• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Gluteeniton· Itsenäisyyspäivä· Leivontaohjelma· Täytekakut

2 joulu

Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Perinteinen juhla vaatii perinteiset herkut! Tänään ohjelmassani MTV3-kanavalla klo 9.10 leivotaan itsenäisyyspäväksi upea mustikka-täytekakku ruusupursotuksilla. Vieraanani on tällä kertaa aina yhtä ihastuttava Hanna Sumari.

Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Joskus ne kaikista yksinkertaisimmat ja tutuimmat ohjeet saattavat olla niitä haastavimpia. Tänään näytän teille Hannan kanssa miten leivotaan täydellinen kakkupohja (myös gluteenittomasti). Tähän minulla on muutama niksi, joita en koskaan itse jätä väliin. Muun muassa kakkuvuoalla on suuri merkitys.

Leikkaamme ja täytämme täydellisen sokerikakun mustikkarahkatäytteellä ja lopuksi vaahdotamme kermaa ja pursottelemme kakun reunoille ruusukkeita. Napakan kerman vaahdottamiseen löytyy myös erilaisia vinkkejä. Ja mikä sen retrompaa kuin kakkukiille? Teemme mustikoiden päälle myös helpon kakkukiilteen ja ihana itsenäisyyspäivän mustikka-täytekakku on valmis!


Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Noin 12 henkilölle

GLUTEENITON: Tee kakkupohja gluteenittomiin jauhoihin.

Ohje 

Pohjana 4 munan sokerikakkupohja. Ohje täällä.

Kostutus

  • 1 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita keskenään.

Täyte

  • 2 dl vispikermaa
  • noin 2 dl mustikkahilloa
  • 200 g vaniljarahkaa
  • 2-3 rkl vaniljakreemijauhetta
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sekaan 1 dl mustikkahilloa, rahka, ja vaniljakreemijauhe. Kääntele täyte tasaiseksi. Jätä 1 dl mustikkahilloa sivuun. Sitä tarvitaan kakun täytössä.

Kuorrutus

  • noin 6 dl vispikermaa
  • 4 rkl vaniljakreemijauhetta
  • maun mukaan tomusokeria
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaniljakreemijauhe vaahdon sekaan jämäköittämään vaahtoa. Lisää halutessasi tomusokeria vaahtoon.
  2. Laita pursotinpussiin 6 sakarainen tähtitylla ja kerma.

Koristeet

  • noin 3 dl pensasmustikoita
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 2 dl vettä
  1. Valmista hyytelösokerista kakkukiille pakkauksen ohjeiden mukaisesti kakun täytön yhteydessä.

Kakun kokoaminen

  1.  Täytä kakku vuokaan, jossa paistoit sen. Aseta alimmainen kakkupala pohjalle, kostuta kevyesti vaniljamaidolla ja sivele mustikkahilloa pohjalle. Lisää lopuksi puolet täytteestä. Toista sama seuraavaan kerrokseen.
  2. Vedä kelmu kakun päälle ja laita yön yli jääkaappiin.
  3. Kippaa kakku tarjoiluvadille ja levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa.
  4. Valmista kakkukiille ja asettele mustikat kakun päälle. Levitä hyytelösokeriseosta mustikoiden päälle.
  5. Pursota kakun reunat lopuksi ja tarjoile kakku.

Video-ohjeen eli uusimman jakson löydät myös YouTube-kanavaltani eli täältä.

Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)

Tunnelmallista joulukuun ensimmäistä viikkoa!

Ja upeita Itsenäisyyspäivän juhlia!

♥ Anni


Voit jatkossa katsoa kaikki ohjelmaan tulevat ohjeet täältä.

Itsenäisyyspäivän vinkkejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
Seuraava artikkeli: Lahjaidea: Piparkakkukranssi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Peggy sanoo

    2.12.2019 09:25

    Niin kaunis pursotus <3 En varmaan ikinä opi, vaikka kuinka harjoittelen.

    Ihanaa joulukuun ensimmäistä viikkoa ja tulevaa itsenäisyyspäivää.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.12.2019 09:44

      Varmasti opit! Tämä on ihan helppo <3

      Ihanaa joulukuuta myös sinne ja juhlallista loppuviikkoa!

      Vastaa
  2. Leena sanoo

    30.8.2020 10:45

    Kiitos! Ihanasti tehty 🤗

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2020 07:39

      🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios