• Etusivu
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Häähumua
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
    • Mökkiohjeet
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Vegaaninen
  • Ravintolat & Kirjat
  • Mehut ja muut juomat

Annin Uunissa

Herkullista Elämää

  • Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
Halloween, Kakut, Marengit

Täydellinen Pavlova – Omenaunelma

10.9.2019

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma

Pakko vinkata uudestaan tästä viime vuoden ihanimmasta omena-ohjeesta!

Rakastatko omenakaurapaistosta? Omenapiirakkaa murupäällisellä, entäs marenkia? Jos vastasit edes yhteen näistä kyllä niin luet oikeaa ohjetta. En ole koskaan aiemmin leiponut pavlovaa. Ihan tosi, jostain syystä en ole, vaikka rakastan marenkikakkuja, marenkeja sellaisenaan tai kuorrutteena kakuissa. Nyt vihdoin kokeilin ja rakastuin ikihyviksi!

Mietin pitkään mitä olisi täydellisen palvlovan sisällä. Perinteisesti pavlovan täytteistä löytyy kermaa ja mansikoita. Halusin jotain syksyistä ja päädyin omenaan, kauraan ja karamelliin. Siksi koska rakastan näitä makuja ja omenoita löytyi vielä muutamia terassilta puukorista. Ihmeellisen hyvin muuten kestävät nuo talviomenat kylmyyttä ja ulkoilmaa. Olen pitänyt omenoita puukorissa terassillamme jo yli kuukauden. Mitähän muuta niistä vielä keksisi?

Sain maistettua tästä unelmasta pienen pienen palan, koska lupasin äidilleni, että hän saa hakea koko herkun ja viedä sen naisteniltaan. Omenaunelma Pavlova sai ylistävät kommentit: ”Pumpulisen pehmeää, syksyistä, maukasta ja niin ihanaa.” Täytyy pian leipoa meille ihan oma!


Täydellinen Pavlova – Omenaunelma

Riittoisuus 8-10 hlö

Marenkipohja

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi.
  4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.
  5. Lisää etikka vatkauksen loppupäässä.
  6. Kaada marenkimassa uunipellille, jossa on leivinpaperi.
  7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi keoksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
  8. Paista pavlovaa uunin alatasolla 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä jälkilämmölle hetkeksi, mutta avaa luukku.

Vinkki! Jos marengin pinta alkaa tummua säädä uunin lämpötilaa pienemmälle.

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Jätä sivuun.

Karamellisoidut omenat

  • 4 omenaa
  • nokare voita
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1 tl kanelia
  1. Pese omenat, poista siemenkota ja lohkoa siivuiksi.
  2. Kuumenna pannulla nokare voita ja lisää sekaan siirappi.
  3. Heitä omenalohkot pannulle kanelin kanssa ja pyörittele hetki.
  4. Kun omenat ovat hiukan pehmenneet kaada omenat pannulta kulhoon.

Crumble

  • nokare voita
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  1. Ota pannulle uusi nokare voita ja mittaa perään siirappi.
  2. Kuumenna seosta hetki ja lisää sekaan kaurahiutaleet.
  3. Kääntele tasaiseksi ja nosta pannu liedeltä.

Kokoaminen

  1. Täytä jäähtynyt marenkipohja vaahdotetulla kermalla ja karamellisoiduilla omenoilla.
  2. Ripottele päälle kauramurua. Voit täyttää myös kerroksittain.
  3. Valuta omenakulhoon jäänyttä siirappia vielä koko pavlovan päälle.
  4. Tarjoile heti!

Vinkki! Palvlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte pehmentää marenkipohjaa.  Voit leipoa pavlovan marenkipohjan hyvissä ajoin, vaikka viikkoa ennen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä peiteltynä valolta ja pölyltä. 

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma

Marenkipohja menossa uuniin. Miten kuohkea massa!

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma

Karamellisoidut omenalohkot. Takana paistettu marenkipohja ja crumble.

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma Täydellinen Pavlova - OmenaunelmaTäydellinen Pavlova - Omenaunelma

Ihanaa viikkoa!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Gluteeniton Halloween Leivonta Marenki Omena
by Anni Paakkunainen 
12 kommenttia

About Anni Paakkunainen

View all posts by Anni Paakkunainen

Muita postauksia

  • Lahjaidea: PiparkakkukranssiLahjaidea: Piparkakkukranssi
  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
  • Portugalin helmet: Lissabon & LagosPortugalin helmet: Lissabon & Lagos
Edellinen postaus: Staycation – GLO Hotel Kluuvi
Seuraava postaus: Ihana Tyrnikakku (Ve)

Kommentit

  1. Erika sanoo: 14.10.2018 17:00:ssa

    Juuri sopivasti, olen ajatellut pavlovaa ensi lauantain dinnerille 🙂 monelle tästä riittää? Ajattelin tehdä kyllä kaikille omat pienet keot!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 14.10.2018 18:58:ssa

      Ihanaa! Tämä sopiikin loistavasti syksyisen dinnerin jälkkäriksi. Tämä pavlova on noin 8-10 hengelle 🙂

      Vastaa
  2. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo: 16.10.2018 13:08:ssa

    Oooooh tää näyttää just eikä melkeen ihan täydelliseltä! ♥♥♥ Ja nää sun kuvat on ihan mielettömän kauniita aina 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.10.2018 13:26:ssa

      Awwww kiitos ihana kommentti <3 Lämmittää mieltä kun kuvista pidetään. Sitä tulee itse sokeaksi ja aina näkee jotain virheitä 😀

      Vastaa
  3. Sari/Saaranlautsella sanoo: 16.10.2018 15:16:ssa

    Juu, juu heti tänne, mä rakastan pavlovaa ja aika usein sitä myös teenkin. Kauramuropaistos kuullostaa erilaiselta, mutta takuu varmasti maistuu tuon makean marenkikakun kera. Siis viikonloppuna meillä herkutellaan tällä, kiitos <3.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 16.10.2018 15:26:ssa

      Oi ihanaa Sari <3 🙂 jos tulee mieleen hyviä makuyhdistelmiä pavlovaan niin otan mielelläni vastaan. Teen kesällä vasta mansikoista <3

      Vastaa
      • Sari/Saaranlautasella sanoo: 16.10.2018 16:05:ssa

        Jouluna teen pipareista ja luumuista, melkoisen hyvä makupari sekin :).

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo: 16.10.2018 16:18:ssa

          Oijoijoi… se meni sitten listalleni heti! Kiitos vinkistä 🙂

          Vastaa
  4. Sara sanoo: 10.11.2018 22:16:ssa

    Ihanan kuuloinen resepti, tää voisi olla täydellinen jälkkäri joulupöytään! 🙂 Jouluaatolle tietenkin haluaisi jättää mahdollisimman vähän tekemistä ja esivalmistella herkun mahdollisimman valmiiksi etukäteen. Marenkipohjan voi varmasti paistaa jo edellisenä päivänä, mutta mitenköhän on omenoiden ja crumblen laita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 11.11.2018 09:09:ssa

      Hei Sara, voit tehdä kaikki komponentit etukäteen ja täyttää pavlovan aattona 🙂 Omenatäytekin vain maustuu kun se on etukäteen tehty. Crumble ei ehkä ole yhtä rapeaa etukäteen tehtynä, mutta varmasti herkullista.

      Vastaa
  5. Arja sanoo: 6.10.2019 17:52:ssa

    Anni! Ikänä en ole tehny marenkijuttua.Tekis mieli kokeilla,kun taas katselin ja luin ohjetasi 🙂 Pystyykö ohjetta tulostamaan ,kun en jaksais kirjoittaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo: 6.10.2019 18:41:ssa

      Hei Arja, voit toki kopioida ohjeen esim wordiin itsellesi ja tulostaa ohjeen 🙂

      Vastaa

Jätä kommentti Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hae tästä blogista

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Vuoden Herkullisin

Vuoden Herkullisin - IBA - Blog Awards

Annin Uunissa

Tervetuloa tutustumaan Annin omaan resepti- ja matkakirjaan. Blogin takana on herkkuihin, matkailuun ja kuvaamiseen hurahtanut esteetikko ja yrittäjä. Leivon kaikkea kaunista niin suolaista kuin makeaa. Herkuissani keskityn kauden teemoihin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin kotona ja matkoilla. Haluan tietää myös kuka ruudun toisella puolella on, joten jätähän terveisiä, toiveita tai palautetta!

info(at)anninuunissa.fi

Seuraa somessa

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakkupohjat Kakut Keksit ja muut makeat Kirja Kuorrutteet ja täytteet Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

Omenareseptit

Omenareseptit

Puolukka

Puolukka

Täydellinen Porkkanakakku

porkkanakakku

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

TÄYDELLINEN SUKLAAKAKKU

Häähumua

Häähumua

Minikakut

Minikakut

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

Täydellinen Sokerikakkupohja

Täydellinen Sokerikakkupohja

Leipurin Työvälineet

Leipurin Työvälineet

Vegaaninen Kinuski

Vegaaninen Kinuski

Mustikkareseptit

Mustikkareseptit - Annin Uunissa

Jääkaappisämpylät

Jääkaappisämpylät

DAIMKAKKU

DAIMKAKKU

Keksikakku

Keksikakku

Marengit ilman uunia

Marengit ilman uunia

BEBE-LEIVOKSET

Bebe

BOSTONKAKKU

Bostonkakku

Suklaaspray

Suklaaspray

New York Cheesecake

New York Cheesecake

Äidin Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Vadelmareseptit

Vadelma Reseptit

Punaherukka -reseptit

Punaherukka - Leivonta - Ohjeet

Mansikkareseptit

Annin Uunissa - Mansikkareseptit

Raparperireseptit

Raparperireseptit

Mansikkakakku

Mansikkakakku - Leivonta - Annin Uunissa
Parhaat ruokablogit
  • Tietosuojalauseke

LUE LISÄÄ ANNISTA

Anni

Tuoreimmat

  • Lahjaidea: Piparkakkukranssi
    Lahjaidea: Piparkakkukranssi
    Joulu, Keksit ja cookies
  • Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivän Mustikka-täytekakku (G)
    Itsenäisyyspäivä, Kakkupohjat, Täytekakut
  • Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Ihastuttava Piparkakkukaupunki (sis. kaavat)
    Joulu

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa uutiskirje ja saat 5 euroa shoppailurahaa!

  • ✨ Toivoisin, että joulujärjestelyt olisivat näin pitkällä eli lahjat tehtynä, hankittuna ja pakattuna koristellun kuusen alla 🌲 Tällä viikolla sairastelu ja väsymys on vienyt voimat ja kaikki sekä vähän enemmän on tekemättä. Tämän lisäksi pino työpöydällä kasvaa ja päivät hupenevat kalenterista yksi kerrallaan ✨ Tilanne on näkynyt ja näkyy varmasti ensi viikollakin hiljaisuutena täällä somen puolella. Ellen piristy ja saa jostain supervoimia! Näillä ajatuksilla toivottelen mukavaa lauantai-iltaa ✨
  • Fudge 💕 Näitä ajattelin keitellä tänäkin vuonna lahjapaketteihin ✨ Myös itselleni (keittäjä saa tietty myös kaikki ihanat rumat reunapalat). Onko toimivia makuyhdistelmiä vinkata? Tähän mennessä on kokeiltu piparminttu, oreo, perinteinen ja lakritsi 👌🏻
  • Suomen lippu 🇫🇮 Leivottiin maanantaina @hannasumari kanssa Itsenäisyyspäivän ihanin täytekakku, jossa maistuu mustikka ja vanilja ✨ Kakun video-ohje eli uusin jakso löytyy linkkinä profiilista. Joskus ne kaikista yksinkertaisimmat ja tutuimmat ohjeet saattavat olla niitä haastavimpia, siksi kerromme ja näytämme vinkit täydellisen kakkupohjan leipomiseen, kakun leikkaamiseen, täyttöön sekä kermapursotuksiin 👌🏻 Katsoitko jakson jo? Mitä pidit siitä? Mitä toivoisit jatkossa näkeväsi ohjelmassani? 🍰
  • Parhaat pikkujoulut ikinä 🌿 Askarreltiin koko ilta tyttöjen kanssa kransseja ja naposteltiin herkkuja juustolautaselta sekä siemailtiin kuohuvaa 🥂 Kiitos @homeingardenkauniainen terapeuttisen kranssipikkujoulun toteuttamisesta. Mikä ilo oli oppia, tehdä ja nauraa yhdessä ✨ Nähdä ystäviä ja inspiroitua! Tästä olimme kaikki yhtä mieltä ja syntyi perinne pikkujouluihin, joiden jälkeen voi ripustaa seinälle kauniin itsetehdyn joulukranssin! Upeaa joulukuun ensimmäistä ✨ Psst.. huomenna klo 9.10 MTV3-kanavalla juhlitaan ennakkoon Itsenäisyyspäivää ja leivotaan sen mukaisesti 💙
  • 🌆 Piparkakkukaupungin kaavat ja ohjeet löytyvät nyt blogista ✨ Kaikki piparkakkuprojektit ovat haastavia, ainakin minulle. Toiset enemmän ja toiset vähemmän. Tässä versiossa leivotaan itse tehdystä taikinasta kaavojen mukaan pieniä talon päätyjä, jotka liimataan koristelun jälkeen piparkakusta tehtyyn alustaan ympyrän muotoon. Sisälle laitoin pienen lasin, jonka päälle laitoin pienemmän version edellisestä 👌🏻 Pienemmän version sisään laitoin kynttilän. Tadaa lyhty! Millainen piparitalo teillä tehdään tänä vuonna? ✨#anninuunissa
  • Currently dreaming of this 💦 🌴☀️ On niin harmaata, märkää ja kylmää. Tällä viikolla mut on vallannut kaamoksen voima. Pimeys väsyttää ja ahdistaa. Tekisi mieli piiloutua huopien alle ja nukkua koko ajan. Syödä lohturuokaa ja vaeltaa villapöksyissä pitkin asuntoa. ⁣
⁣
Luulin jo viime viikolla jouluhurmiossa ettei tämä fiilis nappaa mua tänä vuonna ollenkaan, mutta toisin kävi 😴 Vielä vaikeampaa tämä on just nyt kun teen töitä kotoa. Ahdistaa saamattomuus ja tehottomuus (tosin saan pestyä pyykkiä työpäivän aikana), vaikka samaan aikaan mietin, että olen todellakin  ansainnut tämän. En kaipaa yhtään viime vuosien liiallista joulukiirettä, jonka joulumyynti kaupalla aiheutti. Siis mulla on vapaa-aikaa tehdä mitä huvittaa. Mitä se on? 😂 Ehkä just nyt on se aika ottaa rennommin. Se on välillä todella vaikeaa, koska myös some aiheuttaa tietynlaisia paineita. Sitä ahdistuneena katselee mitä muut saavat aikaan, tekevät ja nauttivat. Poden someahdistusta aina välillä. Someahdistus saa kiireen ja paineen kasvamaan ja jopa itsetunnon heikentymään kun itseään alkaa vertailla, vaikka ei missään nimessä pitäisi! Onko sulla joskus tällaisia fiiliksiä? ⁣
⁣
Olen haikeuksissani selaillut häämatkakuviamme (josta on kohta jo vuosi!) ja haaveillut juuri tästä hetkestä. Samalla suunnitellut jo tulevia lämmön hetkiä. Pakoa arjesta auringon alle 💛 Kyllä tämä tästä. Yhden viikon muiden joukossa voi ottaa hieman rennommin ja vaikka vaan haaveilla!
  • 🌱🌶 Tiedättekö sen herkullisen ja mehevän yrttivoipatongin? Tämä on vähän kuin se, mutta niin paljon parempaa! Nämä ihanan pehmeät ja kuohkeat joulukuusen 🎄muotoon asetellut sämpylät on täytetty kahdella erilaisella maustevoilla ja koristeltu voista löytyvillä yrteillä ja mausteilla. Äiti oli leiponut viime vuonna meille jouluksi sämpyläkuusen. Rakastuin siihen ja sämpylät loppuivat kesken suurperheen joulupöydässä. Nykyään noita sämpylöitä on meillä ympäri vuoden. Kaikissa juhlissa ja joskus ihan muuten vaan. Tänään äiti opettaa myös teille miten helppo sämpyläkuusi leivotaan 🙏🏻 MTV3 klo 9.10 Huomenta Suomi Extra ✨ #anninuunissatv
  • Postikortteja Portugalista 💌 ⁣
⁣
Pakenimme etelään vuoden pimeimmän kuukauden alussa. Hengitimme raikasta meri-ilmaa, imimme itseemme D-vitamiinia ja söimme luultavasti viimeistä kertaa tänä vuonna ulkona. Uusi matkakertomus nyt blogin puolella, linkki profiilissa ✨ ja kohokohdissa tarinoita videoiden muodossa 👆🏻 #anninmatkat

Seuraa @anninuunissa

Copyright © 2019 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios