossa kuin tässä postauksessa. Tuo päärynäkakkupohja on nimittäin niin herkullinen ja mehevä, että se sopii melkein minkä tahansa kakun pohjaksi ja päärynän voi yhdistää moneen eri makuun kuten: suklaa, valkosuklaa, kinuski tai vanilja.

Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)

Kirjassani on useita kakkupohja-, kreemi- ja täyteohjeita. Saman kakun voi leipoa usealla eri tavalla vaihtelemalla koristelua ja makuja. Näin saat samoilla tutuilla ja hyviksi havaituilla ohjeilla loihdittua aina jotain uutta. Näin kävi myös tämän kakun kanssa. Kakkupohjan voi napata yhdestä ohjeesta, täytteen toisesta ja kuorrutuksen voi tehdä omalla suosikilla! Toivottavasti huoleton leipominen välittyy kirjastani monelle, nimittäin olen itse usein laiska näpertämään tuntikausia uusien juttujen parissa tai koristeiden kanssa. Näyttävä lopputulos on tärkeä, mutta todella harvoin kulutan tunteja pursotuksiin tai sokerimassasta muotoiltaviin koristeisiin. Siksi tämänkin kakun koristelin aidoilla kukilla ja kinuskin valutin kakun reunoille vasta vieraiden saavuttua (ok unohdin kinuskin kiireessä, mutta tästä tuli kiva ohjelmanumero).

Päärynäkakun ohje on saanut alkunsa suosikkikakustani porkkanakakusta. Mietin kerran, että mitähän tapahtuisi jos laittaisin sokerikakkupohjaa tuhdimpaan kakkupohjaan porkkanaraasteen sijaan päärynäsosetta? Testasin totta kai. Lisäsin taikinan sekaan kardemummaa ja kaneliakin. Syntyi ihanan pehmeä ja täyteläinen kakkupohja, jossa on asennetta sekä makua. Julkkareihin yhdistin tämän kakkupohjan porkkanakakusta tuttuun tuorejuustokreemiin ja lisäksi kaadoin kakun päälle rosmariinilla maustettua suolakaramellia. Ahh ja ahh. Täydellistä!


Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)

Päärynäkakkupohjan ohjeen löydät tästä. Tein tätä kakkua varten pohjan 1.5-kertaisena 20 cm vuokaan.

Kakku onnistuu myös vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin!

Kreemiohjeen löydät täältä.

Kakun kostutus

  • noin reilu 1 dl päärynämehua

Rosmariinilla maustettu Salted Caramel -kastike

  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl vettä
  • 2 dl kermaa
  • sormisuolaa (rosmariinilla maustettua)
  1. Mittaa vesi ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja anna sokerin sulaa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää kerma ohuena nauhana koko ajan sekoitellen sulan sokerin sekaan.
  3. Keitä kinuskia noin 15 minuuttia ja lisää keiton loppuvaiheella sormisuolaa hyppysellinen (maista ja lisää oman maun mukaan).

Vinkki! Voit lisätä rosmariinin myös erikseen tai jättää pois kokonaan. 

Koristeet

  • harsokukkia
  • ruusu
  • neilikoita

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen.
  2. Kasaa kakku vuokaan, jossa paistoit sen.
  3. Sivele pohjat päärynämehulla, voit lisätä väleihin myös päärynäsosetta antamaan lisää makua ja mehevyyttä.
  4. Kasaa kakku reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan: ensin pohja sitten 1/3 kreemistä ja toista.
  5. Laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai pari tuntia.
  6. Irrota kakku vuoasta ja aseta se kakkualustalle.
  7. Levitä loput kreemistä kakun pintaan sekä päälle palettiveitsellä.
  8. Koristele kakku aidoilla kukilla. Muista peittää kukkien leikkuupinnat foliolla tai kukkaputkilla.
  9. Nostele jäähtynyttä, mutta vielä hyvin valuvaa suolakaramellikastiketta lusikalla kakun reunoille ennen tarjoilua. Jätä loput kinuskista kakun viereen, niin että vieraat voivat halutessaan lisätä kinuskia oman maun mukaan kakkupalan päälle.

Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)

Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)Vastustamaton Päärynä-Kinuskikakku (G)

Aurinkoista viikonloppua!

♥ Anni


Postauksen kuvat: Camilla Bloom

Lisää kirja-postauksia löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

33 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Arkiruokavinkki: Lohi-Spagettimunakas
Seuraava artikkeli: Arkiruokavinkki: Perunapizza (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Ilona sanoo

    30.3.2019 21:37

    Vastustamaton yhdistelmä, aion kokeilla. 😍👍

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.3.2019 11:48

      Jes 🙂 Suosittelen lämpimästi. Vie kielen mennessään!

      Vastaa
  2. Liisa sanoo

    6.4.2019 16:33

    Hei, ihanalta näyttää! Teitkö kreemin tähän yksinkertaisena?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.4.2019 13:53

      Hei Liisa, kyllä kreemi yksinkertaisena! 🙂

      Vastaa
  3. Marjut sanoo

    12.4.2019 10:15

    Ihanalta näyttää! Täytyy kokeilla 🙂 Kuinka korkea sinun 20 cm vuoka on? Omani on tavallinen 7cm ja mietin, onnistunko saamaan sillä yhtään korkeutta..? Kiitos paljon, jos ehdit vastasta 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.4.2019 10:22

      Hei Marjut, saat kyllä yhtä korkean, mutta joudut paistamaan pohjan ainakin kahdessa osassa. En usko, että koko taikina mahtuu vuokaasi kerralla. Minun vuokani on 10 cm korkea. Itse tein tämän kakun itseasiasiassa niin että paistoin jokaisen kolme kerrosta omassa vuoassaan. Ymmärrän, että kotileipureilla ei välttämättä ole kuin yksi vuoka kerralla käytössä, joten sen voi paistaa yhtä hyvin yhdessäkin. SIlloin paistoa tulee tarkkailla paremmin.

      Vastaa
  4. Jenk sanoo

    6.5.2019 18:17

    Heippa,
    Kerroit tehneesi 1.5 kertaisena kakkupohjan, tuleeko myös kreemi 1.5 kertaisena?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.5.2019 07:03

      Heips, tein kreemin yksinkertaisena 🙂 Mainitsen aina ohjeessa, jos olen jotain muutellut. Kakkupohjan tein suurempana, koska halusin kolme korkeaa kerrosta näyttävään kakkuun 🙂

      Vastaa
      • Jenk sanoo

        9.5.2019 12:23

        Moikka taas,
        Sellaista vielä kysäisisin, että voisiko kakun paistaa kahdessa osassa niin, että ensin paistan puolet kakusta vuoassa (toinen puoli odottaa kulhossa) ja sen jälkeen toisen puolen samassa vuoassa? Minulla on vain yksi 20cm vuoka, ja siksi kyselisin. Tekisin kakusta siis 1.5 kertaisen ja molemmat kakut puolittaisin että saisin 4 kerrosta. Riittäisikö kakkuun yksinkertainen kreemi?

        Vastaa
  5. Anni Paakkunainen sanoo

    10.5.2019 08:00

    Luulen, että kreemi riittää. Hmmm taikina ei ehkä tykkää niin pitkästä seisotuksesta. En voi mennä vakuuseen siitä mitä käy koostumukselle..

    Vastaa
  6. Inpu sanoo

    3.7.2019 21:18

    Moi,
    Voinko laittaa kinuskin kakun päälle jo päivää ennen tarjoilua? En pääse juhlapäivänä kakkua koristelemaan. Kiitos jo etukäteen vastauksesta 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.7.2019 06:54

      Hei, suosittelen laittamaan kinuskin vasta tarjoilupäivänä, jotta se pysyy kauniina eikä valu kakun päältä kokonaan pois. Laitoin tähän kakkuun kinuskin kun vieraat olivat jo paikalla 🙂 Voit tehdä kinuskin valmiiksi ja sen laittamiseen menee vain muutama minuutti.

      Vastaa
  7. Tanja sanoo

    12.7.2019 08:28

    Hei, minulla on yksi korkea 20cm vuoka jos teen siihen 1.5 kertaisen taikinan, kuinkahan kauan paistoaika on? Kuivuuko taikina liikaa jos paistaa kerralla noin ison massan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.7.2019 10:32

      Moi Tanja, paistoajat ovat aina viitteellisiä ja riippuvat uunista. Suosittelen testaamaan kypsyyden puutikulla (kun taikinaa ei jää tikkuun on kakku valmis). Kakku saattaa kypsyä hitaasti keskeltä ja enemmän päältä. Itse paistaisin kahdessa osassa, mutta varmasti onnistuu yhdessäkin erässä. Malttia vaan paiston kanssa.

      Vastaa
  8. Maria sanoo

    24.8.2019 14:32

    Hei! Tekisin tämän 24cm vuokaan, kuinka kauan ja millä lämmöllä pitäisi silloin paistaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.8.2019 18:47

      Hei Maria, en ole kokeillut itse noin isoon vuokaan. Paistaisin samalla lämmöllä, mutta tarkkailisin paistoaikaa. Uuneissa on aina eroja ja paistoajat vaihetelevat myös siksi. Kokeile kypsyys puutikulla paiston lopussa. Otathan huomioon, että noin isoon vuokaan leipoessa kakustasi tulee matalampi.

      Vastaa
  9. Emppu sanoo

    14.5.2020 20:59

    Hei,

    Tein ohjeella miniversion 12 cm vuokaan, jossa kuorrutteen lisäksi jäykkää kinuskikastiketta ja päärynä curdia mielettömän herkullisen kakkupohjan välissä. Kuorrutteeseen lisäsin vain puolet tomusokeri määrästä, sillä pelkäsin kakusta tulevan liian makea. Kuorrute alkoi kuitenkin juoksettumaan jo parin minuutin vatkauksen jälkeen eikä ollut lainkaan niin vaaleaa ja kuohkeaa kuin kuvissasi. Voiko tämä johtua puolitetusta tomusokerin määrästä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2020 07:08

      Kakkusi kuulostaa ihanalta!

      Voi johtua hyvin sokerimäärän vähentämisestä tai liian kovasta vatkauksesta. Kreemi pitää tehdä huolellisesti ohjetta noudattaen, että se onnistuu.

      Vastaa
  10. Anna sanoo

    1.7.2020 19:47

    Onko suolakaramellikastiketta tehdessä merkitystä, mitä kermaa käyttää? Kuohu, vispi, ruoka, kaura?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.7.2020 08:11

      Kuohua suositellaan, vispilläkin onnistuu, mutta ruokakermalla tuskin. En ole testannut vielä kaikkia kaurakermoja – niissä on varmasti eroja. Osa kestää kuumennusta ja osa ei. Gogreenin vispillä onnistuin näin aikoinaan:

      https://www.anninuunissa.fi/apple-pie-pancakes-vegaanisella-kinuskikastikkeella/

      Vastaa
  11. Anna sanoo

    13.7.2020 21:15

    Kiitos vastauksesta.
    Mitäs sanoisit pakastamisesta täytettynä? Jos kuorruttaisi vasta juhlapäivänä. Itestä vaikuttaisi mahdolliselta, varsinkin kun tämä on näitä ”paranee vanhetessaan” kakkuja😅 Onko tälle joku este?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.7.2020 07:07

      Täältä löydät lisää tietoa pakastuksesta 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
  12. Jasmina sanoo

    18.11.2020 09:55

    Hei. Minulta löytyisi kaksi 20 cm normaali korkuista irtokakkupohjavuokaa. Tekisinkö siis niin että tekisin 1.5 kertaisena ja jakaisin taikinan molempiin? Olisiko paisto aika sitten suurinpiirtein tuo 35-40 min?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.11.2020 12:01

      Paistoaika on viitteellinen ja riippuu aina uunista. Paista tuo aika ja koita kypsyys vielä puutikulla. Itse olen tehnyt 1,5 kertaisena ohjeen 20 cm vuokaan.

      Vastaa
  13. Niina sanoo

    8.12.2020 18:18

    Moi! Pysyykö tämä kreemi hyvin kakussa, jos esim haluaa peittää kakun kokonaan tai tehdä paksun kerroksen ja tehdä liukuvärjäystä vai onko voikreemi parempi siihen hommaan? Jos voikreemi sopii paremmin, onko vinkkejä mikä sopisi korvaavaksi tähän kakkuun mikä kestäisi? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.12.2020 19:16

      Moikka, kyllä tämä kreemi pysyy hyvin paksunakin kerroksena kakun päällä. Voikreemi toki on turvallisempi. Voit tietenkin vähentää hiukan tuorejuuston määrää ja laittaa enemmän voita. Linkitän alle myös voikreemin ohjeen:

      https://www.anninuunissa.fi/monipuolinen-voikreemi/

      Vastaa
  14. Anni sanoo

    10.12.2020 17:37

    Hei!:)

    Mitä mieltä olet, sopisiko päärynäkakun kanssa paremmin valkosuklaakreemi vai tavallinen tuorejuustokreemi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.12.2020 19:31

      Moikka,

      Itse tykkään enemmän tavallisesta kreemistä minkä maustan vaniljalla – mutta valkosuklaakreemi on yleisesti suositumpi. Makuasioita nämä 🙂

      Vastaa
  15. Veera Haaja sanoo

    31.5.2021 09:59

    Hei, voiko tätä tehdä pellille? Haluaisin tehdä juhliin ison suorakulmaisen kakun, johon käyttäisin kolme pohjaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.5.2021 12:14

      Kyllä taikina soveltuu myös pellillä paistettavaksi 🙂

      Vastaa
  16. Jessica sanoo

    23.6.2021 23:31

    Moikka!
    Onnistuisiko tämä kakku toteuttaa 2 kerroksisena 20cm ja 10cm vuuilla?
    Jos käyttää myös tuon 1,5 kertaisen määrän taikinaa niin kuin ohjeessa, jottei kakusta tule liian korkea.
    Laittaisin uuniin vuuat samaan aikaan, mutta vahtisin toki pienemmän ensiksi pois.:)
    Kiitos etukäteen vastauksesta!
    -Jessica

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.6.2021 06:21

      Tarkoitatko, että teet kaksi kakkua, pienemmän ja isomman ja laitat ne päällekkäin? Tottakai voit kokeilla, en keksi miksi ei onnistuisi? Paistoajassa joutuu tietenkin hiukan säätää.

      Vastaa
      • Jessica sanoo

        24.6.2021 08:58

        Juu sitä tarkoitin! Mietin että onko kreemi ja pohja tarpeeksi jämäkkä kokoamiseen tai onko tarvetta pääliosan tukemiseen jos on liian painava että päällimmäinen kakku uppoaa?:))

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios