|

Esikoiskirjani julkkarit

Esikoiskirjani julkkarit

Oli alusta asti täysin selvää, että kun esikoiskirjani ilmestyy, järjestän juhlat! Elämässä ei ole ikinä liikaa syitä juhliin, niin minulla on tapana sanoa. Viime torstaina syitä juhliin ei varsinkaan tarvitse selitellä tai etsiä. Esikoiskirjani ilmestyminen ja Helsingin Sanomien huikea kirja-arvostelu samana päivänä antoivat siihen paljon aihetta.

Kirjani ”Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan” julkkarit pidettiin ihastuttavassa karkkikauppa Sweetheartissa Helsingissä. Etsimme pitkään sopivaa tilaa julkkareille kahviloiden ja leipomoiden osalta, kunnes WSOY:n markkinoinnista Ina ehdotti Sweetheartia. Piipahdimme karkkikaupassa ja juhlien suunnittelu sai alkaa. Karkkikauppa oli täydellinen paikka juuri minun kirjani juhlistamiseen. Tulette huomaamaan sen tämän postauksen kuvistakin, karkkikauppa on kuin suunniteltu minulle! Postauksen pastellisista kuvista kunnia menee lahjakkaalle Camilla Bloomille, joka kuvasi myös hääni Italiassa. Kiitos vielä Camilla!

Esikoiskirjani julkkarit

Esikoiskirjani julkkarit

Järjestin kirjan julkkarit yhdessä WSOY:n kanssa. Kirjaa juhlittiin kahdessa osassa, ensin bloggaaja-kollegoiden ja toimittajien kanssa ja illalla vielä läheisimpien ystävien kanssa. Arvasin, että päivä tulee olemaan hektinen, joten pyysin Camillaa kuvaamaan juhlat puolestani. HUH onneksi tein näin, nimittäin omassa puhelimessani on julkkareista kaksi nopeasti räpsästyä kakkukuvaa, jotka otin 5 minuuttia ennen vieraiden saapumista paikalle. Kameraa en edes kerennyt ottaa esille laukustani.

Juhlapäivä alkoi aamulla kakkujen viimeistelyllä ja auton pakkaamisella. Mieheni oli aamusta asti apuna ja käveli ympäri Helsinkiä vaaleanpunaisten ilmapallojen kanssa, kun itse istuin meikissä ja kampaajalla juhliin valmistautuen. Oli muuten melkoisen hyvä, että tajusin varata pikameikin ja kampauksen Hair & Beauty by K & A -kampaamosta karkkikaupan läheltä, aikaa laittautumiseen ei nimittäin olisi itsellä ollut. Tuo taisi muutenkin olla ainut hetki koko päivästä kun pystyin hetken istumaan ja hengähtää.

Julkkareiden ohjelma oli yksinkertainen: vaaleanpunaisten maljojen kohotus, minun itse suunnittelemani ja leipomani kakkubuffet sekä kirjailijan lyhyt puhe, jossa sanoin sen enempää miettimättä muutaman sanan kirjasta ja viime vuodesta. Puheen suunnitteluun ei jäänyt aikaa ja päätin sanoa mitä mieleen tulee. En muista mitä sanoin, herkistyin vähän, mutta kokosin itseni. Toivon, että puheeni välitti kirjan fiilistä ja hetken tärkeyttä kuulijoille. ♥

Esikoiskirjani julkkarit

Esikoiskirjani julkkarit
Nämä kukkakimput oli tehty vieraita varten. Jokainen sai viedä kimpun lähtiessään.

Esikoiskirjani julkkarit

Esikoiskirjani julkkarit
Vain vaaleanpunaista kuohuvaa!

Esikoiskirjani julkkarit

Julkkarit olivat täynnä ihania lämpimiä halauksia, onnitteluja, kauniita sanoja ja hyvää mieltä!

Esikoiskirjani julkkaritEsikoiskirjani julkkaritEsikoiskirjani julkkarit

Kakkubuffet

Kuten aiemmassa postauksessa jo kerroin, en nykyään tee tilauksesta kakkuja ja en varsinkaan tilaisuuksiin, joihin olen itse menossa vieraaksi. Jotenkin stressi kakkujen onnistumisesta ja siitä että olen itse paikalla kuulemassa ja näkemässä kakkupalautteen jännittää liikaa. Nyt olin kuitenkin vielä suuremman haasteen edessä. Minun piti leipoa noin 40 vieraalle (ruokabloggaajille ja toimittajille!) kakkubuffet kirjan resepteillä. Resepteissä halusin huomioida myös keliaakikot, maidottomat ja vegaaniset vieraat. Onhan heidät huomioitu myös kirjassa kattavasti.

Annan usein vinkkejä siitä miten tarjoilut kannattaa juhliin suunnitella: huolella etukäteen suunniteltu on puoliksi tehty ja leipomalla osan tarjoiluista etukäteen pakkaseen, vähennät stressiä juhlapäivänä. Olin kyllä suunnitellut kakkubuffetin paljon etukäteen, mutta silti muutin sitä vielä pari päivää ennen juhlia. Sitten sain vielä Saaralta (Viimeistä murua myöten) viestin edellisenä iltana. Saara kertoi, että on odottanut julkkareitani jo kaksi viikkoa ja sitä että pääsee maistamaan leivonnaisiani jo kaksi vuotta! APUA! Sanoin miehelleni, että nyt pitää valvoa koko yö ja leipoa vielä jotain extraa ettei Saara tai joku muu vieraista pety. Menin kuitenkin nukkumaan ja päätin luottaa siihen mennessä suunniteltuun kakkumenuun.

Hah ihmeellisiä paineita sitä itselleen asettaa. Kakkubuffet oli kaunis ja kakkuja kehuttiin vuolaasti. Kertokoon tämäkin siitä, että myös minulla menee joskus leipomiset pieleen ja totta kai jännitän myös sitä mitä leivonnaisistani pidetään. Nämä asiat eivät ole itsestäänselvyyksiä, enkä minä ole ammattilainen vaan ihan samanlainen kotileipuri kuin tekin siellä.

Esikoiskirjani julkkarit

Myös kakkubuffet oli koristeltu upeilla pienillä kukkakimpuilla, jotka Maria Home In Garden kukkakaupasta kävi itse asettelemassa paikan päällä.

Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit

Kakkumenu

 • Vegaaninen Oreojuustokakku
 • Vegaaninen Minttusuklaajuustokakku
 • Gluteeniton Minttusuklaajuustokakku
 • Annin Päärynäkakku
 • Annin Kuppikakut
 • Marengit ilman uunia

Kaikkien kakkujen ja marenkien ohjeet löytyvät kirjastani. Päärynäkakun ohje hiukan eri muodossa tosin. Haluankin rohkaista kirjan lukijoita ja leipojia testaamaan eri kakkupohjia, erilaisten kreemien ja täytteiden kanssa.

Esikoiskirjani julkkarit

Päärynäkakkupohjan ohje löytyy sivulta 41 ja sen täytteenä sekä kuorrutteena on sivun 150 porkkanakakun kreemi. Kuorrutin kakun paikan päällä juhlissa sivulta 57 löytyvällä salted caramel kuorrutteella. Kaikki rakastivat tätä kakkua! Ehkä julkaisen vielä erikseen kakun ohjeen täällä blogissa.

Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit

Marengit ilman uunia ohjeen löydät myös täältä. Maustoin marengit aidoilla marjajauheilla (sitruuna ja vadelma).

Esikoiskirjani julkkarit

Kamerat ja kännykät räpsivät kuvia kilpaa, moni ei edes malttanut ottaa päällystakkiaan pois ennen kuvaamisen aloittamista! Tiesin muuten vieraiden saapuvan hyvissä ajoin, koska valo ja korkkaamattomat kakut on aina kivempi kuvata kuin räävityt ja puoliksi syödyt kakut. Oli ihan parasta päästä katsomaan sivusta ruokabloggajien intoa kakkubuffetista ja kauniista karkkikaupasta.

Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit

Unohdin kiireessä kuorruttaa päärynäkakun kinuskilla, joten tein sen paikan päällä. Itse asiassa pienestä unohduksesta tuli kiva ohjelmanumero.

Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit

Olen niin onnellinen kuinka moni kertoi aikovasta leipoa kirjan ohjeilla jo tulevana viikonloppuna.

Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit

Juhlissa ajantajuni katosi, tuntui etten olisi kerennyt pysähtyä juttelemaan vieraiden kanssa tarpeeksi. Kuvat todistavat, että hauskoja juttuhetkiä kyllä löytyi hulinan keskeltä!

Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit

Vieraat saivat julkkareista mukaan kassit, jotka sisälsivät signeeratun kirjan, nimikkojauhojani Sunnuntailta (Anni Helena Kakkuvehnäjauhot), siirappeja Dansukkerilta, kakkubuffan resepteissä käytettyä Kaslink AITO Kauravispiä ja pastellisia sokerihelmiä verkkokaupaltani. Kassin lisäksi vieraiden mukaan lähti ihanat hattarakukkakimput Home In Garden kukkakaupalta.

Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit
Esikoiskirjani julkkarit

Vielä kerran kiitos kaikille teille, jotka olitte paikalla juhlistamassa kirjaani ja samalla yhtä suurimmista saavutuksista urallani! Kiitos kaikille teille, jotka olette onnitelleet minua virtuaalisesti, jättäneet terveisiä Instagramissa, Facebookissa ja täällä blogissa. Kiitos kun jaatte kirjan iloa #anninleivontakirja. Toivon jokaiselle teistä ja kaikille muille inspiroivia luku- ja leivontahetkiä!

Kirjaani voi ostaa kautta maan kirjakaupoista (Suomalainen, Akateeminen, Prisma). Tilaa kirjani esimerkiksi tästä.

Kiitos myös WSOY:n koko tiimi ja  mahtavat yhteistyökumppanit!

Yhteistyökumppanit

Kukat – Home In Garden Kauniainen

Tuotekassi – Sunnuntai

Tuotekassi – Suomen Sokeri/ Dansukker

Tuotekassi – Kaslink AITO

Tyllihame – KenSyr

Kuvat – Camilla Bloom

Lisää kirja-postauksia löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

 1. Aivan ihana postaus ja varmasti olleet aivan ihanat juhlat! ♥ Onnea vielä niin tuhannesti, sun kirjasti on ehdottomasti yksi parhaista leivontakirjoista ikinä ja ehdottomasti kaunein ikinä! ♥♥♥

  1. Kiitos kaunis <3 Juhlat olivat onnistuneet ja pystyin niistä itsekin nauttimaan, vaikka kiirettä piti koko päivän. Olen myös iloinen, että päätin juhlistaa kirjaa ihan oikeilla julkkareilla!

   En tiedä mitä sanoisin! Palautteesi on enemmän kuin ikinä pystyisin toivoa! Ja vielä sinulta, kun itsekin leivoit ja kuvaat upeasti <3 Kiitos!

 2. Maikki sanoo:

  Näyttää olleen aivan upeat juhlat ja vielä kerran onnittelut ihanasta leivontakirjasta! Heti meni jo silloin kun sain kirjan niin testiin paistettu juustokakku, oli muuten ihka sellainen ensimmäinen ja maistu tooosi hyvälle 🙂

  1. Ihana kuulla Maikki, että kirjan ohjeet ovat jo päässet käyttöön 🙂 Ja kiitos vielä kerran onnitteluista.

 3. Wau, niin sinun näköiset juhlat!
  Ja tämä kirja, en vaan voi lakata ihastelemasta sitä. Olen tosiaan leiponut niitä mökkiviinereitä siitä, koska en malttanut olla kokeilematta. Ajattelin ensin, että olisin leiponut jonkun kuivakakun (yllätys), mutta voiton taitaa kuitenkin viedä joku juustokakuista..
  Kaikki reseptit ovat niin houkuttelevia!

  1. Kiitos Sari! Kaikki meni kyllä kukkia myöten nappiin <3

   Kiitos niin paljon kaikista sanoista. Olet tehnyt monta kirjaa, joita olen saanut itse ihailla. Arvostan palautettasi suuresti.

   Mökkiviinerit on ihan parhaita, niin helppoja ja oikeasti superhyvä idea toteutettavaksi mökillä <3

 4. Anne sanoo:

  Ihana Anni😍 Ihana blogi ja ihanat kuvat😍 Hurrrrjan paljon ONNEA kirjastasi❤️ Kun lukee kirjoituksiasi,tulee niin hyvä mieli itsellekin, kiitos ❤️

  1. Kiitos Anne <3 Ihana kommentti. Juuri sitä toivon, että lukijat saisivat hyvän mielentäällä sivuillani vieraillessa !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *