• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Täydellinen Pavlova – Omenaunelma

Halloween· Kakut· Marengit

10 syys

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma

Pakko vinkata uudestaan tästä viime vuoden ihanimmasta omena-ohjeesta!

Rakastatko omenakaurapaistosta? Omenapiirakkaa murupäällisellä, entäs marenkia? Jos vastasit edes yhteen näistä kyllä niin luet oikeaa ohjetta. En ole koskaan aiemmin leiponut pavlovaa. Ihan tosi, jostain syystä en ole, vaikka rakastan marenkikakkuja, marenkeja sellaisenaan tai kuorrutteena kakuissa. Nyt vihdoin kokeilin ja rakastuin ikihyviksi!

Mietin pitkään mitä olisi täydellisen palvlovan sisällä. Perinteisesti pavlovan täytteistä löytyy kermaa ja mansikoita. Halusin jotain syksyistä ja päädyin omenaan, kauraan ja karamelliin. Siksi koska rakastan näitä makuja ja omenoita löytyi vielä muutamia terassilta puukorista. Ihmeellisen hyvin muuten kestävät nuo talviomenat kylmyyttä ja ulkoilmaa. Olen pitänyt omenoita puukorissa terassillamme jo yli kuukauden. Mitähän muuta niistä vielä keksisi?

Sain maistettua tästä unelmasta pienen pienen palan, koska lupasin äidilleni, että hän saa hakea koko herkun ja viedä sen naisteniltaan. Omenaunelma Pavlova sai ylistävät kommentit: ”Pumpulisen pehmeää, syksyistä, maukasta ja niin ihanaa.” Täytyy pian leipoa meille ihan oma!


Täydellinen Pavlova – Omenaunelma

Riittoisuus 8-10 hlö

Marenkipohja

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi.
  4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.
  5. Lisää etikka vatkauksen loppupäässä.
  6. Kaada marenkimassa uunipellille, jossa on leivinpaperi.
  7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi keoksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
  8. Paista pavlovaa uunin alatasolla 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä jälkilämmölle hetkeksi, mutta avaa luukku.

Vinkki! Jos marengin pinta alkaa tummua säädä uunin lämpötilaa pienemmälle.

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Jätä sivuun.

Karamellisoidut omenat

  • 4 omenaa
  • nokare voita
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1 tl kanelia
  1. Pese omenat, poista siemenkota ja lohkoa siivuiksi.
  2. Kuumenna pannulla nokare voita ja lisää sekaan siirappi.
  3. Heitä omenalohkot pannulle kanelin kanssa ja pyörittele hetki.
  4. Kun omenat ovat hiukan pehmenneet kaada omenat pannulta kulhoon.

Crumble

  • nokare voita
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  1. Ota pannulle uusi nokare voita ja mittaa perään siirappi.
  2. Kuumenna seosta hetki ja lisää sekaan kaurahiutaleet.
  3. Kääntele tasaiseksi ja nosta pannu liedeltä.

Kokoaminen

  1. Täytä jäähtynyt marenkipohja vaahdotetulla kermalla ja karamellisoiduilla omenoilla.
  2. Ripottele päälle kauramurua. Voit täyttää myös kerroksittain.
  3. Valuta omenakulhoon jäänyttä siirappia vielä koko pavlovan päälle.
  4. Tarjoile heti!

Vinkki! Palvlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte pehmentää marenkipohjaa.  Voit leipoa pavlovan marenkipohjan hyvissä ajoin, vaikka viikkoa ennen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä peiteltynä valolta ja pölyltä. 

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma

Marenkipohja menossa uuniin. Miten kuohkea massa!

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma

Karamellisoidut omenalohkot. Takana paistettu marenkipohja ja crumble.

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma Täydellinen Pavlova - OmenaunelmaTäydellinen Pavlova - Omenaunelma

Ihanaa viikkoa!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

16 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Staycation – GLO Hotel Kluuvi
Seuraava artikkeli: Ihana Tyrnikakku (Ve) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Erika sanoo

    14.10.2018 17:00

    Juuri sopivasti, olen ajatellut pavlovaa ensi lauantain dinnerille 🙂 monelle tästä riittää? Ajattelin tehdä kyllä kaikille omat pienet keot!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.10.2018 18:58

      Ihanaa! Tämä sopiikin loistavasti syksyisen dinnerin jälkkäriksi. Tämä pavlova on noin 8-10 hengelle 🙂

      Vastaa
  2. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    16.10.2018 13:08

    Oooooh tää näyttää just eikä melkeen ihan täydelliseltä! ♥♥♥ Ja nää sun kuvat on ihan mielettömän kauniita aina 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2018 13:26

      Awwww kiitos ihana kommentti <3 Lämmittää mieltä kun kuvista pidetään. Sitä tulee itse sokeaksi ja aina näkee jotain virheitä 😀

      Vastaa
  3. Sari/Saaranlautsella sanoo

    16.10.2018 15:16

    Juu, juu heti tänne, mä rakastan pavlovaa ja aika usein sitä myös teenkin. Kauramuropaistos kuullostaa erilaiselta, mutta takuu varmasti maistuu tuon makean marenkikakun kera. Siis viikonloppuna meillä herkutellaan tällä, kiitos <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.10.2018 15:26

      Oi ihanaa Sari <3 🙂 jos tulee mieleen hyviä makuyhdistelmiä pavlovaan niin otan mielelläni vastaan. Teen kesällä vasta mansikoista <3

      Vastaa
      • Sari/Saaranlautasella sanoo

        16.10.2018 16:05

        Jouluna teen pipareista ja luumuista, melkoisen hyvä makupari sekin :).

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          16.10.2018 16:18

          Oijoijoi… se meni sitten listalleni heti! Kiitos vinkistä 🙂

          Vastaa
  4. Sara sanoo

    10.11.2018 22:16

    Ihanan kuuloinen resepti, tää voisi olla täydellinen jälkkäri joulupöytään! 🙂 Jouluaatolle tietenkin haluaisi jättää mahdollisimman vähän tekemistä ja esivalmistella herkun mahdollisimman valmiiksi etukäteen. Marenkipohjan voi varmasti paistaa jo edellisenä päivänä, mutta mitenköhän on omenoiden ja crumblen laita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2018 09:09

      Hei Sara, voit tehdä kaikki komponentit etukäteen ja täyttää pavlovan aattona 🙂 Omenatäytekin vain maustuu kun se on etukäteen tehty. Crumble ei ehkä ole yhtä rapeaa etukäteen tehtynä, mutta varmasti herkullista.

      Vastaa
  5. Arja sanoo

    6.10.2019 17:52

    Anni! Ikänä en ole tehny marenkijuttua.Tekis mieli kokeilla,kun taas katselin ja luin ohjetasi 🙂 Pystyykö ohjetta tulostamaan ,kun en jaksais kirjoittaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.10.2019 18:41

      Hei Arja, voit toki kopioida ohjeen esim wordiin itsellesi ja tulostaa ohjeen 🙂

      Vastaa
  6. Ässä sanoo

    2.1.2020 18:18

    Miten ihmeessä tän saa irti leivinpaperista kauniisti?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.1.2020 06:32

      Kyllä pavlovan pitäisi irrota leivinpaperista ihan helposti. Lastaa voi käyttää apuna nostamiseen tms. Eihän pavlova-pohjasi ole palanut, jos se on jäänyt kiinni paperiin?

      Vastaa
  7. Saara sanoo

    23.8.2020 18:00

    Vaikuttaa ihanalta reseptiltä! Olen ikuinen syksyfiilistelijä ja ajattelinkin ensi viikolla tätä kokeilla. Meitä on kuitenkin vain kaksi syömässä, ja mietin, että kuinkakohan paljon kannattaa aineksia vähentää, jos haluan tehdä pari pientä ”annospavlovaa”. Otanko vaan suoraan yhden neljäsosan tästä reseptistä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2020 09:34

      Omenoita ja crumblea voi syödä vaikka jogurtin kanssa jos jää yli 🙂 Itse tekisin puolikkaan annoksen marenkia. Yhtä valkuaista on vaikea vatkata kuohkeaksi. Usein jos reseptejä muokkaa ja pienentää liikaa on mahdollisuus että jotain menee pieleen. Marengit lisäksi säilyvät hyvänä viikkoja.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios