• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)

Gluteeniton· Kakut· Täytekakut· Vegaaninen

22 elo

Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)

Munaton ja maidoton eli vegaaninen ja halutessasi myös gluteeniton kakku on herkullinen ja helppo valmistaa! Tässä vihdoin lupaamani puutarhan marjakakku, jota herkuteltiin veljeni juhlissa viime viikonloppuna.

Elokuu on kesäkuukausi. En kestä kun joka puolella jupistaan syksystä. En halua päästää irti. Eikä tarvitsekaan, koska elokuussa on vielä kesä. Osa marjoista kypsyy vasta elokuussa. Pari päivää sitten ahmimme karhunvatukoita ja vadelmia appiukon puutarhassa. Punaherukkapensaat kerättiin tyhjäksi vasta viime viikolla Pusulassa. Ja yleensä mustikoitakin löytyy tähän aikaan vuodesta vielä metsistä. Satoa kerätään joka puolella ja sitä alan hehkuttelemaan syyskuun puolella: omenat, porkkanat, kurpitsat ja kaikki muut ihanuudet – en malta odottaa.

Varasimme ihanan punaisen mökin järvimaisemalla tästä ihan lähettyviltä ja lähdemme huomenna viettämään rapuviikonloppua sinne ystävien kanssa. Menu on suunniteltu, ravut tilattu ja tavarat melkein pakattu. Muutama työjuttu vielä ja pääsemme matkaan. Parasta kun kesästä voi vielä nauttia, vaikka illat alkavat todella jo pimentyä. Se tuo loppukesän aitoa tunnelmaa myös mökkielämään.

Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)

Tämän Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve) kakun leipomisen voit aloittaa aamulla ja tarjoilla kakkua jo iltapäivällä, niin helppoa ja nopeaa se on. Yleensä suosittelen leipomaan kakkupohjan 1-2 päivää aiemmin ja tehdä täytön edellisenä päivänä. Tämä kakku on erilainen. Mehevä ja maukas ilman tekeytymistä. Laita hillo aamulla porisemaan ja sekoita samalla kakkupohja aineet keskenään. Kakku on kohta jo uunissa. Jäähdytä pohja ennen täyttöä kunnolla ja vatkaa kerma. Poimi puutarhan marjat kakun päälle ja nauti!


Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)

Kakku on noin 10:lle.

Munaton kakkupohja ohje löytyy täältä.

Punaherukkahillo

  • litra perattuja punaherukoita
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  1. Mittaa punaherukat ja vesi kattilaan – anna hautua hetki liedellä.
  2. Lisää hillosokeri ja jätä porisemaan noin 10 minuutiksi miedolla lämmöllä.
  3. Jäähdytä.

Vinkki! Lisää sokeria oman maun mukaan – lisää tarvittaessa. 

Täyte

  • 2 dl kermaa (kauravispi)
  • 200 g rahkaa (soijarahka)
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  2. Lisää sekaan rahka ja sokerit.
  3. Kääntele sen verran, että kaikki on hyvin sekaisin.

Vinkki! Lisää sokeria oman maun mukaan – lisää tarvittaessa. 

Koristeet

  • punaherukoita
  • vadelmia

Kakun täyttö

  1. Tasoita kakun pinta ja leikkaa kakku kahteen kerrokseen.
  2. Laita alimmainen pala kakkualustalle tai -lautaselle.
  3. Levitä puolet punaherukkahillokkeesta kakun päälle, lisää sitten puolet täytteestä.
  4. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja lisää loput hillosta sekä täytteestä.
  5. Koristele kakku marjoilla ja tarjoile.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin ja lisää 1 tl psylliumia.

Puutarhan Helppo Marjakakku (Ve)Vegaaninen KakkuKakku

Ihanaa saapuvaa toiseksi viimeistä kesäviikonloppua!

♥ Anni


Lisää vegaanisia ohjeita löydät täältä.

Voit seurata minua Facebookissa tai Instagramissa.

Hae myös Inspiraatiota Pinterestissä.

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Helppo munaton ja maidoton kakkupohja (Ve)
Seuraava artikkeli: Hotellisuositus New York »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Äni sanoo

    26.8.2019 11:46

    Heippa, jätin sinulle kommentin helppo marjamousse-postaukseen. Huomasitkohan sitä? 🙂 Aurinkoista viikkoa!
    Äni

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.8.2019 18:48

      Hei,

      Lomailin viikonloppuna mökillä 🙂 Käyn pian katsomassa kaikki tulleet kommentit kerralla.

      Vastaa
  2. Miisa sanoo

    15.7.2020 07:40

    Hei!
    Voisikohan tätä tehdä etukäteen pakkaseen ja ottaa jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä? 🙂 Lähinnä mietin tuon täytteen kestävyyttä. Ajattelin, jos tekisin tätä yksiin juhliin vegaaneille, mutta juhlia edeltävät päivät ovat niin täynnä muuta ohjelmaa, ettei siinä oikein ehdi leipoa mitään..

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.7.2020 12:36

      Heippa, täältä löydät lisätietoa pakastuksesta:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Tärkeintä on aina huolellinen peittely ja pakkaus. Täytteen tekemisenn menee noin 5 minuuttia kun hillo on valmiina. Itse pakastaisin kakun leikattuna ja täyttäisin vasta juhlapäivänä 🙂

      Vastaa
      • Miisa sanoo

        15.7.2020 14:22

        Kiitos linkistä ja vastauksesta! 🙂 Juhlat sattuvat olemaan häät (omat :D) joten täyttöpuuhiin ei oikein juhlapäivänä ehdi. Mutta ehkä kokeilen pohjaa ja mietin voisiko kehittää jotain! 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          16.7.2020 07:38

          Ymmärrän! Täytteen voi myös tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin 🙂 Voithan kokeilla myös koko kakun pakastusta. en ole kokeillut miten kauratuotteilla tehty täyte reagoi pakastukseen – ehkä ei mitenkään 🙂

          Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios