• Etusivu
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mehut ja muut juomat
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Kasvisruoka
  • Vegaaninen
  • Ravintolat & Kirjat
  • Häähumua

Annin Uunissa

Herkullista Elämää

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Verkkokauppa
Brownie, Juustokakut, Yhteistyöt

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (G)

8.2.2019

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)

Kaupallinen Yhteistyö Sunnuntai

Jee, perjantai! Eilinen oli todella karmea päivä, mutta tänään kaikki näyttää taas raikkaalta. Saako myös toivoa, että näkisimme vilauksen auringosta? Jos ei Suomessa, niin ehkä Frankfurtissa, jonne matkustan viikonlopuksi etsimään uusia tuulia leivontaan ja verkkokaupan valikoimaan! Voit seurata messupäivää huomenna Instagramin puolelta.

Jännittävää on myös se että esikoiskirjani on lähtenyt painoon ja noin neljän viikon päästä saan pidellä sitä vihdoin käsissäni! Tässä kohtaa ajattelin, että olisi mukava kertoa kirjani toisesta kumppanista, joka on jauhoistaan tuttu Sunnuntai. Olen enemmän kuin kiitollinen, että olen saanut kirjan kumppaniksi itselleni tutun ja tärkeän brändin. Kiitos Sunnuntai, kun uskoitte ideaani kirjasta, joka kokoaa yhteen kaikki vuoden ihanimmat leivonnaiset.

Kirja-yhteistyön tiimoilta sain suunnitella Sunnuntaille myös tämän gluteenittoman sitruuna-valkosuklaa blondie -ohjeen, joka on muuten FANTASTINEN. Jos rakastat sitruuna-leivonnaisia sinun täytyy kokeilla tätä ja jatkaa lukemista!

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)

Pohdin reseptiä pitkään. Käytössäni olivat raaka-aineet: sitruuna, valkosuklaa ja Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos. Muutaman kokeilun jälkeen päädyin leipomaan sitruunasiirapilla kostutettavan blondien eli brownien vaalean version, jonka päälle levitetään paksu juustokakkumainen valkosuklaakerros, joka taas viimeistellään sitruunan kuoriraasteella. Kuulostaa ihanalta jo nyt, vai mitä? Tuo sitruunasiirappi täytyy vielä mainita erikseen. Käytän siirappitekniikkaa myös sitruunakakun leipomiseen ja siksi otin sen myös käyttöön tässä ohjeessa. Siirappi tuo mehevyyttä ja aivan ihanan kirpeän makean suutuntuman (juuri sen mitä sitruuna parhaimmillaan makeissa herkuissa on) tähänkin leivonnaiseen.

Oletko muuten huomannut Sunnuntain uudistuneet pakkaukset? Tuotteet ovat samat, mutta pakkaukset saivat uuden pirteämmän ulkoasun. Pakkauksessa näkyvien leivonnaisten resepti löytyy myös paketin toiselta puolelta. Hauska yksityiskohta on se, että esimerkiksi Gluteenittomien jauhojen pakkauksessa näkyvät browniet ovat minun leipomat.

Täytyy sanoa, että olen todella yllättynyt kuinka ihastuttavan mehevä tästä gluteenittomasta pohjasta tulikaan. Jos tätä maistatettaisiin sokkona, en arvaisi pohjan edes olevan gluteeniton. Tykkään lisätä gluteenittomissa ohjeissa taikinaa hiukan psylliumia, joka tuo hieman kaivattua sitkoa sekä tekstuuria gluteenittomiin leivonnaisiin.

Minusta melkein minkä tahansa leivonnaisen voi leipoa gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Yllätyin jo toista kertaa parin viikon aikana gluteenittoman leivonnaisen mehevyydestä. Ystäväni Matti leipoi täydellisen kosteaa ja mehevää gluteenitonta banaanikakkua taannoin. Löydät myös pian julkaistavasta kirjastani melkein jokaisen ohjeen yhteydestä vinkin reseptin muuntamiseen gluteenittomaksi.


Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (G)

Ohje

  • 3,5 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
  • 2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa
  •  1 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl psylliumia
  • 50 g valkosuklaata rouheena
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperi noin 32 x 23 cm uunivuoan (käytin tätä) pohjalle ja voitele vuoan reunat.
  2. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sulata voi.
  3. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljasokeri kulhossa, jätä sivuun.
  4. Sekoita käsin vispilällä toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito, 4 rkl sitruunamehua ja kuoriraaste.
  5. Lisää nesteseokseen 1 tl psylliumia koko ajan sekoittaen voimakkaasti.
  6. Sekoita kuivat aineet ja nesteseos tasaiseksi taikinaksi nuolijalla. Kääntele sekaan vielä rouhittua valkosuklaata.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-35 minuuttia, kunnes blondien reunat ovat saaneet hieman väriä, sisus saa vielä olla hieman pehmeä.
  8. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.

Vinkki! Voit tehdä blondien myös uunipellille. Jos levität taikinan koko pellille tulee siitä hiukan matalampi. 

Sitruunasiirappi

  • sitruunan mehua (kaikki mitä jäi edellisessä vaiheessa ja halutessasi hieman lisää)
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan.
  2. Kiehauta seos ja keitä muutaman minuutin ajan.
  3. Kostuta blondie-pohja siirapilla eli nostele kostuketta pohjan päälle lusikalla tai pullasudilla.

Valkosuklaa kuorrute

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • sitruunankuorta
  1. Sulata valkosuklaa ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Notkista tuorejuusto ja vatkaa sula valkosuklaa sen sekaan.
  4. Lisää kerma käännellen sekaan. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
  5. Levitä kuorrute jäähtyneen ja kostutetun blondien päälle lastalla.
  6. Raasta sitruunankuorta koristeeksi kuorrutteen päälle.
  7. Leikkaa blondie neliöiksi terävällä veitsellä.

Vinkki! Saat tasaiset kauniit blondie-palat kun käytät veitsen kuuman juoksevan veden alla ennen paloittelua. 

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)

Sainko sinut vakuuttuneeksi, että tätä ohjetta kannattaa todellakin kokeilla? Jaa oma blondiesi Instagramissa #anninuunissa niin pääsen ihastelemaan myös sinun versioitasi!

Lupasin teille uutisia kirjan osalta tällä viikolla, niitä on tulossa.

Herkullista viikonloppua!

♥ Anni


Katso lisää Sitruunaisia ohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Browniet Gluteeniton Kevät Leivonta Sitruuna Yhteistyö
by Anni Paakkunainen 
14 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
  • Kääretorttukakku - YstävänpäiväkakkuKääretorttukakku – Ystävänpäiväkakku
  • Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaanIhanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan
  • Runebergin VohvelitRunebergin Vohvelit
Edellinen postaus: Arkiruokavinkki: Tuunattu Spaghetti Aglio e Olio
Seuraava postaus: Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Kommentit

  1. Sari/Saaranlautasella sanoo: 8.2.2019 11:32:ssa

    Tsissos mitä herkkua olet taas leipassut! Mä tuolla instan puolella jo totesinkin, että taidan muuttaa sinne teidän naapuriin ja pitää ovet auki ja haistella milloin teillä leivotaan.
    Ihania leivoksia, mä rakastan raikkaita makuja ja tiedätkös leivon yleensä aina kaikki kakut kyseisillä jauhoilla, ei tarvii edes leinvinjauhetta lisäillä ja aina lopputulos huikean kuohkea. Näitä on ihan pakko leipoa myös itse.
    Mukavaa viikonloppua ihana <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 8.2.2019 11:39:ssa

      Ai että näitä sun kommentteja on kiva lukea <3 Haha! Mä ihan oikeasti laitan taloyhtiön Facebook -ryhmään viestiä kun on makeita tarjolla. En raaski heittää pois ja ne jotka käy hakemassa herkkuja on kyllä aina niin tyytyväisiä. Tule sinäkin tänne, sulle keitän myös kahvit! Ja hyviä on jauhot!

      Ihanaa viikonloppua Sari!

      Vastaa
  2. Sari Spåra sanoo: 8.2.2019 12:28:ssa

    Ooh, miten täydellisen näköisiä ovatkaan!
    Komppaan kaimaani tässä yllä, että minäkin voisin muuttaa sinne teidän naapuriin! Sulla olisi kahvivieraita koko ajan 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 8.2.2019 12:54:ssa

      Kiitos toinen Sari 🙂 <3 Olet enemmän kuin tervetullut! Ihanaa viikonloppua! <3

      Vastaa
  3. noora sanoo: 8.2.2019 15:20:ssa

    Näyttää hyvälle! Pystyyköhän reseptin gluteenittomat jauhot vaihtamaan suoraan vehnäjauhoihin ja jättämään psylliumin pois? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 8.2.2019 15:41:ssa

      Varmasti pystyy. Jätä psyllium pois ja lisää 1 tl leivinjauhetta 🙂 Näissä gluteenittomissa jauhoissa on valmiiksi nostatusaineita.

      Vastaa
  4. Jessika sanoo: 8.2.2019 16:11:ssa

    Moikka! Ei osunut silmään tekstistä, että kestääkö pakastamista? 🙂 Ihanan näköinen pakko testata heti!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 9.2.2019 19:30:ssa

      En ole testannut tämän pakastamista. Pakastaisin ilman juustokakkukerrosta. Varmasti kestää hyvin 🙂

      Vastaa
  5. Annu sanoo: 9.2.2019 11:40:ssa

    Tämä menee tänään kokeiluun. Nämä sunnuntain gluteenittomat jauhot on siinä huonoja että ne sisältää vehnätärkkelystä jota kukaan minun ystävistä ja asiakkaista ei siedä. Käyttäisin muuten kyllä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 9.2.2019 19:31:ssa

      Nämä jauhot jakavat hieman mielipiteitä. Osa tykkää kovasti ja pystyy käyttämään 🙂 Varmasti onnistuu ohje myös muilla jauhoilla ja omilla seoksilla 🙂

      Vastaa
  6. Satu sanoo: 9.2.2019 11:50:ssa

    Pystyisköhän tuon kondensoidun maidon korvaamaan jollakin jos ei siedä laktoosia??

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 9.2.2019 19:32:ssa

      Kondensoidun maidon voi korvata muilla maitotuotteilla, mutta sitten kannattaa lisätä sokeria 1 dl, koska kondensoitu maito on melko makeaa 🙂

      Vastaa
  7. Suklaapossu sanoo: 9.2.2019 15:53:ssa

    Ihanan näköisiä! Sitruunaiset leivonnaiset ovat todella <3 ja nämäkin taatusti superherkullisia.
    On varmaan jännä ja mahtava tunne nähdä omien leivonnaisten kuva pakkauksessa! Hienoa työtä, ja onnittelut kirjasta! 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 9.2.2019 19:32:ssa

      Kiitos paljon Irina 🙂 On se aika jännää ja vähän outoakin 😀 Sitruuna on kyllä yksi oma henkilökohtainen suosikki!

      Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Verkkokauppa

Verkkokauppa

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa


Tervetuloa tutustumaan Annin omaan resepti- ja matkakirjaan. Blogin takana on herkkuihin, matkailuun ja kuvaamiseen hurahtanut esteetikko ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin kotona ja matkoilla. Haluan tietää myös kuka ruudun toisella puolella on, joten jätähän terveisiä, toiveita tai palautetta!

Seuraa somessa

Avainsanat

Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kuorrutteet ja täytteet Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Lifestyle Macarons Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Muffinssit Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Laskiainen

Laskiainen

Runebergin Tortut

Runebergin Tortut

Häähumua

Häähumua

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Keksikakku

Keksikakku

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Suklaaspray

Suklaaspray

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

OREO-JUUSTOKAKKU

Oreo-Juustokakku

SALTED CARAMEL DONITSIT

minidonitsit

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

MUMMON MUSTIKKAPIIRAKKA

Mummon Mustikkapiirakka

Mustikkakukko

Mustikkakukko

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Parhaat Mustikkamuffinssit

Mustikkamuffinssit

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Omenareseptit

Omenareseptit

Vaahtokarkkimousse

vaahtokarkkimousse

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Raparperireseptit

Raparperireseptit

JÄÄTELÖKAKKU

JÄÄTELÖKAKKU

Pursotettu Kukkakakku

Kukkakakku

Puolukka

Puolukka

Minikakut

Minikakut

RESEPTIT

VERKKOKAUPPA

INSTAGRAM

Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
    Arkiruokavinkki: Kikhernetikkarit (G, Ve)
    Arkiruoka, Kasvisruoka, Vegaaninen
  • Kääretorttukakku - Ystävänpäiväkakku
    Kääretorttukakku – Ystävänpäiväkakku
    Kääretorttu, Täytekakut, Ystävänpäivä
  • Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan
    Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan
    Ravintolat & Kirjat

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • More than just a bun 🍦 Pulla kuin vadelmapehmis 💕Saako aloittaa jo laskiaspullien hehkutuksen? Nämä ihanat pullat, joita saatoin syödä ehkä KAHDEKSAN tällä viikolla, löytyvät blogista ensi viikolla 💕 Ihanaa, aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua! #anninuunissa Ps. Kiitos ihanista viesteistänne ja onnitteluista edelliseen postaukseen. Kiitos kun olette siellä 😘
  • Paras ystävänpäivälahja ikinä 💕 Sain sen teiltä. Esikoiskirjani tuli aamulla klo 6.45 ennakkomyyntiin ystävänpäivälahjana minulta teille ja ennakkoerä myytiin loppuun kahdessa tunnissa! 🌸 En ollut varautunut tähän. Olen sanaton. Kiitos teille ihanat. Moni jäi ilman kirjaa tänään, mutta ei huolta. Uusi erä tulee myyntiin maaliskuussa (myös kirjakauppoihin kautta maan) 💕Ihanaa ystävänpäivää! 🌸 #anninleivontakirja
  • Flower Power 🌸 Kukat kuin karkkia! Tänään oli hyvä päivä. Tapasin ihanan Marian hänen upeassa kukkakaupassaan  @homeingardenkauniainen ja suunnittelimme yhdessä keväälle kaikkea kukkaisen kaunista! 🌿Ja mitä vielä, sitten hain hapanleipäjuurta aivan fantastisen inspiroivalta Nelleltä @siskotkokkaa Juuren lisäksi sain lyhyen oppitunnin hapanjuurileivonnasta (Lisää storien puolella) 💕 Huomenna on Ystävänpäivä, joka on yllätyksiä täynnä 🌸 Just nyt kaikki on niin ihanaa!
  • Cooking is expected but baking is an option 💕 Kuulin tämän lauseen viime viikonloppuna Saksassa messuilla henkilöltä, jonka kanssa juttelimme pitkään leivonnasta ja sen tuomasta ilosta. Lause jäi mieleeni 👌🏻 Jokainen voi pohtia miten sen itse ymmärtää 🌸 Blogista löytyy nyt tämä kääretorttupohjaan leivottu Ystävänpäiväkakku, jossa maistuu vadelma, lime ja suklaa 💕 #anninuunissa
  • So very thankful 🌸 Kirjan kansi, paljastuksia sisällöstä ja tietoa ennakkotilauksesta nyt blogin puolella. Tässä tunnelmia kirjan kuvauksista viime keväältä. Tuntuu kun näistä kirsikkapuitossa otetuista kuvista olisi vain hetki ja mua ihan itkettää kaikki ihanat viestit, joita olen teiltä saaneet koskien kirjaa! 💕 En voi sanoin kuvailla miltä tuntuu se, että odotatte kirjaa näin kovasti 🙏🏻 Kiitos. Kirja on tehty teille 💕
  • Kaupallinen yhteistyö @sunnuntaileivonta 💛 Minulla on ilo kertoa, että Sunnuntai on tulevan kirjani kumppani. Kirja-yhteistyön tiimoilta sain suunnitella Sunnuntaille myös tämän gluteenittoman sitruuna-valkosuklaa blondie -ohjeen, joka on muuten FANTASTINEN 🍋 Mehevä gluteeniton brownien vaalea versio kostutetaan sitruunasiirapilla ja hunnutetaan valkosuklaisella juustokakkukerroksella 💛 Raikasta viikonloppua!
  • When life gives you lemons, make.. 🍋 Tänään ei ollut mun päivä, vähän kaikki meni pieleen. Mutta ei se mitään, koska huominen näyttää näin raikkaalta 💛 Ja onhan huomenna myös perjantai ✨ Ihanan raikas ohje löytyy aamulla blogista #kuukaudenruokahaaste
  • Coffee Break Happiness 💕Kuinka monta Runebergin torttua olet syönyt tänään? Itse sain vain yhden 😥 Hain lähileipomosta @gateausuomi vain kaksi torttua. Oma torttuni on jo syöty ja nyt joudun katsoa vierestä kun toinen herkuttelee jälkiruokaansa 😭 Tosin nautin iltapäivän kahvihetkestäni just niin paljon kun tästä kuvasta voi päätellä 💕 Olisi vaan pitänyt sallia itselleen useampi kappale. Seuraavaksi laskiaispullaa 🙏🏻

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2019 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios